Principiile Feng Shui (partea a 2-a)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns elena_ltd spune:

quote:
Originally posted by gandacelu

-ups, dar patul e in lungul usii (cum adica? adica la mine capul patului e pe peretele cu usa… hmhmhm de asta era vorba? pai si di shie??!!

ideea de baza este sa nu fie fata in fata cu usa, mai ales capatul patului dinspre picioare nu trebuie sa fie orientat catre usa de la intrare a camerei (stii tu, faza cu pozitia mortului... brrrr)

Chestii din astea mai am si eu culese. Le caut prin pc si le postez.

Elena, mami de Oana si Mihai
ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gandacelu spune:

quote:
Originally posted by elena_ltd

quote:
Originally posted by gandacelu

-ups, dar patul e in lungul usii (cum adica? adica la mine capul patului e pe peretele cu usa… hmhmhm de asta era vorba? pai si di shie??!!

ideea de baza este sa nu fie fata in fata cu usa, mai ales capatul patului dinspre picioare nu trebuie sa fie orientat catre usa de la intrare a camerei (stii tu, faza cu pozitia mortului... brrrr)

Chestii din astea mai am si eu culese. Le caut prin pc si le postez.

ne vedeti aici

asa, asa, ca bine zici, asa ma gandisem si eu! plus ca trebuie orientat V-E (stiu ca fs recomanda capul la N, dar eu am gasit mai demult cu capul la V, in functie de polii magnetici ai pamantului, si m-am odihnit de-atunci cel mai bine… nu cumva o fi autosugestie?! glumeam! dar daca o fi?... ai, ma, ca glumeam! dar daca…

io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph

Mergi la inceput

Hai ca rapid am copiat cateva paragrafe, dar sa nu te puna pacatul sa carcotesti la energii si alte alea, ca n-am stat sa fac selectie si in plus de asta, poate intereseaza si pe altii cu buhuhu cu tot.

Apropos de N sau V, ai sa vezi si prin textul de mai jos, cel mai des e recomandata directia indicata de trigrama personala. SIC!!! Pesemne a ta indica vestul.

Usa de la intrare

Usa de la intrare va reprezinta pe dvs si atitudinea pe care o aveti fata de viata.
Daca exista multa lumina, plante cu flori si o intrare curata veti crea un feng shui pozitiv.
Usa de la intrare este de importanta maxima pentru ca reprezinta sectorul principal pe unde intra chi in casa.
Cel mai grav shar apare cand casa este situata pe o jonctiune in T. Lucrurile se inrautatesc daca strada se indreapta coborand inspre locuinta. Drumul care duce inspre casa poate crea un shar daca este format dintr-o linie dreapta directionata de la strada catre usa.
remedii:
Strada dispare simbolic daca plantati un gard viu ai sa nu se mai vada strada.
Cararea catre casa se poate curba un pic sau ar putea fi mutata ai sa formeze un unghi drept chiar pana la usa din fata.
Se planteaza mai multi copaci.
Doi stalpi care sa lumineze.
O oglinda pa-kua asezata deasupra usii de la intrare.
Intrarea curata, ordonata, primitoare.
Daca usa se deschide inspre un hol mic: oglinda, flori, ornamente.
Interiorul bine luminat.
Se inchide usa camerei care se vede la intrarea in casa, in cazul in care e alta decat sufrageria, care si aceasta se mascheaza putin cu plante decorative etc.

Bucataria

Luminata, aerisita.
Aragazul sa stea cu fata catre mijlocul casei (pozitia norocului). Sporeste prosperitatea familiei. Nu se aseaza catre usa de la intrare, catre toaleta, catre dormitorul principal.
Persoana care prepara mancarea trebuie sa aiba vizibilitate la usa de la intrarea in bucatarie fara sa-si intoarca prea mult capul. Se poate pune o oglinda in spatele aragazului.
Zugravita in culori deschise si luminoase.
Bucataria nu trebuie sa fie un spatiu larg in care sa fie un du-te vino. Daca este, se aseaza o masa in mijlocul bucatariei ca o bariera.
Aragazul trebuie pastrat curat si perfect functional. Folositi toate ochiurile aragazului pentru a avea prosperitate.
Frigiderul si camara pline cu alimente.
Aragazul reprezinta foc si metal, chiuveta reprezinta apa. Focul si apa nu pot sta impreuna. Recomandate vase din ceramica.
Intre frigider si aragaz o masuta de lemn. Se poate picta peretele in verde care e culoarea lemnului. E bine sa tineti frigiderul si chiuveta departe de aragaz.
Albul este o culoare buna pt bucatarie deoarece se leaga de elementul metal. Aceasta ajuta la armonizarea obiectelor de metal aragaz, frigider, masina de spalat vase.
Nu dorim sa vedem tevi de scurgere sau de incalzire in bucatarie. Simbolizeaza scurgerea bunastarii.
Nu vreti ca bucataria sa fie vizibila de la usa din fata ca sa nu va petreceti intreaga viata facandu-va griji pt mancare.
Se poate pune un ecran, se pot atarna clopotei sau un cristal.

Sala de mese

Trebuie sa para primitoare, spatioasa, confortabila.
Centrul atentiei il reprezinta masa.
Este bine sa aveti cel putin 3 scaune in jurul mesei si sa va schimbati pozitia, folosindu-le pe rand pe toate. Veti incuraja astfel sosirea vizitatorilor in casa.
Utilizarea meselor de forma rotunda sau ovala incurajeaza atragerea energiei mai mult decat cele patrate.
Nu trebuie sa fie prea multa mobila.
Se pun tablouri si oglinzi pe pereti. Oglinzile dubleaza simbolic.
Capul familiei se aseaza cu fata la intrarea principala. mama si tata, fiecare la un capat al mesei dreptunghiulare.
Spoturile luminoase din tavan creeaza shar. este bine ca o raza luminoasa sa traverseze masa in lungimea acesteia. Nu asezati pe nimeni direct sub spotul luminos.

Dormitorul

Cele in forma patrata sau dreptunghiulare sunt cele mai potrivite.
sa existe o singura intrare. Tavanul camerei sa nu fie inclinat sau sa aiba grinzi exterioare.
Se lumineaza cat mai mult in timpul zilei.Lumina soarelui e buna, dar nu trebuie sa cada direct pe paturi, supraactiveaza patul.
E bine sa separi camera pe zone distincte, pentru lucru si pentru dormit. Patul sa fie separat de orice obiect de birotica.
Patul sa fie amplasat intr-o pozitie din care cei care stau aici sa poata vedea pe cei care intra. Cea mai buna vizavi de usa de la intrare in diagonala. se poate folosi o oglinda ca remediu.
Patul trebuie sa atinga un perete pt a avea mai mult sprijin. Cea mai buna pozitie a capului este spre perete.
Patul nu trebuie sa fie langa fereastra. Sa existe o masuta sau un scaun intre pat si fereastra.
Capatul patului dinspre picioare nu trebuie sa fie orientat catre usa de la intrare a camerei.
Nu trebuie sa fie asezat sub un fascicul de lumina.Daca nu se poate altfe, se atarna doua bete de bambus de lampa.
Capul spre nord spun unii. Altfel, conform trigramei.
Sa nu ai lucruri neplacute la vedere la trezire.
Usa de la intrare poate crea shar daca marginea ascutita se indreapta direct inspre pat. Pentru a preintampina, deschideti usa complet.
Obiectele aflate sub pat creeaza energie negativa.
Culorile potrivite pentru covor si tapet sunt cele legate de elementul caracteristic persoanei.

