Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 8
joanna spune:
Irina, locuiesc momentan intr-o tara unde sint tolerati acesti oameni rataciti rau(dupa mintea mea).Ii vad pe stada,la restaurant,in buss tinindu-se de mina.Ce atitudine poti sa iei???
Eu ma rog la Dumnezeu sa-i miluiasca scotindu-i din ratacire.Pina la urma sunt copii lui Dumnezeu ca si noi.Nu trebuie nici incurajati(vorba unui parinte'le trebuie un par pe spinare')dar e asa de grea nebunia lor ca numai Dumnezeu poate sa lucreze prin anumiti parinti si oamenii ca sa fie stopata sau ma rog,ceva pe aproape.
Daca ma inversunez,pacatuiesc,daca ma innegurez de ei,pacatuiesc,daca ii judec, fac eu ,vierme, ce ii apartine Domnului,adica judecata,iar pacatuiesc.Condider ca eu in nimicia mea ca rugaciune este singurul lucru pe care il pot face,singura atitudine pe care pot sa o iau.
Da,hai sa ne rugam seara:lumineaza mintea Doamne si celor rataciti in homosexualitate,ca-si vind trupul sii sufletul celui rau.
Doamne ajuta,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Sabina spune:
joanna,foarte frumos ai spus!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Adela99 spune:
doar o intrebare spontana: care drepturi va sunt incalcate prin dreptul la parada a homosexualilor, sau orice parada care are cu sexul a face?
intreb pentru ca nu-mi trece prin cap care drept mi-ar fi incalcat prin astfel de manifestari ... din cate stiu eu manifestari de genul asta starnesc repulsie unor persoane
scuze
Sabina spune:
Adela ,e mai mult vorba de o metafora treaba asta cu drepturile.
da la o adica nu mi-ar conveni sa merg cu sofia prin oras si sa ma intrebe, mamai, ce-i cu nenena aia acocotati in pielea goala?
hai sa zicem...dreptul la moralitate.
Insa ai ridicat o problema interesanta...care-s drepturile majoritatii? Ca ale minoritatilor sunt mereu scoase la rampa.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
daro26 spune:
Ce mult ati mai discutat de ieri pana azi! S-au pus multe intrebari si s-au dat raspunsuri interesante...
Donia, e tare draguta fetita ta cu ale ei "cugetari" despre Dumnezeu. Nu-ti fa griji, cand te va intreba de sistemul solar, va fi destul de mare sa poata accepta ca lumea aceasta nu se reduce doar la elementele materiale si ca uite, de pilda sistemul asta solar, atat de perfect si matematic pus la punct nu a aparut din nimic ci l-a creat o Minte mult mai presus de mintea omeneasca, Dumnezeu. Parintele Galeriu spunea ca adevaratii oameni de stiinta au fost sau au devenit credinciosi (nu stiu daca si cu viata, dar cel putin cu acceptarea ideii de Dumnezeu), pentru ca au realizat ca, de exemplu, legile fizicii, legile vietii nu puteau sa apara din nimic, ci sunt rezultatul unei creatii, al unei Gandiri superioare.
Eu cred ca cel putin la varstele mici, copilasii se simt atrasi de Dumnezeu pentru ca intuitia lor e mai puternica si sufletul mai curat. Sa va povestesc ceva. Dupa ce am mers la slujba cu o finuta (5 ani), mi-a spus entuziasmata ca vrea sa devina pictorita de icoane. Nu vorbisem nimic despre icoane cu ea. Dar asa s-a gandit ea atunci pentru ca, poate, frumusetea icoanelor din biserica ii atinsese mult mai mult sufletul decat mie, de exemplu.
Irina, despre parada, ce sa zic, nici mie nu-mi place ideea... Homosexualitatea e un pacat, o boala de care bolnavii nu vor sa se vindece, ba mai mult, vor sa demonstreze lumii ca nu sunt bolnavi. N-ar fi sadic sa fie o parada a bolnavilor de X (am vrut sa scriu cancer, da' mai bine Doamne fereste) in care manifestantii sa strige ca sunt sanatosi tun? Si noi avem pacatele noastre, nu putem da cu piatra, dar nici nu ne permitem sa zicem ca pacatul e virtute!
adita spune:
quote:
Originally posted by irina.c.
