Sindromul de hipercoagulabilitate (4)
Raspunsuri - Pagina 11
lili1 spune:
Neata fetelor,
Se pare ca sunt noua in clubul vostru, am citit toata corespondenta voastra si la nici una dintre voi nu am vazut rezultate similare cu
ale mele, evident am ajuns si eu la Uscateasca, asta dupa doua sarcini pierdute si asa cum e normal, nu a avut timp sa-mi explice exact despre ce este vorba ci doar mi-a spus ca este vorba de o coagulare rapida si .... c-am atat. Mi-a spus sa ma duc dupa 14 zile
iarasi la dansa, banuiesc ca pt. noi analize si in functie de rezultate sa vedem, clexane sau nu (sper sa nu fie cazul dar stiti cum e ...). Ma scuzati ca intreb dar, cat se da de obicei pt. analizele astea ?
Rezultatele mele sunt O.K. mai putin urmatoarele:
aPTT (26.0-36.0)- 24.5
Thrombin Time BC Thrombin (16.0-21.0 )- 12.80
LA 1 (30.0-51.0 ) - 29.90
va multumesc mult pt. ajutor,
Lili1
clio spune:
Salutari fetelor!
Am fost intr-o "mare pana" de internet aproape doua saptamani. Mi-a lipsit si internetul, mi-ati lipsit si voi! Daca nici astazi aceasta minune tehnologica nu se producea pe teritoriul noii noastre locuinte pline de saci si cutii de toate formele si marimile, rezultate in urma unei mutari, cu siguranta ajungeam direct la nebuni!!!!!!
Unde ramasesem cu povestea mea?!
Suspecta fiind de acelasi sindrom, trebuia sa merg evident la aceeasi dr.Uscatescu. Am fost, m-au intepat ("bampirele" mi-au furat sangele!), dupa care au urmat rezultatele. Cu o singura exceptie(APPT) toate valorile se prezentau ,,not in normal range". Diferentele fata de valorile normale erau insa foarte mici, iar proteina S cu o valoare mult sub limita...M-au chemat peste aproximativ doua saptamani pentru o alta serie de analize privind deficitul de proteina S. Diagnosticul pus de ei a fost:trombofilie. Insa, surpriza mea avea sa vina din faptul ca mi-au spus sa urmez tratamentul cu Aspenter dat de dr. Tutunaru!
"Oops!Stai un pic madame..." mi-am zis mie insami."Nu m-ai intrebat initial de ce iau doar Aspenter?!"
L-am sunat pe dr. Tutunaru si in cateva ore eram cu rezultatele in dinti la Elias.Dupa ce a vazut rezultatele,dr. Tutunaru mi-a explicat cum stau lucrurile cu nenorocita de proteina S si care sunt implicatiile deficitului de proteina S, mi-a spus sa intrerup Pregnyl-ul, dupa care foarte delicat(pentru a nu jigni pe nimeni din lumea medicala) mi-a spus ca ar fi indicat sa refac toate analizele altundeva. Si asa am ajuns in cateva zile la Coltea, unde ce credeti voi,fetelor? Aceleasi analize facute cu putin timp inainte la Fundeni erau de data aceasta super OK(este adevarat ca rezultatul pentru proteina S o voi lua maine sau poimaine). Asta s-a intamplat la diferenta de 5 zile, iar tratamentul urmat de mine a fost acelasi.
L-am sunat iarasi pe Doctorul-Minune care era aproape convins ca analizele facute la Coltea vor fi OK. Eram mai mult decat nervoasa, simteam ca vreau sa-i strang pe toti de gat, sa-i omor...Am ajuns la dr. Tutunaru la sfarsitul zilei, dupa ce am plans pana m-am calmat. Cu calmul care il caracterizeaza mi-a explicat si de data aceasta -pentru a mia oara- cum stau lucrurile (si cu rezultatele analizelor mele si cu lumea medicala).
A ramas sa-i duc rezultatul pentru proteina S(cel de la Coltea, insa eu am fost si la Fundeni din curiozitate pentru ce rezultate voi mai obtine, nu ca mi-ar placea sa merg pe acolo!). Dat fiind faptul ca eu repetam ca un papagal ca nu mai vreau sa iau nici un medicament, dr. Tutunaru mi-a facut hatarul si mi-a zis sa iau Aspenter numai daca vreau,desi a incercat sa-mi explice ca nu dauneaza deloc bb-ului meu. Deci, implicit imi indica sa il iau.M-am mai gandit si am ajuns la concluzia ca ar fi bine sa il iau pentru ca inca nefiind problema elucidata, vreau sa fiu sigura ca bb nu va pati nimic.
