Sindromul de hipercoagulabilitate (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rebella spune:

Simona,
Rezistentele crescute pe arterele uterine si sindromul de hipercoagulabilitate nu prea au nimic in comun. Nu cu clexane (care este anticoagulant) ti se vor ameliora indicii, ci cu un vasodilatator. Asta am inteles eu anul trecut de la Tutunaru, si pare foarte logic. IR-urile reflecta modul in care se formeaza placenta, care este organ fetal, nu? Aceasta e si motivul pentru care se masoara acesti parametrii intr-o sarcina. Prin aceasta placenta se hraneste bebeul tau. Daca nu ii vine sange suficient (pentru ca placenta s-a format defectuos) fatul secreta in sangele tau (de fapt placenta face asta) substante care iti cresc tensiunea arteriala tocmai pentru a creste cantitatea de sange care ajunge la placenta (si implicit la bebe). Acest lucru duce la hipertensiunea arteriala de sarcina si da riscuri majore precum preeclampsia.
Tutunaru asta face: vede la dopplerul de 14 saptamani cum sunt fluxurile pe uterine (IR-ul) si prescrie un tratament daca acestia TIND sa aiba (sau chiar au) valori alterate (poate aici rezida si discrepanta notiunii de "normal" intre el si Iosup). Am inteles de la el ca incepand cu sapt 16 creierul copilului creste foarte mult (de asta si da ulei de peste) si acest lucru forteaza placenta sa isi modifice structura astfel incat sa fie capabila sa sustina aceasta crestere a creierului fetal. Daca in urma tratamentului indicii se normalizeaza totul e ok. Daca nu, se continua tratamentul.
Eu am fost incapatanata si m-am dus tarziu la el, si am avut de tras.
Oricum, si din discutiile care le-am avut cu Iosup, mi-a zis ca cele mai grave cazuri le-a trimis la Tutunaru (indiferent de dr la care erau) si, cu exceptia unuia singur in care era prea tarziu, toate le-a rezolvat cu succes. Inclusiv al meu.
In ceea ce priveste explicatiile gen: aveti o contractie, sunteti stresata, obosita, etc., de asta sunt IR-urile modificate... sa fim serioase. Iarta-ma, dar mie imi suna mai mult a habarnam-ism si nu a competenta. Scuza-ma daca ti se par prea nu stiu cum, dar mie asa mi s-a spus de catre mari dr si era sa-mi pierd copilul daca nu ajungeam la Tutunaru. Acum... tu faci ce crezi. Mi-ai cerut parerea si ti-am dat-o. Cu sufletul deschis. N-ar fi rau totusi sa mergi incognito la Tutunaru si sa-i pui in fata dopplerele facute si sa astepti sa vezi ce spune. Fara alte amanunte. Si poti sa-l intrebi absolut orice. Vorbeste foarte frumos si explicit si daca e nevoie iti repeta pana intelegi. Asa am facut eu si mi s-a parut extraordinar dee logica explicatia lui.
Ah, sa nu uit. Cazul meu (si al altor fete) si modul in care l-a tratat l-a prezentat la Cluj anul trecut la un Congres International si au vrut sa-l premieze. Eu cred ca asta e ceva, nu?
Indiferent de ce alegi, eu iti urez sa aiba Domnul grija de tine si sa-ti lumineze calea. Sanatate multa tie si lui bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BESTUTZA spune:

Salutare fetele!

Dana draga,
Daca ai nelamuriri depre cum se ajunge la spital trimite un PM si iti spun eu pe larg, dar numai cred ca e cam tarziu! TU maine deja sosesti! Mie mi-a zis sa vin vineri cand pot! Bine ca mi-ai zis ! O sa merg dupa masa, cand iese sotul meu de la serviciu pentru ca a facut o pasiune pentru dr si nu rateaza nici o ocazie! Eu pot maine si dimineata pana la 10 si dupa 14, dar dumnealui , sotul nu pooate si asa ca ajungem pe la 18.00 cand stiu ca va fi nebunia de pe lume dar asta e! E lasa ca dupa ce ramai insarcinata ai sa vezi ca te cheama la maxim doua saptamani! Si atunci cu siguranta dam una de alta! Acum e si aglomeratia asta din cauza ca tote pacientele se inghesuie acum, ca doua saptamani o sa fie lipsa! Si asa o sa fie si la intoarcere pana la reglementarea situatiei!

Vezi sa nu iti uit toate analizele si tot ceeea ce ai facut ca e foarte bine sa stie de la inceput! Eu am avut mari retineri , avand in vedere experientele anterioare cand desi mergeam odata pe luna cel putin la control dr. nu-si mai amintea de mine si mi s-a parut normal! Dr dr.Tutunaru tine minte dar sa le ai puse bine ca la un moment dat ti le cere toate vraf!

Monu eu zic ca e normal sa ai reactia asta pentru ca medicamentul e foarte puternic si e normal ca organismul sa nu fie de piatra! Protesteaza si el cum poate !Stii cum e cand ei multa oxacilina sau ampicilina : ai niste arsuri-eu am luat odata 2 la 4 ore si nu-ti spun ce am tras! Imi venea sa vomit numai cand o vedeam!!Asa si cu dumnealui ! Se baga si el in seama! Importante sunt rezultatele!

