Filme... ciudate
Raspunsuri - Pagina 3
![](images/user_woman.png)
adda spune:
laurajr, nu ti-a placut Amelie???? Pai asta e filmul meu preferat! Din punctul meu de vedere, nici n-are ce cauta la filme ciudate ("Not even in the same zipcode as freaky" - adaptarea unui Audible de pe Messenger
)
gandacelu, este la un moment dat o ceremonie/ritual in care una din femeile care participau la orgia din castelul ala ciudat unde toti purtau masti se sacrifica pentru personajul interpretat de Tom Cruise (din cauza ca ceilalti isi dau seama ca e un intrus si vor sa-l pedepseasca). Ei, undeva pe acolo se aude o melodie cu niste cuvinte ciudate. Noi am gasit un programel care inversa melodia aia din film (ii facea backwards) si intr-adevar, era o parte din slujba Sf. Liturghii (in romana)
Mi-am mai amintit un film ciudatel: "The Sixth Sense" Nu stiu cum de am reusit sa ma uit la el ... si mi-a si placut ... "I see dead people" ... Boo!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
mate spune:
quote:
Originally posted by ramonai
Cel mai nasol film, dar nasol rau rau, e unul care se numeste "Saw", imi venea sa-l omor pe barbatu-meu ca mi-a adus asa film sa vad, imi venea sa plang de groaza (nu exagerez). Nici un film nu a avut un impact asa puternic asupra mea niciodata, nici in bine nici in rau.
E ingrozior, are niste scene de o cruzime si de-o violenta de neimaginat, eu nu stiu ce fel de oameni sunt scenaristii/ regizorii/ etc aia care au putut face asemenea film... Desi au trecut mai mult de 6 luni de cand l-am vazut, inca se mai "joaca" cu mintea mea, uneori imi aduc aminte scene din el si ma chinui sa imi mut gandul la altceva.
Si, intr-adevar, desi nu mi-a placut de la bun inceput totusi am stat sa-l vad pe tot...
http://community.webshots.com/user/ramonam106
Hi,hi,l-am vazut,titlul era ceva cu Texas sawchain....Mai,cred ca pe asta a mizat si regizoruldesi se incretzise carnea pe mine de groaza,am refuzat sa il las balta si l-am vazut pana la sfarsit.Si din punctul eu de vedere regizurul are o minte bolnava,cred ca sint cele mai crude si inimaginabile scene de violenta in acest film.
Mie Blair witch project mi-a placut,il am si pe dvd,mi s-a parut originala ideea si felul in care a fost filmat....
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
mamica dulce spune:
quote:
Cel mai....absurd film vazut in ultima vreme este" Passion of the Christ".Mi s-a parut pur si simplu ca Mel a facut un experiment,hai sa vedem pana unde poate ajunge mintea umana in materie de tortura,hai sa vedem cat putem rezista in fata televizorului privind minute in sir aceeasi imagine cu un OM cu toata carnea sfartecata,caruia ise vedeau oasele prin pielea pleznita,batut pe toate fetele.....nu am putut rezista pana la sfarsit,nu vad rostul acestui film,sa-mi fie cu iertare dar a doua oara nici rugata nu-l mai vad,pierdere de timp si energie aiurea...
bine ca mi-ai spus..eu am luat saptamana trecuta filmul,l-am bagat pe calc dar tot am uitat sa ma uit la el..s-a facut mare caz pe el la aparitie,dar daca zici ca da o interpretare asa..sangeroasa mai bine ma lipsesc.
Eu NU ma uit la filme de groaza.Niciodata.Stiu ca sunt doar filme,dar imi raman pe creier si cand sunt singura acasa imi rasar in minte,bleah,nici nu vreau sa ma gandesc ca am vazut o multime din cauza lui barbatu-meu care e fan.
![](bang.gif)
cel mai tare ma ingrozesc horror-urile psihologice,daca apare un monstru ceva deja ma relaxez..tot tip,dar e mai digerabil si usor de uitat.