In plus, m-a trimis pe 20 octombrie la dr. Iosup. Eu sunt disperata pentru ca nu cred ca nu pot ajunge atunci. Explicati-mi si mie unde il gasesc pe dr. Iosup si care ii este programul ca sa ma hotarasc ce fac inainte de a-l suna.
Pupici multi pentru voi si bebelusii vostri!
monu spune:
fetelor, clrexanul se face numai in mana, in picior nu se face? ca eu deja sunt plina de vanatai pe ambele maini!
UM 06.09.04
Tia spune:
pe dr. Iosup il gasesti la Centrul Medical Unirea (212 05 67/ 68/ 69) sau clinica Diagnosis (231 67 41/ 42)
BESTUTZA spune:
Buna dimineata!!! Eu si bb murim de friggg!!!!E groaznic ! Afara in casa la serviciu e un frig de nu se mai poate!
Suntem imbracati , ca si blindati si astepataam inia o pauzarea de sambata care se anunta cu surle si trambite!
Clio,
Ma bucur tare mult pentru tine ca ai reusit sa ajungi la Coltea! Si eu in vara cand aveam 12 saptamani Tutunaru m-a trimis la Coltea dar intre timp , in timpul tratamentului analizele la Fundeni au inceput sa se normalizeze atat de mult ca toate au intrat in normal dupa ce in martie erau ca ale tale!Ciudatel, nu?
Eu nu am avut norocul sa ajung la Coltea ca la vremea aceea nu toata lumea era chiar asa potcovita cu sindromul!
Dar ceea ce ma mira foarte foarte tare e schimbarea rzdicala a dr.UScatescu! Desi atitudinea ei m-a invins astfel incat nu i-am spus decat de doua ori de tratamentul lui Tuunaru dupa care faceam anliza si fugeam! Si sotul meu era cel care primea bobarnacele , dar ma rog el avea taria sa o mai infrunte si sa dea " vina " pe Tutunaru!
AM vorbit si eu cu el vineri cand am fost la control si mi-a zis ca trimite acum pe toata lumea la Coltea! Eu am mers la Fundeni pentru ca vreau sa am acelasi labortaor si poate invata si ei ca exista bolnavi si nu boli! Si cu mine statul s-ar fi complicat cu un tratament INUTIL care ar fi costat pe luna 9 milioane iar pe de alta parte sa stie ca exista DOCTORI OAMENI ( pentru mine e doar unul singur) care chiar se gandesc la la pcient si actioneaza ca atare!
Tie ti-a intrerupt Pregnylul pentru ca analizele s-au normalizat!! Decinu a aplicat un tratament doar de de draagul tratamentului si a avut in vedere si analizele ! Chiar sunt curioasa ce trataament o sa-ti aplice in continuare! Tie nu ti-a zis de faza cu merel in loc de Aspenter?Vez\i ca i-am scris lui Monu de cum mancam eu merele si pe urma poti scoate usor Aspenterul!
La Iosup nu ti-a zis Tutunaru cum sa procedezi? Esti programta pe 20 ? El pe 23 se intoarce de la conferinta si probabikl ca are nevoie de rezultaatele tale de la echo!
Hai succes mult si vezi sa-i mearga bine bblinului!
clio spune:
Neata, dragelor!
Bestutza, vineri am trait si eu peripetia cu Coltea...Cand l-am sunat pe Tutunaru mai aveam un pic si plangeam in hohote.Abia am reusit sa scot cateva sunete.Nu puteam sa cred ca medicii sunt in stare sa se joace cu niste biete destine(si asta o spun referindu-ma la Fundeni), nu puteam sa accept ca pot exista asa diferente intre analizele facute la Fundeni si cele facute la Coltea...Tutunaru -cred eu -ca avea ceva banuieli din moment ce m-a trimis sa refac totul la Coltea. Oricum cand am ajuns la el nu m-am putut abtine- desi ma calmasem oarecum- si i-am zis saracului om tot ce nu-ti trece prin cap despre medicina romaneasca...A ascultat ce am avut de spus si pentru ca are prea mult bun simt nu a avut comentarii la adresa colegilor de breasla...Desi puteai ghici cu usurinta ceea ce ar fi avut de spus!!!Este un om extraordinar, sunt foarte fericita ca am ajuns la el.Si asta datorita voua .Abia astept sa ii duc rezultatele pentru deficitul acela de proteina S -si pe cele de la Fundeni si pe cele de la Coltea.
