Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

iubitele, io cam cu coada-ntre picioare ma intorc la voi.nu numai ca n-am tinut post samb si duminica( macar joi si vineri am rezistat)dar m-am maniat, am fost egoista...
Spuneti o rugaciune si pentru mine.
azi am fost cu sofia la schitul darvari, s-a jucat in curte, a pupat icoanele, am dat un pomelnic pt sf Liturghie si pt Sf Maslu, ne-am intalnit cu parintele Macarie, a fost f frumos.Si de luni am tinut post.
oricum, cele 12 zile anterioare au fost cel mai lung post din viata mea...ceea ce pt mine era deja un pas.

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Sabinaas e la inceput,e mai greu sa postesti,mai cedezam,ca suntem slabi,dar important e ca ai reluat postul.Si mie mi-e greu cand o hranesc pe fica-mea cu cate o omleta aburinda sau cu branzica cu smantana,dar ma gandesc ca ar fi pacat sa ma inec ca tiganul la mal si ma stradui sa ma rog si sa nu-mi imaginez ce gust bun ar avea mancarea de dulce.Vad ca pana acum mi-a mers
Am vrut si eu sa merg la Biserica azi dupa-amiaz,dar pana s-a trezit copilu',pana a mancat,pana am imbracat-o ,deja era prea tarziu:((Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Fetelor, cititi ceva foarte frumos:

HRISTOS SI ÎMPARATII

(Din destainuirile lui Napoleon)

"Spun unii că Hristos a fost un om numai. Eu nu cred. Eu am văzut zeci de milioane de oameni din toate păturile sociale si din toate rasele, dar n-am aflat nici unul în asemănare cu Hristos. N-am aflat în Franța, nici în Europa, nici în Asia, nici în Africa... Hristos n-a fost numai om.

Priviti-L pe Hristos în muntele Taborului... Vorbeste cu Tatăl. Veselia si fericirea sufletului Lui asa-i de mare, de-I luceste fata ca si fata soarelui!

Și priviti-L acum pe Muntele Măslinilor... Îngenunchiat Se roagă... Durerea si amarul Său asa-i de mare, de asudă sudori de sânge. Veselia si durerea omenească nu-s asa.

Spun altii că Hristos ar fi un filozof iar Evanghelia e învătătură omenească. Eu nu cred. Eu am fost membru al Academiei franceze, eu am avut în societatea mea si filozofi si savanti, bărbatii cei mai întelepti ai vremii mele, dar sunt departe de Hristos.

Ascultati - învăta Nazarineanul multimile - "Eu sunt pâinea vietii", "Eu sunt apa vietii", "Eu sunt lumina vietii"; "cerul si pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece". Care filozof vorbeste asa? Apoi, când învătatul argumentează cu vorbe, Hristos argumentează cu minunile!

… Cer si pământ!...

Spun iarăsi altii că Hristos ar fi un revolutionar politic. Eu nu cred! Dacă-i vorba să-L privim pe Hristos sub raport politic El nu apare ca cel mai strălucitor, ca cel mai viteaz, ca cel mai desavârsit împărat a lumii!

Alexandru cel Mare, Cezar, Carol cel Mare si eu... am întemeiat împărătii întinse si puternice. Dar pe ce s-a întemeiat toată clădirea noastră genială? Pe fortă! Am smuls pe tati dintre copii, ori pe copii de lângă mamă. I-am îmbrăcat în straie aspre, i-am încărcat cu arme grele si am biruit prin sânge si foc.

Iar Hristos? El este figura luminată care Și-a întemeiat împărătia pe dragoste. Pe când soldatii pier scrâsnind din dinti, ostasii lui Hristos se sting cu zâmbetul pe buze în lupta pentru biruintă. Și cât de neegale sunt armele. Întâlnim pe de o parte coalitia tuturor suveranilor din lume, cu armatele lor nesfârsite si contracte cu peceti multe! Iar de cealaltă parte nu armată, ci câtiva oameni. Ei n-au contract si nu au arme. Dar credinta comună în Taina Crucii, aceasta este arma care biruieste fortele dusmanilor.

