Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Raspunsuri - Pagina 7
corail spune:
Zadi, multumesc de informatii. O sa continui cu injectiile in burta, apoi trec la picioare si maini.
clio spune:
Buna, fetelor!
Sunt noua printre voi si credeti-ma sunt mai mult decat fericita ca v-am gasit.Sunt o viitoare mamica speriata de sarcina(10 saptamani), de medici, de ace si alte ustensile, de nastere, de cum voi face fata rolului de mamica...Cred ca sunt si un pic egoista(si asta o spun vazand cat sunteti voi de entuziasmate ca veti avea bb-i).Eu initial nici nu am vrut sa cred ca mi s-a putut intampla mie, eram disperata si un singur moment de slabiciune din partea sotului meu i-ar fi fost fatal bb-ului meu.Apoi mi-am amintit de momentele in care auzeam din gura medicilor:"Este vorba de infertilitate:ovare polichistice, dereglari hormonale, cate si mai cate..." si atunci mi-am spus:"Dumnezeu mi-a trimis un ingeras!Nu pot fi atat de rautacioasa!"Apoi v-am gasit pe voi, mamicile sau aspirantele de peste tot!Sunteti niste luptatoare!!!Am inceput sa nu mai vad lucrurile atat de negre...Dupa aceea, tot datorita voua am ajuns la dr. Tutunaru( va sunt recunoscatoare -:)este o persoana cu totul si cu totul deosebita)cu o serie de analize facute la o clinica particulara.Dupa aceste analize sunt suspecta de acelasi sindrom de hipercoagulabilitate!Dr. Tutunaru nu a prea avut incredere in analizele aduse de mine, asa ca m-a trimis la Fundeni, la dr. Uscatescu.Astazi am fost sa-mi fac analizele.Am numai fluturasi in stomac de frica!!!Inca sper sa fie ok( mai am o singura zi in care sa sper fiindca vineri merg sa iau rezultatele).Trebuie sa va spun ca nu am absolut deloc incredere in medici (sper ca dr. Tutunaru sa ma faca sa-mi schimb parerea;am doar o consultatie la activ la acest medic).Paranoica de mine, chiar dupa prima consultatie am inceput sa ma intreb cat de bun profesionist o fi!Nu inteleg cum de mi-a prescris un tratament cu Pregnyl(AAAUUU!INJECTII!!!) avand in vedere ca ma suspecteaza de acest sindrom de hipercoagulabilitate!!!Din cate am citit Pregnylul poate cauza grave tromboze la nivelul pulmonar si la nivelul membrelor inferioare!!!Ma rog nu sunt o cunoscatoare si nici nu am avut "capacitatea" sa ma lamuresc la prima intrevedere cu dr. Tutunaru.Poate la urmatoarea intrevedere ma va lamuri omu', daca la prima nu am fost eu capabila sa ma lamuresc.Voi stiti ceva?
BESTUTZA spune:
Monu draga!
Mergi si fa-ti neaparat analizele de sange su urmareste tu , indiferent daca medicul iti da sau nu , asa de amor propriu un timp Quick ca sa vezi acolo cat de regula sau neregula esti!
Draga Clio
Bine ai venit printre noi si felicitari pentru bb! Sa stii c si eu am trait sentimente de nesiguranta la inceputul sarcinii, dar asta pentru ca eram nelamurita in ceea ce priveste diagnosticul, iar de medici nu am ce sa spun si decat sa spun lucruri urate mai bine nu mai spun!
Citeste tot ceea ce au scris fetele in urma si o sa-ti faci o imagine prin ce am trecut fiecare !
Dupa ce citesti tot , sper sa ai rabdarea asta, ai sa vezi ca esti pe un drum bun! Exact acum cand ma conectam la net , fara sa citesc mesajul tau, ma gandeam cat de mult m-a ajutat acest forum si faptul ca dr.Tutunaru avea articole scrise despre acest sindrom pe net , iar modul in care explica se apropia foarte mult de logica mea!
Tare mult as vrea sa te uiti la toate aventurile noastre, ale tuturor si sa vezi ca fiecare am avut o poveste comuna si ne diferentiem doar prin tratament!Zic eu!
Dr.Tutunaru nu este special este mai mult decat special! Si as vrea sa te uiti la Nasterea pe glob unde pacientele scriu despre el! Nu stiu daca exista doi la fel si de fiecare data cand ma gandesc la bb nu pot decat sa ma rog la Dumnezeu ca fiecare om , indiferent de necazul pe care il are sa gaseasca un om bine pregatit si cu SUFLETUL dr.Tutunaru!As putea spune multe despre el si de fiecare data mi se pare , fara sa exagerez ca vorbele se risipesc si minimalizeaza efortul lui!
Por sa iti spun doar ca Spitalul Fundeni mi-a prescris din octombrie 2003 Tromboass diagonsticul alternand SAFL pozitiv, SAFL negativ! Si tot asa! Cand am ramas insarcinata am fost de-a dreptul ravasita! Plangeam non stop! Eram de un an in evidenta la dr.Anca care in momentul in care am fost cu analizele de la Fundeni care aratau SAFL negativ mi-a dat preventiv Clexane!!!! Cu recomandarea de a merge la Fundeni doar daca vreau!! Asa ca am fost in saptamana 7 de sarcina programata la cati medici n-am fost eu in toata viata mea! Peste tot de la internist la generalist si la trei nume sonore ale ginecologiei! Nu pot sa spun ce o fi simtit bb atunci!