In legatura cu echografia pe care trebuie sa o fac pe 20 octombrie la Iosup, mi-a explicat dr Tutunaru cum trebuie "sa procedez"...Nu asta este problema!Problema mea este urmatoarea:el m-a trimis la dr. Iosup pe 20 pentru ca atunci sunt in saptamana 14...Mie mi-ar fi fost mai usor sa merg inca de saptamana aceasta, dat fiind ca sunt in concediu...Pe 20 nu pot ajunge pentru ca abia intoarsa din concediu, nu-mi permit sa plec sa-mi rezolv problemele. In plus, eu nici macar nu am anuntat ca sunt insarcinata...Asa imi trebuie daca nu am luat decizia corecta la momentul oportun(cred ca mi-ar fi fost mult mai bine in invatamant).Tu cred ca stii mai bine, Bestutza!
Spune-mi, te rog, care sunt in general orele la care va cheama dr. Iosup ?!M-ar ajuta mult.Nu vreau sa-l sun si sa bajbai, nestiind cand sa ma duc...
Clio
monu spune:
cine stie poate sa imi raspunda?
1. clexanul se face numai in mana sau burta -(varianta exclusa)?
2. cine face clexane 0,40/zi poate sa imi spuna cum se simte? are ameteli sau alte probleme gen maini amortite sau reci?
3. dupa nastere am inteles ca trebuie sa mai iau 3 luni clexane. pot sa-l alaptez pe bb?
4. luati ceva pentru a preveni osteoporoza care se pare ca ar apare dupa folosire indelungata a clexanului?
am gasit un forum strain cu persoane ca si noi "care se coaguleaza" si care din cate am citit am urma acelasi tratament cu heparina si thromboass. se pare insa ca ele au norocul sa faca investigatii mai amanuntite decat noi.
m-am uitat pe analizele de la sarcina anterioara si am observat o chestie ciudata. in momentul in care imi cresteau valorile la LA1 si aPTT, timpul de coagulare si inca ceva scadeau valorile la proteina S si proteina C. are cineva vreo idee de ce?
va pup
monu si bb
monip spune:
Buna fetelor!
Imi puteti spune si mie daca la Coltea ati facut si anticoagulantul lupic (celebrul LA1) si anticorpii anti beta 2 glicoproteina?Si cum ati ajuns acolo? Ati avut bilet de trimitere? Ca tare as vrea sa ma duc si eu la ei daca se poate, ca dupa cei de la Fundeni sunt din ce in ce mai bolnava..
Monu draga, iti pui prea multe intrebari. Injectiile se pot face si in picior, nu numai in mana (dar si acolo te invinetesti); am auzit si de burta, dar eu una n-am incercat.Cu osteoporoza, eu n-am auzit decat ca ar fi tot un anticoagulant care ar produce asa ceva bb-ului, dar nu era vorba de Clexane.
Si eu mi-am facut 8 injectii cu 0.40 si dupa primele ma simteam cam rau, in sensul ca eram cam agitata,imi batea inima mai tare...doctorii n-au recunoscut ca e de la doza, dar au acceptat sa-mi fac la inceput de 0.20 daca n-o suport pe cea de 0.40. Evident ca la inceputul sarcinii m-au gasit si pe mine cu deficienta de proteina S , dar ginecologul mi-a zis ca toate gravidele sufera de asa ceva...
Pupici,
clio spune:
Monip, eu am mers cu o trimitere de la dr.Tutunaru si cu o trimitere de la medicul de familie, aceasta din urma luand-o doar asa ca sa fie...
Eu mi-am facut acolo PT, AP, INR, APTT,R_APTT, FIBRINOGEN, PROTEINA C, PROTEINA S, APCR( sper ca nu mi-a scapat nimic).Ar fi trebuit sa fac si LA + FACTORUL HAYDEN. Din cate am inteles LA nu il poti face acolo, iar in privinta FACTORULUI HAYDEN am avut noroc cu o doctorita care pe baza trimiterii de la medicul de familie mi-a dus proba de sange la nu stiu ce Institut de Hematologie.
Dat fiind faptul ca valorile analizelor facute la Coltea mi-au iesit in limite normale, nu a mai trebuit sa ma stresez cu altele. Am scapat.
Bafta si tie si fii curajoasa!!!!!!!
monip spune:
Clio, multumesc de informatii. Din pacate, daca nu fac LA-ul inseamna ca n-am noroc - mie doar LA-ul imi iese tot timpul mare , restul sunt acceptabile. Bravo ca ai scapat!