Retete Montignac (2)
Raspunsuri - Pagina 5
Salmida spune:
E ok cu fructoza, dar de ce neglijeazä totusi lactoza ... care existä in laptele integral??
she_wolf spune:
Somon afumat cu spuma de lamaie
Ingrediente:
600 g somon afumat (felii)
1 lingurita gelatina
100 ml supa de peste fierbinte
10 g unt (pt. puritani se poate si fara )
150 ml fisca lichida (neindulcita!)
2 lingurite de zeama de lamaie (eu am pus mai multa)
Tabasco, dupa gust
sare
Se "tapeteaza" 6 forme cu felii de somon, astfel incat sa acopere fundul si peretii si sa ramana margini care se vor impaturi peste umplutura. Stropiti cu putina lamaie.
Gelatina se dizolva bine (conform instructiunilor) in supa fierbinte de peste, apoi se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga zeama de lamaie.
Intr-un blender se amesteca restul de somon (aveti grija sa pastrati destul!) cu untul, apoi se adauga amestecul de supa, gelatina si lamaie, Tabasco-ul si sarea si se amesteca bine. La sfarsit se aduga frisca lichida si se amesteca. Acest amestec se pune cu o lingura in forme, dupa care se impaturesc marginile lasate.
Se da la frigider cateva ore bune, pana se incheaga.
Se rastoarna pe farfurii si se serveste.
P.S. Data viitoare cand o sa fac nu mai pasez somonul, ci il tai bucatele mici si il amestec cu restul ingredientelor.
P.P.S. In reteta mai figura si putin sos Worcestershire in umplutura, dar nu este Monti.
Claudia si Cristi (16.12.2002)
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Karina
Crema caramel cu fructoza
Preparare 15 min., coacere 55 min.
Ingrediente: 1l lapte integral, 6 oua, 1 pastaie de vanilie, 150g fructoza (pudra), 1 lingurita coniac.
Se fierbe laptele impreuna cu pastaia de vanilie desfacuta. Se lasa sa se raceasca.
Se caramelizeaza intr-o forma 50g fructoza cu putina apa.
Se bat ouale intregi cu 100g fructoza. Se toarna treptat peste oua laptele caldut, amestecind cu telul. Se adauga coniacul.
Se toarna preaparatul in forma si se pune in bain-marie, timp de 45 minute, in cuptorul incalzit la 200 grade (T6). Cind se raceste, ajungind la temperatura ambianta, se baga in frigider cel putin 4 ore.
Pentru a-l scoate din forma, se pune 1 minut in apa fierbinte si se rastoarna pe un platou. Poate fi servit si in forme individuale.
Pofta buna !
Reteta e din cartea cea noua, Retete si meniuri Montignac si se poate papa si la Faza I.
Karina + Bogdanel
Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim
Acum am vazut si eu aici crema caramel cu fructoza. Eu zic ca totul este OK cu 2 modificari:
1. Laptele trebuie sa fie fara lactoza, in felul asta este un aliment exclusiv lipidic si se poate asocia cu oul. Nu are importanta % de grasime din el.
2. Se renuntza la coniacul acela din finalul retetei.
Fructoza avnd IG<35 nu reprezinta nici o problema.
Multzumim Karina pentru reteta.
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)
she_wolf spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Fructoza avnd IG<35 nu reprezinta nici o problema.
Asadar, pana la urma avem voie fructoza si cu lipide (cu oua, de ex.)?
Claudia si Cristi (16.12.2002)
korinna spune:
quote:
Originally posted by korinna
Va scriu mai jos Regimul Economic Scarsdale cu diferite tipuri de mancaruri...exact asa cum trebuie alcatuite pe zile.Desigur....combinatiile nu au nimik rau.