La Fundeni mi se spunea ca trebuie sa fac Clexanul daca nu vreau ca sotul meu sa creasca copilul singur! Eram disperata! Aveam sfarsitul de an scoalr care mi-a mai ocupat timpul, bagandu-ma in medii si in alte prostii, dar cand faceam o pauza mi se umpleau ochii de lacrimi! Vorbeam la telefon cu sotul meu din ora in ora ! Uite mi se ridica pielea pe mine cand ma gandesc! Si uite ca acum suntem bine sanatosi in saptamana 21 si crestem si ne miscam in voie si deocamdata suntem bine si asta datorita OMULUI caruia nu gasesc cuvinte sa-i multumesc!
Ne-a chemat la spital , ne-a prezentat metoda lui de tratament in cazul meu, mi-a dat timp de gandire , dar nu prea mult pentru ca - dupa cum am vazut cu cat tratamentul e inceput mai devreme cu atat sansele de reusita sunt mai mari! Aceste cercetari pe sindromul de hipercoagulabilitate le va prezenta la Congresul de la Atena la care va pleca pe 10 octombrie! Sigur va fi un succes la fel ca si celelelte trei inventii pe care le are!
Eu am inceput tratamentul cu Pregnyl cam in saptamana 8 si am facut o serie de 10 injectii , una la patru zile intramuscular! Dupa care am mai facut inca patru ! Dupa o luna si un pic la Fundeni analizele erau perfecte ! Si dr.Uscatescu cand a auzit ca intru in trei luni si nu am inceput tratamentul mai ca nu m-a facut inconstienta! Ma rog trecem peste asta! AM mers la 17 saptamani la dr.Iosup si toate erau in regula ! Cel mai tare pe el il intereseaza fluxurile pe arterele uterine! Raspnsul a fost: "analize superbeton! Ne vedem la 21 de saptamani! "Mi se parea enorm sa nu mai mergem la 10 zile la spital dar... oricum a trebuit sa merg un pic mai repede ca m-am suparat eu tare la serviciu si cred ca am avut ceva contractii si am fost cu gandul sa ma sedeze cumva ca prea ma sensibilizasem! Tratamentul a fost simplu:" Trage linie si socoteste ce rezolvi daca te enervezi!" A fost ca un dus rece! Logic, rational si scurt! Ce medicamente daca nu e nevoie!
Asa, uite povestea mea pe scurt, foarte pe scurt si priveste cu incredere in viitor si "executa"tot ce iti spune ca ai vazut nu e deloc pretentios! Eu de felul meu sunt o persoana tare incarncenata si merg pana dincolo de panzele albe ca sa caut un raspuns, cu greu trec dincolo de parerile mele , care pana sa ajunga pareri adevarate au nevoie de super, super argumente toate insiruite logic, dar crede-ma ca daca imi spune sa fac un lucru il fac fara sa cartesc! Nimic nu zic! Le -am mai zis eu fetelor ca daca mi-ar zice sa ies o repriza la pascut, mi-as lua talanguta si as pleca!
Ideea principala este sa te apuci de tratament, asta in conditiile in care tu esti sigura ca ai plecat pe drumul bun- o conditie esentiala- si vezi care iti sunt rezultatele ! Daca ai dubii intreaba-l! Iti acorda tot timpul din lume !
UIte tu ziceai ca Pregnylul are contraidicatii! Dar existaa vreun medicament fara containdicatii?? Ma uitam la bunca ca isi da cu fenilbutazona parca si sa vezi acolo frate precautii ca nu iti mai vine sa te dai cu nimic si preferi sa lasi sa te doara!
E hai ca m-am intins bine de tot ! Dar stii ca atunci cand am fost prima data la el m-am intalnit cu o pacienta de-a lui care pierduse doua sarcini- acum are o minune de bb sanatos si voios, si o intreba can a venit la el si ea nu am auzit exact ce i-a raspuns , eu eram in faza de palgeam continuu, si el spune : uite aici pacienta constiincioasa a venit la la 7 saptamani! Si acum cand am vorbir ultima oara tot asta mi-a zis!
Uite as vrea sa citesti si si povestea Rebellei care am inteles ca este medic si a avut ceva peripetii cu srcina si care are o bebelusa zglobie datorita dr.Tutunaru!
Te asteptam cu mare drag sa ne mai povestim!
Pupicei pentru cei din burticei!
monu spune:
imi este fricaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! luni ma duc la dr. marti ma duc la fundeni. nu mai ma rabdare. as vrea sa pot sa stau linistita si sa ma gandesc ca totul o sa fie bine, dar nu pot. ma gadesc la injectii, la tratamente, la bb.
in plus stimatii mei colegi sunt raciti/gripati si nu as vrea sa o iau si eu.
monu
kita spune:
Monu pana la urma in evidenta carui dr. ginecolog te-ai hotarat sa ramai?
