Sus...in Scandinavia (15)
Raspunsuri - Pagina 15
frantuzoaica spune:
Seara buna!
Astazi am fost pe post de bona!Fratele lui Daniel s-a mutat la casa si ne-a pasat copii mie si soacra-mii!ne-am distrat tare bine ,am facut multe poze si pentru o zi am intrat in mintea copiilor!Barbatii au incarcat un tir intreg,ca ma intreb cateodata de unde se mai aduna atatea lucruri cand tre'sa te muti!
Va pup si trec mai pe seara sa continuam dezbaterile!
Katarina spune:
Fetele, ascultati acilea...
Aseara tarziu am primit un telefon de la o colega de scoala, o rusoaica, care-mi solicita ajutorul si ma ruga sa ne intalnim azi. Normal, primul gand care m-a sagetat a fost ca are nevoie de bani, si cum nu ne stiam prea bine si nici eu nu ma cunoasteam a fi prea bogata, deja imi faceam ganduri cum o sa reactioneze Adi cand o sa-i cer iar bani.La telefon n-am primit nici un fel de lamurire in privinta naturii ajutorului, asa ca am asteptat intalnirea de azi, la mine acasa.Ca sa aflu ce????!! Ca tipa e pe punctul de a fi trimisa in tara de bastina, ca al ei barbatel, sambo, tocmai ii daduse un ultimatum ca pana vinerea viitoare sa nu-i mai prinda piciorul in Suedia.Bagajelele si ura si la gara!Motivul? Ca trebuie sa vina alta in locul ei, o romancutza de-a noastra de prin Mures, de numai 22 ani.
Suedezul nostru are 46 ani, divortat de ani buni si trei copii, de 10,15, respectiv 17 ani .Elena, rusoaica, e in Suedia de un an si 4 luni, s-a angajat la scurt timp de la venirea aici, undeva unde da cu sarg la matura,de dimineata pana seara. E adevarat ca mai de curand s-a indurat concubinu' s-o lase sa mearga la scoala , sa invete suedeza, si acum curata numai dupa-amiaza dupa orele de curs.Suedezul ii ia toti banisorii dupa fiecare leafa, cica-i mai scapa din cand in cand bani de-o cafea..Baiatul nostru cica cc castiga binisor, are propria afacere.Elena a aflat de existenta copiilor in momentul in care s-a mutat aici, cand la intrarea in locuinta conjugala, cei trei copii au intampinat-o cu "drag" spunandu-i " mama".Ácum invata dimineata la scoala, dupa-amiaza merge la munca, iar seara se apuca de gospodarit + responsabilitatile de mama.
Iar acusica vine partea si mai tare.Vazand ca barbatelul ei se comporta cam ciudat in ultima vreme, Elena a cam inceput sa-l scotoceasca prin buzunare, sa-i mai urmareasca apelurile de telefon, si-a descoperit ca domnul nostru fusese in Romania pe sestache, mintind-o ca merge intr-o calatorie de afaceri prin alt colt al lumii, si ca incepuse sa sune in mod regulat la anumite nr de telefon, fix si mobil, din Romania.Desigur ca l-a luat la intrebari pe consort,care i-a spus verde in fata ca e cazul sa se mute, dar repede, ca primeste o vizita feminina si pt o luna de zile sa se intoarca la ea in Rusia.Daca accepta bine, daca nu, poate sa ramana acolodefinitiv, ca lui oricum nu-i pasa.
Elena e intr-o situatie disperata, nu are pe nimeni in Rusia, e orfana,si-a lasat serviciul asa bun, prost cum era si camarutza in care statea cu chirie, ca sa-l urmeze pe nemernicul asta scandinav.Tot scotocind in trecutul lui, a aflat ca tipul a mai adus cel putin inca doua femei in Suedia , una din Estonia parca si alta, habar n-am , ca dupa o perioada de timp, inainte de ca ele sa primeasca rezidenta permanenta aici, sa le faca vant inapoi .
