Filme... ciudate
Nu stiu prea bine ce vreau sa zic cu asta. Exista o categorie de filme pe care nu ma pot abtine sa le vad pina la capat desi mi se par detestabile.
Din aceasta categorie:
Portocala mecanica. Cum poate fi atit de faimos si laudat acest film, violent, gaunos, absurd?
The others, thriller cu Nicole Kidman. M-a ingrozit , dar nu m-am lasat pina n-am vazut tot, si cum de fapt toti mortii erau vii si toti vii erau morti
Hannibal, Tacerea mieilor si Dragonul rosu, in ce ordine or fi
Un film bine facut, cu actori mari, compenseaza oribilitatea mesajului?
Voi aveti asemenea probleme sau is eu aia ciudata
Raspunsuri
adrienne12 spune:
Draga mea daca filmele, oribile, asa cum sint ele, te-au tinut captiva sa le vezi pina la capat atunci au ceva merite, nu crezi? Puteai f. simplu sa schimbi canalulpozele mele :http://pg.photos.yahoo.com/ph/adrienne12us/my_photos
mate spune:
Cel mai....absurd film vazut in ultima vreme este" Passion of the Christ".Mi s-a parut pur si simplu ca Mel a facut un experiment,hai sa vedem pana unde poate ajunge mintea umana in materie de tortura,hai sa vedem cat putem rezista in fata televizorului privind minute in sir aceeasi imagine cu un OM cu toata carnea sfartecata,caruia ise vedeau oasele prin pielea pleznita,batut pe toate fetele.....nu am putut rezista pana la sfarsit,nu vad rostul acestui film,sa-mi fie cu iertare dar a doua oara nici rugata nu-l mai vad,pierdere de timp si energie aiurea...
Oana,mamica lu' Iepurici Alerg P'Aici(27 Nov 2004)
Donia spune:
Cred ca exista ceva in noi, oamenii, care ne atrage inconstient catre senzatii tari, violenta... Poate la unii e mai accentuat, la altii mai putin. Sau poate ca trebuie sa experimentam (aproape) totul, pana ne stabilim limitele.
Eu tin minte ca am vazut "Portocala mecanica" pe la 20 de ani, am fost traumatizata, pur si simplu. Am plecat de la film cu prietena mea si minute in sir nu am putut discuta nimic, am mers pe jos pana acasa in tacere, dar cu sufletul chinuit si tulburat. Mesajul filmului? Inca nu l-am prins, nici dupa ce am revazut filmul, acum cateva luni. Doar ma minunam cum sunt deja mai detasata, de fapt de asta am si dorit sa-l revad, sa vad care sunt reactiile mele. Poate in timp am invatat ca absurdul uneori nu are limite, depinde doar cum ma feresc eu din calea lui (si cred ca asta e si cu ce am ramas din film, de fapt).
Acum cred ca mi-am cam stabilit propriile limite, doar rar de tot ma mai uit la cate un film care stiu ca imi poate produce durere, oricat de laudat ar fi de critici. Intre timp am avut parte de durere si in viata personala si cred ca deja trecand prin asta, nu mai simt nevoia sa traiesc experientele altora.
Si totusi, "The others" mi-a placut, doresc sa-l revad. La "Passion of Christ" am refuzat sa ma uit. "Hotel de lux" a fost iarasi un film care m-a agresat, dar a fost tot o "experienta" de la 20 de ani.
Hi, hi, si mi-am adus aminte ca sotul meu deja de mult timp si-a stabilit preferintele: filme de genul celor cu Bud Spencer, unde se stie clar cine sunt aia buni si aia rai, iar binele invinge mereu. Parca de ceva timp incep sa-i dau dreptate.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Eliza5 spune:
Si eu am ramas socata dupa ce am vazut portocala mecanica. Si am ramas si mai socata cand am auzit ca o parte din film a fost inspirata dupa o fapta reala. A fost prima data cand am auzit de uciderea lui Sharon Tate. Vreau sa va spun ca nici acum nu-mi revin. Nu-mi imaginam ca cineva poate sa fie atat de sadic..
Un film ciudat din punctul meu de vedere a fost Twin Peaks..
Eliza si Alex (15 nov. 2004)
adda spune:
Pur si simplu nu ma uit! Ma tulbura prea mult sa vad sange peste tot, acte de cruzime. Adica de ce sa stau eu cu inima cat un purice? N-am ce face?!
"Fight Club" - "freaky" din punctul meu de vedere, dar film excelent pentru altii.
Eu nici la Uruk'ai-ii din "Lord of the rings" nu ma puteam uita cu ambii ochi , dar filmele psihologice sau ciudate ma termina. In concluzie, nu ma uit.
Kehleyr spune:
Nici eu nu ma uit la filme care mi se pare ca au violenta nejustificata - sau mai bine zis ceea ce in engleza se numeste "gory", amestec de violenta si scarbosenie. Asa ca am refuzat sa vad orice film din seria "Tacerea mieilor" oricat ar fi ele de laudate, si la fel am refuzat sa vad "The Passion of the Christ". Imi zicea cineva odata ca in astfel de filme vezi cu adevarat latura ascunsa a naturii umane, si ca de asta sunt fascinante. Ei bine, eu ma lipsesc de aceasta latura a naturii umane...
Exista insa filme destul de dure care mi-au placut la nebunie. De exemplu, "The Shawshank Redemption" are o scena de viol in inchisoare (e drept ca nu e aratata in detaliu) care pe mine m-a infiorat, dar cu toate astea mesajul final al filmului era unul de optimism. La fel, "Lista lui Schindler" - nu o uiti niciodata, este foarte, foarte dur filmul, dar este minunat...
Marturisesc ca atunci cand am citit titlul subiectului mi-am inchipuit ca te referi mai degraba la filme gel "Mullholland Drive", sau "Memento", filme care se dovedesc cu totul altceva decat ceea ce par la prima vedere.
quote:
Un film bine facut, cu actori mari, compenseaza oribilitatea mesajului?
Eu consider ca nu. Dar eu sunt mai idealista si prefer sa vad partea frumoasa a vietii. Poate ca am ochelari de cal, dar asta e...
The Others mie nu mi s-a parut asa socant. Chiar mi-a placut...
Luminous beings we are, not this crude matter.
bruxinha spune:
Blair Witch Project - scary ca dracu'
Plus ca e in nu stiu ce top al celor mai vazute filme, sau al celor mai rentabile filme, tinand cont ca a costat ceva in jur de cateva zeci (sau sute) de mii de $
Care ati vazut "Eyes Wide Shut"?
scarmanus spune:
quote:
Originally posted by bruxinha
Care ati vazut "Eyes Wide Shut"?
Io , si nu stiu ce parere sa am despre el . Stiu insa ca mi-am amintit de el citind Codul lui Da Vinci. Da , stiu acuma ce mi-a retinut atentia la filmul asta, ritmul care facea o atmosfera troublante
pisici, flori si jucarele
When the heart is full of love, the world is full of beauty
adda spune:
Eu l-am vazut. De ce?
Nu mi s-a parut asa "periculos". Daca am reusit eu sa ma uit la el ... inseamna ca nici nu e
M-a indignat regizorul - a folosit pentru muzica din timpul ritualului ala (masonic?!) muzica religioasa ortodoxa in limba romana (din timpul Liturghiei ortodoxe), dar cantata in sens invers (backwards) ... dar nah, Stanley Kubrick
Nu-l consider un film bun!