De dat gratuit se dau clexanele ! Stiu ca si Kita avea aceeasi problema! Doctorii astai de care aud am impresia ca sunt plecati cu pluta pe conducta! A mea dr. cand am venit cu scrisoarea medicala cu primele doze de clexane mi-a dat fara nici un comentariu- ma rog am vorbit noi colateral si se indoia ea acolo , ma rog, ca si dr. tau ginecolog dar nu la dimensiunile alea- nu m-a intrebat nici de salariu ,nici de cat imi trebuie nici de nimic! Astai chiar sunt paraleli?Mie nu-mi vine a crede! Stiu ca mi-a zis ca e sfarsit de luna si imi da parca doar 10 pna la sfarsitul lunii, era in jur de 18 sau 22 iunie si pe urma sa vin la inceputul lui iulie pentru clexanele pe luna urmatoare! Asa ca nu a fost absolut nici o problema!

Joi am fost la Anca mi-a dat si mie clasicul 0,40 cu scrisoarea medicala, vineri am fost la medicul de familie mi-a dat retetaa gratuita pe si si-a oprit scrisoarea medicala si luni m-am dus inapoi la medicul de familie sa ii dau retetaa gratuita inapoi ca nu faceam tratamentul si trebuia anulata scrsoarea de gratuitate!

Uite ca nu ne-a mai scris Crisa ca stiu ca si ei ii daduse Anca si dupa cateva injectii le-a oprit ca s-a simtit rau!

Eu zic ca Monip a procedat bine si cred casa trebuie sa faci si tu! MErgi la Fundeni si fa de 0.20! E cel mai bine! Sa o iei treptat! Poate 0.40 e mult pentru tine! Mai ales ca tu combini si cu thromboass!!

Hai pupici si va mai spun maine seara cum a fost!
Pupicei!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

monip cum te mai simti? ce varsta are bb?
pentru moment bb este bine, nu mai am scurgeri colorate sau crampe. mai am uneori senzatia ca ma inteapa ceva in burta, dar ma gandesc ca este de la faptul ca uterul se mareste. incerc sa stau calma.
monu UM 06.09.2004
"tratamentul indelungat cu clexane duce la osteoporoza". stiti ceva de asta? aveti info?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simonadinca spune:

Multumesc mult, mult pentru ceea ce-mi spuneti...Dar ma dezorientez si mai rau...
Mie mi s-a prescris Clexane pentru ca mi-au iesit prost analizele la Fundeni...
Nici eu nu sunt prea lamurita ce am dar abia astept sa ajung marti la d-na dr. Uscatescu sa vad despre ce este vb.
Eu am observat ca dr. Tutunaru stabileste un trat. doar dupa eco cu IR proaste...
Eu am nu numai IR proaste dar am si rezultate proaste la analize facute la Fundeni.La care se mai adauga si o placenta cu calcifieri...

Deja sunt tare in ceata...Nu sunt bune Clexane (sapropo, ca dau o graoaza de bani pe ele si le-am gasit f. greu)?

Un week. superb si multa sanatate!
pupici

simona, 24 sapt.
dr. Radoi, Municipal, CEZARIANA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

Bestutza, multumesc pentru ajutor dar m-am descurcat bine si am ajuns repede la spital.
Intr-adevar este un medic super, mi-a explicat pe larg si mai ales pe intelesul meu ce crede el despre faptul ca am pierdut atatea sarcini.S-a uitat pe toate analizele mele, eu am un dosar intreg.Mi-a dat sa fac un echo la Iosup , la care am si fost ieri si totul este foarte bine din punct de vedere genital, nu am nimic totul este foarte bine ovarele sunt bune, fara chisturi, uterul este bun,trompa este buna, fara inflamatii.
Am fost si la un medic homeopat la care m-a trimis tot Tutunaru si mi-a dat niste pastilute sa iau si eu si sotul meu.
O sa mai merg la el dupa ce se intoarce in tara.
Sunt super multumita ca am ajuns la el.

Dana

Mergi la inceput

Draga Dana,

Bravo! E bine ca toate sunt in regula din punct de vedere al structurii si functionalitatii!Important e ca de acum incolo sa fii foarte atenta la ceea ce faci si sa iei in calcul tot ce iti spune! Adevarul e ca e foarte atent si ai sa vezi lucrul asta pe parcursul sarcini!
Vineri am fost si eu la el cu analizele de la Fundeni, am vorbit iar de sindrom si a zis ca ne mai vedem peste o luna ca din punctul lui de vedere si din ce a iesit la analize eu am o sarcina normala! Culmea acum e normala si la inceput ma chema la 10 zile la spital! Dar el modest nu spune ca am o sarcna normala datorita lui Dumnezeu si lui!! Dar asta e! El stie ca va primi inmiit ceea ce da!
Si deci semnalul a fost sa te apuci de treaba dup[a tratamentul homeopat, nu?
Si pe urma sa faci tratamentul lui sau mai vede ce se intampla in uram analizelor?

