Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 10
adriana spune:
Sabina.. nu ne stresezi, dimpotriva, eu chiar sunt curioasa care va fi urmarea .. Aici se da o lupta .. vad ca pana acum totul e ca la carte... ispite, doctori, alergaturi dupa medicamente, etc..
Sper sa nu iti par insensibila, pentru ca nu-s.
Ii doresc sanatate
Sabina spune:
si toata tristetea e ca si sotu vrea acum sa vina parintele....dar ...."suntem intelectuali, sa vina dr mai intai...prea multe vizite obosesc " etc etc etc
iar Parintele Dan e atat de bun si bland...i-ar linisti pe toti prin simpla lui prezenta.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
valiburu spune:
Hristos a Inviat!
Imi plac subiectele pe care le discutati si nu as putea sa-mi spun si eu umila mea parere. Problema homosexualilor si a lesbienelor este de fapt o deviere de la normalitate. Normalitatea inseamna barbat si femeie asa cum a lasat dumnezeu in lume. Fiecare sex in parte a primit de la Dumnezeu anumite daruri, iar acestea trebuie folosite ca atare. Si spunea cineva f. frumos intr-un loc: "Sfarsitul unei natii se produce atunci cand nu mai exista diferente intre barbat si femeie, cand totul este un amalgam". Parerea mea este ca daca ne dorim ca pruncii nostri de astazi sa traiasca intr-un mediu de homosexuali si maine poimaine sa le spuna cineva ca nu sunt normali daca nu sunt homo, e bine sa nu luam atitudine si sa-i lasam sa-si faca marsurile, sa se sarute si altele, dar daca vrem normalitate pt copii trebuie sa facem ceva. Nu stiu ce parinte integru, normal, ar dori sa aiba un baiat homosexual?
Politicienii sunt in stare sa vanda si pe mama si pe tata pt cateva voturi in plus, deci sa accepte legi ca homosexualitatea, prostitutia, etc., dar atitudinea noastra conteaza f mult.
Pe de alta parte as vrea sa mentionez faptul ca Biserica Ortodoxa in special are un caracter de jertfa aparte de a altor Biserici crestine. Pentru noi exemplul este Mantuitorul Iisus Hristos, ceea ce a facut EL trebuie sa facem noi, nu pe cruce,evident ci in viata de fiecare zi. Crucea inseamna JERTFA, crucea inseamna SACRIFICIU. Chiar si atunci cand spunea sa intorci si obrazul celalalt, sau sa dai si camasa daca se cere haina si altele inseamna jertfa. Altii pot spune ca este lasitate sa stai asa si sa iei bataie, dar tu nici nu ripostezi, dar nici nu o iei la fuga asa cum fac lasii.
Jertfa inseamna si familie, crestere de copii, vorbele urate de la serviciu, bataia sotului, tonul ridicat al copilului de mai tarziu. Important este cat suntem dispusi sa suportam, iar aici intervine credinta in Dumnezeu.
Imi cer scuze ca am scris mult, dar mi-au placut ideile voastre!
Un week-end placut in continuare!
p.S: imi cer scuze daca ai exagerat!
Sabina spune:
Dragelor, nu mai scrieti nimica?
Pana la urma a fost parintele azi de dimineata, nu l-a putut spovedi, pt ca nu prea mai poate vorbi....dar l-a impartasit, presupun ca stie el ce avea de facut...,mai bine mai tarziu decat niciodata.
eu sunt ca de obicei franta de oboseala lunea....azi m-a trezit sofia la 5 si 20 dimineata...si oricum aveam seminarii de la 8...asa ca nu m-am mai culcat.Noroc de sor'mea, care vine in seara asta nitel pe la noi...ca nu mai rezist, stau inchisa(din cauza varicelei)cu fata in casa si "distractia" sunt orele de la facultate.
Va multumesc din suflet ca v-ati rugat pt noi, sunteti nemaipomenite
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Sabina spune:
Apropos de jertfa...ieri a vazut sotul la tv o emisiune cu parintele Arsenie de la Techirghiol...si l-a impresionat teribil.
Vorbea incontinuu despre jertfa...si cum nimic nu se realizeaza fara sacrificiu, cata dreptate are...in loc sa ne bucuram de ostenela cartim si ne plangem( vorbesc de fapt in numele meu)
Acu imi dau seama de ce tot ce-am facut vreodata bine a fost in momente dramatice ale vietii.....fara suferinta nu exista frumusete, mare adevar.
Si e valabil in primul rand in arta....iar in viata cred ca se traduce prin renuntarea la sine.
