Postul Mare (2)
Raspunsuri - Pagina 14
adriana spune:
Vianne pentru tine de fapt scrisesem .
Ma bucur ca ai fost la parintele Gherontie, stiu ca da fiecaruia un mic sfat, care de obicei ascunde multe. Am citi azi despre el, viata lui, si mi-a lasat o pace si o fericire in suflet, de nespus.
Am zis ca o sa va ajute daca va spun
Si eu as vrea sa merg, sa ma pun sub bradul unde s-a aratat Maicuta Domnului.. ahh.. mi se pare un loc aproape ca Muntele Athos..
----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)
Sabina spune:
Dragele mele, am fost azi a doua oara la spovedit...dar parca nu ma simt asa usoara ca data trecuta(desi muuult mai bine decat ieri ).M-am hotarat f brusc sa merg, am stat la slujba de la ora 5( la schit) si era chiar pr Macarie acolo...asa ca n-am avut la mine nici o lista de pacate si am uitat o groaza....
Si totusi mi-a dat voie sa ma impartasesc....si ma simt ciudat, daca nu sunt vrednica?( stiu ca niciodata nu suntem destul de puri...da totusi...)(
Sper ca stia el ce face
fetele care treceti prin incercari grele...ma rog pentru voi, si eu eram la fel acu cateva zile, spovedania ajuta!!
Ps Adriana...cu tot respectul...dar poaiana era de o suta de ori mai frumoasa fara atatea constructii in jur....dar daca e sa faca bine credinciosilor, asta e....Iar sub brad nu poti sta, e construit un foisor imprejurul lui.oricum, noi acolo vom merge la biserica sapt viitoare.
fetele cu bb mic...cum faceti de Inviere? ca eu nu pot merge cu Sofia.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
irina.c. spune:
Draga Vianne,imi pare rau de situatia ta,dar nadajduiesc ca se va rezolva cu ajutorul Sfantului Nicolae.Eu m-am rugat la sfintela sale moaste aici in Bucuresti pe cand eram intr-o situatie aparent fara iesire(tocmai renuntasem la servici si am aflat ca sunt gravida),iar rezolvarea a fost mai mult decat as fi sperat.Asa ca nu deznadajdui,am observat ca atunci cand ni se pare ca nu mai avem nici o solutie si apelam doar la ajutorullui Dumnezeu,El face minuni.Danyela,bine ai venit printre noi!Aici ,la manastirea Radu Voda,sunt moastele Sfantului Nectarie,daca vrei poti sa imi trimiti pe pm numele si problema si iti pun si eu un acatist la moastele Sfantului.Draga Sabina,Doamne ajuta si sa-ti fie spre mantuire!Referitor la ce intrebi,chiar ieri am auzit ceva interesant pe Radio Trinitas.Un parinte zicea ca faptul ca uitam de unele pacate la Spovedanie si ne Impartasim asa e ca sa ne smerim,sa nu ni se para ca suntem mai buni ca altii.Referitor la noaptea de Inviere,cred ca si noi vom sta anul asta acasa,desi am sa incerc sa merg cu Ilinca in carut,daca n-o sa fie frig.Irina si bb Iinca(26apr04)
"Toti traim sub acelasi cer ,dar nu toti avem acelasi orizont."
bagoiu spune:
[quote]Originally posted by Sabina
[ fetele cu bb mic...cum faceti de Inviere? ca eu nu pot merge cu Sofia.
/quote]
Baietelul meu cel mare are 4 ani si inca din primul lui an a mers la Inviere. Prima oara avea 3 luni, a dormit la mine in brate. Al doilea an a dormit in carut, In al treilea an, a rezistat eroic alaturi de surioara lui care avea 3 luni si dormea in carucior. Acum un an, a fost foarte cald in noaptea de Inviere si au alergat amandoi toata noaptea prin curtea bisericii, apoi s-au impartasit si au dormit foarte bine cand au ajuns acasa. Anul asta nu stiu cum o sa facem ca iar s-a marit efectivul: Gabriel, Sofia si Nicodim. Daca va fi frig ca pana acum... Sper sa ne descurcam cumva.
E bine sa-i culcati spre seara, pe la 6-7 si vor fi fresh cand ii sculati la miezul noptii. Depinde insa si de copil, si de biserica, daca e prea aglomerat, daca are curte, daca se aude afara etc.
Eu va doresc sa reusiti. Parintele mereu zice dupa o slujba lunga, priveghere sau altceva: "Dumnezeu sa va primeasca nevointa". Asa ca, chiar daca ne chinuie copilul putin, Dumnezeu vede nevointa noastra. Mai inauntru, mai afara. E bine si pentru copil. Dincolo de Binefacerile Sfintei Liturghii a Invierii, cred ca o sa tina minte toata viata acea atmosfera. E impresionant pentru ei. Mi-aduc amiinte ca Gabriel, cand avea 2 ani si ceva, a facut pe el (cred eu ca de emotie)cand au iesit parintii afara si au citit Evanghelia Invierii
Toate cele bune,
Irina
joanna spune:
Sabinanimeni nu-i vrednic pe lumea asta sa ia sfinta impartasanie.Asa stiu eu.Ea ni se da pentru efortul nostru din marea mila a Bunului Dumnezeu.Vorba Irinei de la sfintii parinti..uitam pacate..ne smerim.Sau incercam macar.
Pai daca te simti vrednica sa iei impartasania...pacatu-i gata.Si eu credeam ca tine, pina mi s-a spun pe un ton frumos si smerit de numa n-am intrat in pamint de rusine.Iarta-ma,nu vreau sa te necajesc.
pentru toate cite sunteti atat de bune si credincioase.
Joanna
Credinta e un risc al ratiunii; dar nicidecum o anulare, ci, dimpotriva o iluminare a ei.
Parintele Arsenie Boca
niccostea spune:
Sabina, imi amintesc de fetita parintelui "nostru" pe care o vad in fiecare an la Inviere. Are vreo 4-5 ani, e plina de viata, alearga intr-una (ba inauntru, ba afara) si cred ca-i prinde bine.
Manastirea Caraiman e cea de langa Hotel Silva (in fine, in lateral, peste padure)? am fost o data acolo si mi s-a parut tare fain, dar au trecut vreo 3 ani de atunci...
Post usor si sarbatori fericite de pe acum tutoror, ca nu stiu cand o sa mai apuc sa intru pe forum...
Optimistul e mai aproape de Adevar.
star33 spune:
quote:
Originally posted by Vianne
Danyela, imi pare rau pt problemele tale. Dar, uite, eu in 8 mai merg la Manastirea Prislop la mormantul Parintelui Arsenie Boca si daca imi dai numele tau si ai celor din familie va trec pe acatist.
Draga Vianne, ce biserica organizeaza acest pelerinaj? la Sf. Gheorghe nu l-am vazut afisat
adriana spune:
quote:
Originally posted by Sabina
Ps Adriana...cu tot respectul...dar poaiana era de o suta de ori mai frumoasa fara atatea constructii in jur....
Sabina multumesc pentru respect (nu am facut nimic sa-l merit) dar tocmai ce am spus ca nu am fost inca acolo, ci doar am citit despre biserica. Nu stiu cum a fost inainte poiana, nici cum e acum, dar pentru mine conteaza ca acolo se face o biserica, si mi-a placut si ce am citit de parinte..
O sa ma duc si eu in curand sa vad.
Irina (bagoiu) ce bine ca ne mai impartasesti si noua din experientele tale cu 3 copilasi. Asa o sa fac si eu, ii culc dupa amiaza si o sa-i impartasesc in noaptea de Inviere(poate se fac mai ascultatori ).
Fetele, voi ce faceti mai special in Saptamana Patimilor? Cum postiti, cum va rugati?
Fostul meu parinte, pr. Voicescu ne dadea post de Tv , atunci mi se parea ceva imposibil, acuma mi se pare firesc..
----------------------------------------------------------------------------------
Adriana, mamica lui Codrin(19 aprilie 2002) si a Olgutei(6 decembrie 2003)
star33 spune:
Chiar asa fetelor, cum postim in Saptamana Mare? Puteti tine post negru si in ce zile? Eu nu am prea tinut post negru pana acum, dar vreau sa lupt cu mine si sa tin.
Sabina spune:
Adriana, acu de tv e simplu.....ar trebui de internet
Cand vrei sa vii la Busteni sa-mi dai neaparat de veste, noi avem o casuta f f mica o camera si un pod), dar pt noi e cea mai frumoasa, locul de retragere, fiind profesori avem vara libera si stam acolo...e superb.
iar fratele Sofiei a invatat in Poiana respectiva sa schieze...speram ca si pe Sofia o vor invata baietii tot acolo...plus ca era f frumos de venit cu bb si stat pe o paturica etc.Deci cand au inceput sa construiasca am simtit ca mi se ia ceva...
Insa pt busteni e bine sa aiba si o manastire.
Eu nu stiu daca pot tine post negru...pt ca e greu cand trebuie sa ai grija de familie.daca as fi singura ar fi simplu.
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia