O singura Biserica? (7)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Problema,cred eu, e ca nu pot avea dreptate toti,in acelasi timp.Adica,daca am o cana rosie,nu pot sa zic ,in acelasi timp,ca ea este albastra.E ori rosie,ori albastra.


Hai sa facem teoria chibritului. Daca tu zici ca e rosie si eu ca e albastra, nu putem avea amandoua dreptate? Dar daca dintr-o parte se vede rosie si din alta parte se vede albastra? Hm? Nu iti poti imagina asa ceva? Eu imi pot. Dar daca eu zic ca e frumoasa cana si tu zici ca e urata, nu putem avea amandoua dreptate, pentru ca adevarul e unul singur?
quote:

Asa e si cu credinta.Cine are dreptate,Biserica Ortodoxa,care spune ca exista succesiune apostolica si Taina Preotiei,sau cultul baptist,care respinge aceasta succesiune?Una din aceste doua afirmatii este falsa,iar una adevarata.Eu cred ca exista succesiune apostolica,dupa cum invata BO,Jocelyn crede ca nu.


Pai hotaraste-te, acuma de succesiunea apostolica te impiedici? Daca accepti ca valabile bisericile cu succesiune apostolica, tin sa te anunt ca BO nu e singura. Cred ca trebuie sa te decizi ce anume este important pentru tine si pe ce criterii stabilesti validitatea.
quote:

Asta ca sa ii explic si Elenei de ce nu putem sa ne apropiem ca frati in credinta.Pentru simplul fapt ca nu avem aceeasi credinta .Nu pot s-o numesc pe Jocelyn sora si nici ea,sunt sigura,nu ma numeste pe mine asa(asa e?).Fiindca ii numesti frati si surori pe cei cu care te impartasesti din acelasi potir(si din nou,stiu ca Jocelyn n-o sa ma contrazica).Putem sa ne apropiem ca oameni,dar ca frati in credinta nu,si am explicat de ce.



Isus a zis "Sa va iubiti unii pe altii", nu "Sa-i iubiti numai pe aia cu care beti din acelasi potir." Restul sunt bla-bla-uri.


Cat despre chestiunea cu un "i", doi "i", etc. mi se pare absolut superflua. Daca i-as da importanta ar inseamna sa consider ca pacatuiesc daca spun Crezul in engleza de exemplu, ceea ce e o prostie. La noi sunt doua curente in scriere pentru ca asa suntem noi dintotdeauna cu toate cele, nici cal, nici magar, dar ne consideram un fel de Pegasus - la asta suntem primii.

_
In God we trust, all others bring data.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

quote:
Originally posted by myrrha
Irina, ai dreptate. Nu poti sa te numesti crestin si sa spui ca adevarul poate fi de mai multe feluri. Succesiunea apostolica e o problema care poate fi dezbatuta, pina se ajunge la argumente imbatabile unde sta adevarul. Pentru ca daca crezi in adevar, nu renunti pe parcurs, ci il cauti cu ardoare, chiar daca asta poate insemna mai multe convertiri intr-o viata.

Ceea ce insa va uneste pe tine si pe Jocelyn e insa mai important decit succesiunea apostolica. Si anume faptul ca sinteti crestine, credeti in Iisus si in legea iubirii aproapelui. Ceea ce stabilisem ca inseamna sa iti doresti ca aproapele sa fie viu si sa il ajuti pentru asta, sa iti doresti ca si el sa se mintuie. Jocelyn poate sa creada gresit ca nu exista succesiune apostolica, dar in virtutea faptului ca crede in Iisus si in Inviere, sau in virtutea rugaciunilor unui ortodox cu inima mare care a indragit-o, Dumnezeu o va putea mintui.

Separatia irevocabila de ceilalti, heterodocsi, sectanti sau necrestini, nu e o atitudine crestina. Faptul ca esti ortodox nu te identifica cu toate dogmele din care daca una e nitel schimbata, gata, ai cazut din Adevar. Uite aici sint de acord cu Gandacelu, trairea crestina e mai importanta decit dogma.



