Retete Montignac (2)

Retete Montignac (2) | Autor: Karina

Link direct la acest mesaj

Am hotarit sa deschid partea a 2-a la acest subiect, deoarece mi se pare un subiect interesant pt. cele ce tin dieta Monti si nu stiu ce sa faca de mincare.
Retetele scrise mai jos sint retete incercate de mine. Unele retete le am de la fetele de la subiectul Monti, dar din pacate numai stiu exact de la cine. Sper sa nu se supere

Pui (intreg, sau piept, sau pulpe) la cuptor

Se spala puiul (intreg,fara sa fie portionat), se sareaza, pipereaza si se pune intr-un vas de yena - fara apa, fara ulei. Se curata citiva catei de usturoi, se taie felii si se impaneaza puiul cu usturoi. Optional se pot pune pe pui si felii de ceapa. Se pune capacul la vasul de yena si se introduce la cuptor la foc potrivit. Cind s-a facut puiul, se scoate capacul, se pot pune felii de rosii, cimbru si vin si se mai baga la cuptor pt. 10-15 minute ca sa se rumeneasca.

Piure de conopida (2 moduri)

Se fierbe conopida, se scurge bine, se baga mixerul in ea si se adauga telemea rasa sau iaurt. Dupa ce e bine mixata, se adauga marar verde tocat si optional usturoi tocat.

Ghiveci a la Monti

Se taie 2-3 cepe rosii solzisori, 3-4 catei de usturoi felii, 1/2 kg fasole pastai (verde sau galbena) rupte in 3, 4-5 ardei grasi (sa fie si rosii si verzi si galbene - iese mai "colorat"), 3-4 radacini de patrunjel se taie rondele, 5-6 buchete de conopida se taie in 3-4 in functie de marime, o telina se taie cubulete si un dovlecel mijlociu se curata si se taie tot cubulete. Se introduce in oala de presiune (sau intr-o cratita cine nu are), se adauga o lingurita de sare, 2-3 linguri de ulei si vreo 150-200 ml apa (pt. cratita ceva mai multa apa). Se pune capacul si se fierbe 15-20 minute in oala de presiune, iar in cratita, pina se fierb toate zarzavaturile.
Se oparesc circa 0.5kg de rosii, se decojesc si se taie cubulete si se adauga la ghiveci. Daca numai aveti rosii, se poate pune bulion sau suc de rosii. Se baga la cuptor pt. 10-15 minute, se adauga patrunjel verde tocat si se mai baga pt. 5 minute la cuptor. Sau daca va grabiti puteti pune patrunjelul odata cu rosiile.

Mincare de vinete

Se curata vinetele de coaja, se taie rondele si se sareaza. Se lasa 20 minute, dupa care se spala cu apa si se storc bine. Se taie 1-2 cepe solzisori, se adauga vinetele, se pune un pic de apa si de ulei si se lasa sa fiarba (cu capac). Cind sint aproape gata se oparesc circa 0,5kg de rosii, se decojesc si se taie cubulete si se pun peste vinete. Daca numai aveti rosii, se poate pune bulion sau suc de rosii. Se curata 3-4 catei de usturoi, se taie felii si se adauga la mincarica. Se baga la cuptor pt. 10-15 minute, se adauga patrunjel verde tocat si se mai baga pt. 5 minute la cuptor.

Tzatziki (reteta de la Adriana-Mihnea)

Se curata de coaja citiva castraveti, se dau pe razatoare, se sareaza si se lasa vreo 5 minute. Se storc bine se amesteca cu iaurt gras (cit mai gras, se aduga usturoi pisat si marar verde tocat.

Ciuperci Pleurotus

Se spala bine ciupercile si se rup in mai multe bucati daca sint prea mari. Se pun intr-un vas de yena uns cu unt (cele care nu vor cu unt il pot inlocui cu ulei). Se pun ciupercile in vasul de yena, se adauga putina apa, se pune capacul si se baga la cuptor pina aproape se fierb. Se curata citiva catei de usturoi, se taie feliute, si se amesteca cu ciupercile si se mai lasa 5 minute in cuptor. Dupa care se adauga sare si marar verde si putin vin si se mai baga la cuptor pt 5-10 minute, fara capac.

