Un strigat disperat de ajutor! (3)
Raspunsuri - Pagina 6
madalina horsa spune:
Buna, nu am mai scris pentru ca si eu am fost tare ocupata ( si voi fi la fel saptamana asta) si domnul Florescu a fost prins cu otita Elenei, azi se duc sa mai faca niste analiza ca nu e prea bine. Deci nu cred ca va putea ajunge la primarie decat poate miecuri/joi.
Va tin la curent, o sa-i spun si de gradinita in cazul in care este nascut cel mic in 2001, multumesc.
roxana1974 spune:
Madalina si dragele mele, am vorbit cu dl Anton si situatia lor iarasi s-a ingreunat, mai ales ca fetita cea mica este foarte bolnava. Nu stiu ce sa mai zic, dar cumva as vrea sa putem sa-i ajutam. Fetita cea mica, Elena, are otita tuberculoasa se pare si au fost trimisi sa faca niste analize la un laborator particular, deci la Rombel. Am inteles ca analizele costa ceva de genul 2 mil si ceva. Ceea ce nu inteleg eu este cum se poate sa nu fie gratuite analizele alea din moment ce te trimite medicul de familie! Din pacate am auzit ca otita tuberculoasa se trateaza ca si TBC-ul, deci in sanatoriu. Asta nici n-am mai spus-o la tel. d-lui Anton. Poate sa gresesc...Deci fetelor din Bucuresti, ziceti si voi, cum se poate sa ceri atatia bani pentru analizele unui copil mic...eu cred ca e un pic de dezinteres...
Sa revin la artea materiala. Daca nu se poate decat sa plateasca, eu am in cont 500 de mii de la liviab, pe care o sa-i trimit acum si in 16 cand iau salariul mai pot pune un 500 lei de la mine. Oricum eu am promis ca le voi dona lunar si asa voi face, pana cand ies si ei la liman. Ma gandesc ca poate se mai aduna niste banuti, ca in randurile trecute. Cine are vreo idee despre ce putem sa facem mai departe pentru ca ajutorul sa fie cu efect pe termen lung astept cu interes parerile voastre.
Roxana
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
Andries spune:
Eu stiu ca pentru copii si adulti infectati cu TBC analizele sunt gratuite si de asemenea tratamentul.
In Bucuresti fiecare sector are un dispensar special pentru TBC, dispensar care se ocupa de toti bolnavii diagnosticati din sectorul respectiv, medicul de familie sau medicul pediatru ar trebui sa ii trimita acolo.
Mai mult, daca asa nu razbesc se pot duce la Grigore Alexandrescu sau chiar la spitalul Filaret, pentru investigatii si tratament.
La Rombel se fac analize gratuite (ma rog sunt platite de casa de asigurari de sanatate) daca medicul de familie care te trimite are la randul lui contract cu casa de asigurari. In principiu se face o programare si in ziua in care trebuie facute analizele te prezinti acolo.
Acum, pentru fetita este esential sa le faca cat mai repede, de ce nu incearca tatal sa mearga cu ea la spital ? Daca are otita probabil ca are si febra ?
Cat despre solutie pe termen lung, sincer nu prea vad.
Atat timp cat dl Florescu este obligat sa stea dupa copii si nu poate sa se angajeze... sincer nu prea vad ce s-ar putea face. Pentru ca el este totusi capul familiei si trebuie sa faca ceva sa isi gaseasca un serviciu, chiar daca pentru asta va ramane sotia acasa sa se mai uite dupa cei mici.
Totusi, copiii au fost vaccinati BCG? Pentru ca daca nu au fost vaccinati, sansa sa se imbolnaveasca unul de la altul este destul de mare.
Andries
Pusa spune:
Exact la aceeasi chestie ma gandeam si eu Andries!
Trebuie gasita o solutie pentru ca ceilalti copii sa nu se imbolnaveasca. Oricum, pe langa doamna Florescu, mai sunt doi din cei cinci copilasi care au contactat boala (intr-un fel sau altul). Medicul de familie ce spune ?
Ma gandeam ca pot fi ajutati de Fundatia Mobilmed a distinsei doamne Marie-Rose Mociornita, din randurile careia fac parte si medici, care probabil ar putea sa-i indrume mai bine in lupta cu aceasta boala.
Site-ul fundatiei este www.mobilmed.ro sunt si numere de telefon si persoane de contact trecute acolo. A incercat cineva sa ia legatura cu ei ? Eu pot sa incerc acest lucru, dar cred ca este mai bine s-o faca cineva din Bucuresti, care a cunoscut personal familia Florescu si care este mai aproape.
Ajutorul membrilor DC a fost foarte binevenit si probabil va mai fi si in continuare, pentru rezolvarea problemelor legate de datorii la intretinere, ajutoare materiale (alimente, haine etc), dar legat de TBC cred ca trebuie o supraveghere si indrumare atenta si competenta din partea unui medic.
