Sindromul de hipercoagulabilitate (5)
Raspunsuri - Pagina 4

clio spune:
Bravo, Monip!
In sfarsit cineva care isi propune un orizont mult mai larg...Eu am incercat de ceva timp ceea ce le propui tu fetelor si am iesit invingatoare!!!!!!Am refacut analizele si altundeva si m-am linistit!!!!!!!!Recunosc!Nu este meritul meu, ci al doctorului care imi urmareste sarcina!!!!!!
Nu inteleg de ce va cramponati in sfaturile unui singur medic, in rezultatele unui singur laborator?!
Pupici!!!!!
Clio si bebelusa de 15 saptamani
quote:
Originally posted by monip
Buna fetelor!N-am mai intrat de cateva zile si vad ca ati fost foarte silitoare la scris.Vad ca iar au aprut nelamuririle in legatura cu evolutia uluitoare a rezultatelor la LA.Nu vreau sa va descurajez,dar o explicatie logica nu va va da nimeni.Toti dau din colt in colt si vin cu explicatii ridicole- de genul ca intr-o perioada pot sa ai acesti anticorpi si altadata poti sa nu-i mai ai - asta nu inseamna ca nu o sa mai revina.
Eu cred ca problema ar trebui abordata si altfel - sa gasim si alt centru unde se fac analizele astea( asta e valabil pt fetele care nu sunt inca gravide)Eu stiu ca si la Colentina la laboratorul ROMAR se lucreaza anticoagulantul lupic si anticorpii anticardiolipinici, iar la Cantacuzino -AC antibeta2GPI; alte analize de coagulare se fac si la Coltea.Poate ar merita incercat si acolo, imediat dupa ce va mai duceti pe la Fundeni.
Cineva a intrebat de dr. Urleteanu - eu am fost la el si mi-a placut de el; cunoaste bine problema sindromului antifosfolipidic; doar ca e un om cam dur, care iti pune drept in fata si fara ocolisuri cum stau lucrurile;nu pot sa-l compar cu Badiu pt ca eu nu il stiu pe dr. Badiu.
Va doresc succes la analize.Poate mai scapa cineva si fara sindrom de hipercoagulabilitate.
moni

monu spune:
ola fetelor,
l-am vazut ieri pe bb la echo. are activitate cardiaca si i-amvazut inimioara cum bate. acum are 7 sapt si 3 zile insa.... placenta prezinta multiple lacuri vasculare. dr a zis sa continui cu clexane 0,40 si thromboass.
poate cineva sa imi explice implicatiile existentei pe placenta a acestor lacuri vasculare? a mai avut cineva asa ceva? aveti idee de vreun tratament?
monu si bb

dandana spune:
monule drag, 7 saptamani si 3 zile de cand, ca am si eu o problema pe care nu am inteles-o