Acum ajutorul pe care-l solicita Elena de la mine, era sa o sun pe romanca, si sa-i povestesc ce stiu despre suedez.M-am simtit extraordinar de prost sa fac asta , dar n-am avut cum s-o refuz pe rusoaica care mai ca plangea.Asa ca am pus mana pe telefon si cu mare indoiala in suflet am sunat. La telefon o voce simpatica, care a avut amabilitatea sa ma asculte pana la capat. Cand am intrebat-o daca stie ca suedezul are trei copii, muresanca noastra a ramas perplexa.Nu stia nimic ,nici ca tipul are deja o relatie. A ramas ca pe luni sa sune la ambasada Suediei in Romania, sa incerce sa afle mai multe despre individ.I-am promis ca-i voi trimite pe mail, daca mi-l da, niste poze cu copiii tipului, dar din pacate Elena a avut doar cateva fotografii la ea, in care n-aprea si escrocul impreuna cu copiii. I-am trimis un mail, in care i-am promis luni niste fotografii.. Iata raspunsul ei pe mail:
Stimata doamna (nu va stiu numele) dar sincer va multumesc pentru informatia pe care mi-ati dat.
L-am intilnit pe internet pe Eric, si vorbim la telefon aproape de 2 luni. A fost aici in Romania si a lasat bani ca sa cumpar un bilete de avion dus-intors Suedia ca sa-l vizitezi. Nici eu nu am mai pomenit de o asemenea treaba. Oricum eu am un serviciu bun in Romania, am casa, parintii traiesc, deci nu sunt singura.
Acasa nu am internet si dupa ce am vorbit la telefon, m-am dus la firma, acolo pot sa ma uit la e-mail. Am asteptat 2 ore ca sa primesc scrisoarea d-voastra.
Evident dupa ce mi-ati spus in telefon, nici nu-mi trece prin cap ca sa ma duc in Suedia peste 2 saptamini.
Luni o sa sun la ambasada poate voi afla ceva de la ei. Oricum cred ca Eric ma va suna astazi, dar nu il voi confrunta cu cele pe care mi-ati spus, pentru ca nu stiu cum o sa reactioneze, poate va realiza ca singura persoana de la care puteam afla aceste lucruri este fata din rusia, si cine stie cum se va razbuna pe dansa.
Nu ii voi spune nimic lui Eric, pana ce voi afla ceva luni de la ambasada, si dupa ce voi vorbi cu d-voastra, daca ma sunati luni.
DAR AM O MARE INTREBARE. DE UNDE AVETI NUMARUL MEU DE TELEFON???
Va rog frumos sa-mi raspundeti onest, oricum ma simt indatorat fata de d-voastra pentru ca ati cheltuit ca sa ma preveniti de situatie.
Acum o sa ma duc acasa, va rog sa raspundeti, si miine dimineata ma voi duce iarasi la firma ca sa citesc e-mailul de la d-voastra.
Multumesc Suzana
lilanda spune:
Katarino, bine ai facut, mama!!! Nu stiu cit o ajuta pe rusoaica interventia ta, dar cu siguranta romancei noastre i-ai facut un maaare bine!
M-apuca toate pandaliile cind aud cazuri din astea!!! Nu stiu daca nu v-am povestit, dar cind eram in Suedia aveam un coleg si l-am auzit cum ii povestea altui coleg din Cehia ce agenda incarcata are el pe trei luni, ca in prima luna se "insura" in Ungaria, in a doua in Romania si in a treia pleca la Moscova, ca e marfa nene in Est; pica toate femeile pe spate cind aud ca el e suedez!! Pe bune, daca n-ar trebui publicat numele lui don Eric asta pe siteurile de anti-scam!!! Ma, da' si rusoaica proasta, ori a tinut cu dintii de viza ei pentru Suedia ca altfel nu-mi explic de ce n-a facut cale-ntoarsa cind i-a vazut copiii aluia!!!
pozulici
Katarina spune:
Lilando, e ditamai cotoru' de adevar in ce spui!Si eu am intrebat-o de ce nu s-a intors acasa, cand a dat cu ochii de copiii aluia.Elena mi-a zis ca-l iubea,dar in acelasi timp n-avea nici cale de intoarcere acasa.Fara familie, bani, casa, serviciu...i s-a parut ca alegerea cea mai buna e sa ramana cu el,gandindu-se ca relatia va merge totusi bine in viitor.
