Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Asa este, Irina, acum lumea il uita pe Dumnezeu. Ieri vorbeam cu cineva si mi-a scapat sa zic ca am fost marti seara la biserica si persoana s-a uitat asa la mine "la biserica??"...lumea este obisnuita sa mearga la biserica (eventual) duminica, multi nici nu stiu de slujbele din timpul saptamanii.

Dar ce sa mai zic de altii, ca pana nu demult si eu eram mult mai aeriana decat sunt acum si mergeam cand si cand la biserica. Insa Dumnezeu m-a luminat si m-am cumintit

Si ce rau imi pare ca am trait in intuneric atatia ani !! ca nu simteam bucuria slujbei in fiecare duminica, ca nu Il cautam pe Dumnezeu tot mereu!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, va rog ajutati-ma!!!!!!!Mai am un pic si cad in deznadejde. Nu gasesc pe nimeni care sa imi faca chemare si sa garanteze pt mine in state, sa pot sa imi vad iubitul si asta bineinteles daca reusesc sa iau viza. Nu mai stiu daca v-am spus, Edson nu imi poate face chemare pt ca nu are green card. Simt ca ma lasa bateriile:-((((
Iertati-ma ca va bazai cu problemele mele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Fetelor ma bucur enorm ca existati.
Si eu sunt crestina si ma rog des la Dumnezeu dar in ultimul timp nu am mai putut merge des la biserica. De vreo luna si jumatate am niste probleme foarte mari in casnicie si singura modalitate ca sa ies cat de cat au fost rugaciunile. Nu am aici langa mine o biserica ortodoxa si am mers la cea catolica dar cred ca Dumnezeu nu se supara. Imi dau seama ca numai rugaciunile mai il pot aduce pe drumul cel bun si Dumnezeu il va face sa vada calea cea buna.

Uneori nu mai stiu ce sa fac si ma agat de rugaciune ca de ultimul fir de salvare. Daca puteti sa va rugati pentru mine sau sa scrieti un acatist ca eu aici am biserica romaneasca foarte departe, v-as fi recunoscatoare.

Va multumesc mult fetelor

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Am aflat de niste predici ale parintelui Savatie: http://www.arhiepiscopiatomisului.ro/arhiva/conferinte/savatiebastovoi.html
Cine vrea sa le asculte..

Vianne, imi pare rau de despartirea aceasta, cred ca e o incercare foarte grea, si eu am fost despartita de sotul meu, dar mai putin, eu eram aici in Ro el, tot in USA. A trecut greu perioada aceea, dar am luat-o amandoi ca o piatra de incercare.. Sa stii ca un sfant grabnic ajutator al vremurilor nostre, este Sfantul Nectarie, incearca sa faci acatistul lui timp de 40 de zile si cere-i o rezolvare la problema ta. Te va ajuta, o sa vezi

----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by danyelana

Uneori nu mai stiu ce sa fac si ma agat de rugaciune ca de ultimul fir de salvare. Daca puteti sa va rugati pentru mine sau sa scrieti un acatist ca eu aici am biserica romaneasca foarte departe, v-as fi recunoscatoare.

Iubito, roaga-te cat poti de mult si nu abandona, pentru ca numai rugaciunea iti aduce liniste sufleteasca si te ajuta in problemele tale.

Uite, eu merg destul de des la niste slujbe pentru linistea familiei, probleme in casnicie, etc, tot ce apare in viata noastra. Daca vrei, spune-mi te rog numele tau, al sotului, al copiilor si va trec pe pomelnic la slujbele acestea. Cu mare dragoste!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyelana spune:

Adriana ai putea, te rog mult, sa-mi trimiti si mie Acatistul Sfantului Nectarie.

Multumesc mult.

Dumnezeu sa ne ajute la toti

Mergi la inceput

Danyelana, la mare cumpana sufleteasca eu mai citesc:
- Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos
- Psalmii lui David : Psalmii 21, 24, 50, 124 imi plac foarte mult, dar toti sunt foarte frumosi(ii gasesti pe toti la http://www.biserica.org/Publicatii/Rugaciuni/Psaltirea/)

Chiar zilele trecute ascultam o predica: de ce avem probleme in casnicie, in viata. Cauza sunt pacatele noastre sau ale sotului nespovedite si pentru care nu am tinut canon...asa ca se recomanda o spovedanie la un preot, daca ai ocazia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Draga danyelana, uite aici acatistul: http://saraca.1plan.net/acatiste/acatistul_SF_NECTARIE.htm
E foarte usor, merge limba singura la el . Spor

Fetelor care sunteti in Brasov, va recomand sa mergeti la Manastirea Caraiman, cea care se construieste acum, la par. Gherontie, veti afla mare multumire sufleteasca .

----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by adriana

Fetelor care sunteti in Brasov, va recomand sa mergeti la Manastirea Caraiman, cea care se construieste acum, la par. Gherontie, veti afla mare multumire sufleteasca .

Eu am fost de cateva ori la Man. Caraiman si mi-a placut foarte mult acolo. L-am cunoscut si pe Parintele, care emana o bucurie, o voiosie si un optimism nemaipomenite. Te simti incarcat de energie dupa ce il intalnesti. Insa vorbeste foarte putin cu oamenii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Danyela, imi pare rau pt problemele tale. Dar, uite, eu in 8 mai merg la Manastirea Prislop la mormantul Parintelui Arsenie Boca si daca imi dai numele tau si ai celor din familie va trec pe acatist.

Adriana, multumim pt predicile Parintelui Savatie, mie imi place f tare.
Da, despartirea e grea si spui ca stii cum e... Ce sa spun? Sper sa ne ajute Dumnezeu sa gasim o cale sa ne vedem...
Multzam de sfat. Deocamdata parintele meu duhovnic mi-a dat sa citesc 40 de zile Acatistul Sf. Nicolae.
Am fost si eu la Man. Caraiman, chiar de mai multe ori si, asa cum spune si Star, e un loc minunat, f puternic si pe care trebuie sa il simti. Nu exista cuvinte pt a descrie...

Pace in suflet!

Mergi la inceput