Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=29916" target="_blank">Sindromul de hipercoagulabilitate (3)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=28769" target="_blank">Sindromul de hipercoagulabilitate (2)www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=25026" target="_blank">
Sindromul de hipercoagulabilitate (1)
Oana_B
Raspunsuri
happiestmom spune:
Draga monu,
Dupa nastere, am facut Clexane de 0,40 in spital, timp de o saptamina, apoi inca o saptamina am mai facut Clexane de 0,20. M-ai intrebat daca am avut probleme cit timp am facut injectiile. Nu, cu exceptia faptului ca, in fiecare seara la ora 7, mi se stringea inima la gindul intepaturii. Si asta nu pentru ca ar fi fost dureroase, nu simti nici o durere daca aplici corect tehnica (stringi carnea de pe brat intre degetul mare si aratator - e mai usor daca te ajuta cineva, introduci acul la un unghi de 45 grade si impingi pistonul seringii USOR. La mine dura cam doua minute pina introduceam tot serul si nu ma durea deloc), dar cu toate astea imi tremurau miinile si transpiram din belsug, de parca faceam operatie pe cord deschis.
In legatura cu aspirina, pot sa-ti spun ca, asociata cu un anticoagulant, potenteaza efectul acestuia, avind si ea o componenta anticoagulanta. De ce am luat atit de mult timp? Probabil pentru ca prezentam inca o hipercoagulabilitate, nu stiu, asa mi-a recomandat medicul si cum capatasem o mare incredere in el, am facut cum mi-a spus. Acum nu mai iau aspirina.
Despre revenirea la normal nu stiu ce sa-ti spun. Cind am descoperit ca am SAFL, am inteles ca este o problema de imunitate care nu are legatura cu sarcina. Acum se pare ca nu-i chiar asa, sau cel putin nu in toate cazurile. Nu stiu, o sa ma mai documentez.
Te pup si daca-ti mai pot fi de folos cu ceva, tie sau altei fete, m-as bucura.
BESTUTZA spune:
Salutare fetele dragutele!
Va scriu repede repede ca trebuie sa plec la serviciu si nu mai am cum sa dau de voi-gata s-a terminat...
Monip
Stiu cum e chestia cu increderea...Nici eu nu am avut incredere pana acum cam in nici un doctor..ce-i drept e drept.., dar oricum important e ca acum ai si sa stii, exact cum am mai spus, asta e atat de important in a face un tratament, oricare ar fi el...
Ceea ce e haios e ca eu am gasit trei medici care mi-au zis ca ca trebuie sa fiu mai precauta..pe de alta parte eu se pare ca am o chestie mult mai putin complicata decat voi si nici o experienta-Doamne ajuta- in pierderea de sarcina...Dar uite ca nic nu am facut mai multe investigatii in ceea ce priveste factorul VII, sau deficienta de proteina S...dar asta nu m-a facut catusi de putin diferita in aplicarea tratamentului comun...si aici a fost neregula...
Si mai e o chestie peste care eu nu am putut sa trec cu nici un motiv:mie mi-a zis sa ma duc la Fundeni doar daca vreau!!!...Si se pare ca si cu tine a procedat la fel!! Si uite se pare ca e singurul doctor care face asta!Fetele care sunt la dr.Badiu merg din perioada in perioda si vezi le DOZEAZA anticoagulantul! Ceea ce mi se pare mult mai LOGIC ! UIte , nu ma mai uit in urma dar mis e pare Crisa spunea ca nu i-a putut lucra stomatologul in gura de sangerari - semn ca coagularea se facea greu! Uite eu merg cam la 10 zile si mi se face INR-ul si acolo intalnesc o multime de lume -chiar am ramas uimita - care face aceasta analiza si sunt monitorizati permanent -in general sunt hipertensivi carora li se dau anticoagulante- si sunt intrebati tot timpul ce tratament iau!
