fibrom uterin (2)
Raspunsuri
carmenus spune:
Fetelor, v-ati vindecat toate si ati trecut pe alte forumuri,sau v-ati plictisit de subiectul asta?
Unele dintre noi am mai vrea sa stim cum evoluati, ce tratamente mai faceti, care dintre ele dau rezultate, ce rezultate a avut embolizarea, etc...
Haideti, care mai aveti vesti, spuneti-ni-le si noua!
lordra spune:
Hai sa scriu si eu la acest topic, chiar daca nu vin cu nici o solutie salvatoare. Cu ocazia unei sarcini pe care am si pierdut-o la 4 saptamani, mi s-a depistat alaturi de chist ovarian baban (5 cm dupa unii, 4 cm si ceva dupa altii)si un fibrom(29 mm la prima ecografie vaginala si 19,4 mm la cea de-a doua, facuta dupa 4 zile) "asezat" pe un uter fibromatos. Nu mi s-au precizat alte caracteristici ale fibromului, motiv pt care voi schimba medicul.
Ce decizie credeti ca va lua noul medic in legatura cu acest fibrom?
Poate un fibrom sa-si modifice dimensiunile intr-un interval atat de scurt, mai ales ca la cea de-a doua ecografie aparea ca fiind mai mic decat la prima.
E suficient de mic pt a fi tinut sub observatie sau va trebui intervenit pe el?
Precizez ca am 27 de ani si ca vreau neaparat un copil.
Hai sa va mearga bine!
Lordra
prettysunshine spune:
Lordra si eu am uter fibromatos,insa fara fibrom deocamdata,fac tratament cu Duphaston 3 luni (mai am una),dar nu ma simt prea bine de la Duphaston,mi-a lungit groaznic de mult ciclul,care si-asa era lung si e si abundent.Ma gandesc sa schimb doctorul ca am auzit aici pe forum niste povesti despre doctorita la care am fost de nu mai stiu ce sa cred.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
prettysunshine spune:
Lordra,eu sunt din Iasi,iar doctorita in cauza e Maria Akad.
• Nu-i suficient sa-i iubim pe cei buni, trebuie sa-i iubim si pe cei rai, caci numai prin dragoste poate fi alungata rautatea din ei.(Henryk Sienkiewicz)
Samy spune:
Am raspuns si eu in acest sens la subiectul "Produse naturiste pentru a avea un bebe" din cadrul aceluiasi forum "Asteptand un ingeras in viata noastra".
Samy
lordra spune:
Eva, chistul e bine sanatos sa grasutz. Ce putin asha cred. Abia maine merg la medic sa ma lamuresc si eu ce-i de facut.
Ce ma ingrijoreaza pe mine acum e ca am un fel de menstruatie (adica cu sange rosu deschis si cu dureri menstruale). Din ce am citit eu, dupa un avort spontan menstruatia ar trebui sa vina dupa 4-6 saptamani,nu? Nu-mi dau seama...inca se mai elimina vechea sarcina (daca da, de ce e sangele atat de deschis la culoare?) sau fibromul este cel care provoaca sangerarea si durerile?
Hai va pup
Lordra
eva alicia spune:
Lordra, si eu am patit ceva asemanator, adica o hemoragie la mijlocul perioadei (ziua 16). Dr. mi-a spus ca a crescut chistul foarte mult in volum (eu speram ca s-a spart si el aproape s-a dublat). In schimb, data trecuta cand am mai patit asa ceva, se sparsese...
Poate la tine sa se fi spart, o sa iti spuna oricum maine la echo.
Asa este, dupa avort menstruatia apare la 4-6 saptamani.
Sanatate multa!
lordra spune:
Ciudat....medicul la care am fost azi (Bacalbasa - Pantelimon) mi-a spus ca el nu mi-ar face nimic momentan. Se pare ca fibromul e capul rautatilor si ca el mi-a caftit sarcina. Acuma, din ce a presupus el, fibromul pare a fi intramural ( cica asta singereaza abundent, asha cum am tot patit eu de luni bune). Nu e sigur insa, pana nu-mi face un HSG. Sfatul lui a fost sa iau anticonceptionale vreo 3-4 luni (pt chistul ala ovarian) dupa care sa incerc o noua sarcina care sa fie atent monitorizata din start. In caz ca o pierd din nou, atunci va trebui sa intervina pe fibrom, cu "toate riscurile inerente". L-am intrebat de embolizare: a fost extrem de reticent si mi-a spus ca el nu are incredere in aceasta procedura aflata deocamdata la stadiul de experiment. Mda...ce sa zic?! Omu' e in varsta si pare sa nu fie receptiv la noile proceduri.
Oricum, o sa mai consult un medic. Trebuie sa-mi fac si ceva analize pana sa apara sarcina aia noua. N-am chef sa ma trezesc gravida iar si sa nu stiu ce sa fac mai intai.
Mai stie cineva ceva de Rachel, pionera operatiei de embolizare de pe forum? Tare as vrea sa stiu cum se simte.
Hai sa va mearga bine
Lordra