mama singura

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nirina spune:

quote:
Adina Iulia Posted - 19/08/2004 : 14:28:55
--------------------------------------------------------------------------------
Nirina, ai uitat sa mai adaugi un sfat la lista:
Si mai ales asteapta-te in orice moment ca el sa renunte primul! Nu te va anunta din timp, n-ai sa stii nimic, ai sa consideri ca ai o casnicie fericita si intr-o buna zi va veni si-ti va spune: draga mea, m-am indragostit DE ALTA!
Deh, jigodii din astea de barbati sunt pe toate drumurile. Si ce frumos sucesc capul tinerelelor!

Adina

Adina,

Foloseste "Jigodii" doar pentru barbatii pe care ii cunosti tu. Iubitul meu nu se incadreaza in regnul respectiv.
Chiar crezi ca in toate cazurile dragostea tine o viata si numai faptul ca barbatii sunt "porci" sau "jigodii" ii face sa caute pe altcineva?
Si crede-ma ..nu cred in casnicia fericita care se sfirseste peste noapte...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nordy spune:

Nirina,
povestea ta seamana foarte mult cu a mea chiar m-am identificat in aceasta poveste.Eu la fel am aflat dupa cateva zile ca este insurat (mi-a spus el) am ramas fara suflare timp de cateva secunde dar mi-am zis asta e o sa rup cat mai repede.Prima incercare de acest gen a fost cam pe la aproximativ o luna, am stat 2 sau 3 zile fara sa ne vedem dar a fost cumplit ma indragostisem si el la fel, amandoi am crezut la inceput ca este doar o atractie si putem pune capat repede dar nu a fost asa ne-am inselat.Si noi ne potrivim din toate punctele de vedere dar la ce bun.Din cate mi-am dat seama isi iubeste sotia (sau tine la ea),dar cateodata am impresia ca nu e asa am analizat unele lucruri si tin sa cred ca s-a casatorit din interes nu numai material,el s-a casatorit cand actuala lui sotie era gravida in 6 luni....e o lunga istorie aici si nu are rost sa vorbesc despre asta dar daca tot s-au casatorit inseamna c-a existat ( sau exista) si (macar) un pic de iubire nu.Oricum ce mai conteaza acum.Eu sunt intr-o mare dilema pentru ca imi doresc f mult un copil nu stiu daca ai citit primele mele mesaje ca in feb am avortat de comun acord m-am gandit ca inca nu mi-am dat nici licenta (acum regret)eram si doar de 3 luni si un pic impreuna si nu eram sigura ce vreau sa fac in continuare dar tocmai dupa aceea l-am iubit si mai mult.Acum dupa cum vezi am primit f multe mesaje (critici comentarii sfaturi)si le multumesc pentru asta stiu ca decizia imi apartine dar ma gandesc ca daca fac un copil cu el lucrurile nur vor fi chiar atat de simple pe cat imi inchipui eu (am citit multe marturii in sensul asta)si nici nu vreau sa-i am familia pe constiinta (iti dai seama ca nu voi putea fi fericita nici asa).Acum m-am decis sa plec din tara in interes de serviciu pentru 4 luni si poate cand ma intorc....nu stiu ce va fi...de iubit il iubesc f mult si el la fel dar nu se poate.In ultima vreme ne certam des pentru ca am devenit mai rece cu el ( crede ca nu-l mai iubesc)acum sunt total derutata si cred ca timpul e cel mai bun sfatuitor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madadum spune:

eu nu inteleg cum puteti trai cu gandul ca el se duce acasa, isi saruta sotia, fac si pe urma va suna pe voi sa va spuna cat de mult va iubesc! cum puteti sta sambata seara singure gandindu-va ca el isi tine nevasta in brate sau se joaca cu copilul!
nu inteleg cum il puteti accepta langa voi stiind ca vine/pleaca de la alta femeie. voi chiar nu aveti mandria voastra! daca casnicia lor chiar nu mai functioneaza, atunci de ce nu s-au despartit inainte de a va cunoaste pe voi? eu personal nu am nici un fel de consideratie pentru persoane de genul asta

mada

Mergi la inceput

quote:
madadum Posted - 19/08/2004 : 14:42:24
--------------------------------------------------------------------------------
eu nu inteleg cum puteti trai cu gandul ca el se duce acasa, isi saruta sotia, fac si pe urma va suna pe voi sa va spuna cat de mult va iubesc! cum puteti sta sambata seara singure gandindu-va ca el isi tine nevasta in brate sau se joaca cu copilul!
nu inteleg cum il puteti accepta langa voi stiind ca vine/pleaca de la alta femeie. voi chiar nu aveti mandria voastra!
mada

