Cartile copilariei- vi le amintiti?
Raspunsuri - Pagina 9
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by Hirondella
Nu se poate ...am uitat de HEIDI, "Elevul Dima dintr-a saptea",ciclul "Floris, dragostea mea" de capa si spada si ma indragostisem iremediabil de Floris.
Daniela
http://hirondella.cabanova.ro/
Wow, "Floris, dragostea mea!" SUPEEEERBA! Stiu ca acolo am descoperit primele scene de amor intre un el si o ea. Nu se spuneau prea multe, nici eu nu-mi imaginam prea multe, dar m-am convins ca dragostea e MINUNATA! Citeam cartea asta la scoala, in timpul orelor. O tineam ascunsa sub banca...Nu ieseam prin pauze.... Ooooof, ce vremuri!
Adusco, "La rescruce de vanturi", era una din cartile mele favorite! Si dragoste si horror, de toate...
Si-am mai citit "Bel Ami" a lui Maupassant si "Taunul" scrisa de...nu-mi amintesc! Dar deja intrasem binisor in adolescenta!
"Mama" Maxim Gorki - EXTRAORDINARA!
"Urechile regelui MIdas" - de nu stiu cine...
lauraspeedy spune:
Dar de "Cei trei muschetari", "Dupa douazeci de ani", "Vicontele de Bragelone", "Contele de Monte-Cristo" (AL. DUMAS) ce spuneti?
"Contele de Monte -Cristo" l-am citit de vreo 7 ori, invatasem pasaje din carte pe dinafara. Mi-aduc aminte ce greu am gasit "Vicontele de Bragelone" inainte de revolutie.
Si "Cocosatul" lui Paul Feval - o carte extraordinara.
Va,
lauraspeedy
Kehleyr spune:
quote:
Dar de soricarul "Fridolin" va mai aduceti aminte?
Da... mama ce mi-a placut... cainele care se intindea de pe coperta din fata pe cea din spate...
quote:
De Fiul Muntilor va amintiti?
Eu da, imi placea si mie desi era un pic comunista... sau incurc? cred ca ma bati , iar iti tai avantul, dar zau ca mi-a placut cartea, avea o coperta cu un baiat in pantaloni scurti care urca pe munte, nu?
quote:
poftiti in arena (natalia durova)
Gandacelule, mai era una, tot de o rusoaica, Olga si nu-mai-stiu-cum: Noi si puii animalelor. Erau povestiri, cat am plans la ultima unde trebuie sa impuste calul...
Mai era una de Alina-nu-mai-stiu-cum, dar pe astea nu cred ca le-a citit nimeni in afara de mine, se numea Extraterestrii de buzunar, nu mai stiu despre ce era vorba, dar stiu ca mi-a placut la nebunie .
Si inca una ruseasca (am eu impresia, sau numai astia se traduceau la noi?...) cu o fetita care tine un jurnal si se imprieteneste cu un coleg de scoala orfan de mama care juca sah... asta era comunista rau, dar mie mi-a placut mult... Caietul cu scoarte rosii sau cam asa ceva...
Mai tarziu cand am ajuns la romanele de , am devorat Pardaillan-ii .
Ma bucur ca le mai am inca pe toate, abia astept sa i le citesc luifi-mea. Daca nu ii plac ei, o sa imi placa mie inca o data .
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
Sabina spune:
Aia cu puii animaleleor e extraordinara...nu e cu o leoaica pe care a crescut-o la ea in apartament??
cat am plans la cartea aia....
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Kehleyr spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Aia cu puii animaleleor e extraordinara...nu e cu o leoaica pe care a crescut-o la ea in apartament??
Eu tin minte ca ei (erau vreo 4 copii) stateau la curte si cam toate animalele acolo le cresteau... si acolo se intamplau povestirile. Era una cu niste vulpi care faceau pui si copiii se duceau pe sest la pui si atunci mama nu i-a mai vrut... si mai era asta cu calul de care zic, se ducea tatal cu el pe ghetar si acolo calul isi rupea piciorul intr-o crevasa si il salvau dupa multe zile... si mai erau si altele...
The Answer to the Great Question of Life, the Universe and Everything Is Forty-two.
adda spune:
- "Adina, Bombita si ceilalti" - o carticica pe care am recitit-o de nu-stiu-cate ori (Adina si Bombita erau frati si semanau izbitor de mult cu mine si cu frate-miu - inclusiv faptul ca Bombita lua lectii de vioara si nu-i placea deloc sa exerseze, nu se intelegea de nici o culoare cu sora-sa - leit eu cu fratele meu )
- "Cuore - inima de copil" - o carte care m-a impresiont mult la vreme respectiva;
- cartile lui Jules Verne; mereu imi imginam aventurile din cartile lui; si acum am imagini in minte, de parca as fi vazut filme si nu am citit carti (de exemplu si acum stiu cum arata Kereban Incapatanatul in viziunea mea );
- "Old Surehand" de Karl May (citita si rascitita);
- Tom Sawyer si Huckleberry Finn;
- cartile politiste ale Agathei Christie;
- dupa cartile lui Petre Ispirescu era innebunit frate-miu inca din frageda pruncie - o exaspera pe bunica cu Piperus Petru si Florea Infloritu'.
Si mai sunt o gramada de carticele de care nu-mi aduc aminte acum. La varsta respectiva aveam tendinta de a reciti "la nesfarsit" cartile care-mi placeau! Se si supara mama cand ma vedea cu aceleasi carti in maini saptamani in sir!
Some people stay in our lives and quickly go. Some stay for a while and leave footprints on our heart. And we are never, ever the same.
pedrosro spune:
peripetiile iepurasului emanoil a citit cineva?
floris, dragostea mea
floris, cavaler de petersburg
frumoasa din louisiana
amantii de pe mississippi
Omul amfibie a lui Beleaev
unde esti copilarie, cu biblioteca ta cu tot?
gandacelu spune:
quote:
Originally posted by Kehleyr
Mai era una de Alina-nu-mai-stiu-cum, dar pe astea nu cred ca le-a citit nimeni in afara de mine, se numea Extraterestrii de buzunar, nu mai stiu despre ce era vorba, dar stiu ca mi-a placut la nebunie .
alina nour - un extraterestru in pijamale
ata ete?!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
gandacelu spune:
mai stiu una, cea mai tare din parcare, ilustrata superb: roade-tot si roade mult!!!
ps: de alina nour am mai cetit una: o corabie printre nori, eram fan, nu alta!
mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004) - i-am tuns!
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!
Kehleyr spune:
Da, gandacelule, Alina Nour era . Aia cu corabia am citit-o si eu prima... Da' sa stii ca era "Extraterestrii de buzunar"... sau poate sunt mai multe!