mama singura
Raspunsuri - Pagina 14
nirina spune:
Nordy,
Distractie placuta, mai ales ca se anunta super vreme pentru weekendul asta.
Frustrarile de iubita a unui barbat insurat au avut si un efect pozitiv: am redescoperit ce clipe frumoase poti petrece "singura" in mijlocul unor vechi prieteni.
saphir spune:
quote:
Originally posted by Nordy
.Eu sunt intr-o mare dilema pentru ca imi doresc f mult un copil nu stiu daca ai citit primele mele mesaje ca in feb am avortat de comun acord m-am gandit ca inca nu mi-am dat nici licenta (acum regret)eram si doar de 3 luni si un pic impreuna
Ce nu inteleg eu, este cum poti iubi un om care te impinge catre o crima??? Cred ca l-as ura din secunda 2.Eu cred ca astfel de barbati nu sunt in stare sa isi asume o responsabilitate . Daca chiar nu isi mai iubea femeia, divorta si mergea mai departe intr-o relatie cu tine...dar asa ii convine sa se ascunda in spatele fustelor nevestei si sa se distreze sambata seara cu tine.
Nu pot concepe ca o persoana care iubeste o alta, decat cea cu care are un act, nu poate face nimic pentru a fi cu persoana iubita.
Astia sunt niste lasi...
Saphir si Amos Daniel (26.02.04)
Bebelusi de ianuarie - februarie 2004
...si pozele noastre
casandra spune:
Nirina, iti inteleg perferct durerea, si pe a ta si pe a lui. Cred ca voi nu sunteti impacati cu voi insiva pentru ca nu ati fost convinsi ca despartirea e buna pentru voi. Eu stiu ca daca esti in iad, trebuie sa treci prin el. In astfel de cazuri, e greu sa treci singur, trebuie sa vorbesti cu cineva care sa stie sa te ajute. Eu iti recomand sa vorbesti cu un psiholog, care a studiat psihicul uman, sau cu un preot, daca esti credincioasa. N-ai idee cat de mult conteaza. Sau, daca nu poti sa faci asta, incearca sa iti analizezi viata, gaseste ce e bun in ea, concentreaza-te pe aspectele pozitive, incearca sa schimbi perspectiva.
nirina spune:
Casandra, multumesc pentru sfat. Vreau de mult sa "incerc" un psiholog, dar nu e usor de gasit in Bucuresti. Oricum, asta nu-i o scuza, n-am fost eu suficient de hotarita.
Si mai ales multumesc ca ai incercat sa intelegi despre ce este vorba. Majoritatea se grabesc doar sa condamne.
georgianab spune:
Nirina, nu le-o lua in nume de rau fetelor care s-au grabit sa condamne. Marea lor majoritate sunt casatorite si cu copii si primul impuls a fost sa se puna in situatia sotiei parasite mai degraba decat al amantei. Situatie care, cele care au trait astfel de momente, iti pot spune ca e foarte greu de suportat.
Concluzia, zic eu, e ca-i pacat sa va lasati folosite in felul asta. Daca acesti barbati va iubesc cu adevarat si daca casniciile lor nu mai au nici un viitor atunci e randul lor sa faca pasul urmator. Eu asa i-as spune unui astfel de individ: te iubesc, am sa te astept, dar rezolva-ti problemele, nu ma injosi pe mine ca femeie intr-o relatie clandestina.
nirina spune:
Georgiana,
Povestea mea e veche si eu am avut norocul sa am ceva prieteni adevarati care mi-au fost aproape, m-au ascultat si mi-au impartasit din experientele lor (unii sunt casatoriti de mult timp cu aceeasi femeie, altii sunt la doua nevasta). Mama mea nu stie nimic, dar cred ca s-ar fi suparat foarte tare si de aceea am ales sa nu-i spun. Recunosc ca am avut o umbra de invidie cind cineva de pe acest site (scuze, nu-mi amintesc numele) a povestit cum s-a sfatuit cu mama in aceasta privinta.
Ideea este ca eu mi-am spus povestea pentru Nordy. Este si ea un om, si dupa ce ne-a povestit ceva din viata ei toata lumea a condamnat-o. Nu cred ca avea nevoie de asta. Imi amintesc in ce stare de disperare eram eu.
Cred ca un lucru bun au facut fetele care sunt mame singure si i-au explicat cam ce inseamna asta. Ca nu-i usor deloc.
Decizia este oricum a ei. Dar inversunarea de care multa lume de pe aici a dat dovada nu cred ca foloseste cuiva.
georgianab spune:
Nirina, s-ar putea ca si inversunarea sa foloseasca la ceva. Macar la a scoate in evidenta ca genul asta de relatii aduce multa suferinta de ambele parti.
