"Pamintul Sfint"...si bune si rele (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebi spune:

Shana Tova, doamnele!

A trecut mult timp de cand n-am mai scris aici. M-am indragostit de un evreu. Asta nu-i nimic nou,numai ca el vrea sa se insoare cu mine.Eu am o situatie buna aici: am un serviciu bun, am muncit mult ca sa am o cariera frumoasa. Dar parca imi lipseste ceva. M-a cerut de nevasta si am acceptat. Urmeaza sa facem cununia in Romania. E greu pentru ca eu nu [pot pleca pt moment din tara definitiv iar pt el e greu sa vina sa traiasca aici. La fel ca si mine, el are un job bun acolo, o afacere buna si o situatie buna. Dupa discutii si iar discutii am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa merg eu acolo. Dar ebraica nu stiu decat strictul necesar (asta am invatat in ultima luna mai mult). Nu stiu nimic despre religie, sarbatori, obiceiuri. Totul e nou pt mine si ma inspaimanta tare.

Cred ca o sa am mare nevoie de ajutorul vostru. Mama mea, desi traieste de 10 ani acolo si e maritata cu un evreu, nu ma ajuta deloc pt ca nici ea nu stie prea multe. Cred ca n-a interesat-o niciodata.

Stiu si simt ca este un om tare bun. Este exact ce-mi lipsea. Cateodata ma simt descurajata de toti si toate. Stiu ca asupra lui e o presiune enorma din cauza familiei lui care nu cred ca o sa ma accepte prea curand. O iubeste mult pe Catalina si invers. Cat a fost in Romania si am mers in concediu m-am simtit ca o printesa. Pana si in fotografii se poate vedea cat de fericiti suntem si ce bine ne sta impreuna.

Voi stiti de casatorii intre evrei si romance? Cum au rezistat altii?

Va mai scriu si va multumesc ca m-ati "ascultat"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibarta spune:

va doresc si eu an nou fericit!

Gabi+Robert 20.05.1997+Lili 17.05.2002
http://community.webshots.com/user/gabibarta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

quote:
Originally posted by gabibarta

va doresc si eu an nou fericit!

Gabi, shana tova v'metuka, pentru toti cei de la comunitate din Oradea!

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

multumim! Sa stii ca aici comunitatea e mica, dar foarte unita, ceea ce ma mira f. tare, chiar si cei din varsta critica (15-25 ani) au mereu programe comune, tot timpul organizeaza ceva, si-au gasit locul aici in OTER.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Gabi, suna fosrte frumos ceea ce spui tu. Sa stii ca pe vremea mea nu erau asa de multi tineri sau poate eu nu-mi aduc aminte? Tu participai la cor sau la cursuri de limba?

"Un sfirsit e un inceput..."

ella&com.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia946 spune:

Gmar hatima tova !
Pentru toata lumea.
Nici nu stiu cu ce sa incep. Mai intii .............
Mama , ce emotionata sint.
Am dat de forumul asta din intimplare. M-am bucurat foarte mult pentruca ma intrebam in sinea mea, daca noi cei din Tara Sfintta, nu sintem in stare sa avem un forum unde sa putem vorbi in limba tarii de unde am venit.
Am aliat in Israel in 1989 pe 16 februarie. Eu sotul si fata. Eram la acea vreme la niste virste destul de critice. Ma refer la mine si la sotul meu. Fata avea o lume noua in fata ei, si putea realiza cele mai nebanuite vise. Mai ales ca am facut alia numai din cauza ei. Bebi, intreba daca stie cineva de casatorii mixte di daca au rezistat. DA, EU STIU SI AU REZISTAT 41 DE ANI LEGAL SI 44 DE CIND SE CUNOSC. Special am scris cu litere mari ca sa se observe.
Parca mi-au mai trecut nitelus emotiile.
Si mai cunosc si alte amanunte in legatura cu casatoriile mixte. Cine vrea sa stie detalii sa dea o strigatura.
Locuin in Nazareth Illit. Nu departe de Lilach. De Haifa. Am vizita chiar si Gradinile Bahai.
Nu sint prea tinara , nici eu si nici sotul.Fata intre timp s-a maritat si are deacuma 2 fete frumoase. Ginerele este si el tot din Romania, deci limba de comunicare intrre cele 2 familii inrudite, este, slava domnului. Fetele, au 6 si respectiv 2ani si jumatate. Vorbesc romaneste si ivrit.Fata a facut facultatea aici, la Haifa. Este meandes tuchna, sau mai pe romaneste, inginer programator. Lucreaza la Carmiel, ca sefa de proiect.Este foarte apreciata. Baiatul este bijutier. Are impreuna cu familia lui un magazin de bijuterie la comanda. Cam atita despre familia noastra mare.
In ceeace priveste Israelul, o tara mai frumoasa ca asta, n-am vazut. Fiecare drum cu masina ni se pare altfel, de fiecare data mai frumos,Am vizitat si noi, pina mai acum 2 ani, toata tara, de la un cap la altul. Avem poze multe si frumoase. Poate o sa reusesc sa le pun pe un album sa le vada toata lumea.
Pupici pentru toata lumea si nici nu stiti cit ma bucur ca am reusit sa dau peste asa un forum.