Clio felicitari pentru bebita.
Iti recomand sa citesti raspunsul Dr. Tutunaru de pe site-ul dumnealui. Din cate scria el acolo diagnosticul de SAFL se pune numai in cazul in care au fost ceva antecedente (gen tromboze/tromboflebite sau pierderi de sarcina in primul trimestru). Am inteles ca tu nu te poti "lauda" cu asa ceva.
Asa ca stai linistita sa nu ii transmiti starea ta de agitatie lui bebe, si lasa-te pe mana unui dr. profesionist.
Corail indiferent de tratamentul pe care ti-l prescriu doctorii iti recomand sa-ti cladesti increderea pe cunostintele si experienta lor. Asa ca daca ei ti-au spus sa faci injectiile acelea, nu amana inceperea lor. Sper ca ai trecut peste etapa aceea cu sangerarea si ca acum totul e OK.
Monip nu am mai auzit nimic de tine in ultimul timp. Asteptam vesti de la tine.
Va pup pe toate, burtici si viitoare burtici.
Kita si samburas 20+4
corail spune:
Draga Kita,
am inceput deja tratamentul cu ass 100 si heparina(Fragmin). O sa merg luni la control sa vedem cum stam.Altceva nu pot sa fac decat sa am incredere in medici si sa urmez tratamentele care mi le dau sa le fac.
Am trecut de faza cu scurgerile, iar pana acum totul este Ok( cu greturile de rigoare).Sa speram ca asa va fi si in continuare!
O zi buna tuturor!
kita spune:
Corail,
Tu ai luat si inainte de a ramane insarcinata Ass de 100? Dr. Badiu a spus ca efectele aspirinei se pastreazacam 9-10 zile in functie de ora la care a fost administrata. Acesta este motivul pentru care eu in ziua in care am inceput sa fac clexane am intrerupt Ass de 50mg, iar control la hematologie am facut peste vreo 12 zile sa se stabilizeze coagularea.
Te pup, sa fii sanatoasa si cu multa pofta de mancare.
Eu cred ca am avut si mai cumplite stari de rau si de la administrarea utrogestanului.
Kita
corail spune:
kita, eu am inceput sa iau ass 1oo exact din prima zi de intarziere de ciclu; eram programata la analize imunologice, exact in ziua cand trebuia sa imi vina ciclul, i-am spus doctoritei ca sunt insarcinata si atunci mi-a spus sa iau ass 100(o jumatate de tableta/zi).Dupa o saptamana m-a sunat si mi-a zis ca trebuie sa imi fac si injectii cu heparina si sa continui si cu ass 100.Asa ca acum le iau pe amnadoua. O sa am un termin pe 14 octombrie si probabli ca atunci o sa imi mai faca analize, sa vada cum stau dupa tratament cu ass 1oo si heparina.
Si eu iau utrogestan, iar primul lucru pa care il fac dupa ce ma dau jos din pat este sa .Sper sa vina timpuri mai bune!
corail
clio spune:
Salutari, Bestutza!
Multumesc pentru incurajari!
Deci dr. Tutunaru nu este adeptul anticoagulantelor!Foarte bine pentru mine!Citisem mesajele fetelor care fac tratamente bazate pe heparina si eram inspaimantata!Eu nu sunt adepta medicamentelor!Prefer sa las natura pe cat posibil sa-si urmeze calea!
Pupicei pentru bb-i!!!!!!
monip spune:
Buna fetelor!
Desi v-am citit mereu n-am mai intervenit pt. ca n-am mai avut nimic nou sa va spun. Eu in general sunt bine si m-am obisnuit cu injectiile.Maine trebuie sa ma duc la Fundeni si mi-e frica de mor.De stresata ce sunt, am visat toata noaptea ca mi-a iesit LA-ul 500 si toata lumea se mira ca tratamentul nu-si face efectul. M-am sculat terorizata.Saptamana viitoare se fac 12 sapt de la UM si trebuie sa ma duc la echo morfologica - alte emotii si acolo.
Monu, felicitari pt. sarcina! Sa fie intr-un ceas bun si mult succes!
Clio, bine ai venit printre noi (desi de fapt nu e chiar asa de bine).Eu nu stiu sa te sfatuiesc ce e mai bine, dr. Tutunaru e un medic super-dragut, si mie mi-a placut de el, iar Pregnyl-ul oricum ajuta la fixarea sarcinii.Dar poate e mai bine sa te mai duci si la altii sa vezi ce spun si ei. Si eu am fost importriva anticoagulantelor, am umblat de am ametit la multi medici din Bucuresti si m-am luat in final dupa parerea majoritatii - ca trebuie sa fac anticoagulant.Acum depinde mult si de valorile analizelor si de varsta ta; mi-a zis unul dintre ei ca la varste mai tinere se poate incerca doar cu aspirina.Oricum nici injectiile astea nu sunt un cap de lume - eu am invatat sa mi le fac singura si nu ma mai dor deloc.
Bafta si numai bine tuturor!