Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 9
Sabina spune:
Conchi...asta vroiam eu sa spun...cum ramane cu drepturile majoritatii?
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
conchita spune:
quote:
Originally posted by Adela99
doar o intrebare spontana: care drepturi va sunt incalcate prin dreptul la parada a homosexualilor, sau orice parada care are cu sexul a face?
intreb pentru ca nu-mi trece prin cap care drept mi-ar fi incalcat prin astfel de manifestari ... din cate stiu eu manifestari de genul asta starnesc repulsie unor persoane
scuze
pentru ca deoarece uite aici:
http://www.graffitiint.com/pages/gm69_jpg.htm
http://www.graffitiint.com/index2.htm
http://homepage.mac.com/leffert/adventures/PhotoAlbum106.html
si se pregatesc de parada si in orasul sfant, Ierusalim:
http://www.jpost.com/servlet/Satellite?pagename=JPost/JPArticle/ShowFull&cid=1113877272840&p=1078027574097
sa ma scuzati, dar paparudele astea poa sa stea si-n cap ca nu voi spune niciodata ca-s la fel ca mine. nu ma intereseaza ce fac ei in dormitor si e dreptul meu sa protestez ca forteaza lumea sa discute public despre dormitor ca despre acadele, ca forteaza societatea sa discrimineze pozitiv o minoritate sexuala.
mai consider si ca minciuna secolului "descoperirea" genei homosexualitatii, care nici nu s-a descoperit inca. faptul ca facem sex in mod diferit nu e normal sa devina o problema sociala si politica.
pot sa inventeze alte forme de convietuire civila, casatoria este institutie a barbatului unit cu femeia, asa e copyrightul, punct. ce mi se pare tragic si penibil este ca flutura Biblia, mintind ca nu scrie nicaieri de sodomisti si gomoriste, sau ca nu se infiereaza nicaieri legaturile lor anormale. mi s-ar parea mai cinstiti, si poate m-as alatura lor in lupta pentru drepturi "egale", daca n-ar incerca sa manjeasca tot ce are mai sfant societatea umana. homosexualitatea este o perversiune ca oricare alta, tine de dormitor si tot acolo ar trebui sa ramana. nu vreau sa-i vad pe strazi despuiati si penibili si nici nu vreau sa ma prefac ca asa ceva e acceptabil conform moravurilor moderne.
Donia spune:
Irina si Daro, multumesc pentru raspunsuri.
Recomandarea pentru carte pica tocmai bine, pun rudele la cautat. Si in legatura cu cerul, m-am gandit ca o sa-i spun fetitei ca Dumnezeu e dincolo de albastrul pe care-l vedem noi, sa nu-si mai faca griji cand bate vantul.
Daro, cred ca o sa-l pun pe sotul meu sa-i explice fetitei legile fizicii, atunci cand va veni timpul. El povesteste atat de frumos si plin de pasiune, incat nu te poti indoi de forta superioara care a creat totul.
Simt ca ma bag ca musca-n lapte in discutiile voastre, dar v-am citit mereu. Sunt si eu pe pozitia celui care stie cate ceva, face cate ceva, dar inca mai are multe intrebari si mai ales regrete ca nu face mai mult.
Si acum, ca s-a ivit discutia despre homosexuali, as vrea sa va pun o intrebare. Mie mi s-au intiparit adanc cuvintele lui Iisus: "Cel care se simte fara de pacat sa ridice piatra si sa arunce primul". Din cauza asta eu simt ca nu sunt in masura sa judec. Pot sa am o parere, dar de obicei caut linia de mijloc, tin sa fiu smerita si sa-l las pe Dumnezeu sa judece. Nu pot accepta incurajarea homosexualitatii, dar nici nu as putea sa-i pun la colt, nu pot sa stiu care e planul lui Dumnezeu pentru ei. Ma deranjeaza ostentatia, dar nu numai in privinta homosexualilor. Ma deranjeaza parada lor, dar la fel m-ar deranja o parada a heterosexualilor. Si aici vine intrebarea, dilema mea. Exista in Biblie doua invataminte care se bat cap in cap. Unul e sa intorci si celalalt obraz, altul e sa intorci spatele mamei si tatalui tau daca nu iti accepta credinta. Parca scria undeva (poate in Vechiul Testament?) sa iei sabia si sa lupti pentru credinta? Deci inteleg ca o data suntem sfatuiti sa acceptam totul fara revolta, ba chiar cu dragoste, iar pe de alta parte ni se spune sa luptam pentru ce stim ca este adevarat. Lamuriti-ma si pe mine cum stam, poate memoria imi joaca feste, dar pentru mine asta a fost dintotdeauna o dilema. Si a devenit foarte actuala acum, vazand ca unele dintre voi sunt, as spune, active impotriva homosexualilor, altele lasa judecata asta lui Dumnezeu. Voi ce simtiti ca va indeamna Biblia sa faceti atunci cand vedeti pacatul?
