Unde sunt musulmancele mele?(6)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ttik spune:

salut fetelor dragi..va imbratisez asa virtual pe toate si va multumesc ca v-ati gandit la mine.am terminat cu examenele ma am maine un test si prezentarea licentei luni si gattttttaaaaa....nu mai invat ca m-am saturat..mai ales ca va citesc pe voi,care mai de care ba cu soti,ba cu puiutii si tare imi doresc si eu sa treaca o data perioada asta...dar mai am de tras offf,va mai scriu eu pe PM,atunci cand am timp,ca tare am nevoie de sfaturi..
dodo felicitari inshalla khair vei avea un copil frumos si sanatos...gulshan multa sanatate puiului,sa treaca ,cat mai repede..
mari,catan,krisz,denisa,maryam,amoodia(ma tot sperie fetele ca ma pui absente hihi asa ca hai,na' poftim o hai ca e un buchet),hannen si toate celelalte va salut cu toata net-dragostea..
corina si maryam inshalla toate neintelegerile se vor stinge cat mai repede,nu cred ca e cazul sa se ajunga asa la certuri..mai ales ca toate avem de invatat de la maryam si merita sa fie respectata..plecaciuni in fata ta ,maryam..
aysha pe unde esti??acum ca tot aveti voi shopping festival in uae,ne parasisi si bantui prin mall-uri?:):)
va sarut pe toate!!multa sanatate si

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

mai, relelor, nici macar un batic alb in varf de bat?
hai, ca stiu ca nu sunteti rele.
spuneti ce aveti de spus si am sa va accept opiniile, fiti sigure.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madelaine spune:

Dragele mele fete....m-ati uitat? Glumesc...Eu sint vinovata pentru ca nu am mai intrat pe site de ceva timp. Am scris putin cind cu alegerile pentru ca faceam politica, dupa care m-am dat la fund. Trebuie sa recunosc ca am fost foarte ocupata in ultima vreme, dar aproape am terminat si noi casa noua. Imi pare rau ca au fost neintelegeri...Eu sper ca s-a rezolvat situatia, si sintem iar ca inainte. Mai ales ca sint 10 zile speciale, in care putem tine post , putem fii bune , putem face fapte bune, iar ziua Arafa este o zi iubita de Allah , in care cine tine post si face bine, ii sint iertate pacatele un an inainte si un an dupa. Hannen ti-am vazut printesele , sint niste scumpici ( Mashaallah ) sa fie sanatoase si sa creasca mari, in adevarata credinta. Multi pupici pentru tine, si pentru toate fetele, v-am citit postarile, pentru ca tare ati mai scris in lipsa mea. Amodelu ti-am vazut puiutul , este scump foc, sa-ti traiasca si sa te bucuri de el. Lasa ca o sa treaca toate, si o sa fii tare mindra. Dodo felicitari si ma bucur din suflet pentru tine...Mabrouk si nastere cit mai usoara. Maryam , ti-am citit toate postarile si m-ai uns la suflet. Te rog spune-mi si mie unde anume este moscheia, am inteles ca in Colentina dar unde? Mi-ar face mare placer cind vin in Ro sa va fac si eu o vizita , poate aranjam si de o intilnire, ce spui? Eu una imi doresc foarte mult. Aici citesc foarte mult, am multe la dispozitie, as vrea sa merg si la niste cursuri, sa vad cind reusesc sa incep. Consider ca sintem obligati ca musulmani sa ne informa cit putem mai mult, pentru ca sint multe lucruri care trebuie sa le intelegem corect.
Am vazut ca ttk a mai terminat cu examenele.Felicitari si iti tinem pumnii pentru licenta. Anca , denisuca, Kristina si toate celelalte fete va pup si eu si sper sa ne facem timp zilele astea mai mult sa discutam despre religie in mod special pentru ca vine sarbatoarea mare. Pupici multi la toate fetele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

salamaleikum,
ce mai faceti si unde sunteti?
corina-iulia......peace,ok?sallam.
maryam,multumesc ptr site-uri,mereu gasesc cate ceva nou.