Baia

Trebuie sa fie simpla, functionala, cu putine ornamente. Culori delicate si unul sau doua obiecte atragatoare. O planta naturala incurajeaza energia chi.
Prosoapele de culoare verde si albastra va ajuta sa va relaxati si scurgerea apei prin tevi. Albastrul e potrivit pentru baie pt ca se refera la apa.
Culorile deschise sunt preferate celor inchise. Diferite nuante de albastru deschis sunt potrivite. Mai putin culoarea rosie (focul).
Singura exceptie de la camera de baie este cand se afla in scetorul casatoriei. Daca se afla aici, incercati sa o aranjati cat mai placut. Ornamente, cristale etc.
Daca baia e in centrul casei, tot norocul se scurge. remediul: oglinzi pe toti peretii sau oglinda exterioara pe usa baii.
Baia nu trebuie situata la capatul unui hol lung pentru ca creeaza shar. Usa de la toaleta inchisa si capacul inchis pe wc remediaza situatia, alaturi de o oglinda care sa faca disparitia simbolica a camerei.
E necesar sa existe oglinzi si in interiorul baii.
Evitati utilizarea oglinzilor cu rama deoarece creeaza un efect ce constrange energia.
Este preferabil ca toaleta si camera de baie sa fie separate. daca nu sunt, e bine sa fie despartite printr-un ecran.
Mereu curata.
Camera de baie comunica direct cu dormitorul nu e bine. Remediul: ventilatoare, suprafete ceramice.

Camera de zi

E ceva obisnuit sa se aseze toate scaunele catre televizor. Aceasta creeaza energie pozitiva in camera, dar poate distrage conversatia.
Mobila trebuie sa fie un amestec de yin si yang. Colturi patrate si rotunde.
Bine luminata, dar sa nu existe lumini prea puternice sau dure. Sursa de lumina sa fie combinata: din tavan si din lateral (veioze).
Nu sunt bune ferestrele fata in fata, usile fata in fata, usa fereastra.

Culorile din locuinta

Nu alegeti culori care se opun. De ex prea mult rosu nu e o alegere buna daca apartineti elementului apa, deoarece apa si focul nu se armonizeaza.
Culorile tavanului deschise.
Culorile pastelate pt dormitor.
Culori de pamant de ex galben, portocaliu, maro, verde sunt potrivite pt bucatarie. Evitati culoarea albastra.
Albastrul trebuie sa se evite in toate camerele, mai putin in baie, pt ca ii face pe oameni mai putin comunicativi.
E mai bine sa introduceti albastru la covorase, tablouri etc.
Cel mai bine este sa se inceapa decorarea unei camere prin alegerea culorii dominante. Apoi alegeti alta culoare pentru covor si furnituri. Adaugati o a treia culoare pentru a o armoniza cu primele doua sau pentru a crea un contrast.
Metoda e simpla dar eficienta.

ne vedeti aici

Mergi la inceput

ai sa vedeti, ca bucataria am « copiat-o » dintr-o revista italieneasca, care, daca ma gandesc bine din ce scrieti, cred ca era construita chiar dupa principiile feng shui! nu vreti si voi poze? (casuta prezentata acolo e casuta visurilor mele, m-am indragostit de ea! la propriu!)
asadar, totul se « pupa » perfect, cu exceptia faptului ca aragazul e cu spatele la usa (dar oglinda tot nu pun!) – asta o stiu din Dune, sa nu stai cu spatele la usa;))

(mi-a venit ideea sa bag o oglinda in frigider… o fi bine? ca sa-l… umplu, nu de alta!)

-nu am inteles chestia cu raza de lumina si masa de mancat… e vorba de o fereastra sau un spot? sa fie pe perete, adica, nu in tavan? nu inteleg…

-apropo de intuitie, am despartit dinainte de a sti ca e o chestie fs toaleta de cada printr-un zidulet… asta pentru a face din spatiul de facut baie (care la mine e un adevarat ritual!) ceva cu totul diferit decat ce gasim la bloc…

-in rest, spre mirarea mea (si a intuitiei mele!), e totul ok!

