Sindromul de hipercoagulabilitate (5)
Raspunsuri - Pagina 3

monu spune:
1. clexanul il cumpar
2. si eu am citit ca nu poti alapta daca faci clexane dar mai intrebam
3. nu stiu
pupici
monu si bb

ileana spune:
Servus,
Se pare ca fac parte si eu din grupul vostru...cel putin asa arata rezultatul histopatologic....
Ma ajutati si pe mine: Cum pot sa o gasesc, sa ma programez, etc. LA dR. Valentina Uscatescu.
Am primit trimitere, dar mi s-a spus ca este la un congres..(dr. ginecolog mi-a spus).
Aveti ideecand vine?
Cum se fac programarile ? etc?
Eu sunt din Brasov...imi este ceva mai greu sa ajung acolo ( m-am uitat pe harta si am comparat cu Sp. Pantelimon...unde merg).
Merci

Tia spune:
Buna Ileana imi pare nespus de rau ca iei si tu drumul asta
Sper sa nu suferi de sindromul antifosfolipidic.
La dr. Uscatescu te duci dimineata la ora 07:00 (pe nemancate) si ii arati recomandarea primita de la dr. ginecolog (Clinica de Hematologie, et. II). Personal, as zice sa-i spui toata istoria, stii la ce ma refer.. Apoi iti face o lista cu indicatorii care trebuie masurati. Asistenta iti ia sange, daca sunt testele de rutina, a doua zi te cheama pentru rezultate (la aceeasi ora)
In jur de 11-15 nov. este la Fundeni, dupa care pleaca iar :-( Daca vrei iti dau si nr. de telefon de acolo, numai ca trebuie sa-l caut.
Bafta!

Aurasa spune:
Ileana nr. de telefon de la d-na dr. Uscatescu este : 240.20.20 interior 2257 sau 2258.
Saptamana asta si saptamana viitoare sigur o gasesti de domineata de la 7.00.
Multa sanatate,
Aurasa si bb 7 sapt.+

Victoria spune:
Buna...Dupa 2 sarcini pierdute si analize la Fundeni, dr. Uscatescu mi-a spus sa iau un Thromboass la 2 zile, apoi...mai vedem.
Asa ca o sa intru si eu mai des de acum in " clubul SAFL", in speranta ca o sa ajung si eu cu o poza de bebe in albumul d-nei doctor...
V.
veni, vidi, Victorie!

ileana spune:
Merci mult.
O sa sun maine dimineata. Poate ajung vineri, daca nu luni.
Pt. ora aia la Fundeni ...cred ca trebuie sa stau de seara in Bucuresti...
Merci fain inca o data.

Tia spune:
am mai gasit un articol interesant, dar este in lb. engleza:
http://www.emedicine.com/med/topic2923.htm
a intrebat cineva mai demult despre tratamentul cu heparina si osteoporoza. in articolul de mai sus scrie ca pacientele care sunt sub tratament cu heparina trebuie sa suplimenteze cu calciu si vit. D pentru evitarea inducerii osteoporozei
"..Patients who require heparin administration throughout pregnancy should be supplemented with calcium and vitamin D to help avoid heparin-induced osteoporosis..."

Tia spune:
as vrea sa strang intr-un singur loc toate articolele pe care le-am gasit pana acum, de ex. pe prima pagina unde sunt si link-urile catre capitolele precedente. daca mai stiti link-uri catre articole despre aceasta afectiune, va astept. multumesc

monip spune:
Buna fetelor!N-am mai intrat de cateva zile si vad ca ati fost foarte silitoare la scris.Vad ca iar au aprut nelamuririle in legatura cu evolutia uluitoare a rezultatelor la LA.Nu vreau sa va descurajez,dar o explicatie logica nu va va da nimeni.Toti dau din colt in colt si vin cu explicatii ridicole- de genul ca intr-o perioada pot sa ai acesti anticorpi si altadata poti sa nu-i mai ai - asta nu inseamna ca nu o sa mai revina.
Eu cred ca problema ar trebui abordata si altfel - sa gasim si alt centru unde se fac analizele astea( asta e valabil pt fetele care nu sunt inca gravide)Eu stiu ca si la Colentina la laboratorul ROMAR se lucreaza anticoagulantul lupic si anticorpii anticardiolipinici, iar la Cantacuzino -AC antibeta2GPI; alte analize de coagulare se fac si la Coltea.Poate ar merita incercat si acolo, imediat dupa ce va mai duceti pe la Fundeni.
Cineva a intrebat de dr. Urleteanu - eu am fost la el si mi-a placut de el; cunoaste bine problema sindromului antifosfolipidic; doar ca e un om cam dur, care iti pune drept in fata si fara ocolisuri cum stau lucrurile;nu pot sa-l compar cu Badiu pt ca eu nu il stiu pe dr. Badiu.
Va doresc succes la analize.Poate mai scapa cineva si fara sindrom de hipercoagulabilitate.

dandana spune:
fetelor, stiu ca problema a fost ridicata cu ceva zile in urma dar...
era vorba despre medicamente gratuite pt gravide, indiferent de venituri
al doilea act pe care l-a postat cineva (scuze!) cel invocat cum ca numai cele cu venitul mic.... spune (destul de clar!) cum ca gravidele CE NU PLATESC CONTRIBUTIA beneficiaza de asigurare nu ca gravidele CE PLATESC CONTRIBUTIA nu beneficiaza de medicamente!
adica se largeste grupul celor ce au drept la asistenta medicala gratuita si medicamente compensate si gratuite (asta inseamna asigurare de sanatate in romania) cu acest grup defavorizat care sunt gravidele neasigurate si care altfel ar trebui sa plateasca serviciile
pana la urma ce ati reusit?