Raspunsuri - Pagina 10
Miruna Enescu spune:
Asa-i ca da? De-aia putem sa citim romanele ei inca si inca o data...
Cat despre replica individului: chiar a fost spusa pompos si cu o mica plecaciune, de-aia mi-a si placut asa de tare.
Bine ai revenit!
anangel_lexi spune:
Apropo de replici faine din "P & P" mie imi place la nebunie asta:
"Darcy, I hal never understand why you go through the world determined to be displeased with everything and everyone in it"
"And I shall never understand why you are in such a ??? (Na ca nu-mi mai amintesc cuvantul) to approve with everything and everyone in it" (citat aproximativ, ca e din memorie)
Mai am cateva dar trebuie sa mi le amintesc.
I wish I were an angel...
http://photos.yahoo.com/anangel_lexi
Kehleyr spune:
"why you are so eager to" -- cred, e tot din memorie .
Luminous beings we are, not this crude matter.
anangel_lexi spune:
eu imi amintesc ceva de genul "why are you in such a rage", da' ma uit diseara si revin cu replica "fresh" maine :))
mist spune:
Kehleyr, imi pare rau ca nu poti descarca clip-urile. Ti le pot trimite prin email daca vrei. Oare mai are si altcineva aceeasi problema?
Eu le-am revazut azi mai cu atentie. Regizorul spune ca in opinia lui, Keira "has the most amazing neck in the world" sau cam asa ceva, deci putem banui de ce a distribuit-o in film . Am vazut-o si pe Judy Dench un pic si arata de-a dreptul terrifying. Desi nu mi-as fi inchipuit, acum cred ca va fi o Lady Catherine admirabila.
As zice ca am facut bine sa ma uit la trailers si la acest documentar, pentru ca tot ce urma sa ma socheze sau indispuna s-a intamplat deja. M-am acomodat cu stilul si acum pot macar sa enjoy linistita partile placute. Sunt curioasa cum va fi si coloana sonora, review-urile spun ca e foarte buna. Deci, lansati odata filmul ala, I am ready!
Alexandra, poti gasi si on-line textul la P&P (www.pemberley.com/janeinfo/pridprej.html" target="_blank">aici, de exemplu). Dar de esti doar in cautarea unui pretext ca sa revezi P&P2 n-o sa fiu tocmai eu aia care sa te impiedice, dimpotriva!!
Si acum o sa o iau tare de tot pe aratura off-topic, asa ca imi cer scuze anticipat.
Miruna, tare amuzant ce ai povestit despre englezii intalniti in excursie. Apropos de umorul englezesc si de cum stiu sa rada subtil de ei insisi, imi amintesc de o faza dintr-un documentar despre Lady Di: la o conferinta de presa, un reporter a intrebat-o daca e adevarat ce se scrie in unele tabloide despre faptul ca si-ar fi facut operatie estetica la nas. Raspunsul ei a fost (cu aproximatie): "Daca ar fi adevarat, crezi ca nasul meu ar mai arata acum asa?". La care bineinteles ca toti din sala au izbucnit in ras.
In privinta filmului in care l-ai vazut pe Colin Firth, cred ca este vorba despre Valmont.
Cateva elemente de "trivia" despre acest film (daca le stiti deja, imi cer scuze): a fost facut in 1989 de renumitul regizor Milos Forman. Este dupa o carte numita Les Liaisons Dangereuses (scrisa de un francez, dar nu ii stiu numele). Filmul a fost lansat la doar cateva luni (!) dupa alta ecranizare a aceleiasi carti, ecranizare numita Dangerous Liaisons. Acea ecranizare a avut un succes foarte mare, iar cea a lui Forman nu a mai fost bagata in seama, lucru care se pare ca l-a afectat foarte tare.
Versiunea lui Forman i-a avut in distributie pe Colin Firth, Meg Tilly si Annette Bening, iar versiunea cealalta pe: John Malkovich, Glenn Close, Michelle Pfeiffer, Keanu Reeves si Uma Thurman (care mi se pare ca a devenit cunoscuta incepand cu acest film).
Eu am vazut doar ecranizarea cu John Malkovich si m-a intrigat foarte tare. Nu a fost usor de urmarit, nu e un film comod, iar Malkovich a jucat atat de bine incat imi venea sa il impusc. Cu toate acestea as vrea sa vad si versiunea cu CF, am inteles ca este mult mai subtil realizata si ca actorii sunt mai potriviti cu rolul decat in cealalta.
Si un amanunt "picant", vorba Alexandrei: Colin Firth si Meg Tilly (care e pe jumatate chinezoaica) au fost involved sentimental timp de mai multi ani (desi nu au fost casatoriti) si au un fiu impreuna. Daca va intereseaza, puteti vedea o poza cu CF si MT si puteti citi mai multe despre film, la adresa asta.