Economic inseamna ca regimul sa nu te coste foarte mult
REGIMUL ECONOMIC SCARSDALE
Mic dejun in fiecare zi:
½ grefa sau 1 fruct de sezon
1 felie paine graham prajita
cafea sau ceai
LUNI
Pranz
Supa de pui
Salata de specialitate legume verzi la alegere(salata verde ,spanac proaspat)
½ cana carne slaba taiata fasii
1 bucata cat o nuca cascaval mai tare
½ castravete taiat rondele
3 ridichi taiate rondele
1 ardei gras taiat cubulete
sos vinegreta sau laie sau otet
1 felie paine graham prajita
ceai sau cafea
Cina
peste proaspat sau congelat,la gratar sau la cuptor
salata asortata(oricate legume si verdeturi)
½ grefa sau fructe sezon
cafea sau ceai
MARTI
Pranz
salata de fructe,orice combinatie
cafea sau ceai
Cina
Carne de vita tocata la gratar
Varza de Bruxelles/Varza alba
Salata din salata verde,castravete,telina,ridichi
Cafea sau ceai
MIERCURI
Pranz
Salata de ton /somon cu sos vinegreta/lamaie
Salata verde
Grefa/pepene galben
Cafea/ceai
Cina
Tocana de carne vita:3/4 kg carne vita pt tocana,taiata cuburi de 4 cm
2 cepe mijlocii,taiate
2 ardei grasi taiati
2 rosii mari,tocate
1 lingurita delicat
piper negru dupa gust
SAU
Rasol de vita ,la cuptor: 1 kg carne vita
Pregatiti marinata cu Ketchup pt carnea de vita si de pasare.
Marinata cu ketchup:1/2 cana otet
2 cepe taiate rondele
1 cana apa
2 linguri sos worcestershire
1 cana ketchup
1 plic indulcitor artificial
1 lingurita praf mustar
1 ½ lingurita sare
½ lingurita piper
Puneti carnea in marinata intr-o cratita adanca,la frigider 2-3 ore
Se baga la cuptor 2 ore.la final se lasa cratita descoperita 15 min.
Varza acra calita
Salata din salata verde,rosii castraveti,telina
Cafea/ceai
JOI
Pranz
2 oua preparate dupa gust,dar fara grasime
Branza de vaci crema
Dovlecei
1 felie paine graham
Cafea/ceai
Cina
Pui fiert,la gratar sau la cuptor,oricat doriti
SAU
Pui a la Hawaiienne
Marinata pentru pui ½ cana vin alb sau ½ cana otet
1 lingurita coaja de portocala rasa
3 linguri zeama lamaie
1 lingurita coaja lamaie rasa
1 lingurita sare
1/8 lingurita piper
Se amesteca toate ingredientele si se dau in clocot.Lasati sa se raceasca.
Turnati marinata peste bucatile de pui si lasati la frigider 1 ora-2.
Puiulse frige la 12 cm de flacara grilului,15-20 min pe fiecare parte.
In timp ce sa frige,se stropeste de 3-4 ori cu marinata.
#61623; Spanac din belsug
#61623; Cafea /ceai
VINERI
Pranz
Tarta cu spanac si branza:1 pachet 500 gr spanac tocat,congelat
3 oua batute
50 gr branza vaci crema
2 felii paine graham,muiate in apa si scurse
1/8 cana cascaval ras
Dezghetati spanacul,sarati dupa gust.Adaugati restul ingredintelor,faramitati painea umeda si amestecati totul pt a obtine o pasta uniforma.Intindeti aceasta pasta intr-o tigaie de teflon.Se baga la cuptor 45 min.Mijlocl tartei tb sa fie intarit,iar marginile rumene.
