Principiile Feng Shui (partea a 2-a)
Raspunsuri - Pagina 2
Laura B spune:
Eu m-am hotarat sa merg pe sistemul "eight houses" in care se tine cont de nordul geografic (deci aici ai nevoie de busola).
Ce sistem alegi, depinde numai de tine.
Daca te hotarasti sa mergi si tu sistemul cu nordul geografic, in caz ca te ajuta si-mi dai Ok-ul, iti trimit pe email un document in Word (aproximativ 20 de pagini) in care am adunat ce mi s-a parut mie mai interesant de pe net legat de sistemul "eight houses". Dupa explicatiile date in documentul de care ti-am spus, eu mi-am facut impartirea casei.
Laura
ciuf spune:
Meyyyyyyyyyy fetelor,
ca greu mai da omul de voi
Ce moasa-sa mi-a avut calculatorul habar n-am. Cert e ca de cand mi-am pus hispeed Internet am reusit sa va citesc. Altfel, asteptam sa se treaca la pagina a doua ca sa am acces la prima. O aiureala, asa ca nu mai bat campii. Am scris la admindesprecopii, trimis mesaje la FAQ, nimeni nu mi-a raspuns. Aveti idee cum functioneaza forumul asta cand ai cate o belea? E cineva care sa ma ajute?
Eu cu feng suiul meu sunt cam in acelasi stadiu. Tare mult mi-a placut Black Hat Sect si tare greu imi e sa ma apuc de Eight Mansiones.
Dar Conchita, draga, referitor la ce spuneai tu cum ca ti-ai dori un dormitor cu nuanta masculina, sfatul meu e sa-l echilibrezi cat de cat si cu aspecte feminine. Altfel va fi prea rece si respingator. Tu faci dupa cum iti pofteste inimioara, eu ti-am spus cum as face eu.
Bai ce ma bucur ca am dat de voi.
Ehehe, nici ca mai scapati de mine.
Pupicuri multe,
Ciuf
conchita spune:
quote:
Originally posted by ciuf
Dar Conchita, draga, referitor la ce spuneai tu cum ca ti-ai dori un dormitor cu nuanta masculina, sfatul meu e sa-l echilibrezi cat de cat si cu aspecte feminine. Altfel va fi prea rece si respingator. Tu faci dupa cum iti pofteste inimioara, eu ti-am spus cum as face eu.
haide mai, cum asa? masculinu e respingator? stai satz zic poate nu m-am exprimat clar. eu intrebam de stilul de design interior si ceream referinte feng shui despre tipul de mobila si restul accesoriilor, daca e vreo regula si la astea. prin dormitor masculin eu inteleg "clean lines", adica mobila sa ii zicem contemporana, patul de pilda nu are brizbrizuri de lemn sculptat pe panoplie si nici nu e baldachin cu ramurele, frunzulite, trandafirasi incrustate in lemn. ma gandesc la un pat masiv de pilda, dar in linii drepte, curat, simplu. masculin poate sa insemne si asa: peretii cafea cu lapte deschis, mobila de lemn de cires sau mahon (nuanta de maro-roscat inchis), cu lenjerie bejulie-cremulie, 1 perna de accent pe rosu-inchis sau verde-inchis (material FARA floricele, eventual modelul sa fie in tesatura, nu in imprimeu), restul in culori naturale, ale pamantului adica...nu mi se pare respingator, dimpotriva. treaba e ca eu fac alergie la perdelute cu volanase sau lenjerie de pat cu motive florale sau margelute agatate de veioza...ma irita numa gandu' :)) asa, acuma sper ca am fost mai clara...se potriveste planul meu cu principiile feng shui? ce trebuie, ce lipseste?
ciuf spune:
Conchita draga, poate nu m-am exprimat bine spunand "respingator". Dar prea mult din ceva e deja prea mult.
Tu ai zis ca ai dori sa-ti faci dormitorul cu accente masculine.
Cum vrei sa te simti in dormitor? Sa te simti linistita, acela sa fie cuibul tau? Sau sa fie un loc energetic plin de sinergie, foc si neliniste?
Sa fie amandoua sau numai una?
Ai ferestre mari? Care e directia usii de la dormitor? Ai ceva ceiling fan? Ai vreo biblioteca?
Cert e ca tu trebuie sa ai un echilibru in elementele tale.
Dupa cum mi-ai descris camera (si suna minunat) este in elemente yang. Singurul accent yin care l-ai avea in camera ta ar fi aceea perna.
