Copii nascuti in 1993 (2)
Raspunsuri - Pagina 9

Rufus spune:
Anne, bine ca mai ai timp de scris pe net. Afacerea-i afacere, te doare sufletul de banii tai, dar sa nu uiti de familie, ca-i bai mare. Un ajutor, cand vei putea, e musai.
Preblemele mele (mici, deocamdata) cu Ioana au reinceput. Nu invata, desi pana acum nu are note proaste (de fapt are doar doua), minte pentru orice fleac (chiar daca uneori ma intreb ce are de castigat). Cum o las putin din atentia mea, face numai ce vrea. Uneori ma consolez cu ideea ca fiecare are drumul lui in viata, alteori ma supar rau. La capitolul curatenie parca e mai atenta, oricum e departe de ceea ce vreau eu. Incepe sa-mi incolteasca ideea ca a simtit ca este sufletelul meu si poate sa intinda coarda mai tare. Offf...
Teodora este un copil bun, dar aerian. Are o lume a ei din care iese doar cand vrea, sau cand o scoatem noi. Mai mult eu, ca ma-sa e cam la fel de poeta. Nu stiu de ce, dar prevad ca fata asta va ajunge sa duca o viata tare buna cand va fi pe picioarele ei. Este o presimtire, pentru ca acum zic merci ca mai are capul pe umeri.
Ana este insa bucuria noastra. Mai mult a Torei, recunosc, ea petrece cel mai mult timp cu ea. Eu sunt mai stangaci si nu stiu de ce, cu Ioana nu eram asa.
Cred ca am intrat iar intr-o criza, nu-mi convine aproape nimic. Dar am mai trecut eu prin asta...
Toata familia (mai putin Ana )mergem la sport. Eu cu fetele mergem la atletism, Tora la o sala. Vai de oasele noastre, astia batrani ne plangem cat e ziua de lunga
http://community.webshots.com/user/tora97

anamari spune:
Madisor-da dar macar le da mai multe lectii de la scoala...in felul sta se asigura ca lucreaza. eu incep sa cred ca stilul asta american ii incurajeaza lenea feciorului meu...
Rufus-si cum te descurci cu minciuniile? pe mine astea ma deranjeaza foarte tare...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-31
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Puterea corupe. Puterea absoluta corupe absolut

Madisor spune:
Buna ziua!
Pic de somn... Aseara m-am culcat la 2 a.m. M-am luat cu treaba si timpul a zburat.
Of, of, Rufus. Si la noi sunt 2 note bune, nu am de ce sa ma plang... Nici cu curatzenia nu am ce sa zic, e un pic mai bine... De mintzit, inca, nu a mai facut-o. Da' chiar azi ne-am ciondanit un pic cand i-am adus aminte ca vreau ca in weekend sa lucram un pic in plus. Cand le zic asta parca ii pun sa dea cu plugu' Asta a fost Corina. Vlad e la fel, parca un pic mai atent, in sensul ca reuseste sa se concentreze mai mult si sa se trezeasca mai usor dimineatza. Vorba ta, la noi minunea si relaxarea sunt intruchipate in Clara. Bravo voua ca va ducetzi si facetzi sport!
Anamari, nu stiu ce sa zic... Eu ma infurii, uneori, ca programa e prea incarcata si parca ii indoapa cu informatziile care, zic eu, nu au timpul necesar de asezare...

Rufus spune:
Mai fetelor, nu ma descurc deloc cu minciuna. Mai ales cea gratuita. Ma deranjeaza ca nu pot conta pe nimic din ceea ce zice. Acum nu-i mare lucru, dar mai incolo? Chiar nu stiu ce sa spun. Am discutat, i-am explicat care sunt dezavantajele, am pedepsit-o. Nu conteaza nimic. Chiar ma gandeam ca aveti vreun sfat, dar daca la voi nu se pune problema...