(acuma ma chinui sa mesteresc la holul de la intrare… nu iese si pace! vreo sugestie? -holul e un fel de intrand in living, un dreptunghi mic intr-un dreptunghi mai mare)

merci fain di tot!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

V-am citit, am notat "temele", dar va rog muuult sa nu va suparati pe mine daca nu raspund la ele vreo doua zile: astazi dimineata tocmai am fost programata la un interviu pentru un posibil job (asta se va intampla miercuri dimineata).
Azi si maine trebuie ma pregatesc: sa vad cu ce haine ma imbrac, ce pot aranja la par, ce fac cu Diana atunci, sa caut prin cartile despre interviuri ca sa fac o lista cu ce intrebari mi-ar putea pune si sa ma gandesc cum sa raspund la ele ( sa fiu atunci "spontana" )... E primul meu interviu adevarat aici!!! Am emotii!!! Daca aveti sfaturi pentru mine, va rog mult sa-mi scrieti.

Laura
Poze noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Cu pozitia dormitului subscriu la ce a zis Elena. depinde de trigrama ta.
Laura, bafta multa la interviu.
Numai bine,
Ciuf si Luca
http://community.webshots.com/user/ciufa

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Laura B

V-am citit, am notat "temele", dar va rog muuult sa nu va suparati pe mine daca nu raspund la ele vreo doua zile: astazi dimineata tocmai am fost programata la un interviu pentru un posibil job (asta se va intampla miercuri dimineata).
Azi si maine trebuie ma pregatesc: sa vad cu ce haine ma imbrac, ce pot aranja la par, ce fac cu Diana atunci, sa caut prin cartile despre interviuri ca sa fac o lista cu ce intrebari mi-ar putea pune si sa ma gandesc cum sa raspund la ele ( sa fiu atunci "spontana" )... E primul meu interviu adevarat aici!!! Am emotii!!! Daca aveti sfaturi pentru mine, va rog mult sa-mi scrieti.

Laura
Poze noi

eu n-am ce sfat sa-ti dau, ca in am lucrat numai la "negru" (nu laaa... negru ci la... "negru") - dar iti urez multa multa bafta! pentru ca meriti!

ciuf, fetele, ce e trigrama asta? ceva... zodiacal?

Mergi la inceput

Laura, iti tinem pumnii! Miercuri, faci cinste!
gandacelu, chestia cu raza luminoasa e ca nu trebuie asezata in capul cuiva. De oriunde ar veni lumina, nu-ti aseza musafirii sau familia chiar in bataia ei. Se recomanda ca raza luminoasa sa cada pe masa, daca e posibil chiar de-a lungul ei. Cum de-a lungul ei? Probabil cea mai simpla metoda ar fi cu lustrele cu abajururi reglabile, veioze, aplice, in tot cazul, urmarind sa nu pui pe nimeni sub reflector.
Misto cu oglinda in frigider, dar, mai, ai grija sa nu dublezi spatiile goale. Musai sa-l tii plin. Vaz io ca esti fengshuista prin vocatie.
Trigrama personala se calculeaza in functie de data nasterii. Nu stiu sa-ti zic cum e folosita in toate scolile FS, dar in eight mansiones, este luata in calcul in mod special la asezarea casei in conformitate cu aceasta (aici acorda o mare importanta) si la directia in care sa-ti asezi patul. Daca te impinge pacatul sa o afli si sa vezi daca-ti orientezi casuta in conformitate cu trigrama personala, sau poate a sotului etc, vezi pe unul din site-urile scrise in topic. Are si o formula de calcul, dar o afli mai usor direct. Dar ce vorbesc eu, nici prin cap sa nu-ti treaca!
Unde ai pus pozele? la topicul cu casuta?

ne vedeti aici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina Stan spune:

Bafta, Laura! Sunt sigura ca o sa-i dai gata. Si nu uita: si ei au nevoie de tine, nu numai tu de ei!
In rest stau cuminte si iau notite. Pupici!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by elena_ltd
Dar ce vorbesc eu, nici prin cap sa nu-ti treaca!

corect!

draga mea, sa stii ca am inceput modificarile... sper ca nu trebuie sa sterg chiar tot, ca atunci vedeti voi, fengshuistelor, cum arata un gandacel suparat!

va multam din inima
va tin la cu noutatile

ps: pozele le fac acusica, stai sa-mi incarc bateriile la digital

Mergi la inceput