fibrom uterin (2)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Riscul la care se refera Rachel este scoaterea uterului. Daca fibromul este prea voluminos sau daca sunt mai multe fibroame ori intreg uterul are structura fibromatoasa, atunci se face histerectomie. In anumite cazuri se scot si anexele. Dar, daca tu ai facut operatia si nu s-a intamplat nimic din toate astea, inseamna ca ai scapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rachel owen spune:

quote:
Originally posted by Fanta

Rachel Owen , hai ca mai facut sa-mi fie frica de morrrr, ce riscuri iti asumi la operatia de miomectomie?pentru ca eu am facut-o.
Fanta

Fata draga, si nu zici nimic?
Zi-ne tu cum a fost!!!! REPEDE!!! Ca mor!

„Dumnezeu sã te tinã în palma mâinii Sale, iar îngerii sã te îndrume mereu.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fanta spune:

Carmenus multumesc pentru raspuns.
Eu am scos nodulul fibromatos-avea 5 cm (miomectomie)pentru ca nu am copii si vreau neaparat macar unul daca nu doi...
Dar daca nu-l scoteam si ramaneam insarcinata, la nastere imi scotea uterul cu tot cu nodul?
Dr.mi-a zis sa incercam asa cu nodul poate raman insarcinata dar nu s-a intamplat nici o minune (1 an si jumatate am incercat sa raman insarcinata) apoi m-i l-a scos.
Ce se mai poate intampla dupa ce raman insarcinata?
Nu am uter fibromatos, a fost doar un nodul.
Miomectomia este operatia la care se scoate doar fibromul si atat.
Ce ma enerveaza medicii astia iti spun ce trebuie sa-ti faca dar nu iti spun si riscurile!...
Fanta

Mergi la inceput

Draga Rachel
Spune-mi ce te intereseaza, ce ai vrea sa stii?

Mergi la inceput

Pai, spune-mi cum a fost? Ti-a fost frica? Ce anestezie ti-a facut? Cine te-a operat? Cat a stat in spital? A durut rau dupa? Cat timp ai avut nevoie de recuperare? Dupa cat timp poti avea un copil.

Cred ca pe toate ne intereseaza asta!

TE ROOOG!

