Sindromul de hipercoagulabilitate (5)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruprich spune:

Verisoara mea a incercat la aproape toate farmaciile si nu se da gratuit si nici compensat. A sunat la ambele case de asigurari, la Ministerul Sanatati, a sunat si la Protectia Mamei si Copilului - acelasi raspuns. Inca la Protectia Mamei si Copilului i s-a spus ca "mai bine ar face chiuretaj, daca copilul nu iese sanatos?".

Deci nu stiu daca voi in Bucuresti luati gratuit sau compensat, spuneti-ne si noua de la ce farmacie si cand ati luat ultima data?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Face cineva si Pregnyl si Clexane?
Daca faci Pregnyl nu mai este nevoie de Clexane?

Pupici

simona, 28 sapt.
CEZARIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

. Nu am mai trecut pe aici de multa vreme. Ieri am fost la Fundeni pentru determinari. Pentru prima data, din iulie si pana acum, mi-au iesit toate analizele bine, dar toooaaaaaate. Pana si nesuferita aia de Proteina C a revenit la normal. Dna Uscatescu a fost foarte multumita si nu va mai spun cum eram eu. Trebuie sa mai iau Aspenter 75 mg inca 2 saptamani si apoi sa merg iar la determinari.
Sper sa nu fie nevoie sa fac injectii.
BB este bine.
Voi ce mai faceti?
Pupici

Aurasa 9 sapt.
UM 3.09.2004 DPN 10.06.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Buna, buna Ariadna!

L amine nu au fost cauze hormaonale ci am fost suspectaa de sindrom de hipercoagulabilitate! In acest caz e vorba tot de o placentatie defectoasa, dar la nivelul irigarii sanguine!
Mie imi fusese prescris alt tratament, dar mi s-a explicat bine despre ce e vorba si tratamentul mi s-a dat daor 12 saptamani! Si am facut 14 injectii! O serie de 10 si inca o serie de patru! Dupa care mi s-a facut echo si IR urile erau biune semn ca placenta era normala si copilul se alimenteaza normal! O placenta care se formeaza prosr nu alimenteaza bine copilul si acesta capata mici intarzieri in dezvoltare!De aceea tratamentul trebuie administrat din peimele saptamani de sarcina , cat mai devreme posibil! Dar in acelasi timp trebuie urmarita si eolutia ca tratamentul sa fie oprit atunci cad placenta preia toate functiile ! Cam asta e ! PE scurt si foarte pe scurt!
Daca este vorba de insuficienta hormaonala de un anumit tip este bine sa consulti un medic si cel mai bine e sa nu bati in cuie un diagnostic si sa vezi daca nu cumva alta este cauza!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tia spune:

quote:
Originally posted by ariadna33

Salutare!
Sunt in trendul modei, am 2 rezultate in afara valorilor normale:
Thrombin Time BC Thrombin(16-21)=41,6
LA1(30-51)=61,1.
Apoi mai scrie ceva cu pixul: ATIII=88% si ProC Global sec.+ProC Global/PCAT/0=0,47 cutoff=0,8 (ce-o fi asta, nu stiu!!!!).
Am primit drept tratament TromboAss 3/sapt.

Sa ma apuc sa fac CLEXANE, asa, preventiv?
Va rog, nu ocoliti raspunsul!

nu esti singura si eu am aceiasi indicatori in afara limitelor normale pe rezultate nu ti-a trecut si APS (SAFL)?

as zice sa mergi la dr. tau ginecoloc intai, nu lua clexane..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Buna, fetelor!
Mai puteti adauga un site pe lista articolelor interesante:

http://www.mzgheorghiu.ro/MZG/rgsistemulanticoagulant.htm

Este un pic mai tehnic, insa...

Clio

Mergi la inceput

SAFL = sindrom antifosfolipidic (de la APS=Antiphospholipidic Syndrome)

prima data "negativ", la a doua masuratoare "pozitiv"

Mergi la inceput

da, atat thrombine time, cat si LA1 au iesit in afara limitelor la ambele masuratori, prima data LA1 a iesit sub limita inferioara, a doua oara peste cea superioara. diagnosticul, cum ti-am zis..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannah spune:

Buna

sunt o mamica care sufera de SAFL ...m-am tratat al doilea trimestru de sarcina cu Upsarin si in ultimile 3 luni cu Clivarin (tot pe baza de heparina ca si Clexane)!!! Banuisc ca stii cum se manifesta acest sindrom...Eu imi faceam coagulograma saptamanal!

toate urarile de bine

quote:
Originally posted by Tia

SAFL = sindrom antifosfolipidic (de la APS=Antiphospholipidic Syndrome)

prima data "negativ", la a doua masuratoare "pozitiv"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monip spune:

Buna fetelor!
Vad ca sunt din ce in ce mai multe nelamurite la rubrica noastra!Mi se pare normal - daca nu ne explica nimeni nimic.Si eu mi-am gacut cele 3 analize la Victor Babes - adica AC anticardiolipin, anticoagulant lupic si AC anti beta 2 glicoproteina (atea sunt cele 3 analize care indica daca ai APS)-si au iesit bune, dar nici un doctor nu le-a luat in considerare pe motiv ca nu stiu cat de bine le lucreaza cei de la Babes.Si ca numai cei de la Fundeni fac cele mai bune analize, bla bla bla bla.Eu am fost la consultatie chiar la un doctor de la Babes -Pelinescu il cheama -care m-a trimis si el tot la Fundeni-cica tot acolo e mai bine.
Apropo, anticoagulantul lupic se mai lyucreaza si la Colentina, pt cele ce vor sa incerce. Si mie mi-a iesit LA-ul de 2 ori negativ si de 2 ori pozitiv, si este considerat normal pt ca anticorpii nu sunt prezenti chiar tot timpul...mai pleaca si ei la cate o plimbare.
Acum in afara sarcinii, nu e f grav - se poate lua aspirina preventiv, dar nu e obligatoriu.In sarcina, cine vrea sa-si asume riscul poate sa nu faca tratamentul cu Clexane, se poate incerca si numai cu aspirina.Si nici injectille astea nu sunt capatul lumii, asa ca stati linistite.
Bafta multa!

Mergi la inceput