Mamici de Noiembrie -Decembrie 2005(39)
Raspunsuri - Pagina 6
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by maria_alexia
Lavi02, eu una m-am mai linistit citindu-te acum
Si mie mi se pareau cam multe mofturi pe listuta. Mai ales pentru incepatoare si fara experienta ca mine, e tare greu sa distingi esentialul de lux de-acolo.
Vezi? Exact de-asta m-am enervat!
Eu nu sunt de principiul economiei la sange cand e vorba de bebe si a cumpararii lucrurilor de proasta calitate numai pt ca sunt ieftine. Desi poti sa faci si asa daca nu ai incotro. Si bebe tot va creste, conteaza cel mai mult dragostea si atentia si timpul pe care i-l oferi.
Dar majoritatea dintre noi suntem in "clasa de mijloc", mai avem si o rata-doua, mai avem de bagat bani in locuinta si o gramada de alte cheltuieli. Daca e ceva necesar pt bebe, gasim bani, dar daca nu, e pacat sa-i aruncam pe mofturi.
Maria, cu caruciorul depinde f f mult de bugetul pe care il ai. Intre 2 si 20 de milioane tot gasesti carucioare de la bunicele la f bune.
Eu am de la Silvia caruciorul reglabil cu 3 sau 4 pozitii, de la landou (orizontal) la scaunel. Are si husa deasupra. Fiti atente la sistemul de prindere al lui bebe, e foarte necesar sa fie bine prins cand sta in fundulet, ca pe bebici ii mai fura peisajul si mai vor sa iasa din carut!
Am sa mai cumpar unul mic si usurel pentru cand va avea peste 1 an - 1 an jumate. Eventual. Dar carutul asta reglabil este f bun si cand bebe are 8luni - 1 an si in principiu sta in fundulet dar la plimbarile mai lungi adoarme. Si e f bine de el atunci sa-l pui la orizontala. Nu e o nebunie de carut, a costat 4.5 milioane atunci, dar nu e nici din cele super-ieftine.
Am avut un cos-leagan imprumutat de la cineva, in care statea in casa pana inca nu statea in fundulet si a fost f f bun. Leaganul ala era deja intr-o stare cam mare de degradare, nu cred ca mai e folosibil in prezent, asa ca o sa cumpar unul pentru ca mi s-a parut foarte util.
Pe la 3 luni ii puneam jucarii care atarnau deasupra ei si se juca cu ele... a fost bun.
Exista la Chicco unul care e transformabil si in scaun de masina pentru bebelusi, poate fi pus si fix si "leagan" si are si maner, costa vreo 3 milioane parca. Acum daca il duci pe bb frecvent cu masina, e mai comod sa ai un scaun de masina care sta permanent in masina, sa nu-l fixezi de fiecare data. Daca il duci mai rar (noi de ex) e OK sa fie unul si acelasi.
Cosuletul nu e STRICT necesar, poti sa te lipsesti de el, dar e util si comod sa-l ai. STRICT NECESAR e sa ai un carucior, cum o fi el acolo, sa ai in ce sa-l plimbi pe bb, pentru ca e STRICT NECESAR sa-l plimbi zilnic.
Eu zic sa testezi bine piata, sa te uiti cat de fiabile par si sa alegi in functie de buget. Eu nu pot sa emit nimic despre Graco sau ne-Graco pt ca n-am mai studiat oferta din moment ce tot nu cumpar.
tania-z spune:
Eu am "ochit" niste carucioare tare faine - ale unui producator polonez care se cheama Toma. Participa la baby-expo si de pe site-ul lor am intrat pe pagina producatorului.
fetele din Bucuresti, voi ati vazut asa ceva prin magazine? Ma intereseaza calitatea si pretul. daca stiti ceva....
Mirela cu naiba a iesit asa cand te simteai atat de bine? Si cum adica e burta mica, cand bb e mai mare cu o saptamana? Cred ca e bine sa astepti repetarea echo pe 13 sept si sa incerci sa nu intri in panica cu disgnosticul.
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">Punctuletz 24+
Varsta Punctuletz
Poze cu Punctuletz
lavi02 spune:
Mirela Anca, hai ca deja esti pe final cu sarcina! Nasol cu atatea belele, dar burta mica zau ca n-o ai!
