Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Joanna...mi-am amintit de densus..ce mi-aifacut???

Acu 5 ani cand am fost eu acolo era in reparatii ....si nu se faceau extraordinar, dimpotriva :-(

Ps.E tatal sotului, nu bunicu.

Va multumesc inca odata din suflet, Vianne o in plus pt tine!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Iarta Sabina,te rog.Numele l-am retinut .Cred ca am raportat la fetita ta ca scumpica..si am gresit.
Mie tare imi place acesta rugaciune de la densus.

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

vai, joanna, da nu m-am suparat!! Nu vroiam sa ramai cu impresia gresita atat tot:)

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

[quote]Originally posted by star33

Am fost duminica la biserica, fost duminica Mironositelor. Parintele a tinut o predica foarte frumoasa despre femeie in general, ca mama si sotie, despre cum sa ne crestem copiii crestini si in buna-cuviinta. Si apoi a vorbit despre faptul ca in zilele noastre este privit ca normal ceea ce este anormal...adica partea sexuala care a deviat rau de tot in patima, care este incurajat la TV, in reclame si in toate materialele publicate. Ca tinerii nostri cred ca e normal sa inceapa viata sexuala la 14 ani, sau ca sunt normale tot felul de perversiuni, sau cum spunea cineva, ca e normal sa fi homosexual. A fost chiar aspru parintele, dar avea dreptate /quote]

Imi iau inima in dinti sa particip la subiectul acesta, pe care l-am descoperit in perioada postului si unde am aflat multe lucruri care mi-au folosit deja. Imi place "pacea" care se degaja in rindurile voastre, ma simt bine citindu-va.

Am reluat secventa de mai sus ca sa va spun ca exact acelasi lucru s-a spus la biserica ro din Paris unde am fost duminica. Desi parintele parea si el aspru si pare greu de acceptat mustrarea, mi-a placut cum a vorbit, era exact ca un bunic care incearca sa isi educe nepotii pentru a-i indrepta spre drumul bun.
ERa sarbatoarea mironositelor, a femeilor in general, asa ca ne-au oferit la toate (fetite, adolescente, femei adulte, in virsta) cite un trandafir alb, boboc. Dar predica era mai mult o reamintire a modelului pe care trebuie sa il reprezinte femeia, cu obligatii si responsabilitati. Face bine cu adevarat !

Continuati, eu va citesc cu placere si ma bucur ca v-a dat Cel de Sus ideea acestui subiect !

------------------------
Life is a pattern in which the design becomes clear only at the end !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Dragelor,fiindca duminica mironositelor e "ziua femeii" crestine,eu va doresc(cu intarzaiere)ca Dumnezeu sa va binecuvanteze si sa va dea spor si ajutor in toate,si cele de folos trupului si sufletului!
Mihiasirosperam sa ramai alaturi de noi!
Nicol,referitor la familie,cred ca traind in casa o viata crestina,vrand-nevrand se va lipi ceva si de copiii nostri.Si daca de mici vor fi invatati in biserica si vor fi indrumati de duhovnic,cu rugaciune multa,Dumnezeu ii va lumina sa faca binele.Cred ca cel mai bine este sa accentuam latura pozitiva a credintei crestine si celelalte vor veni de la sine.Adica sa nu punem accent pe interdictii(aia nu e voie,aia nu trebuie),ci sa punem accent pe cat de bine e sa te rogi,sa postesti,sa ai duhovnic,etc..,intr-un cuvant,cat de bine e sa-L iubesti si sa-L cunosti pe Dumnezeu.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

fetele...ma supar...nu mai ziceti nimica?

eu am avut depresie....da nu va plictisesc.mi se pare ca m-am idiotizat complet, anuasta n-am terminat nici o compozitie...si vroiam sa ma prezint si la concursul enescu...si se pare ca n-am sanse sa termin lucrarea...sunt in butoi.

si degeaba ma rog ,ca nu-mi trece.poate sa fi fost SPM-u de vina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Sabina, iesi din butoi repejor. Fii sigura ca este de vina SPM, eu stiu ce inseamna...
Hai, capu' sus si "baga" la compozitie...

Pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Zicem, zicem... numai nu te supara, Sabina! Ma bucur ca s-a impartasit socrul tau, cred ca si tu esti mai linistita acum din punctul asta de vedere. Cat despre depresie, sigur e SPM-u ca si eu in perioada cu pricina am impresia sa nu-s buna de nimic... Sa-ti ajute Dumnezeu sa termini si compozitia in timp util. Cine stie, poate ca starea ta de acum face parte tot din suferinta/ jertfa prin care se naste ceva bun (dar asta doar daca nu ramai in ea si te mobilizeaza pe viitor).

Valiburu, sunt cam putine galacente forumiste, asa ca te mai urmaresc pe dc si mai ales pe acest subiect.

Mihiasiro, la ce biserica mergi in Paris? La cea romaneasca in care slujeste Mitropolitul IPS Iosif? Mi-e tare drag...