Mincarica de fasole pastai (galbene in principal dar iese f. buna si cu pastai verzi)

Se taie 1-2 cepe solzisori, se adauga 1 kg fasole curatata de codite si rupta in 2-3, sare, 1-2 linguri ulei, putin piper. Se pune fasolea la fiert cu putina apa. Cind sint aproape gata se oparesc circa 0,5kg de rosii, se decojesc si se taie cubulete si se pun peste fasole. Se curata 3-4 catei de usturoi, se taie felii si se adauga la fasole. Se baga la cuptor pt. 10-15 minute, se adauga patrunjel verde tocat si se mai baga pt. 5 minute la cuptor.

Astea sint retetele ce mi-au venit repede in minte.
Mai jos aveti link-urile catre subiectele mai vechi.

Retete Montignac
Retetele Montignac… de la Otilia

Pofta buna si spor la slabit.



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Karina spune:

Sufle de dovlecei (reteta care o fac in special pt. Bogdan de pe la 1 an si 2-3 luni)

Fierb 1 litru de lapte si dupa ce iau laptele de foc adaug zeama de la o lamiie, ca sa se brinzeasca. Dupa ce se raceste, pun brinza la scurs. Curat 2 dovlecei mai marisori, ii tai felii si feliile in doua daca dovlecelul e mai gros. Ii pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce aproape s-au fiert, ii pun la scurs si racit. Bat spuma albusul de la 2-3 oua, adaug brinza si dovleceii si galbenusurile. Ung vasul de yena cu unt, torn compozitia si bag la cuptor la foc potrivit (cam 40-45 minute) pina se rumeneste (fara capac).

Pofta buna si spor la slabit !



Karina + Bogdanel

Nu traim ca sa mincam, ci mincam ca sa traim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndreeaCristina spune:

Karina, uite eu mi-am facut o lista cu meniurile pe care pot sa le maninc la prinz si seara, ca sa-mi fie mai usor. Foarte multe sint salate (pt ca la birou asta mi-e mai usor sa-mi iau) poate va ajuta si pe voi. Daca sint nelamuriri va rog sa ma intrebati. Eu le-am printat si le-am lipit in bucatarie sa le vad atunci cnd ma gndesc ce sa mai maninc.

-brînză de vaci
-mezel
-iaurt
-verdeață

- salată verde
- ton
- brînză de vaci
- lămîie

- pui fiert
- iaurt/brînză
- lămîie

-ouă fierte
-șuncă
-verdeață
-cașcaval
-oțet

- cremvusti
- brînză de vaci
- verdeață
-iaurt

- mincărică de ștevie
-ou fiert/carne
- lămîie

-sufleu de:
-brînză de vaci
-ou
-verdeața
-suncă+adrei

- salată de macrou
- ceapă, verdeață
- ou fiert
- lămîie


- omletă cu ciuperci
-brînză
-verdeață
- ardei
- suncă

-salată de varză
-verdeață
-șuncă
-oțet/lămîie
-ou fiert

- salată de varză
- ou fiert
- brînză
- verdeață

- tocăniță de ciuperci
- pui fiert

-mîncare de varză
-carne
-cîrnați

- macaroane integrale
- sos de roșii cu usturoi
- busuioc, ceapă

- budincă de conopidă la cuptor cu brinza

-mincarică de păstăi înăbușite
-lămîie
-piept de pui inăbușit

-piept de pui fiert
-ciuperci
-castraveți murați, maioneză/iaurt

-brînză de vaci
-zacuscă

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana_mihnea spune:

Peste in folie de aluminiu

Se ia un peste (crap, caras sau file de ce vreti voi), se pune pe o folie de aluminiu, se sareaza, pipereaza si se adauga ceapa taiata solzisori, ardei taiat Julien, rosii cubulete sau felii, putin usturoi. Se prinde bine folia ca sa nu se scurga zeama si se baga la cuptor.
Se poate servi cu salata verde cu otet si ulei de masline.