BESTUTZA spune:
Buna ,buna! Uite ca nu am mai intrat de ceva timp si chiar ca aveti ceva randament la scris!
Noi suntem bine ne umfalma din ce in ce mai tare! Dimineata am primit o lovitura de am sarit de pe loc crezand ca a fost din afara nu dinauntru! Era dimineata si buimaceala isi facea efectul!Dar neglijandu-l si pe el cateva zile s-a simtit dator cu o mica atentionare! Saptamana viitoare mergem si la control dupa ce imi fac ceva investigatii deoarece la ultimul control colesterolul depasise si cele mai inalte posibile praguri!
Monip,
In legatura cu analizele si eu cred ca ar trebui repatate!! BIne le repeti si le repeti dar problema e la interprtare! Cine o face ??? Si mai ales cum o face?? Daca la Fundeni ies pozitivi si la |Coltea negativi????
ESENTIALA E INTERPRETAREA SI TRATAMENTUL !
Ei , doctorii, dau oricum tratamentul preventiv orice ar citi pe analize !
Si daca nu influenteaza cu nimic rezultatele de ce atata alergatura? Pe urma sa auzi justificari de genul : pai sa vedeti ca noi avem alta unitate de masura, pai sa vedeti ca noi avem alti reactivi, pai sa vedeti ca noi facem aPTT nu aPTT SL ca Fundeniul!
Eu raman la parearea mea ca nu analizekle sunt problema ci INTERPRETATORII!
Ruprich,
Anomalii medicale , tratamente date dupa ureche sau mai precis cu frica de a fi acoperiti, indicatii date in fuga calului am auzit si am vazut zic eu destule sa ma conving a "n" oara ca atunci cand ti se da un sfat medical sa fii in cunostinta de cauza!
Asta cu fugi repede si fa avort e asa de comuna si am vazut-o la prietenii nostri care au cheltuit o gramda de bani in doua saptamni cu exact aceeasi problema: sarcina neviabila! Si ei ambitiosi si mai ales deschisi la minte au umblat au facut echo si saraca fata a stat cu frica in san pana a nascut! A schimbat nu stiu cati medici si ironia sortii care a fost? Ca a nascut tocmai cu medicul -era de garda si medicul ei era la o conferinta ceva- care i-a spus sa faca intrerupere ca sarcina e neviabila!
La mine sarcina pana la vreo 12 saptamani, -pentru ca uterul meu e retrovers si pana s-a ridicat... -nu s-a vazut pana la vreo 12 saptamani la echo normal! IAr medicul meu OM nu mi-a spus niciodata ca echo transvaginal se face cu vreo specializare suplimentara! Si mi-a facut-o in spital cu firescul si profesionalismul care nu are nevoie de trambite!
Oricum succes mult in continuare si sa dea Domnul sa alegeti medicul fra ochelari de cal!
Pupicei tuturor!

ruprich spune:
Bestutza: eu vorbesc de dr.Badiu care este destul de renumit, el este cel care a indicat avort.Sper ca verisoara mea sa fie bine in final.
Cineva dintre voi a nascut cu acest sindrom?
Salariul minim pe economie nu beneficiaza de Clexane gratuit sau compensat. Verisoara mea are 2.800.000 si nu beneficiaza de ele gratuit sau compensat.

monip spune:
Ruprich, din cate stiu eu Clexane de da gratuit pt toate gravidele, este pe lista cu medicamente gratuite.Se obtine cu o reteta cu regim special de la medicul de familie. Si mie unele farmacii mi-au pus placa cu venitul minim pe economie, dar daca verisoara ta atat are, cu atat mai mult e indreptatita sa primeasca.

dandana spune:
iar ma bag si eu!
medicamentele gratuite din lista sunt pt toate gravidele!
doar ca unii medici nu dau si se pare ca unele case de sanatate interpreteaza legile cum vor

Tia spune:
quote:
Originally posted by dandana
iar ma bag si eu!
medicamentele gratuite din lista sunt pt toate gravidele!
doar ca unii medici nu dau si se pare ca unele case de sanatate interpreteaza legile cum vor
subscriu, am avut surpriza sa intalnesc situatia in care o farmacie a spus ca nu exista nici o lege care sa ofere anumite medicamente tuturor gravidelor, iar urmatoarea (de cartier) sa-mi dea fara probleme.. era vorba de gravibinon - SC FARMACIA DENIS SRL BUCURESTI BD.OCTAVIAN GOGA
www.ioana-m.home.ro/farmacii/farmacii_din_bucuresti.htm" target="_blank">Lista farmaciilor care elibereaza retete compensate/ gratuite

dandana spune:
ba exista legea!
este ordonanta 150 care spune ca asiguratii au dreptul la .... medicamente compensate si gratuite .... si contractul cadru pe 2004 care spune ca femeile gravide au dreptul la medicamente gratuite!
exista sigur un telefon unde se pot reclama farmaciile care nu elibereaza retete gratuite si compensate, daca nu gasiti folositi-l pe ala pt retete compensate 90%, poate tine!
succes!