Fete din Austria (12)
Raspunsuri - Pagina 14
Viktoria spune:
Draga Tanja am vazut pozele cu Stefan. E foarte dragut si ce a mai crescut... Timpul trece uneori prea repede. Sora ta seamana foarte mult cu tine.
Claudia bine ai venit printre noi. Desigur ca te primim in mijlocul nostru. Sa ai parte de o sarcina usoara in continuare. Legat de temerile tale cu nasterea, nu iti face griji. Cei din spital se comporta foarte frumos cu tine. Totusi ar fi bine daca a-ti reusi sa veniti mai repede in Austria si sa mergi la un medic ginecolog de aiceea. Nu ne-ai spus cum stai cu germana. Ar fi bine daca ai stii, deoarece te poti intelege mai bine cu ei. Oricum sotul tau are voie sa asiste la nastere sau sa-ti iei o prietena cu tine. Eu am lucrat ca asistenta medicala , insa acum in Februarie vom primi al doilea copil si sint acasa. Nu te mai uita dupa ce spune una sau alta, sa stii ca aiceea sint altele conditiile, pe linga asta primesti si certificatul de nastere si nu mai trebuie sa te complici cu actele traduse din tara etc.Te asteptam sa ne mai dai vesti despre tine.
Voi fetelor ce mai faceti?
ClaudiaH spune:
Viktoria, se pare ca vom fi mamici la interval destul de scurt una de alta. Si la mine e deocamdata baiat si sper ca n-o sa mi se spuna mai incolo ca e fetita ca m-am obisnuit cu ideea ca e baiat. Merci de incurajarea de a veni in Viena. Am vrea si noi sa venim cat mai repede dar nu stiu cat o sa dureze actele. Abia pe 10 ianuarie pleaca la Viena sotul meu cu dosarul si ne-au zis aia de la firma angajatoare ca dureaza vreo 6 saptamani pana se aproba ca sa primim rezidenta deci cel mai devreme pe la sfarsitul lunii februarie am putea veni impreuna la Viena. Si, in plus, pana la primirea permisului de munca nu avem asigurare medicala si imi inchipui ca un medic ginecolog platit integral costa destul de mult. Cu germana nu stau prea bine, abia acum invat, am un curs pe calculator si sunt la stadiul de incepator desi sper ca pana atunci sa mai avansez. Sotul meu stie binisor ca s-a apucat de invatat mai demult si desi nu vorbeste perfect se poate intelege cu cineva. Si mai e si engleza care sper sa ne fie de ajutor ca in engleza ma descurc si eu destul de bine iar sotul meu o vorbeste perfect (se pare ca el are mai mult talent la limbi )
Tanja, voi avea si eu un baietel caruia vreau sa-i pun numele tot Stefan si care sper sa fie la fel de dragalas pe cat este bombonelul tau. In ceea ce-l priveste pe barbatul tau cel nerecunoscator ca are o familie frumoasa lasa-l sa se duca pe drumul lui si cand o sa-i para rau sa-i spui ca ceea ce-si face omul cu mana lui se numeste lucru manual si nici dracu' nu-i ia din spinare povara lucrului deja facut. Iar in ceea ce te priveste lasa ca dupa rau vine si bine asa ca cine stie ce fericire te asteapta dupa colt.
Va pup pe toate, Claudia!
Viktoria spune:
Claudia si mie mi-au spus pina inainte de Craciun ca vom avea un baietel. Acuma se pare ca va fi o fetita, inca nu sa putut doctorul 100% pronunta. Important e sa fie sanatoasa. Cu engleza te vei putea descurca in spital, desi sint unele moase sau asistente care nu stiu engleza. am uitat sa-ti spun ca aiceea moasa joaca cel mai important rol la nastere, e putin diferit fata de Romania. Oricum poti merge si dupa ce nasti la un medic ginecolog. Important e ca atunci cind nasti sa fie deja sotul tau asigurat medical ca daca nu te costa cam scump aiceea spitalizarea. In ce domeniu lucreaza sotul tau?
alexa22gandi81 spune:
Claudia bine ai venit pintre noi.
