Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 7
irina.c. spune:
Dragelor,n-am avut cand sa intru zilele astea,m-am apucat de curatenie generala,daca tot a trecut Pastele .
Vianne,Nicol mi-a placut cum ati povestit despre pelerinaj,sper sa ajung si eu acolo.Poate luna viitoare ma incumet s-o las pe Ilinca cu tati al ei si plec in pelerinaj pentru o zi.O sa vad.
Sabina eu cred ca ai facut tot ce ai putut referitor la tata-socru,Dumnezeu iti vede efortul.Eu ma gandesc ca poate e mai bine sa nu insisti,ce sa faci,nu poti sili omul spre bine.Roaga-te pentru luminarea mintii sotului tau si lasa-te in voia lui Dumnezeu,va rezolva El toate spre bine.
Referitor la educatie,eu cred ca in lumea de azi,ca si parinte,nu-mi permit sa nu-mi cresc copilul in credinta,fiindca sunt atatea ispite,cum le va face fata fara ajutor de sus?Cred ca cel mai mult vorbesc faptele,si eu optez pentru o educatie in care credinta sa fie ceva natural,nu impus.Asa cum zice Elena.Cel mai important este sa ne rugam pentru copiii nostri si sa-i ajutam sa-L iubeasca pe Dumnezeu si Biserica Lui.
Draga Ana,cand copilul intreaba ceva cred ca trebuie sa cerem intai,in rugaciune,un raspuns bun,dupa voia lui Dumnezeu,ca sa fie de folos.Si cred ca atunci cand nu avem pe loc un raspuns,putem sa zicem ca nu stim,dar vom cauta.Cred ca de aceea este vital sa traim noi credinta,sa ne rugam,sa citim mult,ca sa nu fim surprinsi fara raspuns de astfel de intrebari.Mai putem cere si ajutorul duhovnicului,ii putem da telefon ,poate stie el raspunsul.Asa copilul va invata si despre legatura cu parintele duhovnic.
Cand e vorba de atei,putem sa-i spunem copilului ca ei sunt in intuneric,ca nu au lumina de la Dumnezeu,de aceea gresesc in unele lucruri,dar chiar si asa,noi trebuie sa-i iubim si sa ne rugam pentru ei.
Am vazut duminica pe ProTv un interviu cu parintele Teofil Paraian,mi-a placut foarte mult.Unul din lucrurile care le-a zis pentru mireni a fost sa traim in randuiala si sa nu facem exces de nimic,nici macar de religiozitate.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
Donia spune:
quote:
Originally posted by conchita
legat de educatie, mai am un gand. sa zicem ca vine copilul acasa ca a invatat el la scoala despre sistemul solar si te intreaba unde e Dumnezeu in universul asta, unde stau ingerii, cum arata ei, ce mananca, unde-i iadul etc. asa, si sa zicem ca nu mai e la varsta la care merg explicatiile simple (multumitoare). ma gandesc eu asa ca e infricosator sa iei pe cugetul tau un adevar prost spus si aiurea explicat care de fapt ar putea sa-ti indeparteze copilul de Dumnezeu in ultima instanta.
Da, dilemele astea le am si eu! Ca una e principiul, alta e practica.
Sa va dau un exemplu. Batea vantul intr-o zi si i-am spus fetitei mele ca asta e bine, ca o sa sufle norii si o sa-i duca departe. Iar ea a intrat in panica si mi-a spus: "Nu, sa nu duca norii, ca o sa cada Dumnezeu!" Nici nu mai stiu ce am balmajit, ca Dumnezeu e in cer, dar ca nu e in cer, ma gandeam sa-i spun ca e in inima, dar ea ia totul foarte concret, nu vede figurile de stil... cert e ca am fost total nemultumita de raspunsul meu. Va cer sfatul: ce pot explica la 4 ani, concret, in situatia asta? Adica unde e Dumnezeu?
Azi, alta perla. A vazut niste fetite jucandu-se cu baloane de sapun si mi-a spus incantata ca baloanele o sa zboare sus de tot si Dumnezeu o sa sparga baloanele cu degetul. De data asta nu am mai incercat sa-i explic nimic. Parca ma multumesc deocamdata cu gandul ca Dumnezeu e ceva cert pentru ea. Dar daca acum ma simt depasita, ce o sa mai fac daca o sa ma combata cu sistemul solar?
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
Sabina spune:
Dragele mele, va multumesc din suflet, sunteti extraordinare.
Acu sa nu va inchipuiti ca ai mei sunt asa niste capcauni, au acceptat ideea cu preotul, isi doresc sa vina, dar se tot amana....macar au dorinta asta, eu nu mai pot insista, ca nu vreau sa fiu pisaloaga( de obicei cam sunt...)
Pt acatist:
Mircea, Nicole,Simeon,Vasile,Sabina si Ada Sofia( multumesc din suflet, esti minunata)
Conchita, spune-ne la ce te-ai gandit....te rog!
Vreau sa-ti spun ceva.Eu am de multe ori pace in inima...insa in viata reala tare rea mai sunt...si orgolioasa ,defect de la care se trag o gramada de uratenii....asa ca degeaba cred eu daca nu aplic zi de zi.
