Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 10
smillaraaq spune:
Familia Roademult se chema, mama ce ilustratii!!!!
Dupa ce am citit-o (imprumutata; nu stiu de cartile imprumutate aveau un farmec aparte ...) am cautat saptamani de-a randul sa vad daca n-avem si noi asa o familie de soricuti prin casa!! Spre fericirea mamei si disperarea mea, n-am avut!! [:))]
La fel cum mi-am dorit sa-mi aduca tata de la servici liliputani, cand am citit Gulliver Nu stiu de ce traiam cu impresia ca la tata la servici se gaseste orice, inclusiv mitica "papusa care merge si vorbeste"!
Smilla
Catrinel_17 spune:
Daaa, multumesc, Cookie si Dora - Dumbrava minunata, mi-am amintit aseara inainte sa adorm, dar de Ianos cel Viteaz nu mi-am mai putut aduce aminte (lecitinaaaa, vorba lui adusca)
Jack London – Coltz alb
Emil Garleanu, din lumea celor care nu cuvanta…
La Medeleni, vreo 2 ani am citit si rascitit numai primul volum, pe urma mi-am facut curaj pt urmatoarele, ce am mai plins cind a murit Olgutza, eram disperata!!
Povesti nemuritoare – nenumarate!!
Jules Verne – Insula misterioasa – Prima carte pt care am stat toata noaptea sa citesc. (cu lanterna sub patura)
Hans Christian Andersen – fetitza cu chibrituri, iar plinsete
Timur si baietii lui – ati citit?
Sven Hassel, (prin clasa a opta-noua, de fapt)
Cum am putut sa uit de Tom Sawyer si Aventurile lui Huckleberry Finn!!!!!
_
"After all, tomorrow is another day!!"
ANDRUSHKA spune:
quote:
Originally posted by Catrinel_17
Timur si baietii lui – ati citit?
"After all, tomorrow is another day!!"
Eu eram indragostita de numitul Timur, asa mi-l imaginam eu pe marele EL, responsabil, curajos ...si poate din URSS si un pic mai mult comunist...Ma enerva Jenia aia ca era tot timpul pe langa el...
"Legenda Valaha" este cumva reeditarea la Sageata capitanului Dan? Cu Tepes, Radu cel frumos, domnita Oltea si tot asa?
Acum intrebarea la care probabil ne gandim cu totii: unde se mai gasesc cartile astea in Romania? Cate dintre ele s-au reeditat?
Teodora D. spune:
mi-am amintit de cartile elvirei bogdan,am fost innebunita dupa "domnita ruxandra", dar si dupa "mirela cu vocea de aur" si mai avea o poveste, cu sirena ondine...
Cu o anumita parte a fiintei noastre traim cu totii in afara timpului.(Milan Kundera)
adda spune:
Mi-am adus aminte de o carticica ce mi se parea "tainica" din cauza desenelor care erau realizate artistic (nu ca pentru copii) si in care era o poveste "Stranutul naprasnic" - sau ceva de genul asta. Era o carte cu (,) coperti verzi parca.
Apoi "Minunata calatorie a lui Nils Holgerson prin Suedia" - o carticica groasa din care acum nu prea imi mai aduc aminte mare lucru, dar tin minte ca mi-a placut
O carte ale carei coperti erau galbene (iar nu-mi amintesc titlul...of!), scrisa de Mircea Santimbreau, plina cu povestioare simpatice ale caror eroi erau elevi de scoala primara (avea si niste desene super haioase, mai mult caricaturi).
"Aventurile lui Habarnam" am descoperit-o acum, la batranete si am citit-o anul trecut, la recomandarea sotului meu
Some people stay in our lives and quickly go. Some stay for a while and leave footprints on our heart. And we are never, ever the same.
cookie spune:
Adda, cea de Mircea Santimbreanu se numeste "Recreatia mare" si e tare greu de gasit acum. Intr-adevar, foarte simpatice povestioarele.
Andrushka, "Legenda valaha" este volumul in care prima parte se numeste "Sageata capitanului Ion". Celelalte doua parti sunt "Vulturii de foc" si "Stralucitoarea sabie" E adevarat ca mai demult, in copilarie, cand am citit-o eu, aparuse doar prima parte, cea cu sageata.
Ah, ce mi-ati amintit de Roadetot si Roademult!
Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos
orchid spune:
Hop si eu. Si eu am devorat tot ce se putea de la Biblioteca Municipala din Targoviste! Si m-am bucurat cand am deschis subiectul asta sa vad ca si voi ati citit cam ce am citit si eu!
Dar de "Gavroche si Cossette" va amintiti?
Sau "Oamenii Marii" de V. Hugo si cartile lui Jules Verne? Dar ce ziceti de "Aventurile bravului soldat Svejk" ( am recitit-o de catva timp in engleza)
Help .... ma terorizeaza de cateva zile versurile astea
"Am un verisor ce vine
Toata ziua pe la mine
Incaltat cu ghete date
Lustru numai jumatate
Pantalonii spune el
I-a adus de la Muscel
Iar camasa cadrilata
Din Suceava-i cumparata"
Stie cineva din ce poezie sunt si autorul? Eu nu-mi mai amintesc
iileana spune:
Help.
Cartea "Aventurile lui Habarnam" cam pentru ce virsta e potrivita?
Ar merge la 4 ani?
Help.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
adda spune:
E pentru 8 ani . Asa scrie pe cartea mea, in coltul din dreapta sus al copertii: 8+
Some people stay in our lives and quickly go. Some stay for a while and leave footprints on our heart. And we are never, ever the same.
zana spune:
quote:
Originally posted by iileana
Help.
Cartea "Aventurile lui Habarnam" cam pentru ce virsta e potrivita?
Ar merge la 4 ani?
Help.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
Merge la 5 garantat,daca o aveam inainte era mult mai bine.
Imaginile sunt cele care ii atrag foarte mult, daca mai pui si interpretare e super.
Si merge si la 30
Pe site am vazut ca este si Habarnam in Tara Soarelui.
zana