Cartile copilariei- vi le amintiti?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Da, dadadada, "Poznele verisoarei Nini" – Ninitza „cap de ratzoi“ si apropo, a citit cineva cartea cu Ciopartzila? Era un baiat rau care parca a ramas si blocat in lift!
Si cartea “Nadia” – heei, atunci am invatzat ce-s alea oase metatarsiene

Si Lizuca cu Patrocle, era asa un set de carticele mici, era si cu Ianos magarusul nu-stiu-cum…
Nu mai stiu titlurile, numai personajele, groaznic!

Greuceanu de aur….

_
"After all, tomorrow is another day!!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catrinel_17 spune:

Stati, ca mai am!

20000 de leghe sub mari, de fapt tot jules verne
Si mai era una despre Vlad tzepes, sageata capitanului…offf, nu mai tzin minte, si am citit-o si pe asta de nu stiu cite ori, am ramas cu ideea ca Vlad Tzepes era un super erou, cea mai minunata persoane care a trait vreodata – speaking of brainwashing…
Karl May – le-am devorat!!
Michel Zevaco, Pardaillan si Fausta
Rodica Ojog-Brasoveanu ruled!
Ciresarii citite de 1 milion de ori
Amedeu cel mai cumsecade leu" de Gelu Naum
Raymond Chandler – am citit in clasa a patra si mi-a placut la nebunie :-)

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hirondella spune:

Copilaria!!! Doamne cat era de frumos!!! Parca a fost ieri! Eu aveam 3 ani si recitam toata poezia "Mama lui Stefan cel Mare " si intreaga lume se minuna.Apoi cand am inceput sa citesc singura imi aduc aminte ca citeam si reciteam "Degetica ", "Dumbrava minunata"-Sadoveanu, "Cantaretii din Bremen", ...apoi mai marisoara , "Robinson Crusoe"-Daniel Defoe, "Ciresarii"-la care am scris si o continuare , un caiet intreg de 48 de file, o noua aventura dar din pacate nu mai stiu unde l-am pus(eram prin clasa a 7-a),"LA MEDELENI"-Ionel Teodoreanu...iubeam cartile astea (Olguta, Monica, Danut, Adina...)...Doamne cat de mult imi placeau!!!!Eram un adevarat soarece de biblioteca.Citeam ca o disperata si din fericire inca mai citesc chiar daca mai rar decat cum o faceam in copilarie.Insa cartile au ramas una din marile mele pasiuni.
pupicei

Daniela
http://hirondella.cabanova.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hirondella spune:

Nu se poate ...am uitat de HEIDI, "Elevul Dima dintr-a saptea",ciclul "Floris, dragostea mea" de capa si spada si ma indragostisem iremediabil de Floris.

Daniela
http://hirondella.cabanova.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cookie spune:

quote:
Originally posted by Catrinel_17

Stati, ca mai am!

Si mai era una despre Vlad tzepes, sageata capitanului…offf, nu mai tzin minte, si am citit-o si pe asta de nu stiu cite ori, am ramas cu ideea ca Vlad Tzepes era un super erou, cea mai minunata persoane care a trait vreodata – speaking of brainwashing…

_

Legenda valaha, de Al. Mitru. Aia e prima parte, "Sageata capitanului Ion"
Cat despre R.O.B si Ciresarii....

Cookie si bb Sabina
http://pg.photos.yahoo.com/ph/cookiesrv/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Era o carte care mie mi-a placut mult de tot: ceva de genul Michaela in tara mendrelor, stie cineva titlul exact si daca se mai gaseste?

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elena I. spune:

quote:
Originally posted by Catrinel_17

Da, dadadada, "Poznele verisoarei Nini" – Ninitza „cap de ratzoi“ si apropo, a citit cineva cartea cu Ciopartzila? Era un baiat rau care parca a ramas si blocat in lift!
Si cartea “Nadia” – heei, atunci am invatzat ce-s alea oase metatarsiene

Si Lizuca cu Patrocle, era asa un set de carticele mici, era si cu Ianos magarusul nu-stiu-cum…
Nu mai stiu titlurile, numai personajele, groaznic!

Greuceanu de aur….

_

dadada! Ispravile lui Ciopirtila de Tiberiu Utan.
Si Erich Kästner, Secretul celor doua Lotte, din scoarta-n-scoarta si iar de la capat!
Si, da, Otilia, am zis io, Tara celor o mie (si una) de mendre (cu corbul Rusinasiaiurit), dar nu-mi amintesc cine era autorul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Merci mult, Elena, ma gindeam eu ca asa suna titlul dar pe urma am avut ceva dubii (n-am citit tot ce ati scris aici). Ai idee daca se mai gaseste cartea asta? Sau o are cineva?... Tare as vrea sa o citeasca si fie-mea.

~Otilia&LaAdelita~www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Otilia" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adusca spune:

o incantare pt suflet sa-mi amintesc de cartile copilariei.
Fram ursul polar mi-a deschis apetitul pt literatura, am continuat cu Legendele Olimpului, Cismigiu et co, Singur pe lume, Ciresarii, Tess, La rascruce de vanturi, dar citeam pt surorile mele mai mici din Gelu Naum.

Aumadoare, doctor bun,
Sta-n gradina sub un prun,
Vin la el sa-si afle leac
Si o vaca, si-o lupoaica
Si un vierme, si-un gandac,
Chiar si o ursoaica.
Si pe toti ii face tun,
Aumadoare, doctor bun.

Apolodor era tenor,
La circ, in targul Mosilor.
(dati-miiii lecitinaaaaaaaaaaaa)

ah, imi adusei aminte de Jules Verne, asa a inceput sa-mi placa sf'ul.

Fetele de pe DC babusca adusca

Creierul este un organ oarecum indispensabil capului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dora78 spune:

Catrinel_17, Lizuca si Patrocle sunt personajele din Dumbrava Minunata, iar Ianos e pers. din Ianos cel viteaz (sau asa ceva), ambele de Sadoveanu.
Mie mi-au placut Singur pe lume, Cuore, Pitulicea (are un autor rus, din cate imi amintesc, daca a auzit cineva de el si de cartea asta, pls PM), Tess D'Urberville, Jane Eyre, Elevul Dima, Invitatie la vals, Nopti albastre...
Opriti-maaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!

Dora, mami de Ami
I'm the best, so "beep" the rest!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/hit_17dorahulpoi/my_photos

Mergi la inceput