Lupta e la fel pentru fiecare,la orice nivel intelectual s-ar afla, si cu cat stii mai multe probelemele se inmultesc, ....dar spovedania si mersul la biserica ajuta nitel....
mi-a placut asta cu "sa nu exageram cu religiozitatea"
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
irina.c. spune:
O carte extrem de buna este "Cum sa comunicam copiilor credinta ortodoxa" de Maica Magdalena,aparuta la editura Deisis.Irina si bb Iinca(26apr04)
joanna spune:
Irina,intreaba-l si pe tati daca nu vrea sa mearga .Dupa ce a tinut un post alaturi de tine s-ar putea sa vrea mai multe decat stiai tu...Oricum,intreaba-l,zic eu.(iarta-ma ca spun lucruri pe care tu le stii mai bine).Barbatii 'capata'credinta puternica mai repede ca noi.Sunt mai 'drepti'ca noi.Stiu ca nu se face primavara cu o floare,dar se anunta venirea primaverii cu ea.Stii tu..ce zic eu aici.
Ana,te rog sa ma ierti ca 'am reusit'cu mesajul meu sa imping sa te simti nevrednica sau ratacita.Mai e cate unul de ala rau ce da cu dubii in noi.Dar ultimul 'da' il spunem noi.....
Doamne ajuta,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
irina.c. spune:
Ioanna,tati ar vrea sigur sa mearga si el,ca ii place la manastiri,numai ca nu avem cu cine s-o lasam pe Ilinca si sa plecam amandoi.Si pe ea in nici un caz n-o putem lua cu noi,e prea mica.Pe de alta parte,simt nevoia sa "evadez"nitel si sa plec macar o zi,sa ma linistesc,ca sunt cam imprastiata si cam risipita.
Donia,ce m-am distrat cu faza ca o sa pice Dumnezeu din cer!Poti sa-i spui sa nu se teama ca Dumnezeu o sa cada din cer,fiindca El e dincolo de cerul pe care il vedem noi,si nu poate sa cada de acolo.Daca reusesti sa gasesti cartea de care am amintit,te-ar ajuta foarte mult.In alta ordine de idei,ce parere aveti despre faptul ca "Intre 23 - 29 mai va avea loc la Bucuresti GAYFEST 2005, festival al
homosexualilor. Campania mediatica se va incheia pe 29 mai cu prima
parada homo din Bucuresti/Romania."?Irina si bb Iinca(26apr04)
Sabina spune:
irina....cu homosexualii intram rau de tot in drepturile omului, ne reneaga Conchita cat ai zice peste
io nu-s pt intoleranta...da sincera sa fiu, parada mi se pare deja prea mult...
gata, nu mai zic nimic:-)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
star33 spune:
Fetelor, ce ma bucur ca in sfarsit ati aparut pe aici ! Era cam pustiu de dimineata...
Irina, eu te sfatuiesc ca incerci sa evadezi putin si sa mergi undeva in pelerinaj la o manastire, iti garantez ca te intorci cu un suflet atat de plin, incat nu-ti mai trebuie nimic. Dupla slujba de la Prislop eu parca plutesc, ma simt puternica si parca problemele cotidiene nu ma mai ataca. E nemaipomenit !
Sabinuta, te rog sa fi optimista in legatura cu tata-socru si sa te rogi cat mai mult. Eu am avut o perioada foarte grea dpdv emotional si de atunci ma rog de fiecare data cand simt ca ma prabusesc sau ca nu stiu ce sa fac. Si chiar primesc o putere de a rezista pe care altfel nu o aveam. E mare Dumnezeu ! Si ma ajuta mult rugaciunea lui Iisus, o zic in momentele mele grele (desi ar trebui spusa tot mereu...). Ma rog pentru tine sa fie totul bine !
irina.c. spune:
[quote]Originally posted by Sabina
irina....cu homosexualii intram rau de tot in drepturile omului, ne reneaga Conchita cat ai zice peste
io nu-s pt intoleranta...da sincera sa fiu, parada mi se pare deja prea mult...
gata, nu mai zic nimic:-)
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia[right]Cele mai frumoase fete
...........
Draga Sabina,si ma intreb,cu drepturile noastre cum ramane?Cred ca ar trebui ca Biserica sa ia atitudine in mod oficial referitor la astfel de manifestari,suntem prea lipsiti de reactie.Ma intreb ce am putea face in particular contra unor astfel de manifestari?Mi-e groaza sa ma gandesc ca aceste manifestari vor lua amploare in urmatorii ani si poate ca vom fi obligati prin lege sa tacem,asa cum e in alte tari.Unde nu e voie sa zici ca homosexualitatea e un pacat.Rau am ajuns.Irina si bb Iinca(26apr04)
Sabina spune:
pt ca dpdv medical nu s-a putut stabili daca e o deviatie sau chiar o boala....atunci si ideea cu "pacat" e greu de inghitit de catre majoritatea oamenilor.
Eu n-am nimica cu persoanele homosexuale, ca persoane.Insa Parada si alte asemenea manifestari intr-o tara majoritar ortodoxa mi se par o bataie de joc...
la fel de oribila ar fi si o parada a sexului in sine, deci nu neaparat ca e parada homo, nu asta ma macina pe mine....ci cum zici si tu...drepturile mele...cine mi le apara? si aici nici macar nu mai e vorba doar de religie, ci de morala pur si simplu.
( din pacate aplicam politica strutului, ne uitam in alta parte si gata....)