fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

LA MULTI ANI! TUTUROR MARIILOR, SA FITI SANATOASE CU BB SANATOSI SI SA DEA DUMNEZEU SA TRECETI USOR PESTE TOATE RELELE....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

Fanta, am plans si aseara si azi noapte. Sotul nu a mai vrut sa ma lase pe net, ca vad numai prostii (asa a zis el).

Treaba e urmatoarea. Daca ai citit, eu am mai scris. Pt ca am facut embolizare, fibromul meu, care e de 10 cm, nu a mai crescut deloc in 18 saptamani de sarcina. Asta este bine. La dimensiunile alea, miomectomia avea un grad imens de risc, si de asta am refuzat. Da, mor de frica sa nu raman fara uter la cezariana, de asta cantaresc bine unde si cu cine sa nasc.

Totusi, zi-mi de medic!!!

„Dumnezeu să te tină în palma mâinii Sale, iar îngerii să te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

`Neata Rachel,
Sa stii ca mai intristat cu mesajul tau, nu mai plange si nu dispera ca-ti faci rau si tie si copilului, incearca sa treci peste problema asta si fii mai optimista. Adevarul este ca si eu de cand am intrat pe net sunt foarte tulburata si nu stiu ce sa mai cred...Da, am citit, am vazut care e problema ta, dar sincera sa fiu mie nu m-i se pare a fi un fibrom chiar atat de mare, oricum nu sunt eu in masura sa spun daca se poate scoate doar el.
Doctorul meu este din Galati, spune-mi ce vrei sa stii despre el! Te pup si nu mai plange, nu fi suparata, caci exista un Dumnezeu pentru fiecare, no fi dracul chiar atat de negru, nu se stie pana la urma.

Mergi la inceput

Stii care e povestea mea? Teama mea? Ca viata mea de femeie se va termina prea repede, cand nu a inceput decat de catva timp. Nu am mai spus nimanui caci, in timp ce unele fete tin sa minta ca sunt fete mari cand nu sunt, eu eram, si ma straduiam sa las impresia ca nu sunt. Mi-era rusine. M-am maritat la 26 de ani fara o luna (pe 27 iulie m-am maritat si pe 2 septembrie am implinit 26 de ani) virgina. Nu consider ca am pierdut nimic, cum spun unii, ca nu mi-am trait viata inainte de casatorie. Eu mi-o traiesc acum. Am un sot minunat, si o viata sexuala minunata, si cred ca in acest an de casatorie am recuperat timpul pierdut (pe care tocmai spuneam ca nu l-am pierdut). Si, Doamne, cat as vrea sa pot spera ca mai am inca toata viata inainte. Da asta ma tem. Mi-am dorit un copil. Nu am avut probleme, nu am banuit niciodata nimic. Nu mi-am facut controale ginecologice, ca, de ce le-as fi facut. Dar fiindca copilul nu venea, am ajuns la un doctor bun care mi-a descoperit fibromul. De atunci au inceput toate problemele mele, inclusiv ridurile, firele albe de par, si…lunga tristete din viata mea. De ce? Ma intreb de atatea luni, de ce? Cu ce am gresit? Nu mi-am batut joc de sexualitatea mea, nu am facut avorturi, nu am pacatuit in acest domeniu. De ce? De ce eu?
Copilul pe care il port in pantece, si pentru care m-am rugat neincetat, si inca ma mai rog e…ca si cum Bunul Dumnezeu mi-ar fi pus nu tot cerul, dar tot pamantul la picioare. E minunatia Lui, e binecuvantarea Lui in viata mea. El a pus viata in uterul meu bolnav care aducea doar moarte. Speranta ca voi putea duce aceasta sarcina pana acolo unde copilasul sa fie nascut, daca nu la termen, macar in stare sa supravietuiasca e singurul lucru care ma face sa ma rog, sa sper, sa ma bucur ca ma trezesc dimineata, si sa realizez seara ca a mai trecut o zi din sarcina mea.
Dar mor, mor de frica unei operatii. Nu de teama. Ba da, si de teama unei operatii, ci cel mai mult de riscul ei. Stii macar teoretic ce inseamna o histerectomie? Am 27 de ani. Viata mea sexuala, viata mea de femeie integra sexual se va termina aici? Histerectomia inseamna mult mai mult decat a nu mai avea uter, a nu mai avea ciclu. Apar probleme legate de implinirea sexuala. Am o matusa pe care a parasit-o sotul la 35 de ani dupa ce a suferit o hiosterectomie, si aveau si un copil impreuna. O femeie de genul asta nu mai are apetit sexual, apar probleme cu osteoporoza, probleme de ingrasare, incepi sa stai rau cu nervii, daca nu ajungi chiar la depresii. Si multe altele, pe care numai o biata femeie care a trecut si trece prin asta poate stii. Si iar ma intreb, eu unde am gresit? De ce viata mea risca sa se termine asa curand? A fost prea frumoasa ca sa fie mai lunga? Te miri ca plang numai la gandul asta? Stii, uneori ma gandesc ca tot ce conteaza e sa pot naste copilasul. Ca nu conteaza ca sarcina imi pune uterul in pericol. Si refuz sa ma gandesc la cezariana. De unde stiu eu ce o sa imi faca aia acolo? Daca apar complicatii, hemoragie mare, ruptura uterina? Cum o sa ma refac dupa o asa operatie? Cine o sa aiba grija de copilul meu? Daca viata mea sexuala va avea de suferit? Daca casatoria mea va avea de suferit?
Stiu ca trebuie sa ma rog. Dumnezeu stie ce face. Dar unele lucruri se intampla totusi, si noi nu mai putem decat sa cerem ajutorul Domnului ca sa le putem accepta. Dar de ce? De ce?
Zi-mi si tu, cum sa nu plang?! Cum sa nu plang?!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Rachel,

