Postul Mare (2)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Draga Irina ,sa-ti traiasca copilasii si sa-ti aduca numai bucurii!Multumim si pentru invitatie,din pacate duminica eu sunt "consemnata" la Schitul de Maici,fac ascultare,asta e,poate ma va binecuvanta Dumnezeu.Mie imi place ideea cu intalnirea,poate stabilim sa ne vedem la denii cu toatele,sau dupa Post.Nicol ,Vianne poate trageti si voi o fuga pana aici,ca Brasovul e la o azvarlitura de bat!Gandacel,Adela ,unde ati disparut?Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Buna fetele mele dragi, in primul rand vesti de la Gandacica.E f bine, doar ca n-au internet!
Eu vreau sa mai ajung odata la spovedit...trebuie pana vineri cand plecam la munte...ca sotu vrea sa stam pana dupa Pasti...
Oricum nu trag nadejde sa ma impartasesc( sunt prea pacatoasa).
va pup si ...Post usor, nici macar nu mai e mult!

Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vianne spune:

Fetelor, nu am mai scris de ceva vreme...

Stiu ca pentru toata lumea Postul inseamna incercari dar mai stiu ca trebuie sa ne bucuram de aceste incercari care ne sunt date.

Ma bucur pt toate fetele care au reusit sa se spovedeasca si impartaseasca, sa va fie de folos. Eu, pacatoasa de mine nu am reusit inca. Deobicei las spre sfarsitul Postului, sper sa reusesc si acum.

Irina, multzam de invitatie dar nu cred ca reusesc sa ajung.

Star33, in 8 mai se fac pelerinaje la Manastirea Prislop unde e mormantul Parintelui Arsenie Boca. E un loc nemaipomenit, cu o incarcatura f mare. Poate ajungi si tu.

Va pup pe toate si sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce faceti.

Mergi la inceput

Draga Viannesper ca nu ai probleme.Daca da,suntem alaturi de tine si spune daca putem sa te ajutam si cu altceva in afara de o rugaciune.Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns star33 spune:

Iubitelor, aseara Parintele meu a vorbit foarte frumos despre motivele pentru care unii nu se pot casatori, sau cei casatoriti au o viata de familie tulburata de necazuri, discutii, probleme. Motivele sunt pacatele noastre nespovedite de inaintea casatoriei sau ale parintilor nostri (avorturi, betie, desfrau, ura).

Spunea ca in aceste cazuri trebuie sa ne facem o introspectie a sufletului nostru si sa ne vedem pacatele, sa ne spovedim si sa renuntam la aceste pacate si astfel soarele va rasari in viata noastra (acest lucru il incerc eu pe pielea mea acum si o sa va spun rezultatul).

Vreau sa va intreb: voi ati inceput casatoria cu dreptul, adica cu spovedanie si spalarea pacatelor? sau v-ati rezolvat probleme in cuplu prin rugaciune si pocainta?

Post usor in continuare si nu uitati de spovedanie!

Mergi la inceput

Irina, multzumesc mult de grija.. Probleme majore si de nerezolvat nu am... Doar ca ma chinuie dorul de al meu iubit care e in State si nu prea sunt sanse sa ne vedem curand. :-(((
O rugaciune din parte ta e bine venita. Saru' mana!

Star, prima casatorie nu a fost cum trebuie. M-am spovedit, impartasit cu toate ca atunci lucrurile astea nu aveau o asa mare importanta pt mine. Acum nu concep viata fara cele sfinte. Iar de cand am divortat, incet incet mi-am dat seama cat de importanta este aceasta parte pt mine si cat de mult imi doresc langa mine un barbat care sa simta la fel. Dupa 3 ani Dumnezeu mi l-a trimis si nu am cuvinte sa Ii multzumesc. Numai ca suntem departe unul de altul dar stiu ca si asta este o incercare peste care vom trece.

Ganduri bune si pace in suflet sa aveti...

Mergi la inceput

Vianne, daca am ajuns sa ne dam seama de importanta celor sfinte si sa ne indreptam viata, cred ca scopul esecurilor si necazuriloe noastre a fost atins.

Si eu am patit la fel si acum stiu foarte clar ca vreau langa mine un om care sa Il iubeasca pe Dumnezeu. Daca ai sti cat de mult imi doresc asta! Si sunt sigura ca Dumnezeu mi-l va trimite la timpul potrivit. Pana atunci nu-mi ramane decat sa imi curat inima de regrete si suferinta si sa primesc Lumina in sufletul meu. Ma simt binecuvantata ca mi-am dat seama ce imi lipsea din viata: Dumnezeu. Nu imi pot dori nimic mai mult...

Vianne, iti aduc aminte de conferinta Pr. Mina Dobzeu de vineri 22.05, ora 18:30 la Silvicultura

Mergi la inceput

Star, spre rusinea mea nu stiu cine este Pr. Mina. Poti sa imi spui tu? Te rog!
Si te mai rog sa iti pastrezi credintza si linistea din suflet si fii convinsa ca atunci cand vei fi pregatita Dumnezeu iti va trimite pe cel potrivit tie. Sunt alaturi de tine....

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Vianne

Star, spre rusinea mea nu stiu cine este Pr. Mina. Poti sa imi spui tu? Te rog!
Si te mai rog sa iti pastrezi credintza si linistea din suflet si fii convinsa ca atunci cand vei fi pregatita Dumnezeu iti va trimite pe cel potrivit tie. Sunt alaturi de tine....

Iti multumesc din suflet si sper din toata inima...

Pr. Mina Dobzeu este un mare duhovnic de la o manastire din Husi, l-a botezat pe Nicolae Steinhardt care era evreu si cu care a fost in inchisoare...

Conferinta de care iti zic se numeste "Botezul lui Steinhardt. Rugaciunea inimii". Mai multe despre acest Parinte poti citi aici:
http://www.nistea.com/mina.htm

Mergi la inceput

Draga Vianne,te inteleg destul de bine,eu si sotul am stat in localitati diferite trei ani si a fost extrem de greu.Imi imaginez cat de greu trebuie sa-ti fie,cu asa o distanta.Nicol,si noi ne-am spovedit si impartasit inainte de a ne casatori religios,mai ales ca am fost casatoriti civil cu cateva luni inainte.Probleme nu prea am avut,doar distanta din primii ani a fost dificil de suportat(el era in Bucuresti,iar eu in Suceava)si a fost mai greu pana am reusit sa ma mut si eu in Bucuresti.Dar cel mai mult m-au ajutat rugaciunile Sfantului Ioan cel Nou de la Suceava,mereu mergeam acolo sa ma rog si in toate Sfantul mi-a ajutat.Mi-e tare dor de casa,am un an si ceva de cand nu am mai fost la Suceava.Nu stiu,atmosfera e tare diferita acolo fata de Bucuresti,simteam ca vine Pastele,toata lumea se pregatea.Erau foarte putini care nu posteau sau nu se spovedeau in post.Aici vecina m-a intrebat daca sunt pocaita,fiindca merg in fiecare duminica la Biserica.Ca si ea e ortodoxa,dar...Irina si bb Iinca(26apr04)

Mergi la inceput