Myrrha

_

"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Elena

Hai, mai, Irina , te rog eu mult, mai fa un efort si citeste si compara ce ai spus, ca e penibil, sa stii !!
quote:
Daca prin spirit ecumenic intelegi ca trebuie sa spun "nimic nu e sigur,fiecare cu adevarul lui,toti avem dreptate in felul nostru,etc.",imi pare rau,dar constiinta nu imi permite sa discut intr-un astfel de spirit si o sa ma retrag.

Nu, Irina, in nici un caz nu inteleg ce scrii tu aici !! Adevarul este unul singur, iata Cuvintele Domnului: Eu sunt Calea, Adevarul si Viata.
Cum am mai spus, ideea este sa incercam sa ne apropiem uitandu-ne la ce avem in comun, adica credinta in acelasi Dumnezeu si aceeasi Sfanta Treime si nu de pe pozitii inegale, ca unii sunt eretici si bolnavi (ca bolnavi suntem cu totii atita timp cat nu ne-am lepadat complet de pacate!!). Adica eu te consider pe tine sora in credinta, iar tu pe mine eretica !! ti se pare normal asa ?
quote:
Daca cuiva nu ii pasa de Biserica ortodoxa,nu inteleg,cu ce il deranjeaza ca aceasta Biserica il socoteste eretic?

Pai, tocmai ca-mi pasa de biserica ortodoxa, atita timp cat acolo sunt oameni care iL iubesc pe Domnul Iisus si Duhul Sfant e prezent in inima lor !! ortodoxie= dreapta credinta, insa dreapta credinta o gasesti si in alte biserici, nu numai in biserica ortodoxa. Daca poti sa accepti acest lucru esential, dupa parerea mea pentru un dialog, esti invitata mea !!
_"Mare pacoste sa nu ai destul duh ca sa vorbesti frumos, nici destula judecata ca sa taci cand trebuie." (La Bruyere)

Draga mea Elena,cum stau eu pe forum sa dau explicatii,in loc sa invat,ca maine am examen!Hai s-o luam usurel.Daca numai credinta intr-un singur Dumnezeu ar fi fost suficienta pentru mantuire,de ce o fi spus Mantuitorul:"mergand,invatati toate neamurile,botezandu-le in Numele Tatalui,si al Fiului si al Sfantului Duh,invatandu-le sa pazeasca toate cate le-am poruncit."Prin urmare,ei au transmis crestinilor ortodocsi indatorirea sa primeasca cu credinta toate cele predanisite lor,prin viu grai sau prin scris.Toate acestea au fost pastrate cu grija in Biserica,cu ajutorul Sfantului Duh.Tu spui ca importanta e doar credinta in Treime.Dar cine suntem noi,sa hotaram ce este important si ce este nesemnificativ in invatatura lui Hristos?Nici un adevar de credinta nu este fara insemnatate,iar Sfintii si martirii Bisericii si-au jertfit viata pentru fiecare amanunt.Eu nu te consider pe tine eretica,ce stiu eu care e viata ta,tu singura stii mai bine pe ce drum mergi.Ceea ce pot sa-ti spun e,ca daca te consideri ortodoxa trebuie sa cauti sa cunosti fundamentele credintei ,caci altfel te vei rataci.Dreapta credinta nu poate fi si in alte biserici caci exista doar "un singur Domn,o singura Credinta,un singur Botez".Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lily spune:

quote:
Originally posted by irina.c.

quote:
Originally posted by Jocelyn

Cred ca felul in care ne-am obisnuit sa privim celelalte religii depinde intr-o buna masura si de cultura si prejudecatile specifice tarii in care traim.
Sunt oameni de o ignoranta care pe mine ma uimeste -nu au habar de faptul ca exista o serie de religii recunoscute de stat, pe langa cea ortodoxa si catolica si privesc cu mare suspiciune persoanele despre care afla ca apartin unui alt cult si desi nu stiu nimic despre religia respectiva pornesc deja cu niste idei care nu au legatura cu realitatea. Asta vorbeam de Romania.
Cat am trait in Anglia insa, absolut nimeni nu m-a privit cu alti ochi pentru ca sunt neo protestanta. Acea "teama de sectanti" este, sa nu folesc un termen categoric, aproape inexistenta.
Cel putin in ceea ce priveste biserica din care fac parte, or fi si persoane habotnice sau inclinate spre fanatism-asa cum se gasesc peste tot, dar nu cred ca se duce nimeni sa profite de naivitatea cuiva si "sa-i bage in cap" idei pe care altfel nu le-ar accepta.