Lasa ca merg si eu la la 18.30 si sa vedem in ce stare o fi colul, daca a crescut copilul, plus ca am sa-i arat o gramada de minunatii: niste vene varicoase in zone sensibiloase, o asimetrie dubioasa la sani (sper sa nu fie naspa rau mai ales ca am un caz in familie dar m-am dus la nspe controale pana acum, am facut si mamografie si eco mamara la viata mea...) E. T. C. Sa fim optimisti!
anda77 spune:
mirela: fata cu "A" sunt eu si nu am solicitat sa se puna lista aceea la linkuri sau alte utilitati, tu ai pus-o din proprie initiativa. eu v-am anuntat la un moment dat ca mi-am facut un necesar, cateva dintre voi mi-ati cerut sa postez lista, eu m-am conformat, tu ai adaugat-o acolo fara sa ma intrebi, dar pe mine asta nu m-a deranjat.
lavi02 si dienuta: in afara de o intrebare urgenta pentru care am facut subiect separat ieri (pt. o prietena care tocmai a nascut), nu am mai intrat de catva timp pe forum sau, cel putin, nu am mai scris, m-am rezumat la a citi. Asta tocmai din cauza ca am observat o subiectivizare a discutiilor, in acord doar cu opiniile unor fete care activeaza des, ca de exemplu voi doua. Ma refer la faptul ca o data la 3 zile pe Dienuta o enerveaza cate ceva sau cineva sau o parere de pe forum - si exprima acest lucru, iar tu, Lavi02 emiti niste idei cu titlu de regula. nici nu admiti alte opinii sau alte experiente sau posibilitatea ca cineva sa stie mai bine ce-i profita siesi.
Dovada este si reactia ta la "necesarul" meu. repet este necesarul meu, nu al altcuiva. celelalte fete se pot inspira din lista mea. nu ma asteptam ca pe un forum cu persoane adulte sa apara femei care sa se "enerveze" cumplit, asa cum spuneai, cu privire la opiniile altuia. Eu as fi putut sa-ti demontez 1.000 din cele 2.000 de pretioase lectii pe care le-ai dat pana cum, dar mi s-a parut ca nu acesta este scopul acestor discutii, ci sa ne inspiram din ideile altora.
Cu privire la motivul enerverii tale, ca nu-ti permiti "luxul" din lista mea, atunci te enerveaza inca 20 de fete de pe forumul asta. Eu, de exemplu, nu o sa-mi permit niciodata caruciorul lui bbalinus sau cadourile de la babyshower-ul inei, dar nu m-au enervat deloc! Asta ar fi fost culmea! Dimpotriva.
Cu privire la utilitatea bunurilor din lista, lista a fost adunata de mine dupa ce am consultat cateva site-uri si romanesti si neromanesti, iar ulterior am remis-o spre aprobare colegilor care sunt tati sau mame de putin timp si prietenelor mele care tocmai au nascut. ca de exemplu salteaua din iarba pe care colegii mei au aruncat-o ca le-a fost jena sa o faca si cadou dupa ce s-a umplut de "valuri" in 2 zile, dar tu o promovezi. dar si asta te-a "enervat rau"...sau problema cu manusile de interior care se refera la perioada maternitatii. din 4 femei care au nascut in ultimele 3 luni si pe care le cunosc, la trei dintre ele bebelusii s-au umplut de zgarieturi pe fata in maternitate, pana s-au prins mamele ca trebuie sa le pun manusitele sau pana au trimis pe tati sa cumpere forfecuta cu varfuri rotunjite pt. taiat unghiutele etc. Cam astea ar fi raspunsurile la "argumentele" nervilor tai. cel putin la aia exprimati. Sunt foarte dezamagita de reactia ta, reactie care-mi confirma suspiciunea pe care o aveam asupra ta ca tot ce gandesti ai senzatia ca trebuie sa aiba si putere de lege, iar opiniile celorlalti sunt stupide sau oricum nu se ridica la valoarea "experientelor" tale.