(Se pastreaza f bine si congelata.Dupa dezghetare se incalzeste)
Compot de mere fara zahar
Cafea/ceai
Cina
Peste proaspat sau congelat,la gratar sau la cuptor,sau fript sau rasol
Salata asortata,din toate legumele crude de care aveti pofta(sau fierte daca va place)
Cafea sau ceai
SAMBATA
Pranz:
Salata de fructe
Cafea sau ceai
Cina
Curcan sau pui,la gratar sau fiert,sau fript
SAU
Bucati de pui /curcan marinate(reteta de marinare de la Pui Hawaiianne)
Salata din rosii si salata verde
Cafea sau ceai
DUMINICA
Pranz
Curcan sau pui cald sau rece
SAU
Pui a la Hawaiianne
Salata din rosii,morcovi,varza alba
Cafea sau ceai
Cina
Pulpa de vita ,la gril sau la gratar
1 kg pulpa de vita degresata
Marinata: 2 cepe mici tocate
¼ cana zeama de lamaie
½ cana otet din vin
1 lingura sos Worcestershire
1 catel de usturoi pisat
1 lingurita sare
Se pune carnea in marinata la frigider 2-3 ore,intorcand-o din cand in cand.Se pune carnea la fript si se stropeste cu sos de marinata de 4 ori..Se serveste taiat in felii subtiri
SAU
Ficat cu ceapa:
500 gr ficat de vita sau vitel taiat felii de ½ cm
2 cepe mijlocii,taiate rondele
2 linguri supa de vita
delicat
piper
cascaval ras
Curatati ficatul de vene si de membrana exterioara si tamponati cu hartie absorbanta inainte de a-l taia felii.Intr-o tigaie de teflon fierbeti la foc iute ceapa in supa de vita,pana cand rondelele devin transparente.Adaugati feliile de ficat,sarea si piperul si lasati-le la foc pana cand ficatul capata o culoare frumoasa,bruna(cam 3 minute)
Inainte de a-l servi,presarati deasupra branza rasa(cascaval)
SAU
Carne de vita fragezita cu ardei:
1/2 carne de vita
1 ceapa mare taiata rondele
2 ardei taiati rondele subtiri
1 conserva mica de ardei rosii tocati
1 catel de usturoi pisat
zeama de lamaie
sare si piper
Taiati carnea in felii groase de un deget si bateti-o ca sa se fragezeasca,dupa care lasati-o sa stea cam 30 min.Puneti putina sare peste ceapa si ardei si inabusiti-le intr-o tigaie de teflon pana se rumenesc.Adaugati feliile de biftec si ardeii tocati si lasati sa se friga 3 min,intorcand din cand in cand carnea si amestecand sosul.Puneti usturoiul si zeama de lamaie si mai lasati pe foc 3 min,amestecand.
SAU
Friptura de vita la cuptor:
1/3 kg carne vita degresata,dezosata
1 ceapa mijlocie
2 morcovi taiati rondele subtiri
1 tija de telina,taiata marunt
1 pahar de vin rosu sec(sau suc derosii)
1 lingura pasta de tomate
1 catel usturoi pisat
1 lingurita cimbru
3 fire patrunjel
1 frunza dafin
2 cuisoare
Lasati carnea sa se fragezeasca mai julte ore in marinata aleasa din cele prezentate,intorcand-o din cand in cand.Puneti carnea marinata pe o folie de aluminiu cu care acoperiti fundul unei tavi pt friptura.Bagati-o sub grill pana se rumeneste bine pe toate partile.Stingeti grilul.Puneti in jurul carnii rondelele de morcov,ceapa si telina.Amestecati vinul (sau sosul de rosii),pasta de tomate,patrunjelul,usturoiul,cimbrul,dafinul, si cuisoarele si turnati totul peste carne.Lasati la cuptor intre 2-3 ore.,pana cand furculita intra usor in carne.Scoateti carnea si legumele sin folia de aluminiu,aruncati foaia de dafin si cuisoarele,strecurati sosul intr-o craticioara,luati grasimea.Pentru servit,taiati carnea felii subtiri,puneti de jur imprejur legumele,turnati deasupra sosul.
Salata din salata verde,castravete,telina
Rosii gatite(proaspete sau din conserva)sau varza de Bruxxeles
Cafea sau ceai
Salmida spune:
quote:
Originally posted by Caroline
Acum am vazut si eu aici crema caramel cu fructoza. Eu zic ca totul este OK cu 2 modificari:
1. Laptele trebuie sa fie fara lactoza, in felul asta este un aliment exclusiv lipidic si se poate asocia cu oul. Nu are importanta % de grasime din el.
2. Se renuntza la coniacul acela din finalul retetei.
Fructoza avnd IG<35 nu reprezinta nici o problema.
Multzumim Karina pentru reteta.