Eu cred totusi ca orice om matur si stapan pe sine ar putea spune foarte usor "nu ma intereseaza" daca se simte agresat in vreun fel de o persoana de alta religie. De exemplu, sotul meu, care era ortodox, a hotarat singur sa-si schimbe religia, a studiat Biblia, a vizitat cateva biserici si peste catva timp a hotarat sa se boteze (asta inainte de a ma cunoaste pe mine). Dar tatal lui e ortodox, nu a calcat in biserica din care facem noi parte decat la nunta noastra si atat. Nu l-am tras de maneca de atatia ani de cand ne cunoastem si nici nu o voi face vreodata. Suntem liberi si nimeni nu iti poate impune in ce sau cum sa crezi!

"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."



Draga Jocelyn,poate au si dreptate sa priveasca cu suspiciune.Noi avem credinta ortodoxa in Hristos,Evanghelia se citea la noi in Biserica pe cand nici macar nu existau neoprotestanti.Deci care este motivul strainilor pentru "evanghelizare"?Nu stim noi despre Hristos,despre jertfa de pe cruce,despre mantuire,despre Biblie?Ba stim foarte bine,dar unora le place sa pescuiasca in ape tulburi.

Np nu baga oamenilor idei in cap cu de-a sila,dar sunt insistenti si pe cel neinformat il pot duce in eroare.Bineanteles,ca si omul are o parte de raspundere,fiindca nu-si cunoaste credinta.Pe omul care merge saptamanal la Biserica nu il atrag invataturile np.Poate ca tu personal nu ai tras de maneca pe nimeni,dar sunt frati de ai tai care trag.Vin pe la usi,predica la megafon in centru,impart pliante si reviste gratis si incearca sa "te atraga la Iisus",de parca Iisus ar fi o marfa pe care incearca cu tot dinadinsul s-o vanda.Sa nu mai amintesc "serile de evanghelizare",unde fiecare membru este invitat sa-si aduca "prietenii necrestini".
Biserica Ortodoxa a pierdut mult pe vremea comunismului,nefiind interzisa ortodoxia pe fata,dar nici sprijinita sau promovata.Nu se tipareau carti crestine,oamenii mergeau in ascuns la marii duhovnici,etc..In schimb "pocaitii" aveau fonduri din strainatate ca sa mearga "lucrarea".Iar dupa revolutie a fost o adevarata explozie,tin minte si acum ca cel putin saptamanal imi batea careva pe la usa,sa ma invite la "studiu biblic".Din fericire s-au mai asezat lucrurile,nu mai sunt chiar asa multi naivi pentru "evanghelizat".


P.S.Si sa stii ca mai arunc si eu de curiozitate cate un oki pe forumurile np si am vazut care sunt comentariile despre "ortodoxia-o religie pagana","ratacirea ortodoxa" si altele.Asa ca unii n-ar trebui sa se mai intrebe de unde "suspiciunea".
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/



