Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Gandacel,ce spui tu cu postul in timpul sarcinii am citit si eu la parintele Arsenie Boca.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

quote:
Originally posted by gandacelu
se pare ca relatiile trupesti afecteaza oarecum sexualitatea viitoare a copilului (dandu-i o pofta mai precoce - am gasit asta si cartile de psihologie a copilului)
Doamne ajuta!

mami de ileana (4 iulie 2002) si ioachim (25 nov. 2004)

Asa stiam si eu, si cred asta. Am citit mai demult o carte legata de arborele genealogic, era scrisa de un preot ortodox american parca, nu mai tin minte, cert e ca era acceptata de preotii de la noi.
In ea se povestea de influentele pe care pot sa le aiba asupra vietii unui copil, faptele petrecute de dinainte de a se naste el, de la momentul conceptiei.
Se povestea de o fata care visa tot timpul ca mama ei a incercat sa avorteze, cand era insarcinata cu ea, si acest lucru o facea sa se simta foarte vinovata, avea un comportament de copil permanent inhibat. S-a aratat apoi ca intr-adevar, mama ei luase niste pastile ca sa scape de copil, dar nu-i reusise.
Multe lucruri erau adevarate in cartea aceea, parca te ingrozesti citind-o. Cat de atenti trebuie sa fim ca sa nu ranim copilul...

Se spune ca e important si momentul cand ai conceput un copil, daca erai casatorita sau nu, acest lucru pare-se ca are un rol in viata viitorului adult, adica se pare ca aceeasi "prieteni" care au guvernat viata parintilor, vor fi si asupra copilului. Poate socheaza pe cineva cele scrise aici, incep si eu ca gandacelu
Sunt cam dezlanata, dar stau cu un oki pe copii si cu altul la taste...

Cand l-am citit prima oara pe parintele Cleopa mi s-a parut drastic, credeam ca vorbeste asa.. doar din carti, nu imi imaginam ca poate exista un fiu duhovnicesc de-al sau, care chiar sa urmeze ce a scris. Sa aiba o viata stricta si sa fie ascultator de duhovnic. Inainte de a ma casatori, de ex., am citit ce cerea par. Cleaopa de la miri... nu stiu daca am adunat vreo 2-3 puncte bune in ceea ce ma privea .. Insa acum, mi se pare ca tare mare dreptate avea, si in ceea ce priveste postul, si in ceea ce priveste cresterea copiilor, si in ceea ce priveste viata de familie, totul...

----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui www.earpower.com/bebei/copii" target="_blank">Codrin(19 aprilie 2002) si a www.earpower.com/bebei/olguta" target="_blank">Olgutei(6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joanna spune:

Sa va spun ca m-am trezit 'desteapta' in biserica ,atunci cind ne-am dus sa stabilim data nuntii si l-am rugat pe parintele sa nu ne puna cununiile pe cap ca noi nu meritam si nu le putem avea....?
M-a intrebat de unde stiu eu asta si nu i-am spus.

Joanna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Si eu am citit in Vechiul Testament ca, daca un barbat isi pune in gand sa faca ceva pentru Domnul (sa posteasca, sa aduca jertfa,...), trebuie sa isi tina promisiunea. Daca o fata isi pune ceva in gand, cat timp sta in casa tatalui, acesta o poate opri cand aude ce vrea sa faca, dar daca nu o opreste atunci, trebuie sa o lase. O femeie maritata poate fi oprita de sotul sau, tot asa, daca acesta se opune cand o aude prima data spunand ce si-a pus in gand. Daca atunci nu a spus nimic, nu mai are dreptul sa intervina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by adriana
Cand l-am citit prima oara pe parintele Cleopa mi s-a parut drastic, credeam ca vorbeste asa.. doar din carti, nu imi imaginam ca poate exista un fiu duhovnicesc de-al sau, care chiar sa urmeze ce a scris. Sa aiba o viata stricta si sa fie ascultator de duhovnic. Inainte de a ma casatori, de ex., am citit ce cerea par. Cleaopa de la miri... nu stiu daca am adunat vreo 2-3 puncte bune in ceea ce ma privea .. Insa acum, mi se pare ca tare mare dreptate avea, si in ceea ce priveste postul, si in ceea ce priveste cresterea copiilor, si in ceea ce priveste viata de familie, totul...

