Sindromul de hipercoagulabilitate (4)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Buna, Monip!
Am 26 ani , dar rezultatul analizelor nu il am .Maine intru in posesia acestui ,,mult asteptat si stresant si traumatizant rezultat". Am inima mica, mica, mica...Eu inca sper ca nebuna sa fi fost o gresala. Nu stiu cum voi reactiona in momentul in care voi afla ca nu a fost o gresala!!!Si-asa am zile in care sunt deprimata, plang fara motiv si zile in care rad fara sa ma pot opri! Sotul meu, bietul de el abia ma mai suporta!

Bestutza, sa stii ca am fost ascultatoare si am inceput tratamentul cu Pregnyl si sa mai stii ca si mie mi s-a spus la Fundeni(desi diagnosticul final nu exista inca):"Cum?!Doar aspirina???????!!!!!"

Pupici pentru mamici si bebici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Salutare tuturor!

Cam astea sunt orele la care mai apuc sa va scriu cate ceva! Si dimineata pana fac ceva ochi!

Clio ,
Chiar daca esti sau nu adepta anticoagulantelor conteaza ca ele sa fie administrate corect si FUNCTIE DE BOLNAV! Oricum ceva e foarte clar: o alimentatie corectainfluentaza in mod benefic nu numai sarcina ci ajuta tratamentul medicmentos in orice boala!
Pe de alta parte , exact cum ai zis si tu natura trebuie sa-si faca treaba ! Exact asta mi-a spus si mie dr.Tutunaru la primele intalniri si exact asta spune si in articolele lui: o sarcina neviabila din punct de vedere genetic nu trebuie mentinuta in mod artificial! E de bun simt!

Acest tratament contine , cred ca ti-a spus si tie ca este imunomodulator si angiogenetic, adica influenteaza pozitiv toate functiile organismului incat acesta sa nu actioneze ostil asupra sar cinii, considerand-o o semigrefa si expulzand-o!Asta e in foarte mare axa tratamentului! Daca sarcina in schimb are defecte in programul sau acest tratament nu mentine o sarcina neviabila!

Deci alegerea e numai si numai a ta!

Uite eu nu pot fi de aceeasi parere cu tine Monip -nu te supara pe mine , te rog- ca trebuie sa asculti de parerea majoritatii! Eu merg pe ideea ca Babes, Cantacuzino, Paulescu nu au facut parte din majoritate! Ei au deschis cai noi in medicina si au tras majoritatea care practica medicina mai departe! Ei au avut acea inuitie de a merge dincolo de ceea ce era batut si stiut!!! Si asta e valabil in orice domeniu si asta da excelenta persoanelor care au facut din meserie pasiune!

Cred ca eu pana in momentul asta sunt exemplul cel mai concludent ca parerea majoritatii medicilor a fost eronata! Nu avusesem nici o sarcina pierduta, nici un episod de hipercoagulare, iar mai apoi sarcina a fost viabila, tensiune normala , chiar un pic subtensiune iar fluxurile pe arterele uterine sunt bune! Sigur in orice moment pot apare complicatii, dar se va actiona in momentul in care problema exista!Nimeni nu contesta ca eu la 7 luni sa am nevoie de anticoagulant dar asta nu justifica inghitirea zecilor de injectii ....

Uite as vrea sa va raspundeti singure la intrebarea pe care mi-o pun eu si careia nu-i gasesc raspuns: LA CE IMI FOLOSEAU MIE PANA ACUM CELE APROXIMATIV 95 DE INJECTII CU ANTICOAGULANT PE CARE MI LE RECOMANDASE DR.ICSULESCU ??????-( pentru mine asa va ramane)

Faceam atatea injectii de-gea-ba si consumam niste bani, si nu putini, ai unor bolnavi care chiar aveau nevoie de tratamentul asta!
Era corect? Era normal? Si asta daca nu exista un om, iesit din randurile majoritatii care s-a gandit un pic mai mult si a avut acea inuitie pe care eu cred ca o au doar aceaia care au iesit de sub clopotul lui Gauss!

Se pot spune multe, dar ceea ce e foarte important in orice alegere este sa ai cat mai multe argumente care sa rezoneze sufletului tau si atunci caile ti se deschid! Este un dar al divinitatii!
Pupicei tuturor si multa incredere in ceea ce faceti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns clio spune:

Eram convinsa ca ati trecut la "nani"...Asteptam sa intru maine pe forum si sa vad ce mai ziceti...Bestutza, ai un talent la scris.