Kehleyr spune:
Mist, multumesc de oferta , ti-am dat pe privat adresa mea de mail.
Dangerous Liaisons cred ca l-am vazut de vreo 4 ori, mi s-a parut EXTRAORDINAR. Si vorba ta, John Malkovich a jucat atat de bine, ca iti venea sa il impusti. Nici un alt rol al lui nu s-a ridicat la aceeasi valoare, desi mie mi se pare un actor foarte capabil. Keanu Reeves de asemenea cu asta s-a lansat, am verificat pe imdb si inainte de acest film nu a jucat in nimic remarcabil.
Nu stiam ca Valmont este cu Colin Firth. O sa il caut si eu.
anangel_lexi spune:
Ce mai faceti, fetelor? Eu aseara am inceput sa citesc "Sense and Sensibility". Pana acum nu-l citisem dar am vazut filmul. Sunt curioasa cum e cartea!
Miruna Enescu spune:
Mist, merci de lamuriri. Am citit ce scrie despre Valmont si mie drept sa-ti spun nu mi s-a parut deloc manipularea prea subtila acolo. Mi s-a parut extrem de bine facuta si de eficienta (adica iti vine sa-i cedezi chiar daca banuiesti ce se intampla, nu este manipularea unei gasculite fara minte, ci seducerea unei femei facuta de un expert, atat de bine, incat pe alocuri nu mai stii care este adevarul nici tu, cel care esti prevenit). De aceea, mi s-a parut cu atat mai inspaimantatoare. Brrrr.
Ce mai Colin Firth a jucat bine tot felul de roluri, si o va mai face (sper) ce-are sa faca, sa ramana Dl. Darcy (sau variante, vezi Bridget Jones) toata viata?
Si ca veni vorba, pana la urma cand apare mult-barfitul nou P&P? N-au dat si ei o data? Ca despre cand ajunge in Romania, asta este alta poveste.
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Miruna Enescu
Si ca veni vorba, pana la urma cand apare mult-barfitul nou P&P? N-au dat si ei o data? Ca despre cand ajunge in Romania, asta este alta poveste.
Release dates for
Pride & Prejudice (2005)
Country Date
Canada 11 September 2005 (Toronto Film Festival)
Spain 16 September 2005
UK 16 September 2005
Netherlands 22 September 2005
Switzerland 29 September 2005 (German speaking region)
Iceland 30 September 2005
Italy 30 September 2005
Poland 30 September 2005
Belgium 12 October 2005
Australia 20 October 2005
Germany 20 October 2005
Austria 21 October 2005
Argentina 10 November 2005
USA 18 November 2005 (limited)
Finland 23 December 2005
France 28 December 2005
Sweden 4 January 2006
Switzerland 4 January 2006 (French speaking region)
Czech Republic 5 January 2006
Switzerland 27 January 2006 (Italian speaking region)
Hungary 16 February 2006
Hong Kong 23 February 2006
Sursa: IMDb. Romania nu apare in lista, evident .
Editez ca am gasit pe www.cinemagia.ro/soon.php?&hist=0" target="_blank">cinemagia si data pentru Romania: 17.02.2006 (cu o zi inainte de ziua mea, ce cadou ).
Miruna Enescu spune:
Kehleyr, multumesc pentru date, daca a aparut deja, poate il obtin de la contrabandistul nostru drag...
Mist, mersi de poveste. Acum ca ma gandesc nu m-ar mira sa existe gata organizat vreun tur "Jane Austen" - englezii mi s-au parut bine organizati in ce priveste tururile tematice, desi nu am auzit de vreunul cu acest subiect, dar asta nu inseamna ca nu exista. Ar fi minunat, numai sa ajungem acolo si sa avem timp.
Chiar ca ai avut noroc de "ghid", mie imi placea la nebunie cum povesteau englezii, pitoresc si la obiect. Cat despre masuta cea mica: imi aminteste de masuta din Sense and Sensibility (filmul), la care statea Elinor si privea "duelul". Si aia mi s-a parut tare mica, dar eleganta. Sa vezi o femeie in rochie larga, astezata extrem de corect si totodata cu gratie la o astfel de masuta, iata o imagine cuceritoare. Si cand ma gandesc la pozitia aia cu spatele perfect drept, ore in sir (cat sa scrii un roman), si la o masuta mica, ai dreptate, pare eroic de-a dreptul.
In cazul meu calatoria in Anglia a fost cadoul la 10 ani de casnicie. Sper ca urmatoarea sa nu fie la 20 de ani! Nu stiu altii cum sunt, dar eu m-am indragostit de Londra, de parcuri, de oameni, de muzee (ador etichetele lor cu explicatii, nicaieri nu sunt atat de pline de informatii la obiect), de librarii... M-as intoarce acolo si maine.