anamari spune:
Alex are note acceptabile, mai putin la engleza- unde a trecut de la Engleza secundar -ceea ce echivaleaza cu un curs intensiv de engleza,la Engleza principal -impreuna cu ceilalti, adica chestii ca predicat, subiect, substantiv, verb, adjectiv,pronume samd...
iarasi la matematica, pare mai avansat ce fac la aceasta scoala noua, asa ca trebuie impins un pic, sa creasca de la C la B , din nou...
Rufustot ce mi-e teama e sa nu ajunga la minciuna in viata ca pricipiu...cum cunosc eu unii adulti, din pacate unul care a vut mare influenta asupra lui Alex...sper ca , insa, dat fiind faptul ca noi incercam sa avem o atitudine corecta,sa fie o influenta pozitiva...
altfel mai e si imaginatia , le mai place sa infrumuseteze lucrurile-cred...dar asta mai se diminueaza cu varsta ...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-31
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Rufus spune:
Ieri a sunat-o pe Tora invatatoarea Teodorei sa-i spuna ca vrea sa vorbeasca cu unul din parinti. A vorbit cu mine, eu ma duc la scoala cu ea. De trei zile Tea nu-si facea temele. De ce? Pentru ca (ii spunea ea Doamnei) mami o forteaza sa doarma la pranz, apoi cand se scoala o ia obligatoriu la plimbare cu bb prin parc, iar cand vine este seara, mananca si se culca. Si nu are timp! Inainte de discutia cu Doamna, o intreb eu (aflasem de la Tora): ai ceva sa imi spui? -Eu? N-am nimic. -Pai a sunat Doamna. Despre ce e vorba? -Pai...nu mi-am facut temele. -Cand? -Azi. Si...ieri. De cateva zile! (deja plange). - Da' ce-ai avut? - Nu eram in clasa cand le-a dat. Eram la baie. -In fiecare zi? - Da, iar uneori sunt in diverse colturi ale clasei si nu aud ce spune.
Dupa ce a ciufulit-o Tora, aseara o intreb: si totusi, de ce nu ti-ai facut temele? - Mi se parea ca erau cam multe!
Ioana a vrut sa-si faca un "pergament". A luat o coala si a ars-o cu model, folosind cam o jumatate de cutie de chibrituri. Operatiunea s-a desfasurat la ea in camera, dar nu a reusit, din moment ce nu am vazut rezultatul. Dar am simtit...mirosul. Mi-a spus ca din greseala a idat chibritele si a vrut sa vada daca mai ard. Dupa ce m-am calmat, am intrebat-o iar si mi-a spus adevarul.
Dupa ziua de ieri, le-am informat ca le tai cate o bucatica de limba pentru fiecare minciuna, pana nu mai pot vorbi deloc. La cat eram de suparat, cred ca m-au crezut; pana o sa uite...

anne33 spune:
Rufulin carcotas,vezi tu la ce ore atomice intru eu pe net?Am ras cu lacrimi de faptul ca Ioana ta a vrut sa-si faca parul pergament.Eu pe la 10 ani mi-am ras de-a dreptul sprancenele cu masina de ras a tatalui.

anamari spune:
rufus-e bine ca recunosc adevarul...pana la urma.
la noi am stabilit o regula-daca minte pedeapsa e dubla, ori altfel spus daca spune adevarul pedeapsa se reduce la jumatate...
anne-sa stii ca nici pe mine nu ma mai controlau la teme din clasa a 5a, si nici nu aveau nevoie ca invatasem perfect cum sa ma descurc in programa stufoasa din romania si sa iau note bune. se pare ca pustoaica ta e la fel...dar e bine sa stii ce materii are si cam cum se comporta la scoala =- sa nu aiba ea impresia ca e chiar de capul ei. Pe de alta parte poti sa-i arati incredere acum ca isi face temele si ia note bune fara sa stai mereu in spatele ei...zic si eu, ca al meu nu a ajuns inca la stadiul acesta.
madisor-ma gandescv ca ai mare dreptate cu programa.
Alex a reinceput medicamentul si merge mai bine la scoala. are deja nota maxima la ortografie...si e pe panoul de onoare...
anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993 si samburelul de decembrie 2005-35
poze de copii cuminti

Madisor spune:
Seara buna!
Nu prea am timp de povestit...
Rufus, cand a persistat in minciuna si nu numai (au fost povesti acum 5 ani) am pedepsit-o intai si pentru ca nu a intzeles am si batut-o. Desi sunt femeie cand ma infurii dau destul de tare, nu ma incurc Apoi am aplicat, oarecum, si eu metoda Anei mari... Daca nu e foarte grav nu o pedepsesc si o "ajut" sa remedieze problema, daca e mai ...gogonata, daca recunoaste se mai reduce din pedeapsa. De vreo 2-3 ani nu prea mai am probleme.
Anamari, lasa ca si al tau va creste mare... Cori e si ea bine cu scoala 2 de 10, 2 de 9 si un 8. Mai asteptam note de la extemporale la care zice ca a facut... Sa vedem ce anume a facut...
Vlad e foarte bine cu notele, in schimb mi-a zis invatzatoarea ca a scapat o injuratura. S-a facut observatzia de rigoare, s-a dat avertismentul necesar (nu m-a mintzit), asteptam...
Va pup si numai note bune!

micutza spune:
buna ziua mamici, tatici de copii nascuti in 1993 si nu numai. n-am prea mai intrat pe forum de o buna perioada de timp..aztazi am citit tot ce s-a scris de spre copii. imi pare bine ca toata lumea este ok, ca scoala merge bine.
as avea nevoie de un sfat .. baiatul meu este invitat in we la ziua de nastere a unei colege de clasa.. adevarul este ca nu prea stiu ce cadou sa-i cumpar. Mamici si tatici cu fete , pls, help.. spuneti-mi cam ce-si doresc fetele voastre la 12-13 ani??
pupici, micutza