Ortodoxism din Postul Mare in Postul Mare
Raspunsuri - Pagina 14
joanna spune:
Sabina,Domnul sa-l ierte si sa-l odiheasca in pace.
Voua sa va dea putere sa ii faceti cele crestineste si sa treceti cu usurinta peste durerea provocata.
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
Donia spune:
Condoleante, Sabina. Dumnezeu sa-l odihneasca si sa va dea putere in zilele ce vor urma.
Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)
adita spune:
sabina, Dumnezeu sa-l ierte pe socrul tau
Sorina,nu te supara, dar cunosc multi preoti care nu sunt de acord cu ritualul asta cu lumanarile. seamana mai mult a magie. intr-adevar e foarte bine sa te rogi, mai ales la miezul noptii cand e mai liniste si te poti concentra mai bine, e foarte bine sa tii post, sa faci matanii, sa dai de pomana, dar asta cu 9 lumanari, le lasi sa arda un sfert, iar le aprinzi, nu prea vad ce legatura au cu ortodoxia
mamica de trei copilasi : Nectarie Ioan (5 ian. 2005), Elena (21 mai 2003)si Antim (27 sept. 2001)
Sabina spune:
Va mu;ltumesc din suflet pentru vorbele voastre.
Dar cel mai mult m-a uimit reactia sofiei....cititi www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=4" target="_blank">aici
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
irina.c. spune:
Draga Sabina,condoleante si Dumnezeu sa-l ierte!De multe ori ma gandesc la moarte si imi dau seama ca nu sunt pregatita pentru asta.Viata trece atat de repede!Si timpul ne amageste fara sa ne dam seama.M-am intristat cand am auzit de moartea socrului tau.Sa ne rugam pentru sfarsit crestinesc si raspuns bun la infricosatoarea judecata a lui Hristos!Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
adriana spune:
Sabina, imi pare rau. Dumnezeu sa-l ierte si sa-l primeasca in imparatia Lui.
----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)
star33 spune:
Sabina, Dumnezeu sa il odihneasca pe socrul tau si voua sa va dea putere sa treceti peste aceste momente grele !
Adita, eu cred ca am intalnit ritualul de care spune Sorina (cu cele 9 lumanari, postul si rugaciunile respective) la Pr. Ilarion Argatu, care il recomanda in cazuri de vraji si necazuri. Nu sunt insa sigura si nu vreau sa fac afirmatii gresite...
Teolina spune:
Buna, dragelor!
Uitati aici un link despre acea rugaciune:http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=365&&idart=676&&numecap=Societate&&cc=ilarion%20argatu
Am citit anul trecut un articol in Formula As despre manastirea Caraiman si despre parintele Gherontie Puiu. Sunt acolo 2 rugaciuni pe care el le recomanda, scurte, care trebuie spuse de 30 de ori timp de 40 zile. Iti iau f putin timp, va dau si link-ul. Ceea ce vreau sa spun este ca nu reusesc sa duc la capat aceste 2 rugaciuni, asta de cateva luni. Efectiv cel rau imi pune tot felul de piedici, desi iti iau cateva minute....La un moment dat era a 39-a zi, reusisem, mai aveam o zi. Evident ca am adormit... Dar nu ma las, sper sa reusesc in final...Nu am mai pomenit asa ceva. Va pup, o zi frumoasa, plina de lumina!
Teolina spune:
Sabina, mii de scuze, cu asta am vrut sa incep, dar mi-au zburat gandurile... Condoleante, Dumnezeu sa il ierte si pe voi sa va intareasca!
Uitati link-ul despre manastirea Caraiman si despre parintele Gherontie Puiu:http://www.formula-as.ro/articol.php?nrrev=637&&idart=5693&&numecap=Spiritualitate&&cc=manastirea%20Caraiman
Va pup!