Unde sunt musulmancele mele?(6)
Raspunsuri - Pagina 10
maryam spune:
Stii corina,daca cineva ignora un subiect anume nu inseamna ca sta in expectativa (la ce?),logica asta nu functioneza ,in ceea ce ma priveste si probabil ca mine sunt chiar si fetele de care ai pomenit neparticiparea(apropo,ce ai castigat din asta/experienta,cunostinte?/ este datorata faptului ca acum vreo 2 ani a fost un subiect intitulat "exista si musulmance aici?" cere a iesit datorita unor interventii absolut(...)o chestie foarte urata.Asadar ca "umarul" tau e justificabil,deopotriva cu "spatele" acelora care au mai trecut si alta data prin chestii de astea.Asa ca analogia este doar o inchipuire!Ca sa nu ai sentimentul ca traiesti un fel de toate mi-se intampla numai mie...dp meu dvd,istoria se repeta si pe baza experientei avute in acest sens,cred ca e ilogic sa incerc sa explic cuiva care probabil e manat de alte interese si angoase,nicidecum de dorinta de a cunoaste.
Duritatea este in imaginatia ta,cred ca interventia ta(si am tot discernamantul s-o spun!caci m-a vizat) este cum am spus inoportuna datorita perceptiei gresite,in fine este o chestiune de viziune,dupa cum probabil stii deja,psihologic vorbind,la creearea unei imagini contribuie o serie de factori,printre care si trairile emotionale avute de un individ in momentul respectiv,poate ca astfel s-ar explica atacul si neantelegerea sensului a ceea ce am spus,cum ca(..._ hadisurile(..._ daca ai omis cumva randul,repet era vorba de hadisurile unanim acceptate de lumea teologica musulmana nu de apartenenta la unarbore genealogic sau altul.Personal nu posed nici un imam,nici un seih propriu,pentru a avea vreun interes ascuns sa "predic" pentru aplaudarea lor,eu doar am scris ceea ce stiu,ceea ce am discutat cu teologi musulmani,uite chiar in romania exista destui,vrednici de stima si de incredere,fara a avea de gand sa convertesc pe cineva la vreo idee proprie,daca nu ma inseala memoria cred ca am citat mereu sursa,ca sa-ti fie clar nu-mi atribui nici un merit cum gresit ai interpretat.
Deasemenea nu stiu cum ai tras concluzia ca nu accept discutii in contradictoriu,ba din contra,daca isi au rostul,cu placere.Dar am senzatia ca pot discerne ce ma intereseaza si in ce merita sa ma bag sau nu(am inpresia ca face parte din multele drepturi pe care teoretic ar trebui sa le detinem cu toti!)
Cat despre plecaciuni,la asta ce emocotion mai puneai?
Poate ca am luat-o eu prea in serios si nu merita,dar asa cum stii,intentia este importanta,dc iti mai amintesti measjul meu incepea cu "te rog sa ma scuzi" ,tocmai pentru ca mi-a fost teama sa nu ai impresia ca o fac pe desteapta si fara a avea calitati de previzionara,din pacate asa s-a inteles.Dar nu-i bai,asta o sa-mi fie invatatura de minte,pur si simplu credeam ca nu stii de acest hadis,daca stiam parerea ta in leg cu hadisele,nu ma oboseam.
Iar pentru ca merita precizat,invataturile la care te referi de fel repet,nu-mi apartin,daca iti mai amintesti chiar eu am precizat.
Inceea ce priveste chestia cu "cunostiintele noastre sunt totalmente diferite" cred ca exagerezi un pic si nu stiu,parca suna cam aiurea mai ales de la cineva fara aspiratii de superioritate.
Nu cred ca dc ma lasa rece,ba nu imi repugna ca musulmani ca si mine isi bat cuie in cap se autoflageleaza sau isi surghiunesc copiii pentru ca asa simt ei credinta si pentru asta nu-mi propun sa "invat" pentru a ajunge la "adevarata cunostere" inseamna ca sunt pe dinafara.
Iar chestia asta ca nu sunt singura care "citeste mai mult de o sura sau doua" este ce sa-ti spun,destul de urat din partea ta.Poate ca toate astea ar fi suficiente pentru interpretare impartiala.