Cäutand IG-uri de morcovi am gäsit altceva: cä lactoza are IG=46! Si cred cä de aceea nu a indicat Monti cä laptele din crema de zahär ars trebuie sä fie färä lactozä!
Personal, as opta pt. un lapte degresat mai degrabä decat pt. un lapte färä lactozä. Ne gandim si la calorii, nu?
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Salmidaquote:
Originally posted by Caroline
Acum am vazut si eu aici crema caramel cu fructoza. Eu zic ca totul este OK cu 2 modificari:
1. Laptele trebuie sa fie fara lactoza, in felul asta este un aliment exclusiv lipidic si se poate asocia cu oul. Nu are importanta % de grasime din el.
2. Se renuntza la coniacul acela din finalul retetei.
Fructoza avnd IG<35 nu reprezinta nici o problema.
Multzumim Karina pentru reteta.
Cäutand IG-uri de morcovi am gäsit altceva: cä lactoza are IG=46! Si cred cä de aceea nu a indicat Monti cä laptele din crema de zahär ars trebuie sä fie färä lactozä!
Personal, as opta pt. un lapte degresat mai degrabä decat pt. un lapte färä lactozä. Ne gandim si la calorii, nu?
Nu inteleg Salmida unde-i problema... poti sa fi mai explicita? Nu de alta dar e seara si sunt cam "ametita" de oboseala Daca laptele este cu lactoza, chiar daca este degresat, cum ai spus si tu, IG fiind >35 laptele va intra in categoria glucidelor rele, deci combinarea lui intr-o reteta lipidica (vezi ouale) nu va fi Monti.
Tu vezi altfel combinatia asta? ... Daca da, explica-mi si mie, ca zau nu inteleg ce ai vrut sa zici
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)
Caroline spune:
Paine proteica coapta in casa:
(valabila pentru ambele diete - Monti si Scarsdale)
1 cana de apa calda (250 ml)
1 lingura drojdie uscata
1/2lingurita de sare
1/2 lingurita otet de mere
2 1/4 cani faina de grau integrala
o forma mica de copt paine
Turnati apa in castron, presarati drojdia uscata peste apa si lasati-o pana se dizolva, cam cinci minute.
Adaugati sarea si otetul.
Amestecati bine, pe urma adaugati treptat faina.
Amestecati incet pana cand aluatul se intareste si nu se mai lipeste de castron (puteti folosi un mixer). Presarati putina faina pe planseta si puneti aluatul pe ea. Framantati-l bine (cam 5 minute) pana devine elastic. Folositi o forma de paine din Teflon, ca sa nu lipeasca. Puneti aluatul in forma. Acoperiti-l cu un servet si tineti-l sa dospeasca intr-un loc cald,, pana acnd aluatul ajunge la marginea formei (cam 2-3 ore). Incingeti cuptorul la 165 C, puneti painea la cuptor si lasati-o cam 1 ora, pana capata o culoare frumoasa rumena.
Painea coapta in casa este mai densa decat cea cumparata din comert, deci pentru a o praji trebuie taiata in felii foarte subtiri. Se pastreaza in frigider.
Pozele le gasiti aici:
http://community.webshots.com/user/montignac_2005
la sectiune mic-dejun
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)
Laura T spune:
Caro, dar nu inteleg o chestie: de unde e "proteica" aceasta paina? Ca in afara otetului (care nu are nici o proteina), in rest e painea pe care o faceam noi, nu? Si pt regulile Monty, tot glucidica e si tot nu se poate combina cu proteino-lipidele, asa-i? Sau gresesc undeva...
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
Caroline spune:
quote:
Originally posted by Laura T
Caro, dar nu inteleg o chestie: de unde e "proteica" aceasta paina? Ca in afara otetului (care nu are nici o proteina), in rest e painea pe care o faceam noi, nu? Si pt regulile Monty, tot glucidica e si tot nu se poate combina cu proteino-lipidele, asa-i? Sau gresesc undeva...
Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele
Laura... asa o numesc ei Originala avea si faina de soia si faina de gluten (?!?!) si zahar - le-am eliminat, ca nu-i monti.
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)