Mai sunt doua fete care au intrat mult mai rar, de la ultimele schimburi de replici cu tine. Pacat.
http://community.webshots.com/user/anda1977
maria_alexia spune:
Fetelor, in particular acum: mie mi se pare ok si faptul ca exista lista postata dar si faptul ca unele chestiuni de pe ea sunt controversate.
Si in general mi se pare ok sa avem pareri contradictorii in orice discutie. E treaba fiecaruia sa-si argumenteze opiniile sau sa dea prioritate unui argument sau altuia citind opiniile altuia.
Pe de alta parte, intr-adevar e cam rece atmosfera pe aici de multe ori, din pacate... Dar asta e o parere subiectiva.
lavi02 spune:
quote:
Originally posted by anda77
mirela: fata cu "A" sunt eu si nu am solicitat sa se puna lista aceea la linkuri sau alte utilitati, tu ai pus-o din proprie initiativa. eu v-am anuntat la un moment dat ca mi-am facut un necesar, cateva dintre voi mi-ati cerut sa postez lista, eu m-am conformat, tu ai adaugat-o acolo fara sa ma intrebi, dar pe mine asta nu m-a deranjat.
lavi02 si dienuta: in afara de o intrebare urgenta pentru care am facut subiect separat ieri (pt. o prietena care tocmai a nascut), nu am mai intrat de catva timp pe forum sau, cel putin, nu am mai scris, m-am rezumat la a citi. Asta tocmai din cauza ca am observat o subiectivizare a discutiilor, in acord doar cu opiniile unor fete care activeaza des, ca de exemplu voi doua. Ma refer la faptul ca o data la 3 zile pe Dienuta o enerveaza cate ceva sau cineva sau o parere de pe forum - si exprima acest lucru, iar tu, Lavi02 emiti niste idei cu titlu de regula. nici nu admiti alte opinii sau alte experiente sau posibilitatea ca cineva sa stie mai bine ce-i profita siesi.
Dovada este si reactia ta la "necesarul" meu. repet este necesarul meu, nu al altcuiva. celelalte fete se pot inspira din lista mea. nu ma asteptam ca pe un forum cu persoane adulte sa apara femei care sa se "enerveze" cumplit, asa cum spuneai, cu privire la opiniile altuia. Eu as fi putut sa-ti demontez 1.000 din cele 2.000 de pretioase lectii pe care le-ai dat pana cum, dar mi s-a parut ca nu acesta este scopul acestor discutii, ci sa ne inspiram din ideile altora.
Cu privire la motivul enerverii tale, ca nu-ti permiti "luxul" din lista mea, atunci te enerveaza inca 20 de fete de pe forumul asta. Eu, de exemplu, nu o sa-mi permit niciodata caruciorul lui bbalinus sau cadourile de la babyshower-ul inei, dar nu m-au enervat deloc! Asta ar fi fost culmea! Dimpotriva.
Cu privire la utilitatea bunurilor din lista, lista a fost adunata de mine dupa ce am consultat cateva site-uri si romanesti si neromanesti, iar ulterior am remis-o spre aprobare colegilor care sunt tati sau mame de putin timp si prietenelor mele care tocmai au nascut. ca de exemplu salteaua din iarba pe care colegii mei au aruncat-o ca le-a fost jena sa o faca si cadou dupa ce s-a umplut de "valuri" in 2 zile, dar tu o promovezi. dar si asta te-a "enervat rau"...sau problema cu manusile de interior care se refera la perioada maternitatii. din 4 femei care au nascut in ultimele 3 luni si pe care le cunosc, la trei dintre ele bebelusii s-au umplut de zgarieturi pe fata in maternitate, pana s-au prins mamele ca trebuie sa le pun manusitele sau pana au trimis pe tati sa cumpere forfecuta cu varfuri rotunjite pt. taiat unghiutele etc. Cam astea ar fi raspunsurile la "argumentele" nervilor tai. cel putin la aia exprimati. Sunt foarte dezamagita de reactia ta, reactie care-mi confirma suspiciunea pe care o aveam asupra ta ca tot ce gandesti ai senzatia ca trebuie sa aiba si putere de lege, iar opiniile celorlalti sunt stupide sau oricum nu se ridica la valoarea "experientelor" tale.