Ce sa zic,din punctul meu de vedere am pus punct,poate ca nici n-ar fi trebuit sa-ti explic acum,cine stie ce o sa gasesti "atacator" la propria-ti persoana...cred in continuare ca ai inteles total gresit,nu numai ca,cred,imi sustin intentia buna,prostia de a-ti fi scris si mai ales inoportunitatea de a-ti raspunde.Tocmai pentru asta nu vad de ce ar trebui sa ti-se ceara scuze,eu una nu am de ce.
Cred in continuare ca fetele care nu sunt atat de tinere mental ca sa aiba nevoie sa le indrume cineva ca pe orbi nu meritau sa asiste la asa ceva,drept pentru care lor le cer scuze!Cat despre "polemica" (despre care eu imi amintesc ca ti-am precizat inca de la inceput ca nu vreau sa afecteze "relatia noastra" ) am sa te rog sa consideri ca e un subiect inchis(dar nu tabu!) fie din lipsa de cunostinte,fie din dorinta de suprematie,esti libera sa dai ce interpretare vrei.Multumesc pentru atentie!
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
dodo spune:
quote:
Originally posted by corina iulia
de ce corectie? pt ca eu am mai contestat hadisele si "in vazul lumii" pe generale, la "cum vedeti voi sfarsitul...." unde doar aysha, hannen, catan si cred ca eu am pus umarul la subiect.daca am uitat pe cneva, scuze, sa se promunte, plz! celelalte doar au stat in expectativa.
Corina, eu te scuz pt. aciditatea reprosurilor tale din pasajul de mai sus, pt. ca esti mai noua pe forum si nu stii ce discutii au fost in trecut, discutii care mi-au atras, mie si altora, calificative care mai de care mai "magulitoare". Cu exceptia Ayshei si a ta, celelalte fete mentionate de tine stiu bine la ce ma refer. De aceea am hotarit sa nu mai particip la nici o dezbatere pe teme religioase, sa-mi vad de treaba mea iar timpul si nervii consumati astfel sa-i folosesc mai util, nu in discutii fara rezultat. Ca celelalte fete participa in continuare la discutii pe teme religioase, e treaba lor, desi ma intristeaza, e un dialog al surzilor, daca se poate numi asa...
Si-mi pare rau ca tonul folosit la alte topicuri se mentine si la acest topic, personal ma deranjeaza si cred ca daca vor continua "impunsaturile" voi lua o pauza de participare...e mai bine...
dodo spune:
Saru'mina pt. urari, fetelor, nu sint o secretoasa, cum s-ar crede, ci mai degraba m-as califica discreta, mai ales ca am avut si unele experientze triste in trecut, uneori mi-e frica sa nu cobesc.
Va tin la curent, nici o grija!(atunci cind consider eu ca a sosit momentul)
Hannen, ce, te-ntristashi ca ramaseshi fara petzitori??Pei nu-ti spusei ca am rude si prin Misr? Punem de-un pod de flori!
Bey, am fost ieri la ocean, superrrrr!
Am stat de la 8 pina pe la 10:30 seara, cind a trebuit sa ne urnim, ca adormeau piticii din picioare!!! S-au balacit, brotacii, si eu i-am tras in poza, nu stiu cum au iesit, sa vad ce s-a ales de pozele mele.
Denisuca, Coscos, Anca, Ttik, Gulshan, Aysha, pe unde va pitirati, frate, ca nu mai stim nika de voi???
hannen spune:
Ca sa nu mai zic alte prostii,ca deh nu prea stiu ce vorbesc,am sa-i urez corinei dezbateri placute.
Wa salam aleikum fetelor!Mi-a facut placere sa va cunosc!
http://community.webshots.com/user/nicoleamira
Krisztina spune:
Mabrouk Dodo!!!!!!.Insha Allah sa ai o fetita sanatoasa,desteapta si frumoasa si perioada de graviditate sa fie cit mai usoara si tu sa fii fericita!!!!
Ma surpinde aceasta atmosfera incarcata de pe topic,,,eu am venit aici ca va citeam demult,mi-au placut discutiile si aveam multe de invatat...era o atmosfera destinsa,calda...dar vad ca s-au incins treburile.....din toata tarasenia asta eu m-am ales cu o nelamurire.....rogu-va explicati-i si la ignoranta de mine ce anume sint hadisurile????este prima oara cind aud de ele....poate am citit si nu stiam eu ca alea se numesc hadisuri??!!!!!scuzati-ma dar eu sint mai noua si mai neinformata.