Am tot vazut pana a aparut The Ring..care mi se pare cel mai horror film facut vreodata.Am vazut prima data varianta japoneza.mai soft ,care mai mult sugereaza.mai psihologica.Dar dupa varianta americana,acum 1 an am jurat ca NU ma mai uit la filme de groaza si m-am tinut de cuvant.
Acum am vazut ca trebuie sa apara partea a doua pe dvd si deja trepideaza sotzul meu.
![](bang.gif)
In cele mai multe seri eu stau pe net si in ceafa mea consortul se uita la porcarii din astea si mi se ridica parul pe mine numai cat aud sunetele.
tot nasol e si exorcistul.the beggining,a aparut recent si e nasol rau de tot.
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
RaluD spune:
The Machinist, cu Christian Bale.
Misto film, dar spooky rau.
Mie una, Amelie mi s-a parut unul dintre cele mai sensibile filme pe care le-am vazut, fara sa fie prea siropos. La fel ca Chocolat, desi ala o mai ia pe aratura uneori.
N-am vazut The Others, dar am vazut Sixth Sense de 2 ori si mi se pare foarte misto. Spre deosebire de The Village, care e varza...
Eyes Wide Shut mi s-a parut superficial si oarecum gretos, desi se vrea teribil de 'telectual. Si faza cu Liturghia mi se pare ieftina. Dar valsul ala al lui Shostakovici... yummy...
The Exorcist e o varza comerciala, nici nu ma mai impresioneaza porcariile astea. Un fel de "doi scheleti se trag de piele".
Cat despre filmele cu final neasteptat: a vazut cineva Criminal?
Raluca, Emi bebelusa si bb2 din burtica
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ANDRUSHKA/ANDRUSHKA.jpg)
ANDRUSHKA spune:
The others si Eternal sunshine... mi s-au parut destepte, putin "altfel" dar aveau mesaj. A ramas proverbiala in gasca noastra replica unei tipe care se uita cu noi la "Eternal sunshine...": << Asta mi se intampla mie acum...>> si a oftat ashea, dureros...
Da' uite un film care m-a lasat cu un gust amar, desi-l iubesc pe Jude Law de mor: Immortality. Nu shtiu, frate, kestia cu vampirismul si cand isi infige el coltii in grumazul aleia mi s-a parut ca o faza din Vacanta mare, nelalocul ei si grotesca. Ca dupa aia o iau ei dupa ciresh, ca el se hranea cu dragostea din sanjele tipei si odata cu sentimentele astea nobile suje si altele mai putin nobile, pe care apoi le cristalizeaza in pietre ca alea de la ficat pe care le elimina si apoi le colectioneaza... Aide, bre, fugi cu ursu'.
Si sa ma ierte fanii Pulp Fiction, da' mie nu mi-a spus nika filmul asta pe care l-am vazut acum cateva zile pentru prima data si l-am vazut imediat si a doua oara, dar tot degeaba. Am vrut sa-l vad tocmai datorita faimei care il precede...
Mamicodulce, de ce sa nu-ti faci tu parerea ta dupa ce vezi "Passions", poate tie iti spune cu totul altceva decat mi-a spus mie sau altora...
Deci, dupa cum vedeti, totu'i relativ si subiectiv, mai ales cand e vorba de arta...
laura111 spune:
Mie un film f. ciudat din care n-am inteles nimic mi s-a parut Sin City al lui Frank Miller. Desi e cu Bruce Willis , Clive Owen si Benicio del Toro, actori care imi plac full...
Daca l-a vazut cineva poate ma lumineaza si pe mine, care a fost mesajul filmului ? Stilul de filmare in alb-negru si doar cu accente de culoare pe ici, pe colo, care aminteste de benzile desenate, mi s-a parut original dar in rest...