Eu inca nu am discutat toate detaliile cu dr. Tutunaru. Am fost la el o singura data si atunci nu a fost convins ca analizele pe care eu le facusem erau reale.De aceea a lasat subiectul in stand-by, urmand sa discutam la urmatoarea consultatie pe rezultatele analizelor de la Fundeni.Mi-a prescris preventiv un tratament cu Pregnyl, Aspenter,Utrogestan(nu-l suport!!!!!!!) Magne B6 si Acid Folic.
Eu sunt pierduta rau de tot in spatiu!Sunt foarte speriata!Nu stiu de unde si cu ce sa incep, nu stiu cu ce sa termin.Sper ca sarcina aceasta sa ma aduca cu picioarele pe pamant!Nu aveam habar de doctori, de tratamente, de analize, de probleme, de spitale!Si acum...uite problema!!!

Astazi am cautat toata ziulica pe internet materiale despre acest sindrom de hipercoagulabilitate...M-am mai luminat!Si m-ati luminat si voi!!!!Asa am gasit si articolele doctorului Tutunaru.Dupa parerea mea abordarea lui se bazeaza indiscutabil pe argumente logice.Mi se pare cea mai bine argumentata abordare.Pe de o parte aplica un tratament, pe de alta parte ia in calcul firescul naturii umane...Mi se pare relativ usor sa recomanzi o anume medicamentatie pentru o anume afectiune, ceea ce mi se pare greu este sa ai capacitatea sa lasi un pic organismul acela sa se lupte el insusi cu maladia respectiva.Exact cum spune si Bestutza nimeni nu sustine ca peste ceva timp nu va fi nevoita sa-si administreze heparina, insa momentan organismul ei poate lupta...

Va pupic!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Buna dimineata!
HAi ca am facut ceva ochiulani si am intrat sa mai vedem ce mai e nou prin tara!!

Clio draga succes mult azi si nu te speria oricare ar fi rezultatul! EXISTA TRATAMENTN! Nu il chinui pe bb cu spaime ! Si mie mi s-au dat acelasi safturi si stiu ca e greu sa le respecti, dar atat timp cat nu e nimic sigur stai ca la Hamangia si mediteaza! Exact asa am patit si eu ! Pana in martie anul trecut ma duceam la analize asa ca sa mai fac si eu ceva ! Ma simteam bine si pana in toamna auzisem ca am o gramda de boli suspecta fiind dupa anlize de declansarea unui lupus! Asa ca la cate am auzit nimic nu ma mai surprinde! Stii toate astea sunt incercari pe care ni le da viata pentru a o pretui fiecare clipa pe care o ofera! E greu sa te obisnuiesti cu ideea ca esti bolnav de ceva dar cu mult efort sa stii ca gasesti raspunsurile! Stii cum zicea un om de stiinta -nu stiu cine , dar mi-a ramas stampilata chestia asta in cap: "Raspunsurile sunt peste tot! Important e sa pui intrebarile!!"Asa ca ai incredere si vezi ca o parte din raspunsuri s-au prefigurat!

Monu cred ca luni s-au marti ajung si eu pe la Fundeni! Sper sa nu mor pana ajung sus! Glumesc!

Pupicei pentru mici si mari din burticei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

vineri am ajuns direct la spital la dr. Anca deoarece mi-a aparut o secretie vaginala maronie (tocmai in ziua cand in mod normal trebuia sa am CM). am facut progesteronul si si analiza de sange pentru sarcina si au iesit bune. mi-a dat sumamed 2 zile. azi ma duc din nou la control si maine sper sa ma duc la echo sa vad daca bb mai este acolo. nu stiu ce sa mai cred. incerc sa nu imi fac sperante prea multe ca sa nu cad de sus. inca mai am un fel de secretie cand incolora cand galben spre maroniu deschis.
pupici
monu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Speram ca am scapat!
Din pacate, azi-dimineata am aflat ca o sa incep trat. cu Clexane. Imi puteti spune si mie unde gasesc art. dr. Tutunaru despre acest sindrom? Acum am primit si rezultatul analizelor prin fax si mare lucru nu inteleg...Maine ma duc la ginec. si dupa ce discuta cu dr. Uscatescu o sa vad ce am de facut...

pupici

simona, 23 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rebella spune:

simona, atentie mare!

