Unde sunt musulmancele mele?(6)

Unde sunt musulmancele mele?(6) | Autor: maryam

Link direct la acest mesaj

Chiar asa?Unde sunteti?
Ce facem,invatam cate ceva?
Cine zicea ca lb.araba-i grea?Hi!E super...

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maryam spune:

www.hikyaku.com/flarb/flarbg.html
www.phrasebase.com/learn/arabic.php
lexicorient.com/babel/arabic/
www.word2word.com/coursead.html
www.worldwidelearn.com/language-courses/ african-arabic-language
islam.about.com/cs/arabiclanguage/tp/ar_books.htm

Acestea sunt niste site-uri care sper sa va fie de folos in demersul vostru de a trudi in invatarea lb.arabe,am sa spun ca este destul de greu pentru ca,comparativ cu alte limbi,cum ar fi italiana (pentru romani),sau engleza(datorita multitudinii de materiale existente:filme,muzica,carti si mai ales internationalizarea de care
se bucura),araba nu poate fi deprinsa decat de la si cu vorbitori de lb. araba(care sa poata corecta la o adica!).
Oricum,in primul rand trebuie invatate literele,chiar si numai pentru expresiile uzuale,asta dc. nu se vrea stricta limitare,pentru ca,asa cum au spus fetele exista 3 feluri de h,cam 2 de c(un K romanesc si un fel de q),vreo 3 s(unul ca in romana,unul cam ca "the" din engl. si unul care nu seamana cu nimic ca nu are corespondent in nici o limba),ca sa nu mai vorbim de litere nemaiantalnite!Dar ,inceputul e greu...
E bine de stiut ca atunci cand te adresezi unei femei spui intr-un fel,unui barbat in alt fel,asa cum este ex.dat de fetele dragi:
Kaifa haluka?(Ce faci?)-ptr. masculin
Kaifa haluki?----``--- -ptr.feminin
Asta in limba literara,pentru ca in dialect Chi fack? si Chi fek?
Cati ani ai?(Kam sine aindaka(sau aindak)-m si aindaki(aindek)-f)
Asfar-galben
Oranje-portocaliu
Feiruzi-turcoaz
Bordo-bordo,uite ca nu-mi mai amintesc altele...

Cred ca cel mai frumos este pentru un incepator apropo de ce faci? cand aude ptr. prima oara o conversatie intre 2 arabi/cunoscuti sau apropiati cand incep sa se intrebe:Ce faci?Si ce mai faci?Si ce-ai mai facut?Esti bine?
Marturisesc ca nu ma puteam stapani cand il auzeam deseoriu pe sotul meu raspunzand la "rafale".
Hai ca iar m-am intins si stiti voi ce-i mult...
Nu pot sa inchei fara sa va trimit cele mai bune ganduri si numai bine sa aveti !

Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

La Multi Ani fetelor!!
Fie ca noul an sa va aduca liniste si lumina in suflete,sanatate,bucurii si multe impliniri.Iar omenirii in general ii doresc mai multa toleranta,buna intelegere,rezolvarea tuturor conflictelor pe cale pasnica.Intr-un singur cuvint PACE-SALAM!!!INSHAALLAH!!!!
Iote ce faceati voi dupa miezul noptii,bintuiati pe net
Eu una ma inscriu la studii
Dar sa stiti ca limba araba chiar are dialecte,uite ma intreb de ce sotul meu nu intelege citeodata cite un cuvint nou ce-l prind pe aici prin postarile voastre.
Eu la datlectii nu ma bag,doar la invatat.Va pup duuulceee,duulceee de tot.

http://community.webshots.com/user/nicoleamira

Mergi la inceput

Fetiliii,hai ca am pus si eu citeva poze in album.Adica pe webshot.fara descriere ca nu avui timp
Si acum ma intreb unde's pozele vechi?Doua albume disparura in ceata,abia azi am vazut
Mi-e ciuda ca nu am timp sa le pun la loc.Stie careva ce s-a intimplat?

Mergi la inceput

Bre fetili,dati bre clik pe link-ul ce apare jos in mesajele mele si vedeti albumul nou pus astazi,intitulat printesele.
Acolo sunt si eu si sotul parca si Ysraa.
Celelalte doua albume puse anul trecut vad ca nu mai sunt
Nu la optiunea ''are album''Sper ca m-am facut inteleasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gulshan spune:

salamaleikum,

draga hannen,acum v-am vazut :sunteti niste frumoase toate.sa traiesti mamico si sa ai grija de dulcetile si scumpelele alea doua.
mashallah si mabrooooookkkkkk!

sunteti o familie frumoasa ,sa va dea allah sanatate,iubire si fericire,si tot ce va doriti voi.sunteti toate trei frumoase ca niste printese.si ma bucur ca am putut sa o vad pe isra ta(maryam nu ne-o prezinta pe printesa ei??????)

numai bine fetelor la toate,sper ca va simtiti bine de la inceput de an si astept poze de la voi toate,caci dupa felul de-a scrie ne cunoastem bine...ce ziceti?