Spre ca nu am deranjat pe nimeni cu sugestiile mele, fiindca au fost facute cu cele mai bune intentii.
si
Pusa
madalina horsa spune:
Fetele eu pot suna la fundatie dar numai saptamana viitoare, asta este full full la mine.
Daca nu se ofera altcineva, ramane sa ma ocup eu.
madalina horsa spune:
Trebuie asa:
-vitamax sirop
-supradyn efervescent
-calciu carbonic
-fersol
-vitamina D2
-vigantol
-vitaminele B1, B6, B12 pastile
roxana1974 spune:
De sunat am sa sun eu la fundatie sau am sa scriu un mail in care am sa descriu situatia generala, dupa care predau stafeta Bucurestiului care e si mai rapid decat Clujul, in general :-).
Eu am vigantol acasa, insa e de cateva lun. E in termen insa auzisem ca e bine sa nu-l mai dai dupa o luna. Ziceti si voi, oare mai e bun? L-am tinut la intuneric. In rest, asa cum am vorbit cu dl Anton Dan, am sa le pun maine pe cont 500 mii lei, sa cumpere medicamente, daca altfel nu le putem obtzine.
R
"Fiecare pasare, pe limba ei piere..."
madalina horsa spune:
La intretinere mai sunt (fara luna februarie) 38.200.000 lei.
Au gasit astazi un fel de policlinica privata la care au platit doar taxa de urgenta 250.000 si in doua ore jumatate au avut rezultatele. Vitamine multe trebuie pentru ca Elena sta tare prost cu toate,mai ales fier si calciu, ceea ce era de asteptat.Din ce au spus medicii de acolo nu ar fi otita tuberculoasa, mai refac analizele dupa tratament, oricum vineri merge la control.
Maine va merge sa faca si celorlalti copii analize gratis la acelasi centru, se pare ca sunt un fel de fundatie si s-au oferit sa-i ajute cu asta.
Daca reuseste tot maine merge la primarie.
Solutii pe termen lung ar fi sa isi gasesca de munca. Mama copiilor e contabila, dar ca sa gaseasca o firma-doua la care sa tina contabilitatea trebuie un PC, nimeni nu mai vrea de mana. Plus perioadele in care va fi la sanatoriu....deci e cam greu.
Domnul Anton gasise un post de sofer pentru tatal copiilor, dar vroiau cu masina proprie, ca firma sa plateasca doar benzina. Nici asta nu vad cum, de unde bani si cati si pentru ce jaf de masina? Greu.
Noi mai intrebam in stanga in dreapta, ramane deschis subiectul cu jobul pentru dn. Florescu.
Analize ei fac o data la 3 luni toti, sunt arondati la o policlinica TBC a sectorului 6, nu mai stiu cum se cheama.Trebuiau sa mearga saptamana asta dar s-a intamplat sa se imbolnaveasca Elena.
Cam atat imi vine acum in minte, daca mai aveti idei, sfaturi, daca puteti face rost de ceva din lista de medicamente, scrieti aici va rog si vedem cum ajung la ei medicamentele.
Seara buna!
Andra_ spune:
Mada, le iau eu medicamentele/vitaminele astea azi, insa nu stiu cum sa ajunga la ei, ca eu stau in celalat capat al orasului (Dristor), iar Drumul taberei e oricum un mister ptr mine. Pina acum m-am intilnit cu Mihaela (Ulisernic) si i-am mai dat una-alta ptr ei, se oferise si Andries sa mearga la ei sa le duca donatiile mai la inceput, poate ne putem intilni cumva azi si eu va dau medicamentele imediat. Eu lucrez in centru, linga Unirea, deci ne putem intilni pe aici undeva, pina la 18:00 sint in zona. Astept mesaj sa vedem cum facem.
pup u,
Andra
Luca Pitu
Mickyyy spune:
Eu am acasa vreo 3 flacoane de fersol nedesfacute si cred ca inca unul sau 2 de vigantol (trebuie sa verific diseara ca sa fiu sigura totusi). Pot sa le trimit oricand, nu m-am uitat care-i perioada de valabilitate, dar le am de cateva luni doar, asa ca nu cred ca au cum sa nu mai fie bune.
Inca o intrebare, dna Florescu stie sa lucreze pe calculator? Si daca da, cam ce tip de calculator ii trebuie? Ca eu am unul pe acasa (nu-i al meu, ce-i drept, tre sa-i cer intai acordul lu' barbata-meu, dar ne tot incurcam in el) insa e slab slab (ceva 586 cred). E posibil ca pentru un program de contabilitate sa fie suficient, mai ales ca am si un monitor de 14 sau 15 (tot vechi, dar functional). Stiu ca am vrut sa i-l trimit lu' mama la un momentdat insa nu m-a lasat barbata-meu pe motiv ca e mult prea slab si nu se merita. De calculator nu promit nimic deocamdata, dar daca credeti ca-i poate fi de folos s-ar putea sa o pot ajuta.
Mickyyy (28 saptamani) si Malina Ioana (31.03.2004)