Tanja a crescut flacaul tau,nu gluma!E tare scumpel si cred ca e un poznas,la cum il vad in poze.
Fetele celelalte unde sunteti???
Cine stie ceva de Nelke?
pupici dulci la toate.
alexandra si bebe Alexander
www.schloesslstube.com/bogendorf/de/default.htm
http://de.f2.pg.photos.yahoo.com/ph/alexastan1981/my_photos
carolada spune:
buna fetelor,
of,ma dor picioarele ca m am dus cu tocuri la cumparaturi
claudia bine ai venit printre noi!
alinah ce mai faci ,tot asa stresata esti?sper sa ti mearga mai bine la anu
tanja ma bucur ca esti bine si tu si stefan
viktoria creste burtica
alexatu ce mai faci?
justasmallkiss unde umbli?
mai fetelor unde faceti voi revelionul ? si unde l ati facut in ultimii 5 ani?
va pup
www.camping-kasern-salzburg.com
Viktoria spune:
Carolda merci de intrebare, burtica creste si eu dorm tot mai prost noaptea. Revelionul o sa-l petrecem anul acesta acasa, deoarece eu de obicei ma trezesc cu noaptea in cap si pe la ora 20 dorm cu Doris. Doris a inceput doar marti cursul de schi asa ca va avea pina vineri la ora 16.Oricum de revelion nu voi dormi, insa ma simt asa grasa ca nu am chef sa ma deplasez undeva. Pe linga asta e si galagia si fumul de tigara care ma deranjeaza si pe mine si pe baby. In ultimii ani l-am facut cu prieteni, sau a venit cineva din Romania la noi. Cind eram fara Doris am fost de citeva ori in Viena
justasmallkiss spune:
Prezent(a) si eu!!!Nu umblu nicaieri Caro...acasa sunt...
Aseara m-am pus si eu sa va scriu....si chiar cand sa trimit dita mai mesajul...mi-a inchis Delia calculatorul!!!
Si am lasat-o balta...pt ca sigur si a doua ora imi facea la fel!
Bine ai venit printre noi Claudia si... felicitari pt burtica!!!
Cum ti-a spus si Viktoria,stai linistita si nu te mai lua dupa gura altora...daca s-au purtat medicii urat cu cineva,nu inseamna ca la fel va fi si la tine!
O fi fost vreo exceptie!
Eu cand am nascut eram intr-o stare psihica f nasoala...plangeam din cauza situatiei in care eram si durerilor, incontinu....si sa le fi vazut pe asistente,asa straina cum eram ce ma luau in brate,imi stergeau lacrimile si ma calmau.
Langa mine adusesera o fata romanca...care nici macar buna ziua nu stia sa spuna...dar pt asta nu se enervau pe ea si nici nu o tratau urat!Incercau sa se inteleaga prin semne pana au descoperit ca vorbim aceeasi limba si asa o ajutam eu cu tradusul!
Referitor la acte,asigurari...eu nu vreau sa vorbesc prostii...cel mai bine este sa se intereseze sotul tau cand vine exact cum sta treaba!
Cum e fetelor cu "mutter kind pass-ul?Pt a ocupa un loc in spital,nu trebuie sa fie cu analizele la zi?Ceva controale si stampile si de aici?
Eu am o cunostinta care a avut ceva probleme din cauza ca a venit inainte sa nasca cu o luna si astia nu prea au vrut sa ii faca carnetul!!!
Tanja ti-am vazut si eu golanul!Are dreptate Alexandra,are mutrisoara de smecheras!Cred ca poate sa se ia cu fii-mea de mana!
Alinah draguto...cum te mai simti?Ti-ai mai revenit?
Alexa bombonica ta ce mai face nou?
Viktoria...deci fetita e la tine in burtica!Si eu mai vreau una!!!