Insa in ceea ce priveste bataile de la sot....nu mai stiu ce parinte spune f clar...cand barbatul nu-si mai iubeste femeia aceasta nu e datoare sa-l asculte...asa ca...dati-mi voie s-o iau la sanatoasa in cazuri din astea.Si sa consider ca jertfa a fost deja prima palma...increderea zdruncinata...sufletul ranit.
Adela99 spune:
incerc sa inteleg jertfa ... dar nu pot sa inteleg si sa accept ca jerfta e sa suporti bataia sotului... si chiar daca prin absurd as intelege si accepta, ma intreb de ce ar trebui sa-ti jertfesti copilul ... adica sa traiasca intr-o astfel de familie, mediu, unde bataia e considerata jertfa si demna de suportat ... asa cum tu te intrebai daca vreun parinte normal isi doreste sa aiba un copil homosexual (stiu ca a fost retorica intrebarea si stii si tu ca nimeni nu-si doreste asta si nu in ultimul rand pentru ca isi da seama ca va fi supus nedreptatilor, dar daca se intampla unii incearca sa inteleaga si isi iubesc copilul si in continuare), tot asa ma intreb si eu daca un parinte normal isi doreste ca cc copilul lui sa traiasca intr-o asemenea familie, unde mama incaseaza bataie fara sa cracneasca si o considera jertfa ...
star33 spune:
Sabina, ma bucur tare ca a reusit sa vina preotul la voi !!
Am fost duminica la biserica, fost duminica Mironositelor. Parintele a tinut o predica foarte frumoasa despre femeie in general, ca mama si sotie, despre cum sa ne crestem copiii crestini si in buna-cuviinta. Si apoi a vorbit despre faptul ca in zilele noastre este privit ca normal ceea ce este anormal...adica partea sexuala care a deviat rau de tot in patima, care este incurajat la TV, in reclame si in toate materialele publicate. Ca tinerii nostri cred ca e normal sa inceapa viata sexuala la 14 ani, sau ca sunt normale tot felul de perversiuni, sau cum spunea cineva, ca e normal sa fi homosexual. A fost chiar aspru parintele, dar avea dreptate
Acum va intreb : cum sa ramanem noi insine in limita normalitatii si cum sa ii facem pe tinerii nostri sa inteleaga ca activitatea sexuala trebuie lasata pe mai tarziu, cand au o familie, ca in familia crestina nu sunt permise x si y pe care le vad ei in filme sau le citesc in reviste...nu credeti ca este tare greu sa luptam cu stihiile acestei « lumi moderne » care de fapt ne invata ca pacatul este virtute ? Ca este tare greu sa intemeiem familii crestine in adevaratul sens?
joanna spune:
Adevarat a inviat!
Draga Sabina,ma bucur pentru izbinda,caci este o izbinda.Staruinta ta nu a fost in zadar.Si pe mine m-a ajutat Dumnezeu sa imi amintesc de tatal sotului si al tau si sa-l pomenesc in rugaciunile mele de nevrednica.
Referitor la jertfa ...e tare grea.De aici si atatea intrebari si nelamuriri.Fiecare ia jertfa la gradul lui de putere de a o duce sau de a o intelege.Parintii o numesc 'taierea voii'adica sa nu faci voia ta ci a Domnului,a fratelui,a semenului care iti cere sau te roaga.
Doamne ce-i mai fugaresc aceasta taiere a voii pe sfinta mindrie,sfintul orgoliu!
Iar femeia care isi suporta bataia barbatului stie ea de ce(sau nu) ,asa cum stie si Bunul Dumnezeu.Domnul nostru are alte orinduieli pe care noi nu le stim .Si nu stim ce pacate 'cara' in spate genetic o altfel de familie.Din cite stiu eu trei generatii duc pacatele ,dar daca unu se mintuieste 7 sa 9(?)generatii se mintuiesc dupa el.Mare dragostea Lui!
Acuma, la vorbit e asa de simplu...mai greu cu fapta.
Doamne ajuta,
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
joanna spune:
Dragele mele,daca stiati aceasta rugaciune iertati-ma,daca nu bucurati-va de ea:
'Daca ruga ta nu trece
De-naltimea ta mai sus
In zadar ti-e osteneala
Gol intorci cum gol te-ai dus.
Daca fapta ta nu trece
Cu ceva al tau cuvint
Viata ta-i desertaciune
Si alergare dupa vint'
Rugaciunea este din biserica Densus (Hateg)o biserica veche de la primii crestini.