in rest pupici tuturor:hannen,catan,mamicuta-dodo,mari-alhillo,amoodia,denisuca(nu mai fi trista,pls),ttik(succes la cea mai ramas),anca,coscos,aysha,kriztina...sper sa nu fi uitat pe nimeni(dar sigur am facut-o),caci simt ca eram mai multe parca.

numai bine,
allah hafiz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns osolita spune:

quote:
Originally posted by madelaine
Mai ales ca sint 10 zile speciale, in care putem tine post , putem fii bune , putem face fapte bune, iar ziua Arafa este o zi iubita de Allah , in care cine tine post si face bine, ii sint iertate pacatele un an inainte si un an dupa.

Fetelor, ati putea sa dati mai multe detalii despre sarbatoarea asta?

Mergi la inceput

aceste 10 zile fac parte din pelerinaj, si este bine sa tinem post, sa facem rugaciuni, sa facem fapte bune, pentru ca Allah este El-Rahman wa El-Rahim , ne iarta pacatele, iar noi facem ca un gest de supunere ( Aibadah) fata de Allah . aici mai multe explicatii despre Pelerinaj( Hajj).PELERINAJ (HAJJ)

Hajj este al cincilea pilon al Islamului. Este o vizita la Al-Ka'bah, casa lui Allah In Makkah, odata In viata, de catre acei musulmani care-si pot permite sa faca calatoria. Se realizeaza In perioada dintre al optulea si al treisprezecelea Dhu'l Hijjah, a douasprezecea luna a calendarului islamic.

Al-Ka'bah, cunoscut ca Baitullah (casa lui Allah), este o cladire cubica cu un etaj, care a fost construita de Adam si reconstruita mai tarziu de catre Profetul Ibrahim (Abraham) si fiul sau Isma'il (Ishmael). Este singura casa care s-a construit vreodata pentru scopul unic al adoratiei lui Allah. Allah a binecuvantat aceasta Al-Ka'bah. Musulmanii care Isi pot permite sa faca calatoria si sunt pregatiti fizic, vin aici In fiecare an din toata lumea.
Ocazia poate fi corect numita intrunirea Musulmana Internationala Anuala. in timpul lui Hajj, fratia islamica devine evidenta si poate fi experimentata Intr-un anumit mod de catre oricine participa. Bariere de limbaj, teritoriu, culoare si rasa dispar si legatura credintei este cea mai puternica. Toti au acelasi statut In casa lui Allah - statutul de slujitor al Sau.
Hajj are un numar de ritualuri importante asociate cu el, incluzand:
1) Punerea pe Ihram.
2) Inconjurarea Al-Ka'bah de sapte ori. O plimbare rapida Intre As-Safa si Al-Marwa langa Al-Ka'bah.
4) Vizitarea si sederea la MlNA, ARAFAH si MUZDALlFAH.
5) Aruncarea de pietre In trei locuri fixe In Mina.
6) Taierea sau scurtarea parului.
7) Sacrificarea unui animal (oaie, capra, vaca sau camila).
In timpul lui Hajj, apropiindu-se de Makkah, trebuie sa puna Ihram Inainte de a ajunge la un punct numit MIQAT (statie). Ihram este alcatuit din doua bucati de panza alba, necusuta, pentru barbati. Aceasta este o forma simpla de imbracaminte pe care un pelerin trebuie sa o poarte in locul hainelor lor normale de zi cu zi. Pentru o femeie, Ihram este rochia ei obisnuita. Aceasta schimbare este foarte semnificativa. ii aminteste pelerinului de pozitia sa In relatie cu Allah. El este un servitor spasit al creatorului sau. De asemenea, Ii aminteste ca dupa moarte va fi Infasurat In panze albe si hainele lui favorite sau scumpe vor fi lasate In urma sa.
Cand isi pune Ihram, pelerinul Isi exprima intentia (Niyyah) spunand: "Intentionez sa port Ihram pentru Hajj".
Iata cateva restrictii impuse pelerinului In timp ce poarta Ihram.