Raspunsul este unul singur: Pentru ca il IUBESC.
quote:
daca casnicia lor chiar nu mai functioneaza, atunci de ce nu s-au despartit inainte de a va cunoaste pe voi? eu personal nu am nici un fel de consideratie pentru persoane de genul asta

Cred ca sunt atit de multe casnicii pe lumea asta in care totul s-a terminat (vorbesc despre dragoste acum, si nu neaparat despre cea in care simti fluturasi in stomac). Si totusi oamenii aceia stau impreuna, poate pentru ca au copii, poate pentru ca au multe lucrui de impartit si explicatii de dat, poate ca e mult prea greu sa faca o schimbare. Cred ca e greu sa vrei sa pleci de acasa atita timp cit nu te asteapta nimeni in alta parte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

quote:
Originally posted by nirina
Cred ca e greu sa vrei sa pleci de acasa atita timp cit nu te asteapta nimeni in alta parte.

da
si foarte usor sa pleci daca e alta care te asteapta si iti ofera iluzia fericirii.
apoi se poate repete figura

Anca si Matei (1 ianuarie 2004)

Bebei de ianuarie - februarie 2004
si gasca MAO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns casandra spune:

Nirina, ce inseamna IL IUBESC? Inseamna ILDORESC? Asta inseamna ca esti egoista, te gandesti la tine, la placerea ta, nu la el, ca la un om care are o familie deja formata, si pe care legatura asta cu tine il impiedica sa se implice afectiv mai mult in viata familiei lui, il impiedica sa isi gaseasca implinirea ca tata si sot.

inseamna VREAU SA FIE FERICIT? Daca da, ce inseamna pentru tine fericirea? Cum crezi tu ca el poate fi fericit, in conditiile in care isi imparte viata intre familie si amanta? Unde este fericirea lui, undev intre tine si ei, imposibil de atins. Crezi ca este fericit in bratele tale? Poate fi satisfacut, dar probabil si in momentele de maxima intensitate isi aduce aminte ca acasa il asteapta un copil si o alta femeie, de care se ascunde. Este fericit cu ei, ar putea fi, daca atunci cand isi vede sotia, nu s-ar apuca sa faca mental comparatii cu tine, daca nu ar avea impresia ca tu ii poti oferi senzatii mai tari, mai ales ca sunt interzise, daca atunci cand este cu al sau copil, nu ar avea remuscari ca nu sta mai mult cu el, pentru ca are un timp pe care trebuie sa ti-l acorde si tie... Si atunci, unde e fericirea lui, pierduta printre atatea regrete, care il impiedica sa se concentreze pe un singur aspect din viata lui si sa gaseasca fericirea in daruire totala?

Deci, pana la urma ce inseamna ca il iubesti? Ca vrei sa fie nefericit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gianina-alina spune:

uite va scriu si eu cit mai obiectiv posibil (!)o poveste(a mea)!
sapte ani impreuna(sase de casatorie),o iubire mare si sacrificii pe masura saoldate pine la urma cu liniste sufleteasca si un picut si materiala!hotarim AMINDOI ca ne-am simti impliniti ca si cuplu daca am avea si un bebe; zis si facut; se naste puiul mic pe care acum privind in urma eu l-am asteptat cu sufletul tremurind de emotie si dragoste, el....
primele luni am fost aproape total acaparata de puiut( am nascut prin cezariana si am avut si nesansa ca operatia sa nu se inchida decit tirziu si apoi sa colecteze puroi care trebuia "stors" in fiecare zi timp de cam o luna) si este foarte adevarat nu am prea vazut modoficarile comportamentale ale lui...
cam pe la 6-7 luni ale puiutului au inceput discutiile SERIOASE adica hai sa ne adunam si sa vedem de copil,de noi ,de casa si viitor.am banuit de atunci ca este o EA si banuiam si cine(noi avem un radar in suflet undeva)si am incercat sa o fac sa inteleaga la inceput cu frumosul ca nu-i cazul sa intervina intr-o familie , ca are ea destule probleme sa nu faca si altora...va repet totul era doar o banuiala , discutiile erau la modul general si toate se soldau cu "eu am fost crescuta de neamuri, crezi ca nu stiu ce inseamna un copil fara sprijinul total al ambilor parinti?"
si asa a tecut timpul dar distanta dintre noi se facea mai mare si mmai mare....
la doua saptamini dupa ce am sarbatorit un n de la nasterea micutei DL a plecat ca sa revina dupa o saptamina spasit si cu coada intre picioare......am aceeptat dar degeaba !!!!!!sa ajuns la aceeasi despartire dar dupa alte doua tentative de a rezolva ce se poate....
asta-i o parte...
partea care-i legata de subiect: la un moment dat ma sunat EA sa m intilnesc sa vorbesc cu ea !de ce am fost? cred ca multe se vor intreba CA SA-I DOVEDESC CA SINT OM !
ne-am intilnit , a lacrimat , si-a recunoscut toata vina (pina in acel moment inca mai aveam indoielei) mi-a cerut iertare mie si fetitei, si mai ales(pentru mine de o foarte mare importanta) mi-a spus ca a inteles si ea ca cine face O DATA unui om asa ceva VA FACE MEREU SI MEREU ACELASI LUCRU!
nu stiu daca am fost destul de coerenta , (este totusi povestea mea si ma doare) dar cind va ginditi sa aduceti pe lume copii ginditiva si la putinta sau neputinta de ai privi in ochi cind sint mari si de a le spune adevarul despre imrejurarile in care au venit pe aceasta lume!
va pupacim andreea si eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