Se simte amprenta lui Tarantino asupra filmului, dar totusi de la Reservoir Dogs si Pulp Fiction (care au cap si coada) si pana la Sin City e o cale lunga si eu una... m-am pierdut pe drum.
Laura - mama lui Vlad
http://community.webshots.com/user/vladut111
http://photos.yahoo.com/florea_tatiana111
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Kehleyr/Kehleyr.jpg)
Kehleyr spune:
Eu din Eternal sunshine... nu am reusit sa vad decat primele 30 de minute, dupa care a cedat sotzu'... imi tot propun sa il termin de vazut dar nu reusesc.
Si mie mi-a placut foarte, foarte mult Amelie. Si nu l-as incadra la filme ciudate.
Un alt film celebru care pe mine m-a dezamagit a fost Natural Born Killers. Nu am inteles niciodata de ce trebuie facuti eroi din niste criminali in serie .
Iar The Usual Suspects, care in mod normal e cotat foarte bine, iarasi nu am reusit sa il termin de vazut si nici nu imi propun vreodata.
Din Eyes Wide Shut am vazut numai cateva secvente si m-au scarbit ingrozitor . In schimb, Odiseea Spatiului, tot a lui Kubrick, mi s-a parut genial. Ireal, fantomatic, cu dialog minim. Citisem si cartea, altfel poate nu ar fi fost suficient filmul ca sa inteleg ce vroiau sa spuna Kubrick si Clarke - stiti ca au fost facute in paralel, Clarke scria cartea si Kubrick facea filmul?
Luminous beings we are, not this crude matter.
bruxinha spune:
'aide sa va povestesc io cum am vrut sa vad Sin City, singura acasa fiind, si pe inserate
Am ajuns pana acolo unde incepe mortu' sa vorbeasca de pe scaunul din dreapta - in mintea zdruncinata a soferului, cica - punct in care am zis pass, am inchis si am jurat sa nu mai incerc experienta asta.
Mentionam for the records ca The Shining l-am vazut pana la coada. Si am citit si cartea, dupa. Iar cartea e mai buna ca filmu' - varianta in original, ca asa-s io snoaba, citesc Stephen King numa' in original, pr'etenii stiu de ce
myrrha spune:
Mey, mey, atita ati scris ca nu mai prididesc sa va raspund.
Stanley Kubrick mi se pare gaunos in toate filmele lui, are un talent teribil in a-si goli personajele de continut moral si implicit de sens.
Eyes wide shut e doar cu putin mai nesocant decit Portocala (care ar trebui sa aiba restrictii de vizioare pentru gravide, Gandacelule!) De Lolita ce sa mai zic - daca cartea lui Nabokov se salveaza prin poezie, filmul ramine cu tot ce e mai dezgustator din povestea pedofilului. Odiseea spatiala mie mi-a displacut, Kehleyr, din acelasi motiv: elogiul se adreseaza progresului tehnic cam gol de continut, fara umanitate; trecerea brusca de la maimutele/homo sapiens de la inceput spre navetele spatiale imi lasa un gust amar - e prea dintr-o data (si sterge toate stadiile intermediare ca neinteresante)
Cum ati sugerat voi, as incadra si Twin Peaks si Mulholland Drive in aceasta categorie. Eternal sunshine mi-a placut in schimb mult, pentru ca are un mesaj - al uitarii si memoriei (foarte pe gustul meu!)
Gandacelu', te somez sa-mi esplici de ce e Portocala geniala. Mi-au mai zis si altii ca e, da nu poci sa cred si pace. Mi se pare ca demonstreaza pur si simplu ca raul e inradacinat in om, n-ai cum sa-l inlaturi - ceea ce mi se pare naspa de tot
In concluzie, I agree cu sotul Doniei ! Vreau filme in care sa se spuna clar domle, de la inceput, care sint ai buni si care sint ai rai!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
sali spune:
In opinia mea "The Butterfly effect" este un film ciudat si cu un final neasteptat. in rolul principal este iubitelul lui Demi Moore.