Tot ce mi-ai spus ca nu-ti plac brizbrizurile, tesaturile florale, acestea sunt elemente yin.
Esti o persoana careia ii place sportul si e vorbareata? Se scoala din pat inainte de a suna ceasul?
Da-mi mai multe raspunsuri si poate gasim ceva.
Numai bine,
Ciuf
conchita spune:
quote:
Originally posted by ciuf
Cum vrei sa te simti in dormitor? Sa te simti linistita, acela sa fie cuibul tau? Sau sa fie un loc energetic plin de sinergie, foc si neliniste?
Sa fie amandoua sau numai una?
sa fie usor sa il transform prin accesorii cand intr-una, cand intr-alta, dupa chef.
quote:
Ai ferestre mari? Care e directia usii de la dormitor? Ai ceva ceiling fan? Ai vreo biblioteca?
e o fereastra doar, potrivita. directia usii adica spre ce punct cardinal? inca nu stiu asta, revin cu detalii. cred ca este ceiling fan, da. nu voi monta biblioteca in dormitor, o sa amenajez un office separat.
quote:
Esti o persoana careia ii place sportul si e vorbareata?
imi placea, acum m-am lenevit :) vorbareata cred ca sunt, cu pauze insa.
quote:
Se scoala din pat inainte de a suna ceasul?
eu?? nuuuuu :)) asta e sotul meu.
multumesc de ajutor
peca spune:
quote:
Originally posted by conchita
Peca, multumesc din nou o alta intrebare: daca suprapui pa-kua pe planul casei si ai optiuni de culori pentru care simti o repulsie naturala, are vreo semnificatie? iti urmezi instinctul sau vopsesti dormitorul in negru ca asa cere fengshuiul?
Authority Zero
am mai spus ca pt. mine feng shui este un fel de hobby, si mai mult poate o fascinatie pt. cultura asta a lor putin greu de inteles,cel putin pt. mine....
asa ca eu mi-am ales cel mai usor model pa-kua....si chestia cu culorile...mi-a venit mie asa ...nu stiu daca se aplica....adica am obs. ca fiecare "patrat" are cca. 3 culori care il reprezinta...si m-am gandit sa le folosesc asa, pt. zugravit( caci tot eram in pana de idei)...dar in nici un caz nu as vopsi o camera doar fiindca asa cere feng-shui!
si nici nu incerc sa fac abuz din ce am aflat...fiindca stiu ca as face o gramada de greseli....fiindca sunt multe lucruri poate si mult mai importante, pe care inca nu le-am afat;
din ceea ce am aflat...o sa imi "extrag" doar ceea ce mi se pare interesant si se potriveste si cu gustul meu si cu situatia mea; adica nu pot sa imi pun casa dupa p. cardinale, asa cum poate cere feng-shui....fiindca sunt aici niste legi care trebuie sa le respec...si multe alte lucruri..de care trebuie sa tin cont...si sa le accept chiar daca, poate, nu sunt pe placul meu!
Laura B spune:
Buna fetele! Cum mai merge cu fengshuitul?
Sa ma laud repede: m-am plictisit sa tot caut prin magazine fantana de interior, asa ca mi-am facut singura una! Uite-o aici: Fantana de interior
As mai vrea sa-i pun si o lumina, insa nu stiu unde as putea gasi ceva care sa poata fi introdus in apa fara pericole. Voi aveti idee de unde se poate cumpara asa ceva?
Laura
gandacelu spune:
scumpele mele,
nu va fie cu suparare, nu mi-o luati in nume de rau, si eu sunt acum « in priza » cu planurile la casuta, am stat noaptea intreaga sa studiez cu feng-shui-ul ista si am si eu niste pareri si as vrea sa le impart cu cineva, pentru ca uimirea mea este in acest moment debordanta :
-cum este posibil ca voi, fete culte, citite si cochete sa luati ca litera de lege tot ce spun aceste principii? cu energia negativa si cea pozitiva, de ex, care e musai ca se afla in nu stiu ce coltisoare si numai acolo, ca umbla prin casa ca strigoii enerjiile astea si-ti aduc bani si prosperitate, etc etc (e mai rau decat cu horoscoapele… acum chiar mi-am aprins paie-n cap! adica inteleg sa fie niste chestii orientative, legate de un bun-simt arhitrectonic si de design, dar de aici pana la lucruri cre tin de magie - da, da, am zis bine, magie, fie ea si alba – e cale lunga!