Rayuela spune:
Katerina,idioata situatie mai!!Eu am mai auzit(citit,etc)ed situatii similare,dar stiam de cazuri de fete din Asia(Tailanda..)care erau trimise inapoi exact cu citeva zile inainte sa-si ia PUT...e oribil,dar unii profita din plin de sistem ca sa-si innoiasca nevasta cam la doi ani!
Elena si pisicutza Amelie
poze Amelie
lilanda spune:
Katarino, da i-ai spus femeii de unde ai telefonul, ca asta nu face decit sa confirme toate faptele.. da' romanca de unde l-a cules??? De pe vreun site de date??? Ca l-ar putea reclama acolo....
PS...mai vroiam sa intreb ceva si am uitat!!! Rusoaica nu poate sa-l reclame si ea autoritatilor, mai cu seama ca individul are antecedente??? Adica prost ii statu' suedez si nu observa ca din doi in doi ani da rezidenta diefrita de sambo pentru aceeasi persoana???
pozulici
Katarina spune:
quote:
Originally posted by lilanda
Katarino, da i-ai spus femeii de unde ai telefonul, ca asta nu face decit sa confirme toate faptele.. da' romanca de unde l-a cules??? De pe vreun site de date??? Ca l-ar putea reclama acolo....
PS...mai vroiam sa intreb ceva si am uitat!!! Rusoaica nu poate sa-l reclame si ea autoritatilor, mai cu seama ca individul are antecedente??? Adica prost ii statu' suedez si nu observa ca din doi in doi ani da rezidenta diefrita de sambo pentru aceeasi persoana???
pozulici
Romanca l-a cules de pe net, mai mult de atat nu stiu.Nu i-am raspuns inca la e-mailul in care ma ruga sa-i spun persoana care mi-a povestit toate astea. Sunt intr-o postura delicata, n-o pot da de gol pe rusoiaca, plus ca n-as vrea sa se faca in nici un fel asocierea cu mine...sunt cam singura romanca colega cu Elena. Acum ramane la latitudinea romancei sa cerceteze adevarul.
Pe rusoaica am mai ajutat-o cu-n telefon dat unde trebuie, tipul va fi verificat daca n-a mai facut si alta boacana in trecut. Deocamdata stiu ca nu figureaza cu datorii neonorate la banca.Luni mai aflu si alte informatii si in functie de rezultatul lor , rusoiaca va stii carei organizatii sa se adreseze.
Katarina spune:
Eh Lilando, aici ii usor cu rezidenta.. Daca chestia aia din pantalonii suedezi e jucausa si nestatornica...ce vina are barbatu' suedez ca nu poa' sa se hotarasca la una bucata femeie? Isi alege una, o tine un an, doi,..o trimite acasa pana sa obtina rezidenta permanenta, zice ca n-a mers relatia..apoi alta..cine-l impiedica sa nu faca asta?
Katarina spune:
Ela, totusi chiar nu exista nici o cale sa fie impiedicati profitorii astia? Tu ce mai stii despre astfel de cazuri?
lilanda spune:
Katarina, parerea mea e ca ar fi sa-i zici pe bune romancei tot adevarul gol-golut...iar ea daca face cercetari la ambasada, apai aia cu siguranta au informatii ca omul a facut cerere de sambo acu un an si ceva pentru rusoaica si la o adica ea poate spune ca de rusoaica de-acolo-l stie...poti sa-i si evidentiezi pozitia ta delicata in toata situatia asta si s-o rogi, pe cit posibil sa pastreze confidentialitate pentru tine. La urma urmei i-ai facut doar un bine, nu?? Altfel, cred ca s-ar complica inutil lucrurile, iar tu o sa pici prost, desi intentiile tale au fost cit se poate bune. Pune-te putin si in pozitia romancei. Nu ti-ai pune intrebari in locul ei???
pozulici