Retete Montignac (2)
Raspunsuri - Pagina 7
korinna spune:
Am sa va scriu aici cateva retete pe care le-am experimentat saptamana aceasta de regim:
OMLETA CU TON(pentru 2 persoane)
Ingrediente:4 oua,o conserva ton in apa,jumate de conserva de ciuperci
Am batut 4 oua bine cu sare.In acest timp am pus in tigaie cu o lingurita de ulei Floriol din porumb-o conserva de ton in apa.Am lasat tonul sa fiarba putin acolo..pana a scazut apa in care era.Am pus peste ton si jumate de conserva de ciuperci.Dupa ce am mai lasat cam 5 min..am turnat oul.Am taiat si vreo 2 masline feliute mici.Apoi am lasat totul sa se inabuse impreuna.Ca si consistenta..arata ca un ou facut zdrele..adica frecat.Insa la gust va garantez ca e foarte bun.
Am mancat cu salata de castraveti cu salata verde.
Pofta buna!!
korinna spune:
TOCANITA CU PASTAI
Ingrediente:2 pungi de 400 grame de pastai congelate,2 conserve de ciuperci,jumate de telina,4 cepe mari,suc de rosii,1 piept de pui
Am curatat ceapa si telina.Am taiat ceap feliute subtiri.La fel si telina,tot feliute.Am scos pielea de pe pieptul de pui.Apoi am pus toate odata la inabusit:puiul,ceapa,telina si cele 2 conserve de ciuperci,pastaile.Le-am lasat cam o ora sa se inabuse in apa fiarta cu o lingura ulei Floriol de porumb.La final cand erau fierte,am turnat deasupra suc de rosii facut de mine,fara zahar.
Cand a foat gata,am taiat patrunjel si marar proaspat.A fost foarte bun.
Am mancat tocanita cu salata de varza rosie,pe care am taiat-o f subtire la robot.Foarte aratos si foarte bun.Imi pare ru ca nu am fotografiat...promit ca de acum am sa o fac!
korinna spune:
CIORBA DE PERISOARE
Ingrediente:1 kg de carne de vita,2 oua,marar patrunjel,ceapa,pastarnac,telinao lingura orez Mulers Muhle
Aveam in frigider niste oase de la pieptul de pui dezosat.Si le-am pus intai pe ele la fiert.Cred ca merge insa si daca cumparati oase de vita.Le-am fiert mai intai pe el ca sa dea gust borsului.
Am facut perisoarele din carnra de vita tocata+ceapa taiata f fin+marar+patrunjel+2 oua.
Am taiat peste oasele de pui ceapa,telina cubulete,pastarnac si cotoarele de la patrunjel si marar(adica tulpinita mai groasa)
Acum am pus si o lingura de orez la fiert in oala de mancare.
Am pus apoi perisoarele.Am turnat putin suc de rosii la final si 1/2 kg de bors de putina.
La final am taiat niste patrunjel deasupra.Si am pus putin cimbru pisat.
A fost foarte bun!..si inca mai este ca abea ieri am facut..asa ca sper sa mai am cateva zile.
SARMALUTE DE POST
Ingrediente:1 telina,1 pastrnac,2 radacini de patrunjel,suc de rosii,3 cepe mari,o canuta de orez Mulers MUhle,sare,piper,condimente pt carne tocata.
Am curatat legumele si le-am dat la robotul de bucatarie pe razatoarea fina.Am pus Totul in o oala de teflon cu apa..le-am lasat sa fiarba bine.Am pus apoi o canuta de orez.Sucul de rosii,marar mult si patrunjel la fel.Am pus si o lingura de ardei capia dati la masina de tocat de mine din toamna trecuta si pusi la conserva.
Le-am fiert bine.
Am desarat de dimineata 2 verze mari.Am umplut sarmalutele cu aceasta compozitie.Vreau sa va zic ca nu e o compozitie prea legata.Ma gandesc ca puteam face un fel de faina din acelasi orez dat la masina de rasnit..!Am pus suc de rosii deasupra!
le-am fiert bine la cuptor..si gata!!au iesit foarte bune.
Acestea le pozez azi..si o sa puteti sa le vizionati!
adriana_mihnea spune:
Korinna, o singura adaugire: nu avem voie masline!
In rest, suna tare bineee...
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
Caroline spune:
Si nici uleiul de porumb, sau pastarnac
Multumim pentru retete Korinna. Chiar mi-ai facut pofta cu ciorba ta de perisoare... am sa fac una azi.
Ca nu te-nalti de jos pana nu cazi
Cu fruntea-n pulberea amara,
Si de re-nvii in cantecul de azi,
E c-ai murit in plansetul de-aseara.
(Radu Gyr)
korinna spune:
Adriana...la Scarsdale iti da voie masline..ma gandeam ca nu strica..asea de gust!...am vazut chiar in Billa masline dietetice...insa daca ziceti voi..iaka nu mai pun!!
caroline...mai sincer iti graiesc..de pastarnac nu am stiut mai!!!Nu mai folosesc de acu!Insa ulei iok??cica ala de porumb e sanatos...n-are colesterol..nu e asa??Nici de masline??de nici un fel??
abea astept sa apara rosiile..stevia..sa pot manca si eu omeneste!!!
korinna spune:
PIURE DE URZICI
Am de gand sa fac maine
6 gramajoare de urzici,5 catei usturoi,2 linguri smanatana light,marar,sare,piper
Se fierb urzicile,se strecoara,se toaca.se freaca bine cu smantana,sarea,piperul su usturoiul pisat.se adauga mararul fin tocat.Se serveste rece.
korinna spune:
BUDINCA DE SPANAC
1 KG SPANAC CONGELAT,1 LINGURA MAGGI,1 LINGURA FAINA INTEGRALA,2 LINGURI SMANTANA,MARAR VERDE,2 oua
Se fierbe spanacul in apa cu Maggi.Se scurge,se amesteca cu faina dizolvata in apa scursa de la fiert,cu ouale si smantana.Se toarna intr-o tava de teflon tapetata cu margarina light.Se lasa la cuptor 30 min.
Cand e gata se rastoarna pe un platou si se serveste fierbinte cu marar verde taiat deasupra si rosii cubulete
adriana_mihnea spune:
Hellooo, faina?? Nu e voie!
Poate doar daca faci faina din linte. Asta da!
Nu avem voie ulei de porumb pentru ca nu este permis porumbul! In schimb, poti folosi ulei de masline (cel mai indicat) si de floarea-soarelui.
Adriana si Mihnea Stefan (11.11.03)
korinna spune:
Adriana eu stiam ca nu mancam porumb din pricina amidonului care il contine..da nu crez ca exista amidon in ulei.El tocmai de asta este indicat de doc si este si considerabil mai scump..pt ca cu continut scazut de colesterol.
Eu am in casa si ulei de masline...pot folosi si din ala!!!Fara pb..insa ma intreb de ce nu poti folosi uleiul de porumb cand el chiar este indicat?
Si am vazut duminica la realitatea tv la emisiunea kilocruciada un mewdic care spunea ca mamaliguta este mult mai slaba ca paine..si ca nu ingrasa cat ea..ci raportul ar fi 1/4...si ca este indicat din cand in cand cate o mamaliguta..Sa te uiti si tu ca e f adevarata emisiunea!!
In legatura cu faina..poti sa o scoti din budinca..si sa pui in loc un ou!!Insa faina integrala eu zic ca merge!!!Dealtfel poti face faina si din orez integral!!Si cu urzici chiar f bun!!!!