El sau ea nu trebuie:
a) sa foloseasca parfum - pentru a-l ajuta sa uite placerea vietii zilnice, obisnuite;
b) sa ucida sau sa necajeasca - pentru a simti ca totul apartine lui Allah, animale;
c) sa rupa sau sa dezradacineze plante - pentru a ucide nevoia de agresiune si a simti dragoste de natura;
d) vanatoare - pentru dezvoltarea milei;
e) casatorie sau a lua parte la o nunta - pentru a uita viata normala si a se gandi la Creator;
f) orice e dezonorant sau arogant - pentru a se comporta ca un slujitor al lui Allah.
g) sa poarte arme - pentru a renunta la atitudinea agresiva;
h) sa-si acopere capul (barbatii)- pentru a exprima umilinta;
i) sa-si acopere fata (femeile) - pentru a simti o atmosfera pura
j) sa poarte pantofi pentru a acoperi gleznele - pentru a exprima simplitate
k) sa-si taie parul - pentru a exprima interferenta cu natura;
I) sa-si rotunjeasca unghiile - pentru a exprima interferenta cu natura;
m) relatii conjugale - pentru a uita placerile lumesti.
Toate aceste restrictii Il fac pe pelerin sa se gandeasca la Allah si telul sau final In viata - succes In viata de dupa moarte - si nimic altceva. in Ihram pelerinul recita astfel Talbiyah:
Labbaika allahumma, labbaik, labbaika la sharika laka labbaik, innal hamda wanni'mata laka wal mulk, lasharika lak
"Sunt aici, o Allah, sunt aici, nu ai nici un partener, sunt aici, desigur ca slava, Indurarea si regatul sunt pentru tine. Nu ai nici un partener".
Hajj contine toate lectiile Salah, Zakah si Sawm. Va amintiti de ce facem Salah, platim Zakah si tinem post? Facem Salah pentru a ne aminti de Allah, platim Zakah pentru a-i multumi si postim doar de dragul Lui. in timpul Salah, ne Intoarcem cu fata catre Al-ka'bah, dar In timpul Hajj ne ducem acolo personal. Zakah ne Invata sa platim o parte din economiile noastre pentru bunastare si alte cauze bune de dragul lui Allah; dar In timpul Hajj trebuie sa sacrificam mult mai multi bani pentru placerea lui Allah.
Sawm ne Invata sa ne abtinem In timpul orelor de zi de la mancat, baut, fumat sau Intretinerea de relatii sexuale. Dar Ihram contine mult mai multe restrictii. Mancatul si bautul nu sunt interzise In Ihram.
Ce aflam din toate aceste exercitii In timpul Hajj? Aflam ca apartinem lui Allah, ne vom Intoarce la El si trebuie sa facem asa cum ne porunceste El!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catan spune:

Corina peace.Hai sa uitam ce a fost ,sa mergem inainte asa cum surioara mea draga Madelanine a spus,acum e marea sarbatoare.
Maryam iubita noastra prietena te asteptam aici te rugam sa nu te superi si sa vi aici linga noi .
Hannen draga mea vino aici linga suratele tale si uita tot ce a fost .
Dodo hai ca eu va chem pe toate si daca nu veniti va spui lui Amudelu ca ea e cu prezenta si sa vedeti cum o sa puna eape voi pai unde va credeti/?
Ttik tinem pumnii ptr licenta .
Gulshan sanatate multa baietelului si pupici dulcide la pitici.
Fetelor pe unde o fi disparut Anca a noastra?
Azi si noi am fost la dr ,ca sa ne vaccinam (a doua doza ptr gripa )si totul e ok.
Va pup pe toate in cor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Bey, Catanele, sa nu ma spui Amoodiei, ca ma lasa fara petitori la fata!!!
Aicea-s, printre dragele mele hirtii, azi e vineri, am fost la dr. mea GP(romanca de treaba!) si mi-a zis ca am tensiunea cam mica, ar fi cazul sa bag pe sub mustata o cafea zdravana, si eu am zis:aferim, chiar ca n-am baut pe ziua de azi! Asa ca, cum am ajund la sv. top o stacana de cafea si uite-ma in fata calc. citindu-va.
Corina, nu se pune problema sa ridici steag alb, departe de noi intentiile razboinice, insa chiar ca-mi parea rau ca si topicul asta sa alunece pe panta altor topice, unde "complimentele" sint din abundenta, si care mai de care cauta sa iasa in frunte cu replici "sclipitoare" (oare??). Ai vazut si tu, pe la alte topicuri ce dezbat subiecte religioase, ce varza iese, de nu se mai intelege om cu persoana!!
Ieri am fost iar la beach, bey, si era o apa calda...au stat brotacii mei numa-n apa pina pe la 9:30(si altii ca ei)!! Am vazut frate pozele...mai bine nu le vedeam, ca am vazut o aratare-n gealabie de jeans de m-am speriat , ziceai c-aku naste, pe malul marii. Era imensa...Semana leit cu mine...Hait ca si la fata semana...Eram EU!!
Ttik, bafta si la ultimul examen, hai c-ai scapat!
Celorlalte fete cucuiete,
Gulshan, iubita, iarta-ma, aku citii mai sus si mi-am adus aminte: cum se simte puiutul????Inshallah sa se faca bine repede!!
Madelaine, tu terminashi casa, eu stau sa o incep...Nu ne mai potolim, mereu nemultumite!! Vai de bietii nostri sotiori!

Mergi la inceput

Fetele mele dragi, uite ca iar am deschis, e dimineata , imi beau nessul, va citesc pe nerasuflate, ca mai am putin si incep lucru. Noroc ca eu sint sefa...mea. Ce mai ca o albinuta zbor prin casa, sa termin ce mai am de facut inainte sa incep lucrul.Dodo si eu am tensiunea mica, si cind eram gravida nu urca mai mult de 8-9 . Eu sint o cafegioaica inraita, nu fumez dar beau cafea. Dar de la un timp m-am dat pe ceaiuri de fructe ca sint mai sanatoase si mai bune. Numai dimineata beau cafeaua sa ma trezesc bine. Seara cad frinta, de la munca din casa si servici plus 3 bucati copii, care toti au lectii , si toti trebuie ingrijiti. Dragele mele fete, pentru cele care puteti, tineti post in a 9 zi, de Arafah, pentru ca este o zi foarte importanta , in care Dumnezeu ne iarta Insaallah, pacatele cu un an inainte si unul dupa, normal ca nu trebuie sa ne punem in cap ca o sa si pacatuim.
Catan surioara, uite asa ce mai vorbim si noi, pe forum ca nu sintem de intilnit pe msn. Pupici tie si la pititci si cine stie poate anul asta ne vom vedea cu voia lui Allah.
Pentru Hannen, Maryam, denisuca, Costina, Kristina, Ancuta, si toate fetele multi pupici de la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krisztina spune:

Madelaine ai readus linistea si caldura pe acest topic....am citit tot ce ai scris,eu inca sint in faza in care invat si orice informatie ma ajuta....multumesc!!!!
Sper sa nu mai avem discutii neplacute aici...si sper ca cele care vroiau sa plece sa se razgindeasca ...fetelor!!!! sa raminem prietene chiar si daca numai virtuale.Fiecare are cite ceva de invatat din experienta celeilalte ...si fetele care nu sint in tara isi mai alina dorul aici,asa cred eu,eu asa am simtit cit am fost plecata.
Asa ca vorba Madelainei acum in prag de Eid hai sa discutam despre lucruri frumoase!!!!
Tikk multe felicitari pt licenta!!!
Va pup pe toate,de la A la Z!!!!
MAryam revino cit mai repede!!!!

Mergi la inceput