Peste prajit

Se curata pestele, se spala rapid sub un jet de apa, se zvanta, se condimenteaza si se pune la prajit intr-o tigaie de teflon cu ulei (eu pun destul ulei, dar dupa prajire, scurg pestele pe servetele de hartie). Fiind prajit in tigaie de teflon, fara faina sau malai, nu se lipeste si face o crusta frumoasa, aurie.
Se serveste cu mujdei de usturoi la care eu adaug si rosii taiate cubulete (daca le frigeti sunt si mai bune!!) si patrunjel.

Pofta buna!

Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Pozele noastre 1
Pozele noastre 2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Ciorba de fasole boabe

Se incinge oala se adauga putzina apa, se adauga ceapa taiata, tulpina de broccoli taiata, tulpina de conopida, radacina de patrunjel. Se lasa sa fiarba. Se adauga fasolea boabe fiarta (se inmoaie boabele uscate de seara in apa, se lasa pana a doua zi, se fierbe in 3 ape – primele 2 se schimba dupa primele clocote, in a 3a se lasa sa fiarba pana cand boabele sunt moi). Daca avetzi fasole boabe la cutie este muuuult mai bine, pentru ca este fiarta si pielitza nu este Sparta. Se adauga leustean, patrunjel, marar si foarte putzin coriandru verde sare, piper boia dulce si iute si cimbru. Este un deliciuuuuu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Sandviciuri cu vinete si dovlecei

Ingrediente (pentru aproximativ 8 bucati): 2 vinete mari, 3 dovlecei, 4 rosii carnoase, sare, 200 g branza telemea, putin maghiran proaspat, piper, 2 linguri ulei de masline.
Mod de preparare:
· Se spala legumele si se curata de coaja. Vinetele si dovleceii se taie felii subtiri (pe lung), iar rosiile, rondele. Se sareaza feliile de vanata si se aseaza peste fiecare 1-2 felii de dovlecel si 1-2 de rosie. Peste ele se faramiteaza branza telemea si se presara si frunzulitele de maghiran si piperul.
· Se pliaza in doua fiecare sandvici si se fixeaza cu scobitori. Se ung cu ulei de masline, se aseaza pe o folie de aluminiu si se prajesc pe gratar cate 2 minute pe fiecare parte.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Rulada de carne cu sos de iaurt

Ingrediente (pentru 6 persoane): Pentru tocatura: 2 cutii ciuperci taiate, 2 cepe, 2 catei de usturoi, 1 kg de carne de vita tocata, 1 ou, 1 legatura de patrunjel, sare, piper, 2 lingurite de chimen, 200 gr. branza telemea, ulei pentru uns forma. Ca adaos de legume: 2 vinete, 1 catel de usturoi, 4 linguri de ulei, 1 kg de rosii. Pentru sosul de iaurt: 1 pahar de iaurt (500 gr.), sucul si coaja de la 1/2 lamaie, 1 legatura de menta.
Mod de preparare: Ceapa,usturoiul si ciupercile se toaca marunt sau se zdobesc in blender. Se amesteca cu carnea tocata, oul, patrunjelul tocat si painea bine stoarsa. Se condimenteaza bine de tot. Se formeaza o chiftea lunga si plata, pe care se pun una langa alta bucati de branza taiate egal, care apoi se acopera cu marginile chiftelei, astfel incat sa fie plasate pe la mijloc. Se da o forma alungita tocaturii (ca o paine), care se pune intr-o tava unsa cu untdelemn. Se baga la cuptor si se lasa pana se rumeneste. Pentru adaosul de legume: Se spala vinetele, apoi se taie in bucati potrivite. Se curata usturoiul si se taie in bucatele. La o jumatate de ora dupa ce rulada a fost bagata in cuptor, se pun langa ea vinetele si usturoiul. Se sareaza, se pipereaza, se stropesc cu ulei.
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Se taie in felii si se pun langa rulada, dupa alte 20 de minute.
Se amesteca ingredientele pentru sosul de iaurt cu menta tocata. Se sareaza, se pipereaza. Rulada se serveste la masa cu garnitura de legume coapte alaturi, si deasupra cu sos de iaurt.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Fileuri de cod (sau salau) cu ratatouille