Mai sunt doua fete care au intrat mult mai rar, de la ultimele schimburi de replici cu tine. Pacat.
http://community.webshots.com/user/anda1977
O singura chestie am de spus: eu am tot repetat ca nu zic nimic cu titlul de lege, ci doar povestesc experienta si parerile mele. Puteti sa ma ignorati.
(nu promovez salteaua din iarba, am spus ca noua ne-a fost buna)
Dar faptul ca va streseaza prezenta mea pe acest forum... sunt dezamagita. Eu am investit timp in asta si am pus suflet in relatia cu voi si poate ca a fost o greseala. Poate ca am scris prea mult si am iesit prea tare in evidenta.
N-am continuat cu exprimarea parerilor despre trusoul lui bebe decat pentru ca mi-a fost ceruta.
Si nu m-am enervat atat pentru ca nu mi le permit (si nici doresc) EU pe toate de acolo ci pentru ca sunt multe alte fete pe aici care nu si le permit dar care nu stiu ce e necesar si ce e moft.
Si crede-ma ca absolut, dar absolut deloc nu m-a afectat cu nimic caruciorul Alinei sau cadourile Inei. Ma bucur pentru ele si atat.
M-a enervat cel mai tare cuvantul NECESAR. Dar nu am stiut ca asta e NECESARUL TAU, credeam ca e o lista pe care a facut-o cineva pentru uzul general, cum e cea cu bagajul de maternitate de exemplu.
Ca sa putem avea niste discutii pasnice si civilizate trebuie sa lasam mai mult de la noi, pana la urma nu ne cunoastem, suntem din medii diferite, nu e acelasi lucru cu o prietenie in viata reala.
Dar faptul ca eu ajung sa impart grupul asta de mamici in doua imi da de gandit. Poate ar trebui sa-mi vad de sarcina mea, sa pastrez relatii particulare cu cateva fete pe care le simt mai apopiate si sa va las in pace.
Lavi02
lavi02 spune:
Foarte serios, daca 5 fete care frecventeaza lista asta imi zic ca ar fi cazul sa-mi iau talpasita, prefer asa decat sa va stresez si pe voi si pe mine aceste ultime luni.
Am destule probleme ca sa mai fie si forumul asta o problema in viata mea!
Am sa pastrez legatura pe mail sau prin telefon cu cele care mi-ati devenit dragi, daca vreti si voi. Poate ne mai si vedem.
lavi02 spune:
Ca e foarte, foarte nasol sa investesti ceva sufleteste intr-o relatie cu niste oameni care de fapt nu te vor. Numai pentru ca n-ai inteligenta sociala sa-ti dai seama de asta. Pentru ca n-o am, va rog mult sa va adunati 3-5 care sa-mi ziceti sa ma retrag.
maria_alexia spune:
Lavi02, Anda77, chiar nu e cazul ca vreuna dintre voi sa se supere asa si nicidecum sa plece!
joy04 spune:
BUNA FETELOR...
incerc sa recuperez ce-ati mai scris voi pe aici....dar am asa niste zile incarcate...m-u luat de noua dupa o saptamana de concediu.
parca m-am mai linistit dupa ca am citit ca mai sunteti pe aici fete cu colul scurt asa ca al meu...30mm. Bocanila al meu avea 815g la eco de martea trecuta. Adica la 25s3z.
Doar ca de de vreo 5 zile, am niste dureri de burta....pe jos ca la ciclu. Daca stau pe scaun (numai cat merg cu masina din berceni pan la unirea) cand ma ridic sa merg ma doare chiar destul de rau, plus ca-mi da niste intepaturi, ca niste sageti de parca ar iesi ceva afara...... .
imi vine sa plang de ciuda, ca ma laudam ca susnt ok.
Eu o sa intru in prenatal de pe 19 sau 26 septembrie, depinde cum ma simt. Am insomnii...nu pot dormi cu perna , decat fara, dar ma doare spatele si asa\......Vineri ma duc la dr de familie sa-mi iau medicamentele si sa vb despre medical
PUPICI MULTI
joy + 26+