Asa ca e dr.Anca e singurul medic pe care l-am auzit ca face un anticoagulant puternic fara sa trimita la monitorizare!
Chiar si tratamentul pe care l-am facut eu, cel dat de dr.Tutunaru a fost monitorizat! In momentul in care am facut echo morfologica si a vazut ca fluxurile pe arterele uterine era in regula mi-a oprit tratamentul! Eu ,eram convinsa ca nu o va faca! Chiar vorbisem ciu o pacienta de a lui care avea sarcini pierdute si SAFL ca o sa duc tratamentul toata sarcina ca si ei i-a dat la fel o serie de 10 , 4 iar 4 si uite asa pana la sfarsit!Cand am fost la control si a zis sa mai merg la el peste o luna, el care ma chema la 10 zile sai sa incetez injectiile am ramas blocata si vazandu-ma m-a intrebat daca nu ma bucur ca flacaul si sarcina merg bine ..A zis sa vin cu echo de 21 de saptamani de la IOsup si atunci vedem ce facem, deci s-arputea ca atunci cand intervin modificari sa imi dea iar tratament!
Happiestmom -doamne ce complicat ! Bine ai venit pe la noi! Vroiam sa te intreb , ai vorbit cu dr.Urleteanu -stiu ca si-a dat doctoratul pe SAFL -povestea tot o membra a forumului DC-Alba ca Zapada- despre expereienta placut ap e care a avut-o cu dr.URleteanu , singurul care i-a descoperit sindromul si a avut-o in supravehere!
Hai va pup si va scriu dupa masa!
Pupicei pentru toti cei din burticei!
happiestmom spune:
Buna fetelor,
Da, Bestutza, sigur ca am vorbit cu dr. Urleteanu. El mi-a confirmat ca exista o anumita dinamica in acest sindrom. Cam atit.
Aveti grija de voi si va doresc ca totul sa fie bine.
monip spune:
Buna fetelor!
Am fost si eu ieri la dr. Urleteanu - din pacate si el este adeptul anticoagulantelor; spre deosebire de altii el are un stil transant si mi-a zis in fata ca in cazul meu nici nu incape discutie sa nu fac injectii ; mi-a zis si el sa iau aceeasi doza - 0.40 si sa-mi bag mintile in cap si sa ma duc la Fundeni chiar daca nu vreau ca alt laborator mai bun nu exista. Si mie mi-a spus ca exista o anumita dinamica in acest sindrom - adica LA-ul poate fi si pozitv si negativ, dar asta nu inseamna ca nu exista.
Asa ca de ieri am inceput sa-mi fac injectii - nu sunt asa dureroase cum imi imaginam eu - e greu doar ca trebuie sa invat sa mi l fac singura si pur si simplu nu pot sa infig acul in mine singura.
Pupici tuturor!
P.S. Am uitat sa va spun ca slava domnului, deocamdata sarcina e bine si la ecografie Iosup m-a pus sa-i ascult cordul...
BESTUTZA spune:
Buna ,buna dragutelor!
Moni, e bine ca te-ai hotarat sa incepi tratamentul!
Deci din cate am inteles dr.Urleteanu trimite si el tot la Fundeni! La fel ca ceilalti care administreaza anticoagulante! Si nu ai ramas contrariata sa vezi ca dr.Anca nu trimitea nicaieri??? L-ai intrebat pe dr.Urleteanu -ai fost la Medsana sau la Sf.Pantelimon?- cam cum se va desfasura tratamentul?Adica atunci cand exista varaitii in sus sau in jos modifica si tratamentul ?
Stai ca stii eu sunt cu intrebarile: l-ai intrebat daca poti sa faci clexanul fara sa te duci la Fundeni? Nu de alta dar eu cand am fost la Tutunaru eram o bomba cu ceas si vazandu-l in cunostinta de cauza l-am intrebat tot ce imi statea in gusa- si razand mi-a spus ca in general ce ii place lui e ca pacientele vin la el informate si ca el trebuie sa completeze putin..Si asta cu facutul anticoagulant 9 luni fara monitorizare l-a lasat cu gura cascata!