Vechea discutie-te-ai nascut dintr-o familie de religie otrodoxa, esti obligatoriu inclusi in religia majoritara. Totul este ok, habar nu ai de Biserica-Biblie-Evanghelie-Isus (cu citi de i se scrie ...) -Credinta -Pocainta- Mintuire, tu trebuie sa ramii mereu ortodox. Desi nici termenul nu mai e f clar la ce se refera.
Ai mers in alta parte, ai primit in casa si ai ascultat si alta parere... Dumnezeu nu mai e cu tine, nu mai esti credincios, nu mai esti bun crestin...
Altii sint nascuti in alta 'religie' si au acceptat sa mearga sa se boteze adulti, cind au cunoscut Cuvintul lui Dumnezeu, L-au primit in inima-tot in credinta crestina- sint 'sectanti', rataciti, vai de ei. Argumente? Nu au mii de ani vechime, nu au preoti care au studiat si au fost numiti de cineva in functii -care sint platite de stat, de buget, pe linga alte contributii benevole ale oamenilor.
De ce 'sectantii' primesc fonduri din strainatate? Simplu, pt ca membrii de acolo cotizeaza si contribuie la cheltuielile cultului lor pentru pastorii sau cei care studii biblice si care vestesc acest Cuvint al lui Dumnezeu, pt tiparirea de Biblii, alte materiale crestine, programe tv si la radio, adica 'prozelitismul' pacatos. Insa fara acest 'prozelitism' citi din noi si-ar aminti de Dumnezeu sau citi ar vrea sa stie mai mult?
Chiar daca sint insistenti, Dumnezeu lucreaza prin ei, la mintuirea noastra a tuturor.
Dar oare citi tineri majoritari citesc saptaminal din Biblie se preocupa de cele sfinte, merg duminica la Biserica, nu injura, nu fumeaza, nu trag chiulul la ore, muncesc si sint f cinstiti, curati, nu accepta relatii sexuale inainte de casatorie, nici in timpul casatoriei, nu beau alcool si nu sint vazuti bauti pe strada, la locul de munca, sint atenti cu saracii, cu batrinii, bolnavii, au grija de ei si de familia lor etc etc ?
Cred ca purtarea si limbajul sint niste 'oglinzi' ale credintei, care poate ramine in suflet, dar in exterior e imposibil sa nu radieze lumina si bunatatea lui Cristos!
Nu te obliga nimeni sa devii adventist sau baptist, insa daca niste oameni iti predica si explica pe intelesul tau adevaruri Biblice, nu inventiile nu stiu cui, te priveste ce faci mai departe. Am cautat Biblia-si am studiat-o tocmai pt ca ei sint f insistenti in privinta ei,si sa pricep de ce - Mintuirea noastra se face aici si acum, ca si Pocainta sint personale .
Cum adica pocainta?
"36. Cu siguranță să știe deci toată casa lui Israel că Dumnezeu, pe Acest Iisus pe Care voi L-ați răstignit, L-a făcut Domn și Hristos.
37. Ei auzind acestea, au fost pătrunși la inimă și au zis către Petru și ceilalți apostoli: Bărbați frați, ce să facem?
38.Iar Petru a zis către ei: Pocăiți-vă și să se boteze fiecare dintre voi în numele lui Iisus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre, și veți primi darul Duhului Sfânt.
39. Căci vouă este dată făgăduința și copiilor voștri și tuturor celor de departe, pe oricâți îi va chema Domnul Dumnezeul nostru.
40. Și cu alte mai multe vorbe mărturisea și-i îndemna, zicând: Mântuiți-vă de acest neam viclean.
41. Deci cei ce au primit cuvântul lui s-au botezat și în ziua aceea s-au adăugat ca la trei mii de suflete.
42. Și stăruiau în învățătura apostolilor și în împărtășire, în frângerea pâinii și în rugăciuni." Faptele apostolilor, cap.2

Nu stiu daca e important ce nume poarta un credincios crestin, cita stiinta de carte are, cita abilitate in a-si sustine doctrina, insa intelegerea intre noi nu ar trebui sa fie o problema. Iar toleranta si libertatea religioasa nu mai sint o chestiune interna si nici minora.

"Exista, in general, relatii amicale intre diferitele grupuri religioase; totusi, Biserica Ortodoxa Romana a aratat o oarecare ostilitate in ceea ce priveste bisericile non-ortodoxe si a criticat "prozelitismul agresiv" al protestantilor, neoprotestantilor si altor grupuri religioase, pe care Biserica le-a catalogat in mod repetat ca fiind "secte". Biserica Ortodoxa continua sa se opuna restituirii bisericilor greco-catolice pe care le-a primit de la stat dupa desfiintarea Bisericii Greco-Catolice de catre comunisti, in 1948.