quote:
Originally posted by nirina

quote:
Adina Iulia Posted - 19/08/2004 : 14:28:55
Nirina, ai uitat sa mai adaugi un sfat la lista:
Si mai ales asteapta-te in orice moment ca el sa renunte primul! Nu te va anunta din timp, n-ai sa stii nimic, ai sa consideri ca ai o casnicie fericita si intr-o buna zi va veni si-ti va spune: draga mea, m-am indragostit DE ALTA!
Deh, jigodii din astea de barbati sunt pe toate drumurile. Si ce frumos sucesc capul tinerelelor!

Adina,

Foloseste "Jigodii" doar pentru barbatii pe care ii cunosti tu. Iubitul meu nu se incadreaza in regnul respectiv.
Chiar crezi ca in toate cazurile dragostea tine o viata si numai faptul ca barbatii sunt "porci" sau "jigodii" ii face sa caute pe altcineva?
Si crede-ma ..nu cred in casnicia fericita care se sfirseste peste noapte...

Da, Nirina, ai dreptate. Sunt niste oameni deosebiti! Eu de fapt sunt o nefericita ca n-am gasit asa ceva pana acum!
Mai ales faptul ca ii ascunde sotiei ca are pe alta...si ca, in plus, continua relatia cu amandoua...foarte frumos, tot respectul...
Si da, sunt jigodii pentru ca intai termini ce ai de terminat si apoi incepi alt capitol din viata, daca chiar asa de rau stau lucrurile. Si nu ne-ai spus, e inca cu sotia lui? E singur? E cu alta?

In orice caz, nu pot decat sa te felicit pentru faptul ca ai renuntat la relatia asta!

Adina + Olivia Karla 04.03.2004
pozele noastre

Mergi la inceput

Casandra,

Intr-un fel, logic si moral (asa cum percepe societatea de azi morala) ai dreptate.
Ma intrebi ce inseamna de fapt "a iubi". Pe la 20 de ani, in infatuarea tineretii imi inchipuiam ca le stiu pe toate si mai ales ce inseamna sa iubesti cu adevarat. Acum insa, de citiva ani incoace, am inceput sa ma intreb ce inseamna de fapt "a iubi". Am stat de vorba cu multi prieteni (baieti adica), am citi mult (de la cel mai iubit dintre paminteni la Arta de a iubi) dar n-am gasit inca raspunsul. Si ...nu stiu daca il voi gasi vreodata.
In multe din cele spuse de tine cred si eu. De asta nu mai suntem impreuna si nu avem un copil. Dar iata ca au trecut doi ani si eu nu pot trece mai departe. Si nici el. Munceste foarte mult de cind ne-am despartit (mi-a zis ca a crezut munca ii va aduce satisfactii pe care nu le are din alta parte) .... dar, desi munca i-a adus multe satisfactii e nefericit. Ceva ii lipseste. Are o casa frumoasa, ceva prieteni, un job cu multe satisfactii - ar trebui sa fie fericit, nu?
Dar dincolo de primele aparente e doar un suflet singur, nefericit in putinele clipe libere pe care le are.
Nu vreau sa-i iau prea mult apararea, de fapt si eu cred ca trebuie sa inchei un capitol din viata inainte de a incepe altul.
Ceea ce am vrut sa sublieniz pentru Nordy este faptul ca in viata nu intotdeuna este alb sau negru, si nu te indragostesti intotdeauna de persoana pe care rigorile societatii o numesc "potrivita".
Eu am luptat mult cu ratiunea impotriva sentimentelor, si poate ca nu trebuia sa o fac. Poate ca as fi avut mai mult de cistigat lasind sentimentele sa domine. Dar poate cineva sa spuna ca detine adevarul absolut sau solutia ideala intr-un astfel de caz?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nordy spune:

Nirina,
Ai perfecta dreptate imi place cum gandesti.Si eu sunt prinsa la mijloc si nu stiu ce sa fac ( cel putin nu deocamdata)nu vreau sa iau o decizie pripita.Pana una alta peste cateva ore (adica pe la 15) plec la mare.......Va urez week-end placut.

Mergi la inceput