Caro au inceput ofertele...ai "taiat-o" la cumparaturi,asa-i?
Am fost si eu...dar cu Delia dupa mine n-am sanse....mai mult ma enervez!!!
Ce sa mai spun ca au dat turcoaicele navala in magazine de nu mai gasesti nimic,zici ca a trecut furtuna!!!Cel putin la Mango era durere!!!
Noi facem Rev-ul tot acasa....
Unde sa merg cu picea?Ea la 8.30-9 adoarme.....si in caz ca nu o las sa adoarma face urat de tot la oboseala....
Acum ma pun sa-mi fac listuta cu ce-mi trebuie sa cumpar sa fac papa...il asteptam pe tati si il punem la carat!!!
Va pup...si va doresc o zi buna!
IOANA
http://delialaryssa.fotopages.com/
ClaudiaH spune:
Multumesc mult pentru primire fetelor!
Viktoria, sotul meu este inginer in calculatoare si urmeaza sa se angajeze la IVM o firma marisoara din cate am inteles cu sediul chiar in Viena. Si eu sunt asistenta medicala desi nu mai practic de 3 ani; acum sunt studenta la inginerie chimica in anul 4. Tu ai facut scoala in Romania sau acolo?
Ioana, bine ca m-ai prevenit in legatura cu existenta acelui "mutter kind pass". Oricum sotul meu soseste in curand la Viena si o sa culeaga mai multe informatii; eu am apelat la voi pentru ca ati trecut deja prin experienta unei nasteri si stiti care sunt conditiile in spitalele din zona. In privinta analizelor eu oricum o sa-mi traduc toate analizele facute in Romania astfel incat daca reusesc sa ajung la sfarsitul lui februarie sa am ce sa arat unui medic ginecolog sa nu fiu un caz complet necunoscut. Oricum daca nu ni se finalizeaza actele cu cel putin o luna inainte de data presupusa a nasterii raman sa nasc in Romania si gata.
Va pup pe toate!
Claudia
Viktoria spune:
Ioana draga inca nu sintem siguri daca e fetita sau baietel. Pina ultima data spuneau ca e baietel,iar ultima data spunea doctorul ca e fetita insa nu este asa sigur. Oricum sa fie santos copilul si sa scap usor de nastere asta e tot ceea ce imi doresc. Ieri am avut niste dureri de spate, ma apasat copilul pe nervul ischias ca am avut dureri pina la degetul mic de la picior. Sotul isi facea griji ca mai am o luna si doua saptamini si ce ma fac daca nu imi trec durerile, pic pe pat bolnava.
De "mutter kinder pass" nu stiu ce sa-ti spun, daca nu si-a facut analizele aiceea nu va primi acei 100 de euro de la stat. Oricum daca traieste pe urma aiceea eu cred ca sint obligati in spital sa-i de-a ceva, deoarece pe urma cum va merge la pediatru cu copilasu?
Cristina eu m-am casatorit la 18 ani jumate si am venit in Austria. Am facut la inceput scoala de infirmiere doi ani si pe urma colegiul de asistente medicale pe care l-am terminat anul asta in toamna. Mi-a placut mult aiceea la scoala si nu imi pare rau deoarece am invatat multe.
tanja spune:
buna fetelor,
Ce mai faceti?
Viktoria ce iti mai face burtica?
ClaudiaH bine ai venit in clubul nostru.Speram sa iti placa,alaturi de noi.
justasmallkiss nu numai ca Stefan are fata de smecheras dar incepe sa si devina,daca l-ati vedea ce face ,ati murii de ras.Poate voi reusi sa ajung si eu pe la voi,dar nu se stie cam cand se va intampla asta.
Alinah tu cum te mai simti? Ti-ai mai revenit sau tot in pasa aia rea esti?
Alexla tine cum stau lucrurile? Totul e ok?
Va pup .V-as mai scrie dar printul meu nu prea ma lasa,tot imi apasa pe tastaura si mie sa nu faca iar vreo prostie pe aici