Guvernul Statelor Unite discuta subiecte legate de libertatea religioasa cu guvernul Romaniei, in contextul dialogului si politicii sale generale de promovare a drepturilor omului. Ambasada Statelor Unite a avut intrevederi atat cu lideri din guvern, cat si cu lideri religiosi, pentru incurajarea respectarii libertatii religioase si a indemnat la restituirea proprietatilor religioase confiscate in timpul regimului comunist."www.usembassy.ro/Documents/IRF2003onRomaniaRo.htm" target="_blank">International Religious Freedom Report 2003 on Romania

De citi ani va fi nevoie pentru ca Mentalitatea se se poata schimba?

Pace in suflet va doresc!

Doar gindul care trece prin inima are putere (H. Miller)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena spune:

Draga Irina, mult succes la examen !!! iti doresc din inima sa te ajute Domnul sa il iei cu bine !!
(pai de ce n-ai zis, mai, ca ai examen, ca nu te mai tineam de vorba ??!! )

In rest, nu-ti mai zic nimic, fuga la invatat! :))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Jocelyn

Irina, te dezamagesc
Eu te pot numi sora mea, ca tot crestina esti si tu. Cred ca nu i-as numi frati si surori pe cei necrestini, dar asta nu inseamna ca ii privesc cu superioritate. Dimpotriva, cred ca de la fiecare ai ceva de invatat. Si cu "potirul" de care vorbeai tu, la biserica la noi cand se face impartasirea, fiecare este servit dintr-o tavita cu mai multe paharele si fiecare are paharul lui :)Sunt curioasa daca tu crezi ca e un pacat sa intri in alta biserica, alta decat cea ortodoxa adica.
"Wisdom doesn't automatically come with old age. Nothing does - except wrinkles. It's true, some wines improve with age. But only if the grapes were good in the first place."

Draga Jocely,cred ca eu o sa te dezamagesc si mai tareTu esti o draguta cand imi spui ca ma consideri crestina,dar stiu foarte bine pe cine considerati voi crestini si pe cine nu.Din punctul de vedere al invataturilor voastre,eu nu "l-am primit pe Iisus in inima mea",nu am botez "nou-testamental",ma inchin la "idoli"(adica la icoane)si la sfinti,pup "oase de morti"(adica moaste),zic ca Maica Domnului a ramas Fecioara si n-a avut alti copii,decat pe Iisus,etc..Hai macar sa fim sinceri unii cu altii,ca eu nu ma supar.Ce se zice in adunarile voastre,cand se fac "seri de evanghelizare"?Aduceti-va prietenii necrestini!Care sunt aia,ca in Ro marea majoritate (macar) se declara crestini ortodocsi.Deci unde sunt "necrestinii"?Stiu ca nu va impartasiti din acelasi potir,ci din paharele.Chiar,apropo de acest lucru,cineva spuna ca acesta e un simbol al dezbinarii in care va aflati,nefiind unitate de crez intre np.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by cataghe

quote:
Originally posted by irina.c.
Problema,cred eu, e ca nu pot avea dreptate toti,in acelasi timp.Adica,daca am o cana rosie,nu pot sa zic ,in acelasi timp,ca ea este albastra.E ori rosie,ori albastra.


Hai sa facem teoria chibritului. Daca tu zici ca e rosie si eu ca e albastra, nu putem avea amandoua dreptate? Dar daca dintr-o parte se vede rosie si din alta parte se vede albastra? Hm? Nu iti poti imagina asa ceva? Eu imi pot. Dar daca eu zic ca e frumoasa cana si tu zici ca e urata, nu putem avea amandoua dreptate, pentru ca adevarul e unul singur?
[quote]
_
In God we trust, all others bring data.