aveti grija de voi,

allah hafiz,
si incepui sa invat alaturi de voi....asa ca va rog,nu lipsiti de la ora de predare!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoodia spune:

asalam aleykum
ce faceti fetelor cochetelor`? eu am noapte alba azi ca i-am facut circumcizia lui omar si abia acum l-a apucat durerea mai tare. pana acum a mai zi zambit ca i-a facut taica-su poze si am dormit eu 2 ore mai devreme sa fiu in stare sa stau treaza toata noaptea. acum de atata plans a adormit.sper sa doarma macar 2 ore.
hannen sa-ti traiasca comorile.sunt niste dulci.
andrushka de unde sunt majoritatea studentilor tai arabi? ca asa daca scriem toate aici ce stim eu cred ca nu ai sa intelegi mare lucru.dialectele sunt foarte diferite, iar araba literara eu nu cred ca o stie careva dintre noi, cel putin eu una vorbesc araba syriana si mai exact dialectul din alepo.cum in romania isi da lumea seama imediat ca sunt din moldova , si in syria imediat isi dau seama ca sotul e din alepo
hannen araba din egypt mie mi se pare comica tare, ca ma uit la seriale si mereu ii imit cum vorbesc si mai si gesticulez ca alea din seriale.
hai ca pana dimineata poate mai intru de cateva ori.

Mergi la inceput

Salam Aleikum fetele!
Ce faceti?Va multumim ca ne-ati vazut
Amoodia, azi am reusit sa intru sa-l vad pe "ochiosu" tau.E un scump!!Daca ne incusrim e pericol
Ce sa-ti zic de araba vorbita in Egypt,daca e comica or ba ,zau nu stiu,insa sotul imi zice ca celelalte state arabe vorbesc araba clasica ,pe cind cea egipteana e mai moderna si ca accentul difera.In fine nu asta e important aku.Cel mai important e ca azi Aysha draguta m-a scutit de a comite o indiscretie
De cind a aparut pe forum si i-am vazut nick-ul ma intrebam de o fi musulmanca .Numele zicea ca da,numele baietelului la fel,dar cine stie.Am vazut ca nu intra sa ne salute,asa ca m-am abtinut.Apoi a intrat si doar ne-a salutat.Mai sa fie,cu toate asigurarile sotului meu ,tot nu credeam,vroiam sa "aud" cu urechile mele .Asa ca azi m-am decis sa intreb,dar numai ce citesc intr-un subiect raspunsul.Asa ca m-ai slavat de la indiscretie
Bun venit intre noi,sau revenit (asa am inteles din discutii)
Corina Iulia,hai aku ca ma iau de tine
Ce-i mama cu frica asta de cutremure?Nu te mai stresa atit,pe cuvint nu merita.Ai uitat ca unul din dogmele de baza ale islamului este sa crezi in destin?Draga mea,cum ne este scris ,asa v-om sfirsi.Nu ne putem ascunde de moarte,nu putem fugi.Daca ti-e scris sa mori la un cutremur asa va fi.Sau poate ti-e scris in alt fel si tu te stresezi degeaba cu cutremurul.
Sper ca nu am fost dura,sau antipatica ,am vrut doar sa te inseninez putin si sa lasi grija asta,care chir iti poate pune nervii in pioneze.
Si sa-ti povestesc ceva;se zice ca in timpul imparatului Solomon,pe cind oamenii il puteau vedea pe ingerul mortii,la o petrecere un om s-a simtit privit toata seara de acest inger.Se duce la Solomon care era inzestrat cu puteri supraomenesti sa faca ceva ca ii este frica de ingerul morii care-l priveste continuu.Atunci Solomon cu puterile sale il trimite in China,intr-o fractiune de secunda.Apoi se duce la ingerul mortii si il intreaba de ce l-a privit toata seara pe prietenul lui.
Atunci ingerul i-a raspuns.Pentru ca am primit ordin de la ALLAH sa-i iau sufletul peste un minut in China,iar eu nu pricepeam ce cauta el aici.
priceput aluzia?
Va pup duuulce!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corina iulia spune:

sallam , fetele.
vreau sa va intreb daca moschhea nu organizeaza o colectare de fonduri si de bunuri pt cei din asia, ar fi tare fain sa mearga ceva si din partea musulmanilor din romania, nu doar crucea rosie.

"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

quote:
Originally posted by mari_alhillo

aisha daca gresit am inteles eu ca te-ai autocenzurat iarta-ma te rog,dar citisem un subiect deal tau si acum vad ca ai scris la un subiect.
oricum esti binevenita pe topicul nostru.

m.alhillo

Na ca m-am "de-autocenzurat"!
am prea multe de comentat ca sa ma pot abtine.
Cum zice sotul,tu esti musulmanca dar cu gura taaaaaaaaare mare.
Mie insa imi convine sa spun ca am pareri FOARTE proprii.
VA PuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuP pe toate.

PS. Cine merge la Hajj anul asta?

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aysha spune:

quote:
Originally posted by mari_alhillo

ma bucur ca ai decis sa revii aisha deoarece imi plac postarile tale.
pupici

m.alhillo

Stai putin ca-s busy pe discutii generale.
Adica ma cert.

Cu sinceritate,Aisha.
"Some people come into our lives and quickly go. Some stay for awhile and leave footprints on our hearts. And we are never, ever the same."

Mergi la inceput