Si poate fi o capcana la mijloc pe care unii nu o vad. E mai usor sa ai o amanta sau sa fii amanta decat sa fii casatorit(a). Dupa ce-l desparte de nevasta si traieste cu el, amanta s-ar putea sa-si dea seama ca e un barbat ca oricare altul. Am sa te fac sa razi, dar ar putea sa descopere ca-i miros picioarele, ca sforaie, ca nu se barbiereste in fiecare zi, ca daca-l mananca "undeva" o sa se scarpine in fata ei cu un ranjet triumfator si satisfacut, si ca n-are chef sa dea cu aspiratorul ca e meci la tv. Iar el o sa descopere ca dimineata, cu ochii umflati de somn si cu parul valvoi, nemachiata , ea nu mai e asa de atragatoare. Si ca poate nu-i nici asa de gospodina ca mama lui.
Si la tabloul asta idilic se aduga o pensie alimentara, o "fosta" care poate fi foarte deranjanta, o soacra care nu-i va ierta ei ca a despartit-o de nepoti si ce-i mai grav unul sau mai multi copii care nu pricep de ce mama si tata nu mai stau impreuna si cine e tanti asta care e mereu cu tata.
Si as putea sa mai insir inca un milion de motive pentru care relatiile astea nu sunt bune, dar m-am intins prea mult.
Oricum nirina, curaj, fruntea sus, chiar daca doare, cel putin pentru moment eu zic ca ai luat o decizie corecta si nu-ti va fi rusine sa te privesti in oglinda sau sa-i infrunti pe ceilalti.
Mihaela R spune:
quote:
Originally posted by nirina
[br Pentru ca atractia era foarte puternica, am cedat , crezind totusi ca o sa pot incheia relatia asta cind o sa vreau eu. Si ..asa a inceput....
Nirina,nu vreau sa ma napustesc asupra ta, nici sa jignesc pe nimeni, ceea ce nu pot sa inteleg e cum pot accepta unele femei astfel de relatii. Repet, fara a jigni pe nimeni si fara a arunca cu rosii. Mai ales ca la inceput, dupa spusele tale, nu aveai intentii serioase, credeai ca o poti "rupe" cind vrei...Dar nu stiai nimic despre casnicia lui, despre viata lui, pur si simplu nu ti-a pasat despre cealalta femeie - sotia- .Nu se numeste asta egoism?
Tot tu mai spui ca sint multe casnicii in care nu mai exista sentimentul, ca oamenii stau impreuna pentru copii, etc.
Tu, ca amanta, sau, ma rog, sa vorbim la cazul general: o amanta poate "baga mina-n foc" ca iubitul ei nu mai are nici un sentiment pentru sotie?
Si, in alta ordine de idei, tot tu afirmi ca nu ai vazut casnicie care sa se termine deodata, etc. Dar de barbati care sint bine mersi acasa, nu au ce le reprosa sotiilor, dar nu se pot abtine sa nu aiba, pe linga neveste, si o alta "fusta buna" de prin preajma? Repet, nu fac referire directa la nici una din persoanele care a postat mesaje la acest subiect, si nici nu vreau sa jignesc. Sint niste intrebari pe care ti le adresez pur si simplu pentru ca, in unele cazuri, nu iti dau dreptate, si vreau sa ma luminez eu.
Si, referitor la cazul lui Nordy, fetele au facut referire la situatia ei - de amanta- pentru e in strinsa legatura cu ce vrea sa faca ea - parerea mea. Nu a fost pusa in fata faptului implinit, sa fie mama singura, si se punea problema daca copilul va avea un tata sau nu, daca ma intelegi.
V. Erica spune:
salut fetelor,
tot urmaresc subiectul asta si ... hai sa-mi dau si eu cu parerea. Au fost cateva idei lansate (scuze, n-am retinut autorii)cum ca - vezi Doamne - Nordy ar fi bine sa nu renunte, ca amantul n-ar fi chiar de condamnat si dac-ar fi avut o casnicie fericita nu se ajungea sa aiba o relatie (sau altfel spus daca o casnicie e implinita si fericita nu se poate intampla asa ceva), ca intre Nordy si amant ar fi mare potriveala (care ar sugera ca intre el si nevasta n-ar fi fost)... Eu nu pot fi chiar asa transanta:
1. cu Nordy nu sunt de acord ca s-a implicat in relatia asta dar, poate ca e vorba de-o ratacire, de o chestie fixata in subconstientul ei de mult timp - poate din copilarie - care o face vulnerabila la o astfel de relatie sau altceva pe care-l poate descoperi autoanalizandu-se sau cu ajutorul unui psiholog (cum bine a spus cineva): subiectul e f. sensibil, insa o felicit daca-si pune intrebari legate de viitorul relatiei (copilul presupune viitorul care ar lega-o definitiv de amant, chiar daca acesta ramane langa nevasta), si ajungem la
2. nu e bine sa faca un copil cu acel barbat: subscriu si eu argumentelor aduse in privinta asta pe forum, si adaug ca daca l-ar face ar avea sanse 99% sa sufere atat copilul cat si ea. Daca tipul divorteaza si sta cu Nordy, ei ii va fi greu sa treaca peste conexiunile inerente cu fosta familie, care o vor uza si o vor epuiza in timp, cu toata `dragostea mare` care e acum(e inevitabil, atunci cand unul din parteneri are un `trecut`). Daca tipul va ramane cu familia sa actuala, chiar si dupa nasterea copilului, va obosi sa tot alerge intre doua case, sa faca fata la doua randuri de responsabilitati, iar nevasta poate afla si ea (e greu de ascuns o relatie extraconjugala si un copilas) si=i poate face zile negre chiar daca nu divorteaza.
3. Fetelor care aveti o astfel de relatie,cu un barbat insurat, va propun sa va ganditi la urmatoarele:
- nu puteti fi voi atat de sigure ca va potriviti atat de mult cu respectivii: e usor sa afirmi asta dupa cateva nopti de `amor nebun`, altfel decat acasa, dupa cateva plimbari sub clar de luna care tocmai de-aia au farmec pt ca nu sunt cu nevasta, dupa cateva alinturi extraconjugale pe care nevasta ocupata cu BB uita sa le mai adreseze etc. Sunt barbati pe lumea asta care se plictisesc de aceeasi mancare de-acasa - desi nu-i rea si le place in genere - vor sa mai incerce si altceva. Si pentru ca incepe sa le placa noul fel de mancare, fac orice ca sa va convinga ca sunteti unice pt ei (ceea ce ar parea ca si cred, dupa cat sunt de vrajiti de noile arome). Sigur ca exista si casnicii in care partenerii nu se potrivesc, dar nu puteti sti voi asta niciodata si nu merita sa riscati. Daca n-ai fost casatorit si n-ai gustat din binele si greul convietuirii in doi, n-ai de unde sti cum este. Nu poti aprecia tu, din afara, cat de trainica este o casnicie, chiar daca una din parti, robita de noul pe care-l reprezinti,te-ar face sa crezi ca scartie. Chiar daca cei doi ipotetici soti s-au iubit cu pasiune si s-au casatorit; dupa niste ani, iubirea intr-o casnicie e influentata de rutina (bat-o vina!), care v-ar paste si pe voi, fetelor aflate in situatia lui Nordy, daca ati ajunge sa stati niste ani buni langa fostul amant, daca i-ati face un BB, trecand prin toate `ponoasele` sarcinii, maternitatii etc. Orice om are momentele lui,si bune si rele, nu vreau sa filosofez acum, nici sa-i scuz pe cei care calca stramb (care pan` la urma, vor sa schimbe un pic decorul, eventual pot merge la biserica, se spovedesc, executa canonul, si-o iau de la capat in casnicie).
Pt fete este mesajul meu: in vreme ce ei se distreaza grozav, voi mai pierdeti niste ani din tineretea voastra. (Desi par f. veridici cand se lamenteaza ca va poarta o iubire egoista, ca va vor numai pt ei etc, ascund de fapt teama ca li se va lua prajiturica.)Acesti ani, i-ati putea folosi cautand intr-adevar omul langa care va puteti implini.
Si, vreau sa va mai `spun` ceva: mi-e mai usor sa inteleg o femeie careia `i se pune pata` pe un ins casatorit, culege fructul oprit si-apoi ii spune `pa, du-te la nevasta si copii`, decat una care-i pune casnicia, relatia cu copiii etc in pericol, cramponandu-se de o relatie falsa si complicandu-si cu buna stiinta viata.
Sper ca nu s-a simtit cineva lezat, daca da, imi pare rau - nu asta fost intentia mea. Pupici si numai bine tuturor.
Dana
slakje spune:
Dana draga te felicit, dupa parerea mea ai perfecta dreptate!.Nici eu nu am vrut sa o jignesc pe Nordy dar mai bine sa o jignesc eu acum decat sa-si nenoroceasca singura viatza si mai tarziu sa se dea cu capul de pereti ca ce bine era de statea pe fundul ei la 27 de ani toata viatza inainte sa iubesti, sa fii femeie, fermecatoare, sa gasesti barbatul bun si sa intemeiezi o familie.