Maryam ai zis ca ma poti ajuta cu cartile acelea....ce adresa sa iti trimit????de email???sau cum putem lua legatura??
Si cum ramine cu lectiile de limba araba?????
Tikk ce ai facut cu examenele???
Catan spune:
Hannen te rog frumos sa nu ne spui la revedere .Tu sti cit imi esti de draga si cred ca ar fi pacat sa pleci din cauza aciditatilor unor persoane care sint puse pe scandal.
Corina da-mi voie sa te rog sa eviti sa mai faci aluzii ,daca doresti sa ramii aici pe acest topic sa pastrezi putin calmul ,ca nu avem nevoie de teorii (aiurea )si din aceasta cauza multe fete vechi vor pleca>?asta e chiar culmea .Vrei scandal ?Te rog sa te abtii .
Dodo si tu sa nu pleci poate ar fi prea usor sa dam voie unora sa-si bata joc de prietenia noastra virtuala .Fetelor imi sinteti dragi si m-as supara foc daca din cauza celor intimplate sa renuntati la a mai posta aici spre bucuria altora stiti voi cine.
Corina draga mai dezamagit foc nu am cuvinte ,de altfel ma cam asteptam din ce am priceput ,cit despre participarea mea la discutii nu este ca sa primesc aplauze sau oprobii ci pur si simplu ptr ca am simtit cum unii reusesc sa-i dea arama pe fata si sa improaste cu noroi.Te rog daca nu doresti sa ramii la un mod civilizat sa incerci sa ne eviti.Iti multumesc ptr intelegere.
maryam spune:
www.it-is-truth.org
Descoperirile stiintifice recente care au fost mentionate in coran si Hadis
http://www.islam.ro/Linkuri.htm
www.islamulazi.ro
Imi cer scuze kris,acum nu am timp sa scriu si ti-am dat niste linkuri,promit insa sao fac curand.Cred ca am scris si undeva pe pg.5 despre hadisuri pe scurt.Nu uita de adresa postala,pt.carti!
Pentru voi celelalte (ca si pt. kris,normal,pupici!)
Dodo,dc zic "Afuan!" ma ierti? N-am zis ca fac orice?sorry!
Once Abu Umamah asked the Prophet about the rights of parents over their children. The Prophet replied, “They are your Paradise and they are your Hell.”
gulshan spune:
salamaleikum,
ce mai faceti fetelor?am disparut iar zilele astea,din cauza unei intamplari tare neplacute si anume:fiul meu ali si-a rupt manuta dr si am fost internata cu el 2zile.era ora22,terminasem de facut mancarea si mergand in cam lui l-am gasit tare cuminte si am vazut lacrimi in ochii lui.smulgand un raspuns,observ ca manuta lui avea o usoara deviatie(nimic altceva).fug repede la spital sa ma asigur ca-i ok.la radiografie iese fractura si surpriza:internare.ufff era ora 12noaptea,mobilul il uitasem acasaeu eram sigura ca nu-i nimic grav si ne intoarcem acasa.plangea de rupea pamantul,dar trebuia sa ajung inapoi acasa,nu?taxi viteza acasa,iar inapoi...
si cand ma gandesc ca din cauza unei prostii minore pe care-o practica toti copiii_saritul in pat .ca pe trambulina_,l-a aranjat cu un ghips ptr 35zile.
allahu abkar,mai fetelor ce dezastru in spital,mizerie,neglijenta....alhamdullillah ca am iesit.nenorocire swear!dar cel mai greu mi-a fost....hai sa vad daca ghiciti,daca nu va zic oricum maine,ok?
referitor la subiectele discutate...in primul rand DODO (of course),SARCINA FARA MOFTURI SI PREA MULTE POFTE,SI NASTERE USOARA SI SA AI O FETITA SANATOASA,FRUMOASA SI SA FITI FERICITI CU TOTII--INSHALLAH!mai fetelor,hai ca sunt altele si mai secretose.de ex:eu.locuiam in celalat capat de tara si nu i-am anuntat pe ai mei nimic,pana nu am nascut,venit acasa si atunci am sunat-o pe maica-mea si i-am zis sa se aseze sa-i dau o veste:si i-am zis ca avem o fetita !si ea-mi zice :oo,, v-ati hotarat sa aveti o fetita...la care eu -nu,o avem deja acasa!nu ma intrebati de ce am procedat asa,ca pur si simplu am simtit asa ,sa nu le spun nimic pana la final si sa nu aud nimic inainte ,referitor la bebelus,sfaturi,idei,vizite imediate. uneori sunt ciudata--da stiu--dar asta-s eu.pot tine un secret la infinit...