Și împărătia mea s-a prăbusit. Eu mor si trupul meu se pogoară în sânul pământului si va ajunge pradă viermilor. Împărătia lui Hristos însă va creste si va înflori mereu. Numele lui Hristos îl vor pomeni muritorii si-l vor slăvi cu tot mai multă dragoste si stăpânirea Lui va cuprinde odată toată fata pământului.

Iată deosebirea între împărati si Hristos".

De aceea la întrebarea: Cine este Iisus Hristos? nu putem răspunde decât într-un glas cu îngerii, cu profetii, cu Apostolii, cu martirii, cu toti sfintii si cu toată crestinătatea: Acesta este Fiul lui Dumnezeu, Mântuitorul lumii!

(din Ucigasa cetate, Pr. Arsenie Boca)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Star, imi pare rau, nu am luat conferintele de pe internet. Am cumparat acum ceva timp din Bucuresti, de la Biserica Rusa (a studentilor) trei casete cu o conferinta. Mai am o conferinta si pe un cd, de la o prietena.Pot sa o intreb pe ea de unde le-a luat, dar mai dureaza. Cum am un raspuns iti scriu.

Sabina, nu te necaji, tine lupta in continuare! Poti sa te mai spovedesti daca simti nevoia (pentru mania de care ziceai...), vorbeste cu parintele. Poti apela la spovedanie ori de cate ori doresti. Post cu folos!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

aveti www.nistea.com/duhovnici/rafail_noica/rafail_audio.htm" target="_blank">aici predici de-ale pr. rafail

de cate ori cautati ceva, incercati intai la pagina www.nistea.com si daca nu gasiti, abia atunci intrati in librarii!!!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

gandacelu

dar cele doua linkuri nu merg, pe unul scrie ca isi cauta hosting- va fi poate disponibil mai incolo

Mergi la inceput

da, am vazut apoi ca nu merg, dar cu ocazia asta imi fac ordine in favorits (oho-hoho:)) si sigur mai gasesc, stiu ca aveam un link numai cu predici audio, pr. cleopa, pr. arsenie...

dar uite ce am gasit pt conchita: in caz ca ne-o citi:
http://www.biserica.org/
http://www.oca.org/

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">ajutati-l pe mihaita!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

M-am uitat putin pe linkurile date de gandacelu si am ajuns la http://romanianchurches.org/
Aici se pomeneste de "Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului", manastire situata in Montreal. E prima data cand aud de ea. Am vazut ca staret este Cyrille Bradette. Stiti cumva mai multe despre aceasta manastire?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
dar uite ce am gasit pt conchita: in caz ca ne-o citi:
http://www.biserica.org/
http://www.oca.org/

va citesc cu religiozitate, ca sa zic asa. :) si primesc cat nu va imaginati din cuvintele voastre, citind si pe linkurile pe care le oferiti. ca m-am laudat cu pace sufleteasca si altele, in loc sa ascult la sfaturile de smerenie date in special de Casandra. m-a ispitit necuratul cu fatarnicie -adica vesnica mea vanitate 'telectuala- si mi-am cam luat-o in barba, previzibil, nu? dar mi-am revenit, iar rasplata indreptarii a fost inzecita dupa aia, slava Domnului. ma refer la efortul meu de a-mi face o cariera aici, vai urcarile si decaderile mele. :)) va admir si va iubesc ca tineti Postul ca la carte si ca aveti ganduri predominant sacre. eu, cu mundanele mele inca, pen'ca is iremediabil indragostita de lumesc. Sabina, ma rog si eu pentru tine, o sa izbavesti tu.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by casandra

M-am uitat putin pe linkurile date de gandacelu si am ajuns la http://romanianchurches.org/
Aici se pomeneste de "Manastirea Acoperamantul Maicii Domnului", manastire situata in Montreal. E prima data cand aud de ea. Am vazut ca staret este Cyrille Bradette. Stiti cumva mai multe despre aceasta manastire?

da, am auzit de ea, nu stiu sigur, dar anul trecut parca se strangeau niste bani pentru ea - nu stiu daca e construita sau e in curs de...

Doamne ajuta! ce m-as bucura pentru tine!

Mergi la inceput