Te pup,
A.
quote:
Originally posted by V. Erica
salut fetelor,
tot urmaresc subiectul asta si ... hai sa-mi dau si eu cu parerea. Au fost cateva idei lansate (scuze, n-am retinut autorii)cum ca - vezi Doamne - Nordy ar fi bine sa nu renunte, ca amantul n-ar fi chiar de condamnat si dac-ar fi avut o casnicie fericita nu se ajungea sa aiba o relatie (sau altfel spus daca o casnicie e implinita si fericita nu se poate intampla asa ceva), ca intre Nordy si amant ar fi mare potriveala (care ar sugera ca intre el si nevasta n-ar fi fost)... Eu nu pot fi chiar asa transanta:
1. cu Nordy nu sunt de acord ca s-a implicat in relatia asta dar, poate ca e vorba de-o ratacire, de o chestie fixata in subconstientul ei de mult timp - poate din copilarie - care o face vulnerabila la o astfel de relatie sau altceva pe care-l poate descoperi autoanalizandu-se sau cu ajutorul unui psiholog (cum bine a spus cineva): subiectul e f. sensibil, insa o felicit daca-si pune intrebari legate de viitorul relatiei (copilul presupune viitorul care ar lega-o definitiv de amant, chiar daca acesta ramane langa nevasta), si ajungem la
2. nu e bine sa faca un copil cu acel barbat: subscriu si eu argumentelor aduse in privinta asta pe forum, si adaug ca daca l-ar face ar avea sanse 99% sa sufere atat copilul cat si ea. Daca tipul divorteaza si sta cu Nordy, ei ii va fi greu sa treaca peste conexiunile inerente cu fosta familie, care o vor uza si o vor epuiza in timp, cu toata `dragostea mare` care e acum(e inevitabil, atunci cand unul din parteneri are un `trecut`). Daca tipul va ramane cu familia sa actuala, chiar si dupa nasterea copilului, va obosi sa tot alerge intre doua case, sa faca fata la doua randuri de responsabilitati, iar nevasta poate afla si ea (e greu de ascuns o relatie extraconjugala si un copilas) si=i poate face zile negre chiar daca nu divorteaza.
3. Fetelor care aveti o astfel de relatie,cu un barbat insurat, va propun sa va ganditi la urmatoarele:
- nu puteti fi voi atat de sigure ca va potriviti atat de mult cu respectivii: e usor sa afirmi asta dupa cateva nopti de `amor nebun`, altfel decat acasa, dupa cateva plimbari sub clar de luna care tocmai de-aia au farmec pt ca nu sunt cu nevasta, dupa cateva alinturi extraconjugale pe care nevasta ocupata cu BB uita sa le mai adreseze etc. Sunt barbati pe lumea asta care se plictisesc de aceeasi mancare de-acasa - desi nu-i rea si le place in genere - vor sa mai incerce si altceva. Si pentru ca incepe sa le placa noul fel de mancare, fac orice ca sa va convinga ca sunteti unice pt ei (ceea ce ar parea ca si cred, dupa cat sunt de vrajiti de noile arome). Sigur ca exista si casnicii in care partenerii nu se potrivesc, dar nu puteti sti voi asta niciodata si nu merita sa riscati. Daca n-ai fost casatorit si n-ai gustat din binele si greul convietuirii in doi, n-ai de unde sti cum este. Nu poti aprecia tu, din afara, cat de trainica este o casnicie, chiar daca una din parti, robita de noul pe care-l reprezinti,te-ar face sa crezi ca scartie. Chiar daca cei doi ipotetici soti s-au iubit cu pasiune si s-au casatorit; dupa niste ani, iubirea intr-o casnicie e influentata de rutina (bat-o vina!), care v-ar paste si pe voi, fetelor aflate in situatia lui Nordy, daca ati ajunge sa stati niste ani buni langa fostul amant, daca i-ati face un BB, trecand prin toate `ponoasele` sarcinii, maternitatii etc. Orice om are momentele lui,si bune si rele, nu vreau sa filosofez acum, nici sa-i scuz pe cei care calca stramb (care pan` la urma, vor sa schimbe un pic decorul, eventual pot merge la biserica, se spovedesc, executa canonul, si-o iau de la capat in casnicie).
Pt fete este mesajul meu: in vreme ce ei se distreaza grozav, voi mai pierdeti niste ani din tineretea voastra. (Desi par f. veridici cand se lamenteaza ca va poarta o iubire egoista, ca va vor numai pt ei etc, ascund de fapt teama ca li se va lua prajiturica.)Acesti ani, i-ati putea folosi cautand intr-adevar omul langa care va puteti implini.
Si, vreau sa va mai `spun` ceva: mi-e mai usor sa inteleg o femeie careia `i se pune pata` pe un ins casatorit, culege fructul oprit si-apoi ii spune `pa, du-te la nevasta si copii`, decat una care-i pune casnicia, relatia cu copiii etc in pericol, cramponandu-se de o relatie falsa si complicandu-si cu buna stiinta viata.
Sper ca nu s-a simtit cineva lezat, daca da, imi pare rau - nu asta fost intentia mea. Pupici si numai bine tuturor.
Dana