Ingrediente
(pentru 4 persoane): 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 1 vanata, 1 ardei gras galben, 1 ardei gras rosu (gogosar), 1 dovlecel (250 gr.), 4 linguri ulei de masline, 100 ml apa, 20 gr. ierburi de Provence (rozmarin, cimbru), sare, piper, 2 linguri suc de lamaie, 4 fileuri de peste (a 150 gr.).
Mod de preparare: Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se zdrobeste. Se spala vanata, ardeii grasi si dovlecelul si se taie marunt. Se caleste ceapa si usturoiul in 2 linguri de ulei bine incins, apoi se adauga vanata si se caleste si ea cateva minute. Se adauga celelalte legume, apa si ierburile. Se gusta de sare, piper si zahar, se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba incet circa 5 minute. Se spala fileurile de peste, se zvanta, se sareaza si se pipereaza, dupa care se prajesc in 2 linguri de ulei bine incins, cate 5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu "ghiveciul" de legume.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Supa cu broccoli si cascaval

Ingrediente (pentru 4 persoane): 500 g broccoli, 2 cepe, 1-2 linguri ulei, 3/4 l zeama concentrata de legume (sau doar apa), 200 g cascaval, sare, piper macinat, 1 varf de cutit piper de Cayenne, 1 varf de cutit nucsoara, 1/2 pahar smantana. Pentru garnisit: 1 legatura codite de ceapa verde.

Mod de preparare: 1. Se aleg buchetelele de broccoli, se spala si se taie marunt. 2. Cepele curatate se toaca si se calesc in uleiul incins, pana ce devin sticloase. 3. Se pune deoparte 1/3 din cantitatea de broccoli, restul se dunstuieste impreuna cu ceapa, se toarna deasupra zeama de legume si se lasa sa fiarba incet 15-20 de minute. 4. Se incorporeaza cascavalul ras si se da intr-un clocot, dupa care se maruntesc toate in mixer. 5. Se mai pune o data supa pe foc, se adauga restul de broccoli si se mai lasa sa fiarba incet, 6-8 minute. 6. Se gusta de sare, piper si nucsoara si se introduce si smantana. 7. Supa se serveste calda, ornate cu codite de ceapa verde taiate marunt si cateva buchetele mici de brocoli.


Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Caroline spune:

Pun si aici retzeta de piftie, mai ales ca vin sarbatorile si este un minunat fel Monti.

Piftie Monti

Ingrediente : 2 kg de porc pentru piftie (copite, ciolan neafumat, cap de porc - partea cu ureche nu cea de la gat care este foarte grasa) 2-3 cepe, sare, piper cimbru, usturoi.

Se pun la fiert intr-o oala subpresiune carnea cu apa (cat permite oala), ceapa si sare. Se fierb 1 ora de la momentul cand oala incepe sa "fasaie".
Se scoate carnea si ceapa. Ceapa se arunca, carnea se dezoseaza (este aproape dezosata prin fiebere) si se pune in cutii de plastic (cele care au capac se stocheaza mai usor in frigider). Se repartizeaza frumos carnea in fiecare cutie. Se condimenteaza fiecare cutie dupa gust cu piper, cimbru, usturoi (usturoiul eu il pisez intr-o cana, adaug supa fierbinte si pe urma trec contzinutul printr-o sita - asa ii pastram doar aroma). Supa se lasa la racit. Eu scot oala afara si dupa ce s-a racit bine o bag in frigi. Cand s-a intarit se inlatura grasimea de deasupra. O sa vedetzi ca este un strat gros alb de grasime = jos cu el. Dupa ce atzi degresat-o se reincalzeste putzin supa (pana se lichefiaza) si se toarna in cutiile in care carnea dezosata o asteapta. Se pun la frigider, si iese cea mai minunata piftie din lume. Singurul secret este condimentarea dupa gustul vostru.


Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi-pis spune:

Salata de ton cu naut

Se amesteca nautul fiert in apa cu sare (sau la cutie) cu o cutie de ton in apa sau in ulei de masline si se adauga ceapa taiata maurunt, un pic de zeama de lamaie si sare dupa gust.

Naut cu peste

Se caleste in putin ulei de masline ceapa solzisori si usturoi, dupa care se adauga peste fasii de peste crud. Se adauga rosii tocate, foaie de dafin, sare, piper si la sfarsit nautul fiert separat in apa cu sare.

Pofta buna!

PS. Nautul nu se fierbe mult, sa nu se zdrobeasca bobul.

Mergi la inceput