Si pana la urma ai ramas la Urleteanu, nu? Orcum din ce ai zis cred ca are o viziune mai pamanteana asupra tratamentului, urmaririi sarcinii si este foarte documentat! Ceea ce inseamna oricum ceva mai multe plusuri!!
happiestmom ce inseamna dinamica asta?? E cred vorba despre activarea imunologica despre care nu se stie nimic , pentru ca e suficient sa spui boala autoimuna si toata medicina stie ca nu ii poate da de cap! E o chestie asa serioasa pentru ca tratamentul in bolile autoimune e unic pentru nu stiu cate zeci de autoimune! Asa cred eu ca atunci cand anlizel o iau pe campii se produce activarea imunologica, tranc tratamentul comun, se retrage activarea, bun efect tratament si gata!
Sa ne spui si noua daca am banuit bine! E ca atunci cand imi iesea mie si noua vaiatii de LA ! Aia cred ca e dinamica BA aparea ba disparea! Si tot asa! Nu e dinamic?La mine a fost un timp asa de dinamica ca mai aveam putin si intram direct la "dinamici" cu hartie[:
Pupicei tuturor!
Zadi spune:
Ce mai fac bebelasi vostri?
Andreea si Moni - obisnuiti-va cu ideea de a face injectii. Nu asta e cel mai greu. E neplacut insa daca ajuta, nu va impotriviti.
Andreea cred ca ar trebui sa te bucuri mai mult de perioada asta, cat esti insarcinata, si sa nu te mai framanti cu atatea intrebari fara raspuns.
Bebelasa mea da din picioruse si simt cand face tumbe in burtica. Noi avem acum 24 de saptamani (de la UM 26 si jumatate).
Am inceput sa am arsuri la stomac. Si sa stiti ca de la farmacie nu ne da nici un fel de medicament, cum de altfel nici medicul. Asa ca daca patiti ca mine, care am racit si de 2 saptamani tusesc, nu prea aveti ce sa luati decat ceai, lamaie, miere, sirop Stodal si cam atat. Nici macar halls sau alte bomboane de supt. E groaznic sa te simi rau si sa nu poti lua nimic. Si inca ceva in perioada de graviditate cea mai banala raceala se acutizeaza si dureaza foarte mult. Asa ca mare grija cum va imbracati zile astea.
Va pup si astept sa mai povestiti si despre bebelasi, ca de analize si injectii suntem toate satule.
Zadi
monip spune:
Buna fetelor!
Zadi, ai dreptate!Cu toata agitatia cu analizele si injectiile nici n-am apucat sa ma bucur !
Bestutza, nu stiu ce motiv as avea sa-l aleg pe dr. Urleteanu - este un medic bun, fara dicutie, dar cam dur cu bietul pacient. Nu este apropiat ca dr. Tutunaru.
Dr. Anca mi-a zis ca pot sa nu ma mai duc la Fundeni pt ca eu i-am zis ca nu mai suport sa merg acolo! Am impresia ca exista niste frecusuri intre ei si dr. Uscatescu,dar ar trebui sa vina si ei cu o alta varianta de laborator, nu se poate ca toti ceilalti sa fie prosti si numai cei de la Fundeni destepti.
Pupici si vorba lui Zadi, sa ne bucuram de sarcina!
monu spune:
fetelor sunt de acord cu ce ati spus pana acum, dar am si eu o ? cine ma juta si pe mine cu un rasspuuuns in legatura cu thromboassul?
nu am avut somn azi noapte si m-am uitat la echo pe care le-am facut in timpul celor 2 sarcini. concluzia: oprirea din evolutie incepea in sapt 6. ma ia cu fricaaaaaa! ce sa fac? daca incep injectiile la 5 sapt este afectat bb - in sens de efecte adverse altele decat oprirea din evolutie?