Bebelusi de ianuarie-februarie 2004 (37)
Raspunsuri - Pagina 9
katalina spune:
Buna dimineata!Multumesc pentru raspunsurile care mi le-ati dat referitor la iaurtel si cereale.Mi-am notat tot, dar tot Robert va alege pina la urma.Eu va citesc in continuare, sunteti tare simpatice la povestit, zilele astea vreau sa va vad si bebelusii neaparat!!!Din cind in cind o sa va mai vizitez, se poate???
La multi ani pt. Tiana Maria!Pupici.
Catalina(2boysmum): Catalin(04.03.1998),Robert(13.04.2004)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paulatudoran/album
Lavv spune:
Buna dimineata, mamici si pitici!
Andrei - sa cresti mare si cuminte si sa ai grija si de fratiorul tau!
Thomas, Andreea si mai nou Tiana Maria
Noi stam in fundelet de 1 saptamana incoace, adica la 8 luni! Si eu ma speriasem un pic. Asa ca nu va impacientati ca vor sta ei cand doresc- e ceva natural, nu?
News: lui Alex, dupa cei 2 dintisori de jos (care nu-s iesiti prea bine) ii iese o LOPATICA sus!!! si ne doare , si gemem cand e sa facem nani , DAR ne place la nebunie (deja) sa scrasnim dintii - e o senzatie noua :-)
As vrea sa va intreb daca bebeii vostri dau din cap?, ca si cand ar nega? Al meu da senzatia ca se rasfata, dar alteori am impresia ca e ceva in neregula. A mai facut asa acum vreo 2 luni, am luat Ca Pharco (iesise Ca mic) si n-a mai facut, o avea vreo legatura?
O saptamana usoara si sa ajungem repede la week-end !
PS: da, suntem vedeta pe reclamamascata la pag.2!
Va pupam,
Lavv si Alex (7 ian. 2004)
http://community.webshots.com/user/lpaun
Andruska spune:
Katalina ce frumos este Robert . Pupicei multi .
Saphir astept reteta de tort !!! Vreau sa fac zilele astea o placinta cu ceapa pe care o mancam des cand eram . Adriana o stie ca a probat-o .
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
saphir spune:
Adriana, am sa scriu reteta de tort preferat a sotului meu
Oala se alege in functie de cate mere se pun la tort si sa incapa blatul de 10 oua.
Intr-o cratita, oala adanca, se ard 8 linguri de zahar si se intinde pe toata suprafata, ca la crema de zahar ars, dupa care se da la racit. Separa, se curata merele de coaja (~6 mari sau 12 mici) si se scobesc la interior pentru a scoate cotorul. Se aseaza in oala iar in gaura unde a fost cotorul se pune o lingurita de cirese amare si una de unt. Apoi oala se baga la cuptor, vreme de 15 minute, pentru a se topi untul si inmuia putin merele.
Se pregateste blatul de tort, din 10 oua -sau mai mic, deinde de cat de mare e oala. (Daca nu stiti cum se face blatul, scriu separat)
Dupa ce cele 15 min au trecut, se scoate oala de la cuptor, se lasa 10 minute la racit, dupa care, peste mere se adauga blatul si se baga la cuptor.
Eu il pun ~1 h 30m, la 120 grade.
and e gata se verifica cu o scobitoare, sa nu se prinda aluat de ea, se scoate si se rastoarna in farfurie, in asa fel incat merele sa fie deasupra. Nu este nevoie sa fie insiropat, deoarece zaharul ars, isi lasa sirop. Se orneaza cu frisca si pofta buna
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
anda141 spune:
Buna dimineata!!!
Adriana, cred ca da, o sa vin la serviciu!! Si imi gasise el si bona...ce dragut e...!!! Mai discutam, insa. Ti-am zis eu vreau sa mai lucrez acasa cat se va putea. In principiu se cam poate, dar eu am nevoie de acte la un moment dat, adica de arhiva si atunci e mai complicat, dar vedem. Cu Albert s-ar putea sa stea sora mea, ea ma mai ajuta cu el cand plec eu si in ea am incredere. Sper sa fie bine, m-am mai calmat. Abia astept sa-mi povesteasca Roxana cum a fost. Asa e cand iti iesi din ritm , dar va trebui sa-i lasam si pe bebei singuri, ce sa facem? Si o sa incerc sa lucrez doar pana la 3 ...as vrea eu....Normal e pana la 5 programul.
Talonete, eu zic sa incerci la un magazin de incaltaminte pentru copii. Nu am auzit , insa acolo cred ca s-ar gasi, sau la orice magazin de copii.Ce chestie...de ce nu le-or fi pus de la inceput? Ca ma gandesc, ca e mai greu de fixat dupa aia.
Ce frumos e afaraaaaa!!! Ia sa mergem si noi sa ne plimbam ca destul o sa stam in casa...
Va pup!!!
Monica si ALBERT EDUARD
(19 ianuarie 2004 )
Album Albert
ad_risnov spune:
Saphir, multumim mult pt. reteta de tort. Cred ca este delicios. Blatul se face ca la pandispan? Poate ar fi totusi bine sa-l scrii pt. incepatorii in ale bucatariei.
