Retete Montignac (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madisor spune:


Am o intrebare... ca acum sunt un pic ametzita si nu cred ca am timp sa caut...paine din taratze s-o putea face?!

Madalina Leu
http://community.webshots.com/user/madalina160

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Mersi, Caro, crezi ca otetul o face mai pufoasa? Ca eu cand fac chiflele imi ies cam tari, tie nu?
Si eu as vrea sa stiu daca se pot face din taratze, a incercat cineva, or fi comestibile?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 9 luni) si Ramona (2 ani si 8 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Tocanita de ciuperci

Se curata ciupercile, se spala bine si se taie bucati mai mici. Daca aveti ciuperci la conserva, le scurgeti si zeama din conserva o puteti adauga in loc de apa.
Se dunstuieste 1 ceapa si se adauga ciupercile. Se fierb bine si spre sfarsit se adauga bulion sau suc de rosii si cativa catei de usturoi.
Se mai pot adauga si verdeturi: marar, patrunjel.


Se consuma ca atare sau cu friptura de pui, vita sau porc.



Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Album 1, Album 2
Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:



Pulpe la capac(mamicaluitheo)

Se sareaza, condimenteaza pulpele si se pun pe un capac de oala cu putin ulei si apa. Capacul se aseaza pe o oala cu apa si se baga la cuptor!
Dureaza vreo ora. Din cand in cand se mai adauga apa in capac.

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Album 1, Album 2
Noutati

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Budinca de branza

Este o reteta "adaptata" dupa o reteta de pasca.

4 oua, 1 kg brinza de vaci, 50-75g unt, fructoza, esenta de vanilie, coaja rasa de lamiie.
Reteta era si cu stafide, dar avind IG 60, sint interzise.

Se bat albusurile spuma, se adauga fructoza si brinza de vaci, se omogenizeaza bine. Se adauga esenta de vanilie, coaja rasa de lamiie, si cred ca ar merge ceva fructe confiate permise. Se adauga si galenusurile, se amesteca bine, sa fie ca o smintina mai groasa. Daca brinza a fost f. uscata, se poate adauga niste smintina mai putin grasa (14%). Se unge o tava de yena cu unt, se toarna compozitia si se baga la cuptor, foc potrivit, pina se rumeneste.
Cred ca se poate face si cu indulcitor...



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Din ciclul "variatiuni pe aceeasi tema" sa pun si eu o reteta de budinca de mere, seamana un pic cu reteta Karinei, fiind un dulce adaptat la Monty (in reteta originala, care nu era Monty, mai exista un blat si se numea "tort", dar ceea ce scriu eu acum cred ca are o consistenta de budinca):

Compozitia: 1 ou, 100g smantana light, 1/2 iaurt mic natural (60g), 50g fructoza. Se amesteca toate cu mixerul.
2 mere se curata si se taie felii, se aseaza pe fundul unui vas de yena mic (uns cu unt), peste care se presara scortisoara. Se pun merele vreo 10 min la copt in cuptor, dupa care se adauga compozitia lichida de mai sus si se lasa la cuptor vreo 30 min, sa se rumeneasca.

Nu am incercat sa fac aceasta reteta, dar suna binisor. O sa incerc peste vreo 2 saptamani, ca acum am inceput Scarsdale si nu am voie. Daca cineva are curiozitatea sa o incerce, dati un semn sa aflam cum a iesit!



Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 10 luni) si Ramona (2 ani si 9 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura T spune:

Am gasit in alt subiect de aici ceva ce imi suna a fi Monty, deci imi permit sa il transcriu:

Pate de TON
Ingrediente:
- 2 cutii de ton (maruntit dar stors bine, in suc propriu)
- 250 gr cream cheese (adica Almette sau cam asa ceva)
- 75 gr unt
- o ceapa tocata marunt marunt
- 2 lingurite de patrunjel (de preferat uscat)
- 2 lingurite de curry

Se amesteca foarte bine (cu mixerul) tonul si crema de branza. Separat se caleste ceapa in unt pana se moaie. Se amesteca toate din nou cu mixerul (pana devin ca o pasta) si se adauga patrunjelul si curry. Se lasa la frigider si se serveste pe felii de rosii.

Ce ziceti?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 10 luni) si Ramona (2 ani si 9 luni)
poze_cu_fetele_mele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Ieri am cumparat de la Billa o salata f. gustoasa, care e total Monty.
Sper sa scriu bine modul de preparare, ca inca n-am incercat-o.

Salata de cruditati cu lamiie

Se dau citiva morcovi pe razatoarea mica. Se taie marunt ceva varza (sa nu fie mai multa decit morcovii) se freaca putin cu sare si se amesteca. Se adauga zeama de lamiie din belsug.

Pofta buna !



Karina + Bogdanel

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=41659" target="_blank">Ajutati-l pe Mihaita !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syd spune:

[quote]Originally posted by gabidr

Din Jurnalul Natzional:
SALATA DE ROSII
INGREDIENTE: 4 rosii proaspete, doua legaturi patrunjel verde tocat, 3 linguri ulei, o lingura otet diluat, o ceapa, sare, piper, doi catei de usturoi.

PREPARARE: Rosiile se inmoaie o secunda in apa calda pentru a li se scoate pielita mai usor. Se taie felii si se aranjeaza intr-o salatiera. Se taie ceapa solzisori foarte subtiri, la fel usturoiul. Intr-un castron se freaca uleiul cu otetul, patrunjelul tocat, sare si piper. Se pun ceapa si usturoiul peste feliile de rosii si se toarna deasupra sosul.


Se pot adauga ardei copti.

Se baga ardeiul direct in cuptor,temperetura mare.Cand e ars pe toate partile,se scoate si se infasoara in folie de aluminium.Peste cateva minute se curata coaja.Se taie lamele si se amesteca cu rosiile de mai sus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns syd spune:

quote:
Originally posted by Laura T

Am gasit in alt subiect de aici ceva ce imi suna a fi Monty, deci imi permit sa il transcriu:

Pate de TON
Ingrediente:
- 2 cutii de ton (maruntit dar stors bine, in suc propriu)
- 250 gr cream cheese (adica Almette sau cam asa ceva)
- 75 gr unt
- o ceapa tocata marunt marunt
- 2 lingurite de patrunjel (de preferat uscat)
- 2 lingurite de curry

Se amesteca foarte bine (cu mixerul) tonul si crema de branza. Separat se caleste ceapa in unt pana se moaie. Se amesteca toate din nou cu mixerul (pana devin ca o pasta) si se adauga patrunjelul si curry. Se lasa la frigider si se serveste pe felii de rosii.

Ce ziceti?

Laura si bebitele: Bianca (5 ani si 10 luni) si Ramona (2 ani si 9 luni)
poze_cu_fetele_mele



Eu stiam cu maioneza (light) in loc de crema si thym (condiment) in loc de partunjel.Plus smantana in loc de unt.

Mergi la inceput