Ce se mai aude cu festivalul gay? Se mai face? Va fi mediatizat? Cum e receptat in presa? Am mai citit raspunsurile voastre. Conchita, mi-a placut opinia ta. E adevarat ca trebuie sa fim iertatori si sa nu judecam pe nimeni, dar trebuie sa si luptam impotriva pacatului. Intoarcem celalalt obraz doar cand e vorba de noi, dar cand pacatului i se spune virtute si ne e prezentat ca normalitate nu putem sa acceptam pur si simplu. Dar eu, de pilda, zic pe-aicea, da' n-am facut nimic in sensul asta. Important e sa reactionam cumva, fie prin rugaciune (calea aleasa de Joanna ), fie prin protest scris (ca Irina ).

Va pup si va urez toate cele bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Roxana,,esti echilibrata ca de obicei.Valiburu,Mihiasiro si toti cei ce ne cititi ,va invitam sa destainuiti putin si din sufletele voastre.Oamenii credinciosi aduc bucurie ,asa ca sunteti bineveniti oricand.
Irina,tu cum mai esti,cum iti e fetita?
Sabina sa te ajute Dumnezeu sa compui frumos.Eu stiu ca daca vrei 'dar' trebuie sa dai 'dar'.Ce as face eu daca as fi in locul tau?Alegi un sfant din calendar care are acatist sau pe Maica Domnului(dragostea de la ea e minunata)ii citesti acatistul cu tot sufletul si faci dar la biserica(iti vei da tu seama ce...). Daca intentionezi sa faci toate astea,mergi la duhovnic si-l intreaba de te lasa sa citesti acatiste si cere-i si lui indrumare si sfat ,ca stii tu ca sfatul vine de la Dumnezeu.Acuma eu nu am mers o mila in papucii tai asa ca iarta daca gresesc.Fii luminata !

SPM-ul trece cu spirulina foarte bine...cel putin mie mi-a dat sentimentul eliberarii de sub hormoni.

Joanna

Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.

Parintele Arsenie Boca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns frunzaverde2 spune:

De cind l-am descoperit parcurg frecvent subiectul acesta, chiar daca nu scriu. O fac acum ca sa raspund intrebarilor, urarii de bun venit, invitatiei de a ma manifesta.

In Paris merg la biserica din 9bis Jean de Beauvais. Cred ca IPS Iosif slujeste in cripta de la Saint Sulpice (nu stiu sigur). Mie insa nu mi-a placut locul, e o incapere cu icoane, nu e biserica, biserica e partea catolica, dar asta e altceva.

Acolo unde merg ma simt foarte bine, am "afinitatile" mele, acolo este "locul meu" (de altfel hramul ei este "Sf Arhangheli Mihail Gavriil si Rafail").
In Franta lumea nu isi serbeaza ziua numelui, abia daca isi ureaza intimplator un "bonne fête" !
Iar eu, pe 8 noiembrie, daca reusesc sa ajung la biserica am dreptul la un La multi ani! zguduitor intonat de un cor bisericesc ! Cum sa nu ma intorc cu drag aici ?

Ce pot sa spun (legat si de depresia cuiva din mesajele de mai sus) e ca, de cind stau de vorba cu preotul, am gasit raspunsuri acolo unde psihiatria nu mi-a adus,
acolo unde medicii s-ar fi multumit sa isi indoape pacientii cu medicamente, anesteziindu-le simturile, in loc sa le dezghete.

Mi-e teama insa de a ajunge in extrema nepotrivita, caci dupa cum constat, predicile pe unele site-uri ne invata cum sa ne pregatim de moarte(viata de dupa moarte a sufletului), uitind ca viata e importanta, moartea nefiind un scop ci o etapa (temporara)-
in loc sa ne invete si sa ne ajute sa traim,
sa traim frumos, alaturi de cei apropiati noua.
In felul acesta nu fac decit sa ii indeparteze pe cei mai multi.

E foarte usor sa traiesti fara credinta, nu ai nici o bataie de cap, dar ce dreapta iti simti coloana odata cu fiecare scinteie de dumnezeire (printr-o vorba buna, un gind frumos, o amintire placuta, o rugaciune, o pomenire, o iertare, primita sau acordata, o slujba, o impartasanie, si nu in ultimul rind o spovedanie).

TEama mea cea mai adinca : Imi doresc si sper sa nu ajung ca babele care pretind a urma pina in pinzele albe cuvintul preotului, dar care sint gata sa se certe si in biserica de la o portie de coliva, sa insulte pe primul venit care nu le cedeaza locul in autobuz,
care pentru nimic in lume nu si-ar rata o rugaciune dar isi cicalesc sotul pina la epuizare,
care se obosesc intr-un regim vegetarian absurd si ascetic, frustrant, dar lipsit tocmai de notiunea postului (retinere, cumpatare, renuntare, daruire)si care nu are in el religios decit datele din calendar.

Sper sa nu se simta nimeni jignit, eu asa inteleg trairea sentimentului religios.

------------------------
Life is a pattern in which the design becomes clear only at the end !

Mergi la inceput