Cred ca sunt putini cei care urmeaza cele scrise de Sfintii Parinti, postul si toate celelalte si tocmai de aceea sunt priviti ciudat de cei din jur. Insa si eu cred ca o viata in credinta este buna, sanatoasa si ofera multa stabilitate si dragoste in familie. Sa dea Domnul sa fim toti asa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariuta spune:

quote:
Cred ca sunt putini cei care urmeaza cele scrise de Sfintii Parinti, postul si toate celelalte si tocmai de aceea sunt priviti ciudat de cei din jur. Insa si eu cred ca o viata in credinta este buna, sanatoasa si ofera multa stabilitate si dragoste in familie. Sa dea Domnul sa fim toti asa!

Sunt si cei care isi inchipuie ca fac toate acestea, ca sunt drepti adica, si in mod firesc atitudinea lor,insotita de o stare de multumire de sine de-a dreptul nesuferita, naste antipatie, pentru ca pare sau este fariseica. Chiar daca ei fac toate acestea din bune intentii. Bunatatea, blandetea, smerenia, sfintenia ne cuceresc in mod natural pe toti, ne merg la inima.

Mariuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Referitor la relatiile intime pe timpul sarcinii,iata raspunsul parintelui Eftimie de la Schitul Darvari(l-am gasit pe forumul schitului):
"Nu am intalnit vreun canon al Bisericii care sa interzica relatiile trupesti in timpul sarcinii.
Aceasta problema va depinde de modul in care intelegem relatiile trupesti. Daca scopul lor este numai nasterea de copii sigur ca nu au rost in timpul sarcinii. Daca totusi nu este acesta singura motivatie a acestor relatii atunci nu ar fi interzise. Eu inclin spre a doua parere, desi nu cred ca se pot recomanda.
Totul trebuie sa aiba o anumita masura. Infranarea are dealtfel un rol foarte important intr-o familie crestineasca. Dar daca sotul/sotia este necredincios, nu trebuie sa fie asa de mare strictete in privinta aceasta, pt ca partenerul sa nu fie ispitit sa se gandeasca la vreo alta persoana, pt ca nu-si intelege sotia/sotul. Nici chiar in timpul postului. Infranarea in aceasta privinta trebuie sa se faca prin acordul amandurora."Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Fetelor dragi, va multumesc mult pentru raspunsurile la problema postului trupesc si nu numai...! Si mie mi s-a parut, Joanna, ca se realizeaza o legatura frumoasa cu sotul si cred ca, asa cum ai zis tu, gandacel primesti bucurie sufleteasca in locul acestei renuntari. E nevoie de multa vointa si de participare si din partea sotului.
O buna prietena a reusit sa tina post la nici trei luni de la casatorie. Sotul ei se cam imbufna seara, dar dimineata ii multumea ca a avut mai multa intelepciune decat el...

Casandra, eu zic ca Vechiul Testament e marcat de stapanirea pe care o avea barbatul asupra femeii. Parintele Galeriu, Dumnezeu sa-l odihneasca, spunea ca in momentul in care Preasfanta Fecioara Maria a rostit :"Iata roaba Domnului!", femeia a iesit de sub robia barbatului, proclamandu-se roaba lui Dumnezeu. (Fac o paranteza si zic ca de aceea, ziua femeii crestine este pe 25 Martie, si nu 8 Martie...) Citeam aseara viata unei sfinte din Georgia (era regina, Sf. Shushanik) care si-a parasit sotul cand acesta a ales sa se lepede de Hristos si sa treaca la paganism. Acesta a pedepsit-o cumplit, dar ea a preferat mucenicia.

Calea cea mai sigura in toate ale postului este insa sfatul duhovnicului -cum spuneai tu, gandacel.

Post cu folos !

P.S. Joanna, ma bucur mult ca a iesit buna pizza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daro26 spune:

Joanna, ti-am trimis un mesaj pe PM.

Am ascultat cateva conferinte inregistrate cu pr. Rafail Noica. Extraordinar! Are si cateva carti, transcrieri ale conferintelor, dar imi place mult si vocea si intonatia parintelui.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

quote:
Originally posted by daro26
Am ascultat cateva conferinte inregistrate cu pr. Rafail Noica. Extraordinar! Are si cateva carti, transcrieri ale conferintelor, dar imi place mult si vocea si intonatia parintelui.

Daro, ai un site unde pot gasi aceste conferinte? Iti multumesc mult!

Mergi la inceput