Draga Cata,o cana nu poate fi si rosie si albastra in acelasi timp.Poate se vede rosu inchis mai la umbra,dar in nici un caz albastra.Doar sa ai probleme cu ochii,ca altfel nu poti sa vezi ca o cana rosie nu e altfel decat rosie.Bine,ca ea e rosie,dar tu vrei sa spui ca e albastra,asta e altceva...Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

quote:
Originally posted by Elena

Draga Irina, mult succes la examen !!! iti doresc din inima sa te ajute Domnul sa il iei cu bine !!
(pai de ce n-ai zis, mai, ca ai examen, ca nu te mai tineam de vorba ??!! )In rest, nu-ti mai zic nimic, fuga la invatat! :))

Multumesc.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
http://photobucket.com/albums/a146/ireneme/Ilinca/
http://romark.ro/ortodox/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

---------------
Dupa cum am vazut eu, Anca scrie aici numai ca sa ne arate ca singurul Adevar este in biserica ortodoxa si ca tot ce e in afara ortodoxiei e "câh" (erezii, rataciri, fariseism etc.). Faptul ca scrie aici, nu inseamna ca s-a facut automat vreo apropiere; daca vine cineva la tine in vizita si incepe sa critice totul p-acolo, ca nu ti-ai pus mobila bine, ca nu e culoarea potrivita la covor, ca nu-ti educi bine copiii, s-a produs oare vreo apropiere intre voi ??
----------------
Eu, din ce am citit, nu am vazut ca Anca sa vina si sa zica 'cah' si atat; daca nu a fost de acord cuceva, a si explicat de ce. Acum, tu ce te astepti, de dragul politetii, sa ne dam dreptate una alteia, chiar daca avem alta opinie?
De fapt tu ce intelegi prin apropiere? A venit aproape, a vazut despre ce este vorba.
Daca cineva vine si imi spune ca nu mi-am pus mobila bine, il intreb de ce, astept sugestii si sunt chiar curioasa daca pot sa imi pun mobila mai bine. Sigur ca nu o sa ma apuc sa imi mut mobila prin casa la prima sugestie, dar tot asa sigura sunt ca as reflecta la ce mi se spune. Referitor la copil, imi deschid si mai tare urechile. E prea important, ca sa nu imi doresc sa fie cat mai bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cataghe spune:

quote:
Originally posted by irina.c.
Prin urmare,ei au transmis crestinilor ortodocsi indatorirea sa primeasca cu credinta toate cele predanisite lor,prin viu grai sau prin scris.


Gresit, imi pare rau. Care crestini ortodocsi? Invatatura a fost transmisa crestinilor, aia singurii care se aflau pe atunci. Cred ca de fapt asta refuzxati voi sa pricepeti.
quote:

Toate acestea au fost pastrate cu grija in Biserica,cu ajutorul Sfantului Duh.Tu spui ca importanta e doar credinta in Treime.Dar cine suntem noi,sa hotaram ce este important si ce este nesemnificativ in invatatura lui Hristos?Nici un adevar de credinta nu este fara insemnatate,iar Sfintii si martirii Bisericii si-au jertfit viata pentru fiecare amanunt.


Dar cine suntem noi sa judecam cine a pastrat nealterata invatatura lui Hristos? Tu zici ca BO. Cum poti sa fii sigura?
quote:

Draga Cata,o cana nu poate fi si rosie si albastra in acelasi timp.Poate se vede rosu inchis mai la umbra,dar in nici un caz albastra.Doar sa ai probleme cu ochii,ca altfel nu poti sa vezi ca o cana rosie nu e altfel decat rosie.Bine,ca ea e rosie,dar tu vrei sa spui ca e albastra,asta e altceva...


Vezi ca n-ai imaginatie? Poate ca avem de a face cu o cana alba, dar de unde ma uit eu se reflecta in ea ceva rosu, iar de unde te uiti tu se reflecta ceva albastru. Vezi ca e un nene Platon care are o poveste cu o pestera, poate ca nu ar strica s-o citesti...

_
In God we trust, all others bring data.

Mergi la inceput