Mergi la inceput

Hatima Tova, fetele! Am si eu o intrebare despre sarbatorile evreiesti: care sunt sarbatorile care urmeaza pana la sf anului, ce inseamna ele si ce se pregateste de mancare? Ce inseamna Yom Kipur mai exact si ce se mananca dupa ce se termina?

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dalia946

Gmar hatima tova !
Pentru toata lumea.
Nici nu stiu cu ce sa incep. Mai intii .............
Mama , ce emotionata sint.
Am dat de forumul asta din intimplare. M-am bucurat foarte mult pentruca ma intrebam in sinea mea, daca noi cei din Tara Sfintta, nu sintem in stare sa avem un forum unde sa putem vorbi in limba tarii de unde am venit.
Am aliat in Israel in 1989 pe 16 februarie. Eu sotul si fata. Eram la acea vreme la niste virste destul de critice. Ma refer la mine si la sotul meu. Fata avea o lume noua in fata ei, si putea realiza cele mai nebanuite vise. Mai ales ca am facut alia numai din cauza ei. Bebi, intreba daca stie cineva de casatorii mixte di daca au rezistat. DA, EU STIU SI AU REZISTAT 41 DE ANI LEGAL SI 44 DE CIND SE CUNOSC. Special am scris cu litere mari ca sa se observe.
Parca mi-au mai trecut nitelus emotiile.
Si mai cunosc si alte amanunte in legatura cu casatoriile mixte. Cine vrea sa stie detalii sa dea o strigatura.
Locuin in Nazareth Illit. Nu departe de Lilach. De Haifa. Am vizita chiar si Gradinile Bahai.
Nu sint prea tinara , nici eu si nici sotul.Fata intre timp s-a maritat si are deacuma 2 fete frumoase. Ginerele este si el tot din Romania, deci limba de comunicare intrre cele 2 familii inrudite, este, slava domnului. Fetele, au 6 si respectiv 2ani si jumatate. Vorbesc romaneste si ivrit.Fata a facut facultatea aici, la Haifa. Este meandes tuchna, sau mai pe romaneste, inginer programator. Lucreaza la Carmiel, ca sefa de proiect.Este foarte apreciata. Baiatul este bijutier. Are impreuna cu familia lui un magazin de bijuterie la comanda. Cam atita despre familia noastra mare.
In ceeace priveste Israelul, o tara mai frumoasa ca asta, n-am vazut. Fiecare drum cu masina ni se pare altfel, de fiecare data mai frumos,Am vizitat si noi, pina mai acum 2 ani, toata tara, de la un cap la altul. Avem poze multe si frumoase. Poate o sa reusesc sa le pun pe un album sa le vada toata lumea.
Pupici pentru toata lumea si nici nu stiti cit ma bucur ca am reusit sa dau peste asa un forum.

Bine ai venita, dalia!

Sper as te simti bine aici cu noi. Eu vreau sa stiu mai multe detalii despre casatoriile mixte: care-s formalitatile daca ma casatoresc civil aici cu el, ce inseamna casatoriile mixte pt copii nostri sau pt fiica mea, cum voi putea sa-i schimb si ei numele (catalina nu are numele tatalui in certificat). Apoi sunt asa de dezorientata in privinta studiilor mele, cum o sa le echivalez. Eu lucrez la banca , am experienta 10 ani pe operatiuni bancare si arbitraj valutar. Limba ebraica mi se pare usoara si am inceput sa o invat, deocamdata autodidact. Dar vreau sa fac cursuri si nu stiu unde sa ma duc in Bucuresti sa ma interesez. Ufff, sunt asa de dezorientata ca nu stiu incotro s-o apuc. Iar el este incoltit de familia lui care nu vrea sub nici o forma sa ma accepte.

Ma gandesc ca poate nu-mi scrieti ca nici voi nu acceptati casatoriile mixte:(

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dalia946 spune:

Buna dimineata si HAG URIM SAMEIAH pentru toate fetele. Am intrat in sarbatoarea de SUCOT, sarbatoarea corturilor.

Multumesc pentru primire Bebi. Spune cum vrei informatiile pe privat sau pe forum?
am multe si reale .

dalia946

Mergi la inceput

Dalia, bine ai venit pe DC! Sa-ti traiasca frumoasa familie!!!
Lilach, mama si fiul meu sunt membrii corului, eu nu, pt. ca am o voce de plange cerul cand incep sa cant

Mergi la inceput