Ioanna,tati ar vrea sigur sa mearga si el,ca ii place la manastiri,numai ca nu avem cu cine s-o lasam pe Ilinca si sa plecam amandoi.Si pe ea in nici un caz n-o putem lua cu noi,e prea mica.
dar de ce zici ca e prea mica? noi am plecat cu copiii peste tot, chiar pe distante mari, de cand au implinit 3 luni
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
casandra spune:
Irina, prima data am intrat cu baietelul meu intr-o manastire, cand avea 1 an. El, prima data intr-o manastire, ne-a impins sa pupam icoanele. Apoi, am luat cateva pamflete cu poze din manastire. Calin, acasa, a luat pamfletele, s-a asezat in genunchi si a inceput sa pupe icoanele din imagini. Copiilor le place la manastire.
irina.c. spune:
Iata ce am gasit pe un forum crestin-ortodox,ca idee de a actiona contra acestei manifestari:
Text de trimis Primariei Generale Bucuresti la adresele:
avideanu@bucuresti-primaria.ro, Ludovic.Orban@bucuresti-primaria.ro,
Alina.Mihai@bucuresti-primaria.roStimate domnule Videanu,Va scriu in legatura cu evenimentul intitulat "Gayfest 2005", care
va avea loc la Bucuresti in perioada 23-29 mai 2005. Din programul
preconizat al evenimentului face parte si organizarea, în data de 29
mai, a "primului mars gay din Romania".Propunandu-si sa "creeze vizibilitate pentru comunitatea LGBT din
Romania, sa faca cunoscuta cultura gay si sa raspandeasca spiritul
acceptarii diversitatii in societatea romaneasca", acest eveniment
popularizeaza intr-un mod ostentativ homosexualitatea, o boala
prezentata in mod ipocrit drept "stil de viata alternativ" si
element de "diversitate".
Consider ca ideea acestui festival reprezinta o lipsa de respect, un
atentat la bunele moravuri si o jignire fata de intreaga societate
romaneasca, recunoscuta pentru atasamentul ei la valorile autentice
ale culturii crestine.
In calitate de locuitor al municipiului Bucuresti, ma consider
personal jignit de ideea desfasurarii unui "mars gay" in capitala
Romaniei si sunt convins ca multi bucuresteni împartasesc acest
punct de vedere.
De aceea va rog, domnule Primar General, in calitate de garant al
respectarii bunelor moravuri, a ordinii si linistii publice in
municipiul Bucuresti, sa nu avizati favorabil cererea de desfăsurare
a "marsului gay" în Bucuresti în data de 29 mai 2005. In caz
contrar, va rog sa aveti bunavointa de a-mi comunica, potrivit legii
nr.544/2001, motivele pentru care ati decis sa permiteti
desfasurarea "marsului gay" in municipiul Bucuresti.In speranta ca veti raspunde pozitiv solicitarii mele, va multumesc.Cu consideratie,... "Eu o voi trimite.Nu stiu daca va avea efectul scontat,dar cel putin vom arata ca nu suntem indiferenti.Draga Adela,ne este incalcat dreptul de a nu considera anormalul normal.O societate care accepta marsuri gay,etc. arata ca e de acord cu acest comportament.Ce mesaj primesc copiii nostri?Nu e interzis,e legal ,deci e corect!Hai sa incerc si eu,ca pare interesant!Ioanna,de aceea trebuie ca in Romania sa luam atitudine,tocmai ca sa nu se ajunga la situatiile de care povestesti.Inca mai avem timp sa facem ceva,pe langa rugaciune.Referitor la vizita la manastire impreuna cu Ilinca,nu ma vad cu ea intr-un autocar plin,timp de cateva ore.Ea nu sta o secunda,peste tot vrea sa-si bage nasucul si nici vorba sa o tin in brate,ca urla in ultimul hal.Si merge de-a busilea,umbla in picioare doar tinuta.Dupa ultimele enterocolite,numai sa linga o podea murdara de autocar(cum are ea obiceiul) ar lipsi.Adita,voi cu ce ati mers?Noi nu avem masina.Pentru mine cu metroul cateva statii e un cosmar,deci nu indraznesc mai mult._Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
conchita spune:
quote:
Originally posted by Sabina
irina....cu homosexualii intram rau de tot in drepturile omului, ne reneaga Conchita cat ai zice peste
nu m-ai nimerit. recunosc deschis ca sunt homofoba. iar de parazi nici sa nu aud, ma enerveaza la culme parazile de-aici. nu inteleg de ce trebuie sa se exhibitioneze in spatiul public -care apartine tuturor- ca sa arate ce? ca fac ce vor in dormitor? aberant! si eu fac ce vreau in dormitor, dar nu ma duc sa fac parada cu asta. spatiul intim e spatiu intim si asa ar fi normal sa ramana.
te-ar mira sa ma auzi ca de fapt in numele drepturilor omului le neg lor dreptul sa ceara drepturi speciale numai pentru ca o "fac" altfel decat majoritatea?
cand s-a vb despre topless pe DC, fusei impotriva si acolo. ce vrei, is obsedata se spatiul public, mai ales pentru ca am trait juma de viata in Ro, unde spatiul public a fost violat in permanenta de bunul plac.
revenind, Joanna, tu mereu iti ceri scuze :)) nu ai de ce nici acum.
Sabina, m-a tulburat sfatul sa ne gandim in permanenta la moarte, clipa de clipa.