Monica, este super ca te poate ajuta sora ta. In cine poti avea mai multa incredere? Toate se vor rezolva.
Am intrebat de talonete pt. ca am gasit niste ghetute super care din pacate nu au talonet. De ce nu le-or fi pus nu pricep. Ma gandeam ca si la farmacie pot intreba.
Lavv, am o prietena al carui baietel are acum 1 an si 9 luni. Cand era mititel facea la fel cu capul: il sucea stanga-dreapta cu o viteza de ne lua pe noi ameteala. El se distra copios de miscarea asta si radea mereu cand face asa. Si mie mi se parea ciudat atunci. Dar sa stii ca nu a fost nimic in neregula si acum e ditamai baiatul sanatos si zdravan.
Katalina, poti sa ne vizitezi cat de des vrei si sa stii ca ne face mare placere. N-am apucat sa vad pozele voastre, dar sigur imi voi face timp.
Sunt tare bucuroasa ca verisoara mea care a stat saptamana trecuta cu Rares s-a oferit sa-l scoata azi la plimbarica. Asa ca din nou am timp sa invat.
Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004
ad_risnov spune:
Ca a scris Andruska de placinta cu ceapa si printre noi mai sunt si gravidutze ( a se citi Saphir), ca sa nu le fie pofta, uite aici reteta:
PLACINTA ALSACIANA CU CEAPA
-faceti un aluat din faina 200 g si drojdie , doua linguri de ulei si 100 ml apa calduta, il lasati sa stea putin apoi dupa ce e gata umplutura il intindeti si il asezati intr-o forma sau o tava unsa cu putin ulei, iese subtire cam ca la pizza; eu am folosit o forma de blat de tort cu diam 26 cm sau tava de praji;
- pt umplutura: ceapa 2 buc, 100 g sunca, 100g cascaval sau brinza, 500 g smintina dulce si 80 g amidon:
500 g smintina ceea ce la ei inseamna smintina nefermentata, cea dulce din care in ro se face frisca; amestecati smintina lichida= frisca cu 80 g amidon alimentar pina nu mai are cocoloase, taiati doua cepe cit de mic va place,
100 g sunca cubulete,
100 g cascaval sau brinza rasa,
puneti condimente care va plac si toata minunea puneti-o peste aluatul aranajat in tava si pe fundul tavii si pe peretii ei!!
puteti sa puneti si ciuperci, porumb samd...
puneti la copt la 200 g timp de 30-40 minute
pofta buna!
merge minunat cu vin fiert si de fapt am uitat: e traditionala in alsacia praji asta cu ceapa cu must, toamna...hai ca imi ploua deja...pupicei
Am scos-o din arhiva personala, dar din pacate, n-am facut-o nici o data. Este tare buna, garantat! Noi am mancat la Andra.
Adriana - mamica lui bb Rares (13feb.2004)
Album Rares
Bebelusi ian.-febr. 2004
Andruska spune:
Adriana ref la talonete cred ca se gasesc la centre specializate unse se si confectioneaza incaltaminte cu talonete gen gheata (asa am purtat eu cand eram mica ptr platfus, insa degeaba ca tot am ) sau vb Monicai la magazine cu incaltaminte ptr copii.
Saphir saru'mana ptr reteta . Am sa o incerc si pe asta. Deocamdata cea de la Adriana imi este mai la indemana si am si invatat-o .
Monica bafta multa cu serviciul . Este greu dar trebuie sa ne rupem la un moment dat de ei, nu?
Te imbratisez si plimbare placuta .
Fug si eu ca s-a trezit parasutistul....noroc ca am fructele gata, papam si fugim afara.
PPPPAAAAAAA
Andra lui Andrei Teodor (18 septembrie 1999) si Matei Daniel (6 februarie 2004)
NIHIL SINE DEO !!!
adlemi spune:
Am revenit!Nu sunt nebuna...Lui Andrei ii ies MASELELE!!!!!!!!!!!!!! Si doctorita s-a crucit!!!!In rest:are 7.200kg si 68 cm!
Atat deocamdata!Fug la treaba!!!!
si o zi minunata si plina de soare!
Adlemi si Andrei(24.02.2004)
Helen spune:
In primul rand ,,La multi ani! (cu un pic de intarziere ptr. ALBERT si ptr ALEXANDRU! si Bineinteles ptr. TIANA MARIA
Ieri v-am citit dar asa de suparata am fost ca nu am putut scrie. Din Octombrie as fi vrut sa merg la serviciu; in plus m-a chemat si sefu' ca a mea colega care a fost operata (v-am povestit cu sarcina extrauterina) va lipsi si luna viitoare.... Deci, ma duc sa-i spun soacramii. Rspunsul vine de la socramiu, mai mult: NU! Motive: de ce sa merg la serv. daca am concediu 2 ani, el are daibet si trebuie servit la masa la ora fixa (de parca ar fi invalid si la o adica nu ar putea sa-si puna singur in farfurie dar e de o comoditate si are niste figuri de nedescris), ca soacramea mai sta si cu o batrana din cand in cand...(vorba aia de acolo pica cate ceva) si in principiu ptr. ei este f greu si solicitant la vrasta lor sa stea cu copilul care mai este si figurant la mancare (au 59(ea) si 61(el) de ani si sincer se tin f binedesi au ceva afectiuni) si etc si etc... Am ramas super masca.... Nu am avut pana acum nici curaj sa ma gandesc la o bona ca sa nu-i jignesc pe ei... o tot tineu cu faze de genul:,, lasa ca meregm cu Cosminel acolo, facem lui Cosminel, ne jucam cu Cosminel... etc...'' si de ani de zile ,, faceti si voi odata, macar un copil cat suntem si noi mai tineri...''.