Monu ce faaaci?
Ti-au dat pana la urma tratamentul gratuit?? Si l-ai gasit? Cum te simti?
Pupicei tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dana p. spune:

O sa mai vorbesc cu el dupa ce se intoarce in tara ce sa fac .
I-a mai dat si sotului meu sa repete spermograma la o doctorita de la Spit. CFR 2 dar nu am apucat sa o faca acum cand am fost in Bucuresti si asta ramane pe data viitoare cand o sa mai vin acolo.
Eu i-am spus ca vreau sa fac inseminare artificiala si a fost de acord cu mine, ca in felul asta elimin posibilitatea sa se prinda vreun spermatozoid cu forma morfologica anormala.
Totul e ca doctorita de la inseminare sa vrea sa-mi o faca , pentru ca spunea ea dupa ce s-a uitat pe filmul de la HSG ca este putin trompa cam obturata.
O sa vorbesc si cu Tutunaru sa vad ce-mi spune si el , daca este riscant sau nu, ca sa fac o extrauterina pe trompa.

Dana

Mergi la inceput

Mergi la centrul de fertilitate de la Filantropia? Si dr.Tuutnaru asa a zis ca e mai bine ? Nu faci tratamentul homeopat, vedeti spermograma - pentru ca in urma tratamentului sa stii caca poti avea rezultate la care nici nu visai si pe uram incerci normal?
INcercati amandoi un tratament homeopat si pe urma vedeti care sunt rezultatele!
Eu doi ani am facut tratament pentru rana de col si chisturi, pentru ca asa am fost eu incapatanata si n-am vrut sa faca dumnelaaor experimente pe mine cu anticonceptional care de care mai noi si mai "hormonoase" si uite ca nu a fost in zadar! Ferilitatea a fost la supercote de evenimentul s-a produs in afar perioadei in care trebuia " lucrat" !
si succes mult !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

salutare fetelor,
am inceput clexanul. nu pot sa il iau gratuit, dar il pot cumpara si apoi sa fac demersurile necesare pentru decontare. e ceva decat nimic! fac injectii zilnic si ma invinetesc de fiecare data. in primele zile mi-a amortit mina, spatele sau piciorul. uneori seara stau sa ma gandesc daca aritmia mea poate fi afectata de clexane. dar pentru moment totul este ok dar nu pot sta calma si ma gandesc la tot felul de prostii. bb este cuminte si sta la mami in burtica. ieri m-a durut putin burta dar am inteles ca este normal deoarece creste uterul. sau se ridica? in fine.
am si eu cateva nelamuriri: - ce se poate face pentru a preveni osteoporoza de la uzul indelungat de clexane?
- heparina nu trece prin placenta, dar dupa nastere nu se stie sigur daca poate ajunge la bb prin alaptare. deci.. mai avem voie sa alaptam?
- pentru cine face clexane 0,40 mg/zi cum va simtiti? efecte secundare? eu le fac de aproximativ 1 sapt.
fetelor, nu mai am rabdare ! vreau sa il vad mai repede pe bb!!!!!!!!!!
PS. Bestutza, te rog frumos poti sa imi mai explici si mie exact cum papi tu merele (cant. etc?) te roooooooooog!
va pup
monu UM 06.09.04

Mergi la inceput

Salutare!
Monu,

La inceputul sarcinii Tutunaru mi-a zis sa iau cate un Aspenter in fiecare zi! Eu capoasa cum ma stiti stiam eu ca aspirin a asta are un si alta si am zis ca o iau doar daca e absolut si absolut nececesar! Nici el nu era prea convin de utilitea ei expresa asa ca m- pasuit si mi-a zis sa ingurgitez mere care contin o substanta asemanatoare aspirinei! Asa ca mncam l mere depaseam 5,6 ! Plus ca eu trebuia sa beau si ceaiurile pe care le incepusem cu doua luni ininte de sarcina ! Asa ca s alea si amere si ceva mancare era deja mult! Asa ca dupa ce mi se urase de atea mere , le-am facut suc! A fost cam aiurea ca prin iunie , iulie nu prea mai erau mere si nic din alea de la turci, de alea olandeze nu mai zic ca nici nu vroiam sa aud , noroc cu unele poloneze care aratau a mere de la noi! Si tot asa luam vreo 5, 7 si le faceam suc! Cu storcatorul! Daca aveam chef le radeam si mancam cu miere , dar asta rar ca mi-era lene sa mestec atea si tot asa gaseaam varinte! Daca mi-era bine intr-o zi si aveam chef, mai ales in zillele de post beam si doua portii de de suc , adica 12 mere! Dar si asta din cand in cand! Cam asta e regimul de mere!

Mie inca nu-mi vine sa cred ca nu ti-a dat medicul gratuit clexanele! Te-ai dus tu cu scrisoare de la Badiu sau Anca si nu ti-a dat???? Nu-mi vine a crede! Da schimba frate medicul de familie! Ca el e de vina!

Mergi la inceput