am remarcat ca la un moment dat ai scris ca ai probleme cu arterele uterine (si dr tau nu a reactionat in nici un fel). sincer, asteptam cu inima stransa sa nu ti se agraveze (asa am patit si eu). am avut fluxuri proaste, l-am consultat pe badea si mai apoi pe badiu aratandu-le ca am probleme cu indicii de rezistenta, dar mi-au zis sa stau linistita (de parca linistea mea rezolva problema!!!!). acum imi dau seama ca nu toti doctorii stiu ce sunt aceia indici de rezistenta crescuti si, in lipsa de solutii terapeutice, iti spun ceva, orice, ca sa te linisteasca. iosup vad ca a fost socat ca nu ai luat nici un tratament.
eu l-am anuntat pe tutunaru despre asta si mi-a dat imediat tratament care a dat rezultate spectaculoase. am mai scris despre asta.
poate ca ar fi bine sa te coonvingi cat de informat e dr tau despre problema asta punandu-i cateva intrebari, mai ales de ce nu a remarcat ca sunt probleme inca de la primul tau doppler. din pacate multi dr isi facun nume din cazurile simple, care merg de la sine, si in momentele in care trebuie sa dea niste solutii in cazuri grave, te trimit la altcineva sau "se consulta" cu alti dr. mai "titrati".
iti spun asta pt ca si in cazul meu se pusese problema anticoagulantelor si pt ca nu mi-as dori sa ajungi ca mine cand in ultimele luni imi dadeam cu pumnii-n cap ca am fost incapatanata si nu am inceput tratamentul lui tutunaru mai devreme, si am trait cu frica-n san ca imi pierd copilul. din fericire totul a fost ok pana la urma.
eu sper din suflet sa nu fie grav si in cazul tau. dar ai mare grija. e copilul tau si daca doamne fereste se intampla ceva nu cred ca te incalzeste un dat din umeri sau o replica genul: "am crezut ca..."
in medicina nu merge asa. e in joc o viata.
eu iti tin pumnii sa fie bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

fetelor, am revenit si am inceput in dimineata asta clexanul si sunt ametita. sper sa fie bine.
rebella te rog frumos poti sa imi spui ceva despre tratamentul referior la IR ca am cautat in cap. anterioare dar nu mi-am dat seama care era tratamentul. oricum sunt putin ametita de la injectie.
va pup, monica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Zadi spune:

Buna seara,

monu - nu poti avea ameteli de la clexane. alta trebuie sa fie cauza. tu iei thromboass?

am revazut-o pe micuta mea azi la echo. e super bine. frumoasa mea (dr. eco. teodorescu) avea un aparat nou si a stat mai mult. am inregistrat pe caseta si in seara asta o trec pe CD.

nu i-am vazut fatuca caci avea manutele in fata si nu vroia nicicum sa isi elibereze fata ca sa o vedem. data nasterii se pare ca va fi undeva sf. anului. ceea ce confirma ca data conceptiei a fost 1 aprilie (asa cum mi-a indicat computerul site-ului ca trebuie sa fie ovulatia). eu am tinut cont de data indicata si iata ca a dat rezultat. suntem foarte fericiti ca bebelasa noastra e bine.
voi incerca sa fac ceva capturi cu ea si sa o postez pe site.

va pup pe toate si sa fiti cel putin atat de fericite cum sunt eu.

Zadi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Rebella, multumescmult pentru cele spuse. Din fericire pana acum nu am ce sa le reprosez doctorilor. Imediat dupa ce mi-au iesit ir crescute (in sapt. 9) m-am prezentat la dr. Uscatescu. Primul set de analize (in iulie) a iesit bunicel (cu un mic semn de intrebare). Le-am repetat in septembrie dar dr. Uscatescu nu era in tara sa le vada.
Vineri am fost la eco la dr. Iosup si ieri am fost sunata de la Fundeni. Azi am fost la dr. meu ginecolog care dupa ce a vorbit cu dr. hematolog au stabilit ca voi face Clexane de 0,20 in fiecare zi iar la 5 zile ma duc la dozare la Fundeni.
Din pacate mai am o pb si anume calcifieri ale placentei...
Din cate am constatat azi, am avut si sper sa am noroc de medici buni care sa ma ajute sa fie bine pentru micuta.
Ieri eram tare speriata. Sper ca totul sa fie bine... Am inteles ca desi bebelina mea este in urma cu cateva zile (din pidv al cresterii) faptul ca se misca mai mareu este semn bun.
Te rog povesteste-mi prin ce ai trecut si cum a decurs toata sarcina...

pupici

simona, 23 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA

Mergi la inceput