si altceva:uuuuuffffffff corina-corina,ce sa-ti spun sa nu supar pe nimeni?-aici toate suntem prietene devotate,indiferent de cat de multe stim despre islam,discutam,acceptam sau nu, ascultam cu respect toate opiniile,daca avem ceva de completat o facem intr-un mod mai''fin'',sau chiar stam in umbra(de nu prezinta interes subiectul),dar nu ne contrazicem jignitor.
in cazul meu ,recunosc ca citesc orice gasesc referitor despre islam,dar urmez si si consider ca adevarul absolut il ofera doar coranul,e adevarat ca trebuiesc si hadis-urile caci afli multe despre profetul Mohamed(saaw):invataminte,ex din viata lui,raspuns la diferite situatii,in care s-a cerut raspunsul si ajutorul profetului(saaw),etc.si iti poti forma cat de cat O PARERE despre viata islamica.dar coranul ramane cel ce trebuie in primul rand studiat si urmat.
va salut pe toate,si care lipsiti prea lung...nu stiu cum o sa va motivati!!!
hannen iubita,ai grija cu fetele tale frumoase....omar scumpelul,ce mai face?maryam nu te intrista niciodata,u have a big gang behind you,ok?
numai bine,
denisuca spune:
Semnez si eu repede condica, sau fac prezenta, ca e 10 jumate seara si eu inca nu am plecat de la serv. Mama a plecat azi departe si eu sunt tare mahnita. Sper sa ii fie bine acolo.
Dar nu vreau sa va transmit si voua starea mea de spirit.
- uite-asa imi vine sa fac. Saptamana asta a fost groaznica, si e abia la inceput. Luni mi-a plecat sefu' in Bucuresti, azi mama, acum ameninta si fetele ca parasesc forumul, pai ce facem, raman eu sa sting lumina si sa trag usa dupa mine? Culmea e ca pe mine niciodata nu m-a prea caracterizat constanta, dar vad ca in ultima vreme am devenit foarte statornica (si pe forum, ca de citit va citesc zilnic, desi de cele mai multe ori nu apuc sa raspund, dar nu numai pe forum...).
Trebuie sa plec ca daca nu prind autobuzu' o sa stau aici toata noaptea si o sa va scriu muuuuult, ca "ma tine" okii (miam "tras" ochelari noi).
Haideti sa incercam sa mentinem spiritul acestui forum (sau, cel putin, topic), ca era tare frumos inainte. Va multumesc ca existati si ca sunteti aici cand am nevoie de un umar sau de un sfat sau o parere. Nu m-am gandit niciodata ca s-ar putea sa ne "imprastiem", dar nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi viata mea fara voi
Pace si iubire!
Salam aleikum!
Denisa
corina iulia spune:
si iertare!
plz.
va rog pe toate sa ma iertati, inclusiv pe maryam.
probabil ca nu am stiu multe despre trecutul acestui forum si despre prieteniile voastre pe care eu nu vreau pt nimic in lume sa le destram.
repet, va rog de iertare pe toate , inclusiv pe maryam.
scopul meu era pur informativ, daca am depasit limitele a fost desigur greseala mea, chiar daca unele din voi ati fost destul de acide, la fel ca mine poate, eu trebuia sa-mi vad de calea mea pasnica ca de obicei. inca o data scuze. TUTUROR.
Se pare ca tonul meu sau felul meu de a ma exprima va deranjat foarte tare si nu atat opiniile mele. da , recunosc , poate am fost rea sau ironica sau acida. imi cer scuze si am sa incerc sa nu mai fac nici macar 1%.
imi este acordata clementa?
"Nu vezi?.../ Sau-ce-auzi si vezi-nu crezi?.../ N-auzi tu cum suna ora /Fericirii-amandurora?..." Minulescu
cu drag de forum, corina