Sindromul de hipercoagulabilitate (5)

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31658" target="_blank">Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29916" target="_blank">Sindromul de hipercoagulabilitate (3)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28769" target="_blank">Sindromul de hipercoagulabilitate (2)www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25026" target="_blank">
Sindromul de hipercoagulabilitate (1)
Oana_B
Articole interesante:
www.emcb.ro/article.php?story=20040330143843154" target="_blank">Heterogenitatea anticorpilor antifosfolipidici
Tratamentul Anticoagulant in practica medicala
www.emedicine.com/med/topic2923.htm" target="_blank">Antiphospholipidic Syndrome
www.specialtylabs.com/books/display.asp?id=812" target="_blank">Antiphospholipid Syndrome-Use & Interpretation of Laboratory Tests Books
Raspunsuri

kita spune:
Tia multumim pentru adresa studiului anticoagulant. Din cat l-am rasfoit mi s-a parut interesant, asa ca l-am printat sa-l citesc mai pe indelete acasa.
Monu eu zic sa stai pe capul sotului tau si sa-l convingi sa faca el injectia. Pe langa timpul pe care il aloci, banuiesc ca mai cheltui si niste bani cu asistentele.
Plus ca eu stiam ca Clexane este mai bine sa se faca seara, pentru ca de obicei dupa injectie este recomandabil sa stai mai linistita.
Kita

monu spune:
ai dreptate kita. in legatura cu momentul injectiei (seara) mi-a zis aceeasi chestie si dna asistenta de la fundeni. dar eu de la inceput il fac dimineata. o sa vad ce fac. in legatura cu bani pentru injectie.. nu dau nici un ban. pentru ce sunt platite? nu pentru asa ceva?! ar fi culmea. o sa le dau ceva de sarbatori.
acum ma simt bine. dupa 5 zile de tahicardie aseara m-am simtit excelent si am putut sa dorm linistita. acum parca nici asa nu e bine. ma simt bine nu ma doare nimic. o sa ajung sa cred ca daca ma simt bine bb nu e bine! off sucita mai sunt!
diseara ma duc la un cardiolog sa vad ce este cu tahicardia asta!
pupici monu si bb de 6 sapt si 3 zile

Zadi spune:
Buna dimineata,
Tia - te rog sa imi spui cum sa fac sa atasez poza bebelasei mele in albumul foto. Poza nu e mare, am prelucrat-o si are doar 7.04 KB, insa imi da eroare atunci cand o trimit.
Alina - tu ce mai faci? la consultatia de marti la dr. Badiu gamba stanga era cu 2 cm mai groasa decat cea dreapta. Mi-a spus ca daca ajunge la o diferenta de 3 cm si peste este de rau. S-ar putea sa ma pasca inca 20mg sau mai mult. In rest totul este foarte bine.
Nu mi-ai zis nimic de poza cu Ingrid.
Zadi

monip spune:
Buna fetelor!
Ma bucur ca sunteti bine.
Vroiam sa va spun sa nu va mai faceti problemele cu facutul injectiilor - si eu am fost foarte speriata, mi se taiau picioarele cand era vorba sa mi le fac,pana am ajuns sa le fac singura - si acum nici n-as mai lasa pe altcineva sa mi le faca. Cand ti le faci singura te doare cel mai putin - trebuie sa infingi acul repede si serul bagat foarte usor.Prima oara te trec toate transpiratiile -dar pe urma te obisnuiesti. Totul e sa nu ganditi ca nu puteti.
Monu, si eu am avut tahicardie de la doza de 0.4 de Clexane, tot asa in primele cateva zile.Cred ca doza e un pic prea mare pt inceput - eu am insistat sa mi-o schimbe cu 0.20, mai ales ca si dr. Uscatescu imi spusese asa.Cu 0.20 m-am simtit mai bine.
Am si eu o intrebare: Voi ati reusit sa luati de curand Clexane gratuit? Sotul meu a fost astazi la niste farmacii din centru cu reteta gratuita de la medicul de familie si i-au zis ca se da gratis numai pt gravidele cu venitul mediu pe economie.Eu m-am mirat foarte tare pt ca prima oara n-am avut nici o problema.
Va doresc numai bine,

Tia spune:
zadi, pune intrebarea la probleme si sugestii, pliiiz.
alta gaselnitza lista medicamentelor compensate si gratuite www.casan.ro/" target="_blank">aici click pe meniul medicamente (stanga)

monu spune:
monip,
este adevarat ca femeile gravide cu venit peste medie nu beneficiazz de medicamente gratuite. este o contradictie in ceea ce priveste prevederile legale. initial mi s-a spus ca toate femeile gravide indiferent de venituri beneficiaza de medicamente gratuite conform prevederilor contractului cadru ca apoi, din alta sursa, mi s-a spus ca a mai aparut o lege care prevede altceva - adica nu medicamente gratuite daca ai venit peste medie.
monu si bb

kita spune:
Monu spune-ne si noua numarul hotararii sau deciziei pe baza careia nu se mai acorda medicamente gratuite (sper sa ai posibilitatea sa te interesezi de acest lucru)
Tia, dupa cum ai observat clexane se afla numai pe lista medicamentelor gratuite, trecute la capitolul accident vascular cerebral postacut.Din cate am inteles eu, asta inseamna ca se acorda pentru o scurta perioada de timp, numai dupa acel accident, si, nu si dupa o perioada mai indelungata.
Kita (Alina)

monu spune:
o sa va raspund diseara la intrebare deoarece legea o am acasa.
am uitat sa intreb. ce faceti cu bula de aer din injectie / clexane. o scoateti sau nu?

monu spune:
am gasit jumatate de raspuns adica la partea care prevede acces la medicamente gratuite indiferent de venituri.
Conform Ordinului Ministrului Sanatatii si al Presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate nr. 1220/890/2003 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Contractului cadru privind conditiile acordarii asistentei medicale in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate, Anexa 30, Art. 1, alin (3) a):
prescriptiile medicale aferente medicamentelor fara contributie personala se elibereaza in urmatoarele situatii:
a). pentru copii cu varsta cuprinsa intre 0-18 ani, gravide si leuze, tineri de la 18 ani pana la varsta de 26 de ani, daca sunt elevi, ucenici sau studenti
Actul normativ respectiv a aparut in Monitorul Oficial nr. 17 si 17 bis/9.01.2004
Restul diseara

monu spune:
gata fetelor, acum postez ce am promis. poate ne lamureste si pe noi cineva.
Ordonanța de Urgență nr. 150 din 31 oct. 2002 privind organizarea și funcționarea sistemului de asigurări sociale de sănătate, actualizată până la data de 31 august 2004.
Art. 6 (1) următoarele categorii de persoane beneficiază de asigurare fără plata contribuției:
g) femeile însărcinate sau lăuzele, dacă nu au nici un venit sau au venituri sub salariul de bază minim brut pe țară.
Prevederile mai sus menționate au fost invocate de dr. de familie în momentul în care mi-a explicat că nu poate să îmi dea rețetă gratuită.
Ce mă derutează este faptul că art. se referă la beneficiarii asigurărilor de sănătate ceea ce nu știu dacă este egal sau se subînțelege că se referă și la medicamente gratuite, în comparație cu art din mesajul anterior în acre se face referire strict la medicamente.
pupici
monu si bb