o matusa de-a mea a ramas insarcinata pt. prima oara la 36 ani (acum 27 de ani). In timpul sarcinii i-au descoperit un fibrom care ajunsese cat un borcan de 800 g. Au operat-o in sarcina, i-au scos fibromul si apoi a nascut fara probleme prin cezariana. Are si acum la 63 ani uterul intreg la locul lui. Nu-ti vor face histerectomie pt. un singur fibrom. In ziua de azi nu se mai procedeaza asa, asta a fost in urma cu 20-30 ani cand medicina si aparatura medicala nu erau asa evoluate ca acum.
Multa sanatate si optimism,
Maria

Mergi la inceput

asta fac acum la ora asta. TE INTELEG PERFECT PRIN CE TRECI, tu crezi ca eu nu stau si ma gandesc la tot felul de probleme, ca ar putea sa-mi apara alti noduli fibromatosi si ATUNCI EU MA VOI PUTEA NUMI FEMEIE?... Poate ai sa spui ca sunt mai in varsta ca tine(...) dar am ajuns la varsta de 33 de ani fara sa am macar un copil...TOATE FEMEILE INDIFERENT DE VARSTA CAND AUD DE HISTERECTOMIE SAU DE FIBROM TREC PRIN ASA CEVA (PRIN MOMENTE DE DEPRESIE) PENTRU CA NUMAI NOUA FEMEILOR NI SE POATE INTAMPLA. Dar vreau sa-ti mai spun ceva HISTERECTOMIA ESTE DE MAI MULTE FELURI: Metoda-"HISTERECTOMIA TOTALA" SE APLICA (DIN CATE STIU EU) DOAR FEMEILOR TRECUTE DE 40 DE ANI (deci pentru tine nu e cazul), MAI EXISTA "HISTERECTOMIA SUBTOTALA" (iti taie doar ce e rau si la tine nu e asa mult si mare) ADICA DOAR O BUCATICA DIN UTER - SI RAMAI "FEMEIE" IN CONTINUARE , HISTERECTOMIE PARTIALA Cea la care iti scoate doar uterul si restul iti ramane in corp (SI TOT FEMEIE ESTI CU ACELEASI PLACERI, cunosc cateva cazuri) Iar pe ultima nu mai tin minte dar ma mai interesez si-ti spun.
Parerea mea stii care este?- intereseaza-te ce fel de histerectomie iti va face caci sigur nu este totala, si probabil te alarmezi degeaba (bineinteles caci copii nu vei mai avea, dar vei ramane FEMEIE..)

Te rog frumos sa nu mai plangi, mai bine mergi si intereseaza-te cat mai urgent si apoi spune-mi daca am avut dreptate!
Te pupacesc.

Fanta

Mergi la inceput

Rachel, am uitat sa-ti mai spun ceva: eu peste 2 saptamani merg la Dr. si am sa-l intreb (problema ta) si imediat te contactez, dar pana atunci fa ce ti-am spus intereseaza-te caci sigur te alarmezi degeaba, esti prea tanara ca Dr.sa recurga la metoda asta.

Fanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Rachel, de ce plangi tu inainte de a primi palma? Parca ai fi din povestea cu drobul de sare. Acum nu ai decat motive de bucurie: esti insarcinata - asta ti-ai dorit, nu? - spre uimirea medicilor care iti dadeau sanse de 1%. Crezi ca Dumnezeu care te-a binecuvantat atat de repede cu un copil (noi asteptam de aproape o viata) a uitat de tine? Nu esti cumva nerecunoscatoare si il ispitesti cu plansul tau? Bucura-te de darul primit si ai incredere ca va avea mereu grija de tine. Chiar daca, Doamne-fereste, s-ar intampla ca la operatie sa-ti scoata uterul, tot nu ar fi un sacrificiu prea mare fata de minunea pe care a facut-o cu tine. Dar nu trebuie sa te gandesti la ce e mai rau. Medicii s-au mai desteptat si nu mai taie tot ce intalnesc prin trupul omului. Mie unul din medicii care m-au consultat mi-a spus ca, daca ma hotarasc sa ma operez, va face in asa fel incat sa pastreze functia menstruala pentru ca sunt tanara. Si eu nu sunt deloc asa de tanara ca tine. Crede-ma ca daca mergi la un doctor bun nu-si bate joc de tineretea ta, de feminitatea ta si-ti face histerectomie fara sa fie absoluta nevoie.
Dar tu acum plangi fara motiv, plangi pentru ce iti inchipui tu ca ar putea sa se intample. Hai sa ne bucuram cand avem pentru ce ne bucura si sa plangem cand avem pentru ce plange. Nu sa ne chinuim aiurea.
Cam asta e parerea mea. Daca am fost prea dura, te rog sa ma ierti. Dar nu uita ca plansul tau ii face rau in primul rand copilasului pe care Dumnezeu ti l-a trimis ca sa se nasca si sa traiasca.

Te sarut si te asteptam cu vesti bune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marci spune:

Draga Rachel, unde-ti este optimismul? Parerea mea este ca, daca nu ai incredere in medicii de la tine, ar trebui sa-ti gasesti un medic bun in Bucuresti si sa nasti aici. Ar fi pacat sa nu faci asta daca mijloacele materiale iti permit. Socrul meu a fost diagnosticat gresit de catre cel mai bun medic cardiolog din orasul sau si, ca urmare, tratamentul a fost incorect. Norocul lui, daca se poate spune asa, a fost ca a facut o criza cardiaca la noi si a trebuit sa-l internam de urgenta in spital, unde am aflat cu stupoare, in urma investigatiilor, ca nu se confirma diagnosticul dat.
Si acum sa trecem la problema noastra! Va rog frumos sa-mi spuneti si mie la cat timp de la embolizare poti ramane insarcinata si daca substanta de contrast si razele x pot afecta o sarcina.In informatiile pe care le-am gasit eu in legatura cu embolizarea nu se faceau nici un fel de referiri la aceste probleme. Ma mai intereseaza daca pe plan international exista o monitorizare a femeilor care au suportat o astfel de interventie si daca se cunosc repercursiunile asupa sarcinii.
Fetele care au facut embolizare poate se indura de noi si ne povestec din experienta lor. Eu promit ca dupa embolizare sa fiu mai prezenta si sa va tin la curent cu tot ce mi se intampla din acel moment.
Va pupic si sa ne "vedem" la viitoare mamici.

Mergi la inceput

FANTA Puiule, iti multumesc pt grija ta pt mine. In primul rand eu nu vreau operatie. Daca ai citit partea 1 a subiectului cu fibrom, am povastit acolo mai multe. In ultimul timp, inainte de a ramane insarcinata am urmat un tratament cu produse naturiste GNLD in care cred, si care stiu cazuri de fibrom si chiar de cancer care s-au vindecat, tot datorita lor am si ramas insarcinata. Am intrerupt tratamentul pe durata sarcinii, fiindca contin vitamine care luate in exces dauneaza copilului. As vrea sa incerc in continuare sa fac acest tratament, iar miomectomia sa ramana ultima optiune. Nu ma tem decat de superficialitatea medicilor, care recurg la histerectomie, fiindca e mai simplu. De asta (si nu numai) as fi vrut sa depinda de mine alegerea felului in care voi naste (pe cale naturala, si nu prin cezariana).
Mi-ai descris tu acolo, atat de „monstruos” tipurile de histerectomie. Pai si cu mutantul meu cel mare, nu e nevoie de histerectomie (mai ales dupa embolizare), decat in cazul unui accident, cum spuneam Dr Dumitrascu, ca in timpul operatiei sa aiba loc o hemoragie mare care nu poate fi oprita si care mi-ar pune in pericol viata, si, atunci, gata, se recurge la histerectomie. Macar sa ma intrebe pe mine ce aleg: sa mor sau sa ma lase baba batrana.
As fi vrut ca prietena mea Carmen_L sa ne mai povesteasca, pentru ca ea a dus cu bine o sarcina cu un fibrom. Nu stiu pe ce cale a nascut, si ce atitudine au avut dr fata de ea, dar dr la care merg aici parca abia asteapta sa imi scoata uterul, ca si cand ar vrea sa imi arate ca tot el a avut dreptate. NO way!

Mergi la inceput