Principiile Feng Shui (partea a 2-a)

Principiile Feng Shui (partea a 2-a) | Autor: qsar

Link direct la acest mesaj

Continuarea subiectului http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=22366

Multumesc,
Q

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Irimell spune:

fun shu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carola spune:

eu stiu. vrei sa "zic"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

quote:
Originally posted by Ninja

"Fosta" era o experta in feng shui... Of of of of, viata mea... Btw, pun pariu ca sint singurul care stie sa pronunte feng shui in mandarina

te rog frumos, daca se poate sa discuti acest subiect altundeva...nu cred ca, pronuntia in diferite moduri sau ....alimente, are legatura cu principiile sau cu ceea ce incercam noi sa "descifram" aici, adica feng-shui!

mersi mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:



quote:
Era doar o afirmatie, n-am incercat sa deschid alta discutie. Te-as ruga si eu mai intii sa citesti de doua ori si sa postezi o data... Ochei?


da am inteles...tocmai la fel am citit de mai multe ori si

quote:
1-0 pentru tine


nu inteleg nici daca ma straduiesc mai mult la care principiu se refera? sau poate o avea legatura cu elementele dominante? na egal... poate e prea de dimineata sa inteleg...abia acum m-am trezit....
pacat de topic...tu ca ai inceput sa il duci pe aratura ...alti ca ti-au raspuns..si eu ca ma incercat si rugat sa se revina la ce a fost odata, dar cred ca e prea tarziu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza22 spune:

Constat uc bucurie ca s-a deschis si partea doua a discutiilor feng shui si tare m-as fi bucurat sa fiu o cunoscatoare in ale feng-shuiului ca sa pot venii in ajutor fetelor care intrbau de un specialist, insa spre bucuria mea pot sa va anunt ca exista o adresa internet unde va poate raspunde un specialist feng shui online.
Deci incercati cu incredere la http://www.blueiris.ro/forum/viewforum.php?f=5&sid=0a0f089621c7db293e39ecdf00787838
Sa ne-auzim cu bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

fengshuistele mele dragi, ajutor! se apropie Ziua Z, in uichend ma duc sa ma uit la vopselaraie pentru peretii interiori. am retinut sfatul ca daca e casa in padure, tre sa folosesc culori reci in interior, dar cum sa fac? pe-afara e deja verde cu albatru...culori care nu ne plac si pentru interior. am de zugravit 3 dormitoare din care unul va fi office si pentru care m-am hotarat la un albastru-gri cum e asta d'aici din fereastra DC in care raspund acum, cu draperii bleumarin foarte inchis, iar mobila de biblioteca lemn natur, adica bej-bej-bej pal. la dormitor merge un cafea-cu-lapte deschis? ca asta e nuanta calda, are rosu in ea. ...pentru al treilea dormitor nu am absolut nici o idee. in living+dining+kitchen si holurile aferente m-am gandit la "piersicuta" si caramiziu(holurile), iarasi culori calde...ajutor! imi simt creierul gol, dar in flacari:)) in acelasi timp, nu imi place tabloul general, casa suna prea colorata, deja am inceput sa ma plictisesc si de verdele exterior :))

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peca spune:

@conchita

eu am mai scris despre asta dar..desi eu inca nu sunt in stadiu de zugravit....poate pe la inceputul lui octombrie...si eu m-am tot gandit cum sa fac si uite ce solutie am ales:

mi-am facut planul casei si am suprapus pa-kua, si mi-a revenit fiecarei camere sau o parte mai mare din ea un "patrat", mi-am luat niste ciorne si am scris asa: in funtie de ce a iesit, de ex:

baie=intelepciune
intelepciune: culori dominante: albastru-negru-verde....si m-am hotarat care din culori sa vie culaorea predominanta in faianta gresie...si apoi celelate 2 culori sa se regaseasca in celelalte elemente/mobilier din baie

1 camrea copii= bartani
batrani: culori dominate: alb-negru-mov.....si normal ca m-am dus pe ideea fac un mov deschis deschis...apoi...ca sa am toate cele 5 culori, deci toate cele 5 elemente(metal-.....apa)...o sa aleg pt. covor, mobila, jaluzine, draperi,....perdele...cate o culoare, deci ar fi in mare 5 culori...sau mai renunt ca sa nu fie nici extrem de colorat...dar ma gandeam ca fiecare culoare fiind un element..atunci s-ar ajunge la un echilibru intre elemente

deci asta a fost principiul pe care mi-am ales eu culorile...
ce se poarta aici pt. exterior este culoarea portocaliu-galbui, portocaliu-oranj...la prima ideea mi s-a parut deochiat...dar da impresia de mereu soare si voie buna....si tocmai am vazut o casa recent construita si aranjata si cu acest portocaliu pe pereti si in interior...si am ramas placut impresionata!

asa ca bafta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Peca, multumesc din nou o alta intrebare: daca suprapui pa-kua pe planul casei si ai optiuni de culori pentru care simti o repulsie naturala, are vreo semnificatie? iti urmezi instinctul sau vopsesti dormitorul in negru ca asa cere fengshuiul?

Authority Zero

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura B spune:

Felicitari Conchita!

Ma bag si eu repede ca musca-n lapte, si zic ca doar nu vei vopsi o camera numai in negru sau numai in rosu!!! Eventual, asa cum zicea Peca, alegi un covor/o mocheta, o draperie sau un alt accesoriu care sa aiba putin din acea culoare in model.
Prin toate cartile de feng shui mai mult se bate pe "echilibru" si "imbinarea armonioasa" a elementelor si culorilor, decat pe folosirea unuia singur.

Mai e posibil ca in teorie sa urasti o anume culoare, dar cand ajungi la magazin si vezi o anumita nuanta... te indragostesti de ea.
Tu poate deja ai draperiile luate (zic si eu, ca nu stiu in ce erapa esti), si mi se pare normal sa alegi o culore pentru perete care sa se potriveasca deja cu ce ai.


Spor la cumparaturi si la treaba!


Laura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Da, Laura, scumpa, am luat deja draperiile cu o luna in urma, avand in minte culorile la care m-am decis, de fapt culorile pentru care am eu acum o afinitate anume. am retinut ideea cu elementele si cu echilibrul, mai am sa ma duc acolo cu o busola, ca am uitat data trecuta, si sa stabilesc Nordul. din cate imi amintesc discutiile voastre, la pa-kua era vorba de Nordul casei, nu de cel geografic, nu? trebuie sa recitesc tot episodul 1 la topic ca am cam uitat.

aaa, voiam sa va mai intreb ceva, stilul abordat in design interior are vreo importanta? de ce va intreb, ca m-am surprins dorind un dormitor masculin, fara zorzoane si chestii feminine. alea in schimb mi-ar placea in dining room. trebuie sa asiguram echilibrul si cu stilul de mobila si tipurile de accesorii sau sunt suficiente culorile?

Authority Zero

Mergi la inceput