Mergi la inceput

Ha, Ha, Ha, v-am tinut putin in suspans?
In primul rand operatia e clasica.
M-am internat pe data de 21 iunie 2004, mi-au facut o serie de analize (toata ziua m-au plimbat de colo-colo),apoi a venit Dr.meu sa ma prezinte la Dr.cu care trebuia sa ma opereze, mi-au spus ce urma sa-mi faca, m-a chemat anestezista, m-a consultat si am intrebat-o ce fel de anestezie imi va face ca-mi este foarte frica si vreau anestezie totala, seara am facut clisma (ooooouuuu groaznic, daca stiti vreuna),dupa care m-a cuprins frica si am inceput sa plang de nu ma mai puteam opri cand ma gandeam ce ma asteapta, am luat pastiluta de somn (diazepam) pe care mi-a dat-o sa pot dormi linistita, dar ce, pana cand credeti ca am putut sa dorm? pana la ora 1,00 noaptea si asteptam sa vina ziua cu pricina sa se termine odata, (22.iunie.2004)la ora 5,30 dimineata alta clisma, la ora 7,30 eram langa sala de operatii adica la terapie intensiva si asteptam sa vina Dr., tremuram din toate incheieturile. A venit o asistenta si mi-a spus sa merg sa ma pregateasca (???...), m-a pus pe o masa altfel decat cea pe care o stiti si ce credeti ca mi-a facut? Mi-a bagat o mesa de vreo 30-40 cm in vagin (sa tina uterul ridicat in timpul operatiei), mi-a bagat sonda in vezica urinara (trebuie sa fie goala tot timpul vezica in timpul operatiei) nu vreau sa va sperii dar la "capitolul sonda" a fost "groaznic" apoi am venit in sala si mi-a pus perfuzie, am asteptat de la ora 8,30 pana la ora 10,40 (imi venea sa scot tot si sa o iau la fuga) pana am ajuns pe masa de operatie mi-a facut anestezie in coloana (nici nu am simtit-o) si s-au apucat de "TREABA" la ora 11,30 eram GATA.
Durerile dupa operatie nu au fost chiar atat de mari, doar in ziua respectiva m-a durut putin dupa ce m-am dezmortit (mi-a facut un calmant si gata pana a doua zi).
A doua zi nu mai aveam: perfuzie, sonda, mesa in schimb aveam tubul de dren si m-am plimbat cu el dupa mine 3 zile, dar a treia zi chiar ca nu il mai suportam.
Incet, incet, am scapat de toate .
Abia dupa o luna si jumatate am inceput sa ma simt mai bine si dupa doua luni e O.K.
Deci in spital am stat 9 zile.
Medicul care m-a operat nu e din Bucuresti de altfel nici eu nu sunt din Bucuresti.
E o jena doar, dupa operatie, si mai ales asta clasica dar nu doare foarte rau.
In privinta "prestarii pentru a avea un copil" cred ca depinde de foarte multi factori nu numai de medicul care te opereaza, poate o sa spuneti ca medicul meu e nebun (desi eu am vazut multe cazuri rezolvate de el cu brio) dupa 2 luni si jumatate de la operatie mi-a spus sa-i dau batai si daca nu iese nimic sa merg sa-mi faca infiltratie pentru trompa dreapta care a fost putin ciupita .
V-am povestit asaaaaa in mareeeee. Multumite?
Acum povestiti-mi si voi cele care ati fost operate (daca exista vreuna).
Pot sa spun ca acum sunt alta, mai optimista, mai fresh mai nu stiu cum sa va spun...
Fanta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenus spune:

Fanta, tu ce fel de fibrom ai avut? A fost in afara cavitatii uterine? Pentru ca toti medicii recomanda O pauza de refacere a uterului de 1 an de zile. Asta pentru a nu se rupe in timpul sarcinii.

Mergi la inceput

Nodul fibromatos intramural si submucos de 5 cm.(in afara).

Mergi la inceput

Multumesc, Fanta!
O sa mai recitesc mesajul tau, ca acuma m-au luat toate frigurile. Nu ma simt mai bine, mai degraba mai ingrozita. Eu, care plangeam la o injectie.

Totusi, repet, vreau mai multe date despre doctorul care te-a operat. Pentru ca noua cam toti doctorii spun :histerectomie!
Mai bine ma impusc

Si asa nu stiu cum o sa scap cu bine de cezariana, sa imi lase uterul la locul lui.

Mergi la inceput

Draga Rachel iti inteleg perfect disperarea pentru ca si eu am trecut prin niste clipe groaznice cand am mers la Dr.si mi-a spus ca am nodul fibromatos am zis GATA imi scoate tot si 3 zile nu am mai fost eu AM PLANS DE-AM RUPT aveam ochii ca broasca cu toate ca mi-a explicat si chiar mi-a si desenat uterul cu trompe cu tot si cum e pozitionat nodulul si ca de fapt NUMAI PE EL IL VA SCOATE si totul se va rezolva si asa a si facut. Dar stau si ma intreb daca ramaneam insarcinata cu acel nodul la operatia de cezariana mi-ar fi scos tot???? Cred ca depine de foarte multi factori: varsta, unde e pozitionat, daca uterul e fibromatos, cat de mare este, etc...
Problema este ca pe perioada sarcinii fibromul se mareste foarte mult si cred ca din cauza asta recurg ei la histerectomie .
Dar histerectomia e de mai multe feluri : totala, partiala...
Eu din cate stiu se scoate tot doar atunci cand fibromul este foarte mare.
Va pup pe toate si sunt alaturi de voi.
Fanta

Mergi la inceput