Doamne Dumnezeule, voi ce ati fi inteles....?!!!!!!! eu inca nu-mi revin si mai rau este ca peste o sapt trebuie sa merg la serv si ce ma fac... Au zis ca sta cu copilul dar numai ,,ocazional si exceptional''. Bineinteles ca ne-am si certat, ca eu nu pot sa tac la o asemenea perversitate si la un caracter de ... tot el imi zice ca nu e de acord sa las copilul cu cine stie cine, adica el ma obliga cunva sa ramn fara serviciu ca vorba aia lor Ceusescu le-a dat serviciu si probabil ca le e greu sa priecepa cum e in ziua de azi...; adica nici cum nu e de acord ... iar sotul meu a tacut... Imi vine sa-mi iau copilul si sa plec in lume...! Eu cu astia chiar am terminat-o, oricum ne aveam bine doar in aparenta ca la ce caracter au nu am putut niciodata sa-i accept dar am zis ca asta e si hai sa fie bine...
Acum ma pun pe cautat dadaca... de parca asta se paote rezolva de azi pe maine, si in plus cum sa las copilul fara o perioada de proba... si sa vad si cat cere ca nici cu banii nu stam prea bine... in fine,....
Darael, cred ca m-am plans de diverse chestii legate de Cosmin sau Danut (cum vrei tu sa ii spui) fara sa fiu prea coerenta - reiau in pic: acum sta in fundulet super bine, si ore intregi daca are chef; sta sigur asa cate putin de la 5 luni si 3 sapt iar de pe la 6 luni si 3 sapt sta fara nici o problema si oricat.... citisem insa ca ar trebui pana la 8 luni sa se ridice in fundulet f usor si din orice pozitie iar asta nu-i prea iese dar persevereaza: adica se ridica pe o parte in cot, apoi in palma si nu reuseste sa se indrepe asa ca se aseza in 4 labe, sat asa un pic dar cade pe burta, si tot asa....Ma ingrijoreaza un pic mai mult ca nu stie nici acum sa se tarasca, sa ia un obiect aflat mai la departare; bun, nu e obligatoriu de-a busilea dar cunva ar trebui sa faca asta - taras pe fund, taras pe burta, rostogolindu-se dar asa la tinta... el zici ca inoata pe uscat, adica pe loc....se rostogoleste e adevarat, ca oricum nu sta o secunda, dar nu la tinta, ce poate face e sa se invarta ca acele la ceasornic, daca ii pun o jucarie la picioare se rasuceste imediat pe burta si o ia dar la distanta de el nu stie cum sa fac si se enerveaza... Cu musculatura sta ok, cred ca prea ok ptr. varsta lui ... e mereu in picioare (cam de la 6 luni)... nu vrea neaparat in brate dar vrea sa i se dea macar un deget sa se ridice si sa stea in picioare, apoi nu mai vrea sa stea intr-un loc ci sa mearga; mai nou si mersul a devenit plictisitor; cu premergatorul alearga si ia curbele cu o viteza de mor de frica...(acum cand scriu, sta in picioare intre genunchii mei si sare, se tot apleca si se ridica... nu are deloc stare)... Ori ptr. ca s-a mai lovit in patut ori stiu si eu de ce, prefra sa se ridice doar tinandu-se de oameni, de obiecte mai putin... Deci, asta spuneam, e in urma rau cu taratul.... si ma mai gandesc ca avand in continuare un tonus muscular mai crescut (se vedea mai mult prin faptul ca nu e si el mai finut: te strange tare de mana, da cu palma in toate obiectele de le bubuie,etc... adica are forta nu gluma...) si sa nu fie totusi problema chiar daca med. neurolog a zis ca e ok... totusi diagnosticul de Hipoxie perinatala a existat si pe ultimul bilant...
Si sa sti ca nu vreau sa-l traumatizez dar e adevarat ca il mai cert si ii mai spun ca ,,NU-I VOIE'' cand improsca cu mancare in toate directiile, cand umbla la prize sau la aragaz, cand reuseste sa intre in baie si sa bage mana in Wc, etc... ce sa fac, sunt obiecte pe care nu le poti muta ca sa nu ajunga la ele...
E ora mesei... revenim!
Helen siDan Cosmin (21 Ianuarie 2004)
Albumul nostru
Albumul comun cu bb-ii de ian-febr 2004