cum puteti sa credeti toate povestile astea (care zau daca mie nu mie se par extrem de aproape de tehnicile de vanzare ale unui produs, de Public Relations and co) – e ca si cum ati crede in legendele olimpului… la urma urmei, inteleg sa aveti o pasiune pentru asiatici (cum am si eu si niciodata n-am ascuns-o) – dar de aici pana a lua mot-a-mot tot ce scrie… credeti-ma, sunt extrem de uimita! ce religie aveti, mama draga? religia lui ubi bene? stiti ca toate asocierile cu magia alba ale unui, sa zicem- ca in numele altcuiva nu pot vorbi- ale unui crestin ortodox nu sunt numai benefice ci, dimpotriva, malefice, ca pot duce chiar si la demonizare (Doamne fereste! cine zice ca bat campii, asta e, eu va zic ce-am citit in Sfintii Parinti contemporani) – pentru mine personal e o leaca jenant sa vad furibunzenia asta pentru feng-shui, mai ales ca, ca si la yoga, nu poti citi tu niste carti si s-o practici, iti trebuie un maestru din religia respectiva, in primul rand, care stie totul despre « subiect »
oare ni se rezolva problemele noastre familiale, de cariera, etc prin simpla aranjare a mobilei in functie de anul nasterii, plasarea de colpotei si vopsirea in albastru (sa zicem)? si oare, chiar de-ar fi asa, credeti ca citind una-doua-trei carti intrati in profunzimile acestor principii?!
sa nu dati cu roshii acum, nu caut scandal, departe de mine, sunt extrem de interesata de toate chestiile legate de arhitectura si design, dar de la matematica si estetica pana la « bu-hu-hu » e cale lunga, mama draga!
io, ioachim (dpn 29 nov 04) & ileana (4 iulie 02)
http://f2.pg.photos.yahoo.com/ph/a_lustanciu/album?.dir=/7ffc&.src=ph
Laura B spune:
quote:
Originally posted by gandacelu
scumpele mele,
nu va fie cu suparare, nu mi-o luati in nume de rau (...)
O sa incerc.
quote:
Originally posted by gandacelu
(...) am stat noaptea intreaga sa studiez cu feng-shui-ul ista si am si eu niste pareri si as vrea sa le impart cu cineva (…) mama draga
Sintetizez: ai studiat (numai o singura) noapte si nu te-a atras in nici un fel; parerile tale sunt ca eu, ca sa/daca pun in practica cateva principii de asezare a obiectelor in casa si de combinare a unor culori, fac chestii care tin de magie, imi trebuie musai un guru, mi-ar fi probabil necesare chiar si cateva sedinte de exorcism; pe tine te fac sa te jenezi; dar, altfel, nu cauti scandal. Pai, atunci, de ce ai scris aici? Ca sa ma tragi de “urechi”? Sa ma faci sa ma rusinez de prostia mea? Sau…? Ce te face sa crezi ca m-am lepadat de “matematica si estetica” ca sa cred in “<bu-hu-hu>”?
Pentru ca probabil nu ai avut suficient timp de studiu, sa-ti subliniez o “chestie orientativa, de bun simt” pe care o poti gasi (si) in orice carte despre feng-shui: casa, camerele, gradina, sa le amenajezi in asa fel incat elementele si culorile sa fie echilibrate, fara excese. Desigur, se pot da si exemple si explicatii, dar ce am vrut sa spun e ca pana la urma regulile cuprinse in principiile feng-shui sunt tot cele ale “bunui simt”. Pana la urma depinde ce si cum citesti, dar si cum consideri ca e cazul sa interpretezi. Si, da, pana acum tu nu ai realizat ca totul si in toate domeniile sunt expuse in scopul de a vinde si a face profit? Cerere sa existe!
In incheiere, nu-ti fie nici tie cu suparare, dar parerile le poti imparti si mai cu diplomatie. Parca balantele dez(echilibrate) erau diplomate! OUUPSS! Zodiacul e ceva in care fetele culte si citite nu cred, si la care subiect nu scriu numai cu scop distractiv...
Succes la casa!
Laura
ciuf spune:
Laura, o sa ma gandesc si eu la ceva sa-mi construiesc o fantanita.
Suportul de statui e super. Ca si colectia.
Ref. la ce a spus Gandacelu, prefer sa tac. Dar in multe carti pe care le-am citit s-a specificat ca aplicand FS nu inseamna ca schimbi radical ceva in bine. Nu este MAGIE.
Numai bine,
Ciuf