Eu m-am trezit gandindu-ma serios la problema homosexualilor cand mi-am dat seama ca un prieten bun de-al meu ar putea fi homosexual. Prima reactie a fost un frison de scarba, dar m-am gandit mai apoi ca e vorba de acelasi om pe care il admir si il iubesc, mai putin optiunea lui din dormitor.
Casatoria intre homosexuali nu o accept, si eu inteleg prin casatorie unirea barbatului cu femeia. Dar eu nu pot sa-i stigmatizez, sunt adulti care decid pentru viata lor, in plus, in meseria mea, am invatat ca trebuie sa respecti decizia altora, chiar daca nu esti de acord cu ea. Daca ma tem ca vor fi un model nefast pentru fetita mea? Da, asa cum ma tem ca ma va combate si cu sistemul solar. Dar sper sa trec prin toate incercarile astea, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Nu vreau sa inchei fara sa va ofer mii de floricele pentru subiectul asta, pentru mine e plin de inspiratie.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
conchita spune:
Donia, sper sa nu fie cu suparare daca incerc sa raspund iarasi. mai intai, scuze pentru tonul vehement de azi dimi, citisem niste "explicatii" despre cum Biblia incurajeaza de fapt homosexualitatea pe niste site-uri de-ale lor si ma luase valul de suparare, acum mi-a trecut. :))
sper ca nu din atitudinea mea s-a inteles ca ii condamn asa in principiu pentru faptul ca sunt homosexuali. mi-e si tarsha sa spun iarasi (tarsha pentru ca am obs ca anti-maghiarii au mereu prieteni maghiari, anti-musulmanii si anti-tiganii declara ca au prieteni din comunitatea respectiva- si suna cam pathetic) ca am avut doi prieteni + o prietena foarte buni in Ro, de aceasta orientare, pe care i-am aparat cat am putut de cate ori am putut. de asemenea am colaborat excelent cu asociatia lor din Buc, le-am fost printre jurnalistii favoriti ( dar asta nu inseamna ca n-am avut mari dispute de principiu si cu ei). sunt discriminati pe motive sexuale, iar asta e un lucru oribil, vorba ta, cine suntem noi sa-i judecam? nu inteleg de ce sa isi piarda jobul, sa nu aiba acces la promovari, sa fie marginalizati social si batjocoriti numai pentru ca nush cum inteleg ei sa se simta bine in dormitor. asta nu intra in contradictie cu faptul ca ma simt eu discriminata la randul meu cand mi se intra in casa cu bocancii via manipularea media despre ce inseamna toleranta (iarasi ajungem sa discutam asta), despre ce scrie "cu adevarat" in Biblie despre casatorie, despre ce anume defineste o minoritate. excese sunt de ambele parti, asa cum ai observat si tu.
si revin la intrebarea de dimineata: este oare sexul un criteriu de definire a unei minoritati sociale, in baza caruia sa devina legal si drept sa se obtina avantaje sociale? daca da, intram in absurd si paradox, iar exemple s-au dat destule: asa putem justifica- tinand Biblia in mana la pagina cu "iubeste-ti aproapele" si cea cu "sa ridice primul piatra cine e fara de pacat" - incestul, zoofilia, necrofilia, adica toate devierile de la "normalul" natural (> Natura).
intorci obrazul cand ti-a gresit cel de-o seama cu tine, taci si fugi de langa nebunul care cauta sa te atraga pe acelasi drum al ratacirii cu el, scoti sabia cand e luat numele Domnului in desert sau cand e napastuit un sarman, scoti sabia si sa faci dreptate cand alta solutie chiar nu mai exista si cand Dumnezeu aseaza sabia aia in mainile tale- iata doar niste interpretari personale, expresie a liberului arbitru. daca era credinta simpla, urmam toti calea asta, dar mi se pare cel mai greu, impovarator, mistuitor drum cu putinta. zici Dragoste, zici Iisus. dar ce inseamna Dragostea asta totusi? sa te uiti cu iubire de aproape la parada homosexualilor? sa intorci si obrazul celalalt cand te injura unul de ce-ai mai sfant? sa te pleci ca trestia sub opresiune (vezi comunismul in Ro) sau sa scoti sabia, sperand ca nu de sabie vei muri totusi
conchita spune:
ops, am apasat gresit pe buton.
fete dragi, marele meu semn de intrebare legat de homosexualitatea in biserica este urmatorul: de ce se incearca fortarea usii din dos? cu alte cuvinte, de ce nu pot intra ei in Biserica asa cum intra orice credincios - pe calea lui Iisus. de ce aleg sa se razboiasca cc cu Cezarul, adica ccc cu puterea lumeasca pentru a avea acces la cea a lui Dumnezeu?
ce face un credincios al Bisericii? duce si el o viata dreapta asa cum se pricepe si dupa ajutorul lui Dumnezeu, fara sa incerce sa dezbine comunitatea in folos personal, fara sa-l ispiteasca pe Dumnezeu clamand legea civila in locul legii divine.
mai mult, Biserica nu este o cofetarie, adica un spatiu eminamente public. sigur, oricine este binevenit, dar, sa fim seriosi ca nu e chiar oricine. sa zicem ca vine maine un adorator pagan si revendica Biserica crestina pentru sine, ca si el e om, si cine sunt crestinii sa il judece, da? si isi aseaza idolul de piatra langa icoana lui Iisus, sa se inchine la idolul respectiv. iar eu intreb: nu e asta furt sau tentativa de furt? asa cum in Biblie-cuvant revelat al lui Dumnezeu-scrie clar ca inchinarea la idoli e un pacat, asa scrie ca si peste Sodoma si Gomora s-a pogorat focul maniei divine.
ce ma intereseaza pe mine personal ca se casatoresc homosexuali in bisericile crestine? ei bine, e vorba de complicitate la reconstruirea sodomei si gomorei in chiar casa lui Dumnezeu.
zice Iisus: "du-te si nu mai pacatui". si ce ma ispitesc pe mine aprozii homosexualilor sa cred, in schimb? ca Iisus a iertat si a permis faptuirea repetata a pacatului, adica homosexualul are permisiunea divina sa ramana homosexual, ba i se mai acorda si titlul onorific de "crestin"- ceea ce e o aberatie totala. nu te poti duce la bordel in fiecare sambata si sa te speli de pacate in fiecare duminica la biserica - adica poti, dar nu daca jinduiesti la crestinism.
inca ceva si ma retrag: este extrem de evidenta ofensiva impotriva crestinatatii. cel putin in US, unde este atat de simplu sa-ti faci biserica ta proprie si personala, sa angajezi un oficiant si sa te mariti/insori de cate ori vrei.
Donia spune:
quote:
Originally posted by conchita
intorci obrazul cand ti-a gresit cel de-o seama cu tine, taci si fugi de langa nebunul care cauta sa te atraga pe acelasi drum al ratacirii cu el, scoti sabia cand e luat numele Domnului in desert sau cand e napastuit un sarman, scoti sabia si sa faci dreptate cand alta solutie chiar nu mai exista si cand Dumnezeu aseaza sabia aia in mainile tale- iata doar niste interpretari personale, expresie a liberului arbitru. daca era credinta simpla, urmam toti calea asta, dar mi se pare cel mai greu, impovarator, mistuitor drum cu putinta. zici Dragoste, zici Iisus. dar ce inseamna Dragostea asta totusi? sa te uiti cu iubire de aproape la parada homosexualilor? sa intorci si obrazul celalalt cand te injura unul de ce-ai mai sfant? sa te pleci ca trestia sub opresiune (vezi comunismul in Ro) sau sa scoti sabia, sperand ca nu de sabie vei muri totusi
Tare mult mi-a placut ce ai scris si mi-ai raspuns la multe intrebari.
Dar sper ca nu ai inteles nici tu, nici celelalte fete, ca acuz atitudinea cuiva. Eu de obicei caut sa inteleg modul in care gandesc altii (alta deformatie profesionala, dar cred ca oricum s-a suprapus peste naturelul meu care se revolta impotriva sabloanelor inca din adolescenta).
Incerc sa-i inteleg si pe homosexuali, dar agresivitatea lor nu imi place. Ma gandesc ca multi dintre ei traiesc niste drame, poate sunt multe contradictii in sufletul lor. Si probabil, satui de a trai neadaptati, se revolta si cauta sa adapteze ei societatea, inclusiv biserica, la modul lor de viata. Daca ei nu pot respecta regulile bisericii, atunci incearca sa forteze biserica sa ii accepte asa cum sunt. Probabil ca isi spun ca oricum nu mai au nimic de pierdut, asa ca merita sa incerce, nu? Trist... si mai mult nu stiu ce mai pot spune, mai ales ca tu, Conchita, ai spus cam totul.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
star33 spune:
Sunt de acord cu voi fetelor…si imi pun aceeasi intrebare: care este limita pana la care sa-l ierti pe aproapele, sau sa suporti nedreptati din partea semenilor. Adica sa rezisti cu supunere la o concediere, cand tu ti-ai facut treaba bine, dar sunt alte interese, sau sa-l ierti plin de dragoste pe sotul care bea sau te inseala. Cred ca iti trebuie putere dumnezeiasca pentru a ierta asa ceva !
Si totusi trebuie sa vedem in toate lucrurile si bune si rele, voia lui Dumnezeu care este intotdeauna dreapta. Si asa este ! Chiar daca pe moment credem ca nu este drept ce ni se intampla, in timp vedem ca nu a fost asa.
Iar daca ajungem in situatii grele, neplacute, poate trebuie sa ne intrebam unde am gresit NOI, sau daca ceea ce am facut i-a placut si lui Dumnezeu...oare facem asa ?!
joanna spune:
Star33,parca era de saptezeci de ori cite sapte(a ierta),ceea ce eu personal inteleg 'la infinit'.Dumnezeu ne iarta la infinit ,ca ne iarta,nu?Apoi daca nu iertam nu mai putem spune rugaciunea domneasca....'si ne iarta noua greselile noastre precum si noi iertam gresitilor nostri' sau mai 'omeneste'(si real in ziua de azi)....'si NU ne iarta noua greselile noastre precum nici noi NU iertam gresitilor nostri'
Viata iti da lucruri mai grele decit infidelitatea sotului ori mai stiu eu..bautura,bataie.Cu multa credinta mergi la biserica ,la duhovnic si vei lua putere sa-ti duci crucea(vorbind in particular).Ce grea era a lui Iisus,era pentru noi toti, si a dus-o pina la capat. Trebuie sa crezi,da sa crezi.
Fetelor,dragelor(sar de la una la alta),mi s-a facut un dor de impartasanie....
Irina,sa va ajute Dumnezeu si oameni luminati sa va citeasca demersul.
Ana,tu ma intrebi din multa smerenie, stiu asta si sa te binecuvinteze Dumnezeu!
Doamne ajuta,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Sabina spune:
ati amutit?:)
io nu pot merge maine la biserica....nu i-a trecut sofiei varsatul de vant! Sa-mi povestiti maine cum a fost!
Tata socru e la fel...tot n-a venit preotul, desi in principiu ei sunt de acord cu asta.Problema e ca e cumnata atat de obosita incat saracuta functioneaza pe "pilot automat"...
azi a venit dr cardiolog si ne-a spus ca a facut deja un spasm de trunchi cerebral, adica desi perfect constient si lucid, dpdv functionare a organelor e o degradare ireversibila:((
va imbratisez si iertati-ma ca va stresez cu problemele mele.
Joanna, si eu simt nevoia sa ma mai spovedesc...sau macar sa mai discut cu preotul.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia