Endometru, ovulatie, temperaturi si altele - 15

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ariadna33 spune:

Declar solemn ca niciodata nu am vazut la Clear blue altceva decat linia de control, asta ca sa ma crezi pe cuvant ca esti insarcinata!

O sa caut o deviza, ceva care sa ma faca sa simt ca intru si eu in randul lumii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alé spune:

Buna dimineata.
Bravo, Laurici, felicitari. Io cred ca o sa albastreasca dunga aia definitiv!

Vad ca ne facem norma la mamici cu multa constiinciozitate. Cred ca au fost putine luni in care n-am "produs" nici o graviduta.
Vorba Ancai, sa bem si noi dupa mamici, desi cred ca simpla lor companie este roditoare.

Lia, evolutia teoretica a mucusului cervical in ciclul menstrual este cam asa:
- Imediat dupa ce se termina singerarea, este putin cantitativ si lipicios cind il presezi intre degete - sa zicem cam cum e grisul cu lapte (va org sa nu va oripilati, fetelor )
- Cind incepi sa te apropii de ovualtie, cam din ziua 10, sa zicem, devine apos si curge la propriu de ai tot timpul senzatia de ud; daca il iei cu degetul se formeaza picatura si aluneca de pe deget, dar este tot albicios
- In zilele premergatoare ovulatiei, se transforma in fasii transparente, asemanatoare albusului de ou, care se pot intinde cu usurinta intre degete, asa cum se intinde si albusul; acesta este mucus fertil, pentru ca numai prin el pot trece spermatozoizii.
- Dupa ovulatie, redevine alb, dar este cremos, are consitenta unei creme de fata si e destul de mult cantitativ. Aceast secretie se datoreaza progesteronului si de aceea, dupa implantare si apoi in toata sarcina, este destul de abundent, rolul lui fiind de a proteja bebelusul, acoperind bine colul cervical.

Si mai e un lucru, pe care desi multe fete il cunosc teroetic, nu il constientizeaza: secretia "externalizata", adica ce gasim pe chilot/tampon zilnic sau pe hartia igienica este compusa din doua secretii diferite: Cea a colului cervical, asa cum am descris-o mai sus, si cea proprie vaginului, care are rol de curatare si de lubrefiere in timpul actului sexual. Cind curata este alba, iar cind luberfiaza este transparenta si se intinde, dar este mai subtire decit secretia colului.
Parerea mea este ca mucusul cervical se verifica cel mai bine acasa la el, adica colectind secretie direct de pe col, caci pina la "iesire" se amesteca si nu mai este la fel de concludent.

La mine, dupa citeva zile de "albus" 13-16, a fost cremoso-apos ca apoi sa redevina albus. Intr-un ciclu normal astfel de lucruri nu se intimpla. Exista medicamente care ar influenta asta, bazate pe estrogeni, de exemplu, siropuri de tuse sau vitamina E, dar eu n-am luat nimic de genul asta, de aia sint asa in ceata.

_
Toate lucrurile se intampla cu un scop | Infertilitate cauze necunoscute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauricipani spune:

cand te vad asa optimista ariadna ma apuca tremuratul. Asa sa fie cum spui tu si maine poimaine sa-ti trimit pupici albastrii!!!

ale

"Rau e sa dai gres dar mai rau e sa nu fi incercat sa faci ceva. Pe lumea asta, nu obtii nimic fara efort."
-Theodore Roosevelt

laurici

Mergi la inceput

A, am uitat sa spun: am prestat, dragelor, desi tati era obosit mort, si a picat imediat dupa intr-un somn adinc, adinc, de nu s-a terminat nici acum... Asa ca n-a vazut manevra cu perna.

Si Adriana, ma bucur mult ca ai revenit. Ce se intimpla cu tine de scrii asa rar si apari si dispari fara nici o vorba? Zi si tu o ceva, nu ne tine ingrijorate zile intregi, te roaga fata .

_

Mergi la inceput

Alé, promit sa nu se mai intample. Am fost cam .... N-am stiut ca va pasa de mine.

Mergi la inceput

I-auzi la ea, cica nu ne pasa! De asta sintem aici, sa ne sprijinim una pe alta, sa nu mai fim . Chit ca nu-ti trece, dar macar ne luam cu vorba si uiti ca esti trista. Si daca nu-ti vine sa te destanuiesti, macar mai schimbam o vorba, una, alta...
Io, una, panicoasa din fire, cind vad ca dispari asa, ca magaru'n ceata, ma gindesc ca ti s-a intimplat ceva rau si mi-e si frica sa zic ceva.

_

Mergi la inceput

Alé, fetelor . O sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Laurici, si eu cred ca esti insarcinata! pe bune, fara sa iti fac false sperante!
Sper ca sunt prima care te FELICITARI!
aYSHA 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maraki spune:

Fetelor va multumesc pt raspunsuri dar harnica ca o prestasem deja. In privinta mucusului m-ati bagat in ceata de tot pt ca am avut toata saptamana in urma tratamentului de stimulare insa nu asa cum ati descris voi subtire.Vineri este ziua 19 de la CM...sant programata pt eco si sange ...stie cineva ce se vede la eco?Pt. toate fetelesi

Monica

Mergi la inceput

Fetelor, io nu mai inteleg nimic .

Am fost la baie si am controlat sa vad daca mai am "defectiunea" cu mucusul. Si bineinteles ca sint defecta in contnuare! Si nu oricum, ci foarte defecta: am in continuare mucusul albusiu in cantitati industriale.

Io renunt la a mai gasi o explicatie. Daca mai pot, o sa prestam si in seara asta, macar sa stiu o chestie. Dar colul mi s-a parut cam tare, jos (ca de data asta l-am gasit, na!) si ceva mai inchis decit era ieri. Dar chiar ca nu mai stiu nimic acum, pe cuvint.

maraki, de obicei stimularea da putin peste cap evolutia mucusului cervical si nu mai seamana cu ce am povestit eu mai devreme. Iar vineri la eco vede daca